-
البته همانطور که عرض کردم مشکل اصلی موتور من فرار کمپرس از سوپاپهاست و مقداری که از سمت رینگ و پیستون فرار میکنه خیلی ناچیزه و در صورتی که جداره ی سیلندر ها مشکلی از نظر خط و خش و ... نداشته باشه دیگه دست به سیلندر نمیزنم .اما اگر ببینم زره ای خط و خش و یا لبه داره حتما اون رو هم خارج میکنم.
اما در مورد وزن موتور یکبار در شوش یک موتور نوا رو 3 نفری با دست خالی و بدون هیچ اهرمی گزااشتیم تو وانت و سنگین هست ولی مشکل اصلی اون بد دست بودن و بد بار بودنشه که به کمک اهرم مناسب و 2 یا 3 نفر پیادش میکنیم(در صورت لزوم) البته قطعا واتر پمپ و توربین و سرسیلندر و متعلقات و هیدرولیک و استارت و غیره قبل از این کار پیاده میشه.
امروز تمام مجاری موتور (جای گیج روغن و مکش هواکش و مکش لوله بخار روغن ) رو بستم و فقط درب روغن روی درب سوپاپ رو باز گزاشتم و موتور رو روشن کردم تا کمپرسی که از رینگ و پیستون خارج میشه از اونجا خارج بشه و بشه بهتر مقدار اون رو بررسی کرد.مقداری خارج میشد و اونقدر نبود که خیلی قابل توجه باشه و تقریبا مقدارش با کمپرس نوای قبلیم فرقی نداشت.
البته من شنیدم که یک مقدار کم رو همه ی موتورها دارن!
حالا نمیدونم ماشین شما هم بعد از تعمیر این مقدار کم رو داره یا نه؟
اما به هر حال فردا سرسیلندر باز میشه و وضعیت رو خدمتتون میگم.
و اما در مورد نیروی وارده به پیچها توسط تورکمتر یک جدول در tt توسط جناب سیاوش ارایه شده که مربوط به موتور بیوک هست.چنین جدولی برای موتور نوا هم وجود داره ؟ یا همین مقادیر نزدیک به مقادیر نوا هم هست؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
دوستان من یه فن رو ماشینم داشتم حالا اونو و وصل کردم به یه مهره فن که دیگه رو دما۸۵ خودش روشن میشه وعملا کلیدی واسه خاموش و روشن نداره حالا میخوام یه رله هم واسش نصب کنم راهنمایی شما عزیزان را میخوام با این حال چه جور باید رله نصب کنم ؟ زیاد اجبار ندارم که دور کند هم کار کنه همون تند هم که فقط کار کنه کافیه رله ۴ پایه یا۵ پایه میخواد؟
-
جدول جالبي بود، فكر كنم بطور استاندارد در ايران هم همين حدود اعداد استفاده ميشه اما اينجور كه متوجه شدم بيشتر تعميركاران باتجربه بر اساس وضعيت موتور و سرسيلندر اون مقدار نيروي لازم را محاسبه ميكنن.
مثلا در موتورهاي آمريكايي و بخصوص 8 سيلندر، انتهاي پيچهاي سرسيلندر در داخل كانالهاي آب موتور قرار داده و هميشه مقداري از رزوه هاي اون پيچها دچار زنگ زدگي ميشه و توان تحمل فشارهاي بالا را نداره و بخاطر همين و بر اساس مقدار فرسايش اون بخش حد كمتري براي گشتاور پيچ در نظر گرفته ميشه.
توي جستجو چندتا سايت پيدا كردم كه جداول اعداد گشتاور براي پيچهاي سرسيلندر و كفه هاي ميللنگ و مانيفولدها و..نوشته شده.
موتورهاي 6 و 8 انواع خودروهاي آمريكايي. البته نميدونم چرا بعضي از اين سايتها ف ي ل ت ر شده بود؟؟!!!
ظاهرا تا حدودي اعداد با چيزي كه من در ايران ديدم تشابه داره اما گويا همان قضيه درنظر گرفتن مقدار فرسودگي و خرابي قطعات هم در اينجا در نظر گرفته شده چون مثل آمريكا نميتونيم از قطعات نو و درجه يك استفاده كنيم.
