سیستم های فای آماده توی بازار با صدای کیفیتی و صدای تفکیکی و باس دیپ، الان چی گیر میاد ؟ حداکثر 800 تومن.نمیخوام خودم باند و آمپ و اینا رو جمع کنم میخوام آماده باشه.ورودی اپتیکال و کواکسیال هم داشته باشه .
Printable View
سیستم های فای آماده توی بازار با صدای کیفیتی و صدای تفکیکی و باس دیپ، الان چی گیر میاد ؟ حداکثر 800 تومن.نمیخوام خودم باند و آمپ و اینا رو جمع کنم میخوام آماده باشه.ورودی اپتیکال و کواکسیال هم داشته باشه .
سلام دوست عزیز.نقل قول:
شما در اصل میخواید بلندگوهای اون باندهای سونی رو در بیارید و براشون باکش بسازید ؟
تیوتر هارو دونه ای 10تومان گرفتید؟ پشتشون هم نوشته مالزی. آخه من هم چند هفته پیش گرفته بودم.
به نظر من همین باندهارو استفاده کنید و باکس نسازید چونکه بلندگوهای این باندها صدای واضحی ندارند و همون باکسی که شرکت براشون طراحی کرده هم فضای کمتری رو اشغال میکنند و هم بهترین راندمان رو دارند. ضبط های شرکتی فقط برای تولید صدایی پر باس و بدون جزئیات ساخته میشن. چونکه این روزها همه دنبال صدای پر بیس و تریبل هستند.
گزینه های بهتری هم برای این آمپلیفایر نازنین بود مثلا باندهای استوک تکنیک یا پایونیر که اگه دنبالش باشید پیدا میشه.
موفق باشید.
سلام:n16:
بله میخام برای بلندگوهاش باکس بسازم و...
اره دقیقا نوشته مالزی جفتی 30ت!(ارز ازون هفته تغییر کرده :دی!):n08:
راستش من باندهای توپ مثل فوکال و.. رو فقط کلیپشونو دیدم! :n18: :n02:
ولی مردونه صدای اینا سامسونگی و... نیست
:n28::n28::n28:
نقل قول:
برای تجزیه و تحلیل و درک مدارهای لامپی می بایست مطالعه کنید. مطالب زیادی هست که باید مطالعه کنید، نحوه کار لامپ ها، نحوه بایاسینگ، مدارهای رگولاتور جریان، پیدان کردن نقطه کاری اپتیمم کار پلیت، فیلامان،... توپولوژی های مختلف مثل کامان کاتد تریود. تترود، بیم تترود، پنتود، کاسکود، SRPP، و... نحوه بکارگیری یاعدم بکارگیری فیدبک در مدار، گراف گیری، اندازه گیری دیستورشن، روش های کوپلینگ. همچنین بخش های مختلف یک آمپلیفایر رو باید مرحله به مرحله تجزیه تحلیل و طراحی کنید مثل فاز اسپلیتر، استیج ورودی، استیج درایو و خیلی موارد دیگه.
طراحی یک آمپلیفایر واقعا کار راحتی نیست، توانایی فنی و تجهیزات کامل میخواد و حوصله و سازنده باید از روی آگاهی جلو بره. تازه بعد از همه این موارد یه اجرای درست و اصولی میخواد. همچنین تیونینگ نهایی و نویز کنسلیشن و همه اینها فقط برای ساخت خود مدار. ساخت خودش مراحل مجزایی داره از طراحی لایه های مختلف جعبه و محل سوراخ کاری ها و سوکت های لامپ ها و تعبیه کردن مناسب قطعات و استفاده از رابط ها و گراند کردن مناسب و ده ها مساله مهم دیگه.
