سلام دوست عزیز
من خودم دانشجوی امیرکبیرم، و اتفاقا تغییر رشته هم دادم. ولی بین دو رشته هم سطح نه سطح پایین به بالا. دانشگاههای دیگه نمیدونم ولی اصولا تغییر رشته درون دانشگاهی در دانشگاه امیرکبیر نسبت به دانشگاههای دیگه یکم آسونتره و باهات راه میان و تعداد زیادی تغییر رشته میدن. ( ولی برای رشته پایین به بالا رفتن خیلی مواظب باش، چون به راحتی قبول نمیکنن )
قانون دانشگاه امیرکبیر برای تغییر رشته اینجوریه :
اول رشته ها به 4 تیپ تقسیم میشن :
تیپ 1 : برق - مکانیک - عمران - کامپیوتر - م.پزشکی
تیپ 2 : صنایع - نفت - هوافضا - م.شیمی - پلیمر
تیپ 3 : متالوژی - معدن - نساجی - کشتی سازی
تیپ 4 : فیزیک - ریاضی - علوم کامپیوتر
خب دو نوع تغییر رشته داریم.
نوع 1 : تغییر رشته به رشته هم تیپ یا به تیپ پایین تر. برای این مورد شما معدل لازم باید دو ترم بالای 15 آورده باشین. من خودم از مهندسی پزشکی ( تیپ 1 ) رفتم به مهندسی کامپیوتر-نرم افزار ( تیپ 1 ) یعنی هم تیپ بودن و معدل دو ترمم 16.5 بود. پس این شرط رو داشتم.
نوع 2 : تغییر رشته به رشته تیپ بالاتر. یعنی از تیپ 2 بخوای بری به 1 یا از 3 به دو یا یک یا از 4 به سه تیپ دیگه. برای این تغییر رشته باید 3 ترم معدلتون بالای 17 باشه.
تمام این شرایط رو در نظر بگیرید، اونوقت موافقت دانشکده مقصد هم مهمه. بین رشته های هم تیپ چون میدونن لزوما علاقه باعث تصمیمت شده همکاری بیشتری دارند، ولی دیدی و با داشتن شرط معدل باهات همکاری نشد. مثلا درسته شرط 15 برای هم تیپ لازم باشه، ولی حتما اینطور نیست که قبول کنند. و معمولا باید معدلت به 17 نزدیک باشه و دلیل قانع کننده ای داشته باشی یا در دروس مربوط به رشته مقصد نمره های خوبی گرفته باشی. به هر حال دروس ریاضی هم تاثیر خاصی داره.
اگه خواستی با این دید وارد رشته ای بشی حتما پیغام خصوصی بده تا تمام پی دی اف قوانین و فرم هاش رو بفرستم که چشم بسته وارد نشی. گرچه تعداد کسانی که از رشته تیپ پایین میان بالاتر کمه ولی خب هستند چنین کسانی.
موفق باشید.