-
ممنونم علی اقا
البته همانطور که فرمودید اینها هم فیلتر شدن
شما بعد از تعمیر موتور از زیر موتور بخار روغن داشتید(مقدار خیلی خیلی جزیی)؟
راستی یادم رفت بپرسم که اون اسلحه ها ی روی ماشین فقط تزییناتی هستن و یا اسلحه ی واقعی هستن؟
سعید اقا
در مورد نصب رله برای قطعات مختلف برقی جناب کامارو بارها در کلوپ توضیح دادن و توضیحات ایشون در صفحات قبلی هست
اما این تصویر جواب کار شما رو میده .رله 5 سیمه هم بگیرید 4 تاش براتون مصرف داره.فقط توان اون رله باید متناسب با برق مصرفی فن شما باشه
-
ادر مورد روغن موتور ماشين من كم نميكنه، و تا جايي كه هميشه چك كردم فقط در حد بسيار بسيار كمي كم شده كه طبيعيه چون كيفيت روغن هم شرطه و البته در تمام موتورهاي جديد و قديم هميشه مقدار كمي بخار روغن وجود داره و يكي از دلايل طراحي و تعبيه انواع لوله هاي برگشت بخار سر موتور به سمت هواكش براي سوختن اونها، همينه.
من سعي كردم از اون سايتها جدول تنظيم فشار پيچها را بصورت عكس اينجا بگذارم كه تا حدي تونستم انجام بدم بخصوص قسمت مربوط به موتورهاي شورلت 6 و 8 كه گويا تفاوتهايي با اعداد موجود در ايران داره.
در مورد اون اسلحه هاي تزئيني ، من سال پيش يك فيلم آمريكايي ديدم كه همين ماشين توي اون بود اما اسم فيلم يادم نيست.
فكر كنم اسلحه ها واقعي باشه اما براي استفاده تزئيناتي ، قابليت شليك گلوله در اونها حذف شده باشه( برداشتن سوزن و چخماق و گلنگدن)
به هر حال در آمريكا آزاديهاي زيادي جهت استفاده و نگهداري از ماشين وجود داره كه براي ما بيشتر حكم افسانه را داره تا واقعيت!!
-
...................................
-
خسته نباشی
آقا حتما به فرمایش اقا علی عمل کن و پیچهای هر قسمت رو دسته بندی شده توی ظرف جداگانه بذار که به مشکل بر نخوری
در مورد سیلندر من ندیده حدس میزنم که عین همین فلایویل و دیسک صفحه و... سیلندر هم همون آش و کاسه هست متاسفانه:n03:
-
..............................
-
همونطور که گفتم همو آش و کاسه ....
اگه سیلندر رو تراش داده قطعا عوض شدن پیستونها و مطمدن باش طبق دیدن اون خط و خشها که ایجاد شده از پیستون های استوک که خود نادانش(جلیلی)فک کرده سالم هستن و مشکل ساز نمیشه استفاده کرده.
در مود باز کردم مجای اب سیلندر خود من سیلندر پژو رو که باز کردم از اسید استفاده نکردم تا جایی که راه دست داشت با برس سیمی مدادی شکل(استوانه ای)همراه با جریان جاری اب با شیلنگ تمام رسوبهای اب رو پاک کردم این دسته برسهای استوانه ای رو از دوستم قرض گرفتم که سایزهاش مختلف بود هر چی هم گشتم توی ابزار فروشیهای شهرمون گیرم نیومد میگفت از تهران خریدم!!!
من توصیه نمیکنم سیلندر رو با اسید تمز کنید چون ممکنه اسیب جدی و خطرناکی به سیلندر وارد بشه:n19:
اما در مورد سر سیلندر من با دستگاهی که به پمپ باد کارگاه خودم وصل کردم شستشو دادم با بنزین و تینر یه مخزن داره که اونو پر میکنی و اون سرش مثل دستگاه کارواش عمل میکنه و با فشار باد بنزین و تینر رو میپاشه به محل مورد نظر اسمش یادم رفته اما برای شستشو سر سیلندر و جاهای کثیف توی مکانیکی ها استفاده میشه البته بستگی هم به نوع و ضخامت جرم و رسوبها داره!
ویرایش...
اون پیچ بریده شده رو بده به تراشکاری برا قلاویز بزنه فقز جایی ببر که کار درست باشه چون این پیچ تاثیر زیادی توی نفس دادن و صدای موتور داره میتونی سر سیلندر رو هم بدی