به نظر من شما که علاقه دارید میتونید شروع کنید و مطمئناً اگه پشتکار داشته باشید میتونید نتیجه بگیرید. من در فروم های خارجی زیادی عضو هستم. در کشورهای دیگه بحث DIY خیلی گسترده هست. افراد زیادی هستن که کار فنی میکنن و بخاطر اصل اولیه DIY تجربیات به رایگان در اختیار همه قرار میگیره. در خیلی از کشورها اونقدر تعداد علاقمندان و سازندگان زیاد هست که در مقایسه با ایران ما تازه در اول راه هستیم. در کشورهایی مثل آرژانتین، برزیل، هند (!)، صربستان، لبنان و خیلی کشورهای دیگه افراد زیادی کار فنی انجام میدن ولی متسافانه در کشورها ما فقط تعداد معدودی هستند که کار فنی میکنند و مابقی فقط یه عدّه دلّال هستن که سابقا مغازه های توپخونه و سید اسمال (لنگی :n02:) پاتوقشون بود و از 5-6 سال پیش که تو گود لامپ دیدن که وانت وانت میومد شروع کردن به خرید و فروش. یه وانت لامپ میخریدن 400 هزار تومن، می بردن خورد میکردن میفروختن اینور و اونور. این اواخر هم که لامپ ها خیلی کم شده. طی سالهای اخیر تعداد بسیار بسیار زیادی لامپ از طرف ارگان های مختلف مثل وزارت نیرو، نیروی هوایی، ارتش، وزارت نفت، هواپیمایی، صدا و سیما و ... بصورت مزایده ای و فلّه ای فروخته شد. کار این دلال ها این بود که یه وانت لامپ رو بخرن و بفروشن. من خودم از چند سال قبل سعی کردم لامپ های مورد نیاز خودم رو برای مصرف خودم از این دلال های دست اول خریداری کنم. در حال حاضر هم دیگه لامپی نیست و این روزها لامپ ها سوار وانت میشه و میره بندر و از اونجا میره به کشورهای عربی به قیمت هر لامپ 10-20 سنت :n15:
تصاویر به درخواست یکی از دوستان از بخشی از میز کارم و ابزارهام، بخش زیادی از ابزارها در انباری نگهداری میشود و هر زمان که لازم باشه روی میز کار قرار میگیره، من یه اخلاقی دارم که همه چیز در اطرافم باید دارای نوعی نظم هندسی باشه در غیر اینصورت آرامش فکری نخواهم داشت:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در تصویر زیر دستگاه تست لامپ (TV-7 Tube Tester) رو مشاهده میکنید که ساخت 1962 است که برای استفاده در ارتش ایالات متحده امریکا ساخته شد به همین دلیل پرتابل است. 8 عدد از این دستگاه قبل از انقلاب به سفارش نیروی هوایی ارتش شاهنشاهی به ایران وارد شد و توسط متخصصین آموزش دیده در امریکا (همافران) مورد استفاده قرار گرفت. هم اکنون 7 دستگاه ازین تیوب تستر در ایران وجود دارد، البته مدلهای دیگه ای هم در ایران هست به ندرت پیدا میشه ولی این مدل بسیار کامل و کاربردی است و حالت مرجع داره. داشتن تیوب تستر شرط اصلی ساخت دستگاه های لامپی است و در بخش های زیادی کاربرد دارد:
اینم یه عکس از یک نوع لامپ خلاء که دوستی که سوال کرده بود میخواست ببینه لامپ ها چطور بسته بندی و نگهداری میشن. این نوع لامپ در خشابی 10 در 10 نگهداری میشود، من لامپهارو در جعبه های مخصوص متحد الشکل که در کف اونها فوم های شانه تخم مرغی به منظور جذب هرگونه ضربه تعبیه شده است، قرار میدهم و جعبه ها در طبقه هایی فلزی (مثل طبقه هایی که در فروشگاه های زنجیره ای استفاده میشه) نگهداری میکنم:
میخواستم یه مطلب بزارم در مورد دمپینگ فکتور. برخی مباحث هست که شخص خودش مطالعه میکنه و متوجه میشه ولی توضیح دادنش کمی سخته. ولی غیر ممکن نیست. اول این مطلب رو که قبلا خودم نوشتم رو بخونید و بعد در ادامه در مورد دمپیک فکتور بخونید.
نقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نوشته شده توسط klipsch [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در مشخصات هر بلندگویی شاخصی با عنوان Q وجود دارد (همچنین در هدفون ها و ...) به زبان ساده شاخص Q یعنی نسبت انرژی ذخیره شده (اینرسی حرکتی) به میزان فرسایش انرژی بر اثر رزونانس. البته در اینجا نمیخوام بحث کنم که چه بلندگوهایی دارای Q بالاتر و کدوم پایین تر هستند ولی اجمالاً بد نیست بدونید که میزان این شاخص رابطه مستقیم با وزن دیافراگ، مقاومت کویل، اینداکتانس کویس، کپسیتانس کویل، اسپایدر بلندگو و دنسیتی و قدرت آهنربا داره. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Q بالا در یک بلندگو به این معناست که عوامل فرسایش انرژی ذخیره شده در دیاگرام بلندگو نسبت به میزان انرژی کمتره (با دقت بخونید تا متوجه بشید). پس یک بلندگویی که دارای Q بالاست، بصورت طبیعی دیرتر انرژی حاصل از رزونانس رو خنثی میکنه بدین معنا که میزان عوامل فرسایش انرژی نسبت به کل انرژی خیلی کمتره پس انرژی خیلی پایاتر و ماندگارتره. ولی در یک بلندگوی دارای Q پایین انرژی رزونانس به سرعت فرسایش پیدا میکنه و ناپدید میشه.
در حالت کلی دو شاخص Q در هر بلندگو وجود داره:
1- Q مکانیکی (Qms)
شاخص Q مکانیکی در واقع میزان فرسایش انرژی رزونانس بر اثر حرکت دیاگرام بلندگو هست. یعنی بر اثر حرکت دیاگرام انرژی رزونانس فرسایش پیدا میکنه و کم کم از بین میره.
2- Q الکتریکی (Qes)
شاخص Q الکتریکی در واقع میزان مقاومت DC سیم پیچ بلندگو (در مقابل میدان مغناطیسی آهنربا) و میزان مقاومت خروجی آمپلی فایر می باشد (یعنی از برآیند این دو مقاومت کویل به یه حالت تعلیق در میدان مغناطیسی میرسه و در نتیجه به سمت سکون میل میکنه و رزونانس کاهش پیدا میکنه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] )
حالا شاید خیلی درکش راحت تر باشه که چرا یه آمپلی فایر با دمپینگ بالاتر میتونه منتج به صدای بهتر بشه چون میتونه کنترل دقیق تری رو مقاومت DC کویل داشته باشه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دمپینگ فکتور
همونطور که میدانیم وقتی سیگنالی از آمپلیفایر به بلندگو ارسال میشه، Cone یا صفحه بلندگو شروع به ارتعاش میکنه. در فرکانس های پایین تر (زیر 200 هرتز) در بلندگوهای با سایز بزرگتر (مثل ووفر های 8 اینچ و 10 اینچ و ...) که وزن صفحه بیشتره، پس از قطع یک فرکانس از آمپلیفایر و تکمیل رندر اون تونال، صفحه بلندگو به دلیل انرژی اینرسی حرکتی موجود در اون، میل داره که همچنان به حرکت و vibration خودش ادامه بده. اینکه صفحه بلندگوی چه زمانی از حرکت باز بایسته بستگی مستقیم به شاخصه های الکتریکی و مکانیکی (Qms و Qts) داره که این شاخصه هم مرتبط هستند با وزن صفحه، دنسیتی و فلاکس مگنت بلندگو، حجم جعبه بلندگو و پورت یا سیلد بودن اون. بحث ما در اینجا میزان دمپینگ فکتور هست. خیلی ها تصور می کنند دمپینگ فکتور یکی از مشخصات فنی امپلیفایر هست، در صورتیکه دمپینگ فکتور صرفا یکی از شاخصه های آمپلیفایر نیست، بلکه ملاک و میزان و عددی ست که از برایند برخی مشخصات آمپلیفایر با چند عامل دیگه بدست میاد.
هرچه میزان دمپینگ فکتور بالاتر باشه، کنترل آمپلی فایر بر روی حرکت صفحه بلندگو بیشتر خواهد بود و صفحه بلندگو زودتر به equilibrium یا حالت تعادل و تعلیق میرسد. این بدان معنی نیست که بلندگو در هنگام پخش موسیقی از حرکت باز می ایستد، بلکه به این معنی می باشد که بلندگو هنگام پخش فرکانس های پایین تر، سرعت settle time یا نشست سریعتری خواهد داشت، در نتیجه پس از رندر کردن هر سیکل فرکانسی، سریعتر آماده به کار میشه برای پخش سیکل بعدی.
سلام دوست عزیز،نقل قول:
حقیقتش من بیشتر تمایل دارم با دوستان در پروژه هاشون همراه بشم که پروژه هاشون چیزی برای گفتن داشته باشن. صرف اینکه چند درایور رو از جعبه یه بلندگوی آماده در بیارید و بخواید شکل و فرم جدیدی بهش بدین، حقیقتا این پروچه در های فای جایی نداره. چه عالی میشد اگر دوستان به ساخت پروژه های واقعی رو میاوردن. شاید فکر کنید میخوام دوستان رو به ساخت و DIY پروژه های خیلی گرون سوق بدم ولی واقعا اینطور نیست. الان خود شخص شما برای تهیه این تویترها هزینه ای کردید، برای تهیه اون بلندگوی سامسونگ هم حتما همینطور بوده. من همیشه ساخت فول رنج ها یا بلندگوهای هورن رو توصیه کردم ولی اگر بودجه کافی ندارید، پروژه های ارزونتری هم هست. اگر نمیخواید 200 دلار (که وقتی برسه میشه 1 میلیون) بابت یک جفت بلندگوی فاستکس بپردازید، پس حداقل های DIY رو رعایت کنید و از درایورهای ارزونتر استفاده کنید. شاید بپرسید چه درایوری؟
بعنوان مثال این فول رنج ساخت چین هست و قیمتش جفتی 14 پوند هست! هزینه تمام شده خرید اینترنتی آن از انگلیس به 100 هزار تومان نمیرسد. اما مشخصات آنرا ببینید:
SoundLab 8" Loudspeaker Driver 15W
Full range speaker. Foam rubber edged twin paper cone. Ideal for public address use.
Colour: Black
Diameter: 205mm
Dimensions: 86 x 205 x 205 mm
Frequency Response: 40Hz-18KHz
Impedance: 8Ω
Magnet Weight: 0.34kg
Peak Music Power: 20W
Power RMS: 15
Resonant Frequency: 40Hz
Sensitivity: 96dB
Weight: 0.997 kg
مشخصات جالبی دارد. نمیگم نتیجه های اند میگیرید و این بلندگو میتونه 40 هرتز تا 18 کیلوهرتز رو با حساسیت فوق العاده 96 دسی بل/وات/متر پوشش بده که خیلی عالیه
تصاویر مربوط به بلندگوی فول رنج 8 اینچ سوپرا وکس است. این فول رنج بسیار معروف است. به دایکست چدنی ریختگری شده آن نگاه کنید که چقدر خوب طراحی شده. این فول رنج استودیو مونیتورینگ RTF شبکه رادیو تلویزیونی ملی فرانسه در دهه 1980 بوده و استفاده میشده. 7 عدد از آن در ایران موجود بود که خوشبختانه یک جفت بمن رسید :n19: آنها آکبند هستند. همونطور که در تصویر مشاهده میکنید یکی از دوستان داره پملپ کارتن رو باز میکنه و این بلندگوی آکبند بعد از قریب به 30 سال حبس از چراغ جادو میاد بیرون:n01: قیمت این فول رنج بالاست و تقریبا آکبند آن (حداقل در اینترنت) وجود ندارد. داشتن این فول رنج ها برای بعضی افراد یک رویاست به حدی که به درج تصاویر آن در وبلاگ خود بسنده می کنند. :n07:
نقل قول:
ممنون، من در این مورد اطلاعات کمی داشتم که سوال پرسیدم ،سوال پرسیدم که بدونم و آشنا شم با پروژه های واقعی...
اون باندها هم سونی هستن نه سامسونگ،همونطور که قبلا گفتم این بلندگویی که گرفتم رو حداقل از بین 20جفت دیگه انتخاب کردم و تک تک تو مغازه تست کردیم و بهترین صدایی که توشون پیدا شد این بود....
بله با اطلاعات ناقص خویش فکر میکردم چیز بدی از آب درنمیاد ضمن اینکه حداقل با پروسه ساخت و مشکلاتش آشنا میشدم برای کارهای بهتر
نکته آخر اینکه بنده 48نفر هنرجو دارم ولی هرگز تابحال با این ادبیات تحقر آمیز باهاشون صحبت نکردم، چون وقتی به من مراجعه کردن،حتما "بلد" نیستن و قرار هست بنده "یادشون" بدم نه "تحقیرشون" کنم
از قدیم هم میگن پرسیدن عیب نیست، ندانستن عیبه
دوست عزیز بنده اصاعه ادب نکردم، عرض کردم که من تمایل دارم که حامی پروژه هایی باشم که چیز نویی برای گفتن داشته باشه و ارزش وقت گذاشتن داشته باشه. شما اگه مطالب قبل تر رو مطالعه کرده باشید متوجه میشید که های فای یه استاندارهای حداقلی رو داره. جایگاه بلندگوهای ضبط های خانگی و بلندگوهای دیسکویی مشخصه و اصلا به های فای ارتباطی نداره. ضمن اینکه طراحی یه بلندگوی به این صورت که نیست که شما برید چند درایور بخرید و بعد بخواید باهاش یه بلندگو بسازید! این ساده لوحانه ترین چیزی هست که ممکنه در DIY اتفاق بیافته و دقیقا مصداق خریدن دگمه و دوختن کت برای اون دگمه هست. ضمن اینکه درایورهایی که شما الان در اختیار دارید و میخواید در باکس اون بلندگو سونی خارج کنید فاقد هرگونه T/S هست و به دلیل عدم وجود مشخصات فنی، نمیشه باکس و کراس اور مناسب براشون طراحی کرد.نقل قول:
حقیقتا من اینجا وظیفه ندارم که به تمام سوالات پاسخ بدم، من هم مثل خیلی از دوستان یه فرد عادی هستم، وظیفه و جبر و اجباری بر دوش من نیست که بخوام تمام خواسته های مخاطبین رو لبیّک بگم. ولی از روی علاقه مواردی که مربوط به های فای هست رو در خدمت دوستان هستم و علاقه هم دارم به اینکار.
به هرحال آرزوی موفقیت میکنم براتون. اگه سوالی باشه در خدمتم ولی انتظار نداشته باشید پیشنهاد ساخت پروژه ای رو بدم چون حقیقتا من در مورد بلندگوهای ضبط های استریو خانگی کوچکترین تجربه ای ندارم.
مرسی از توجه شما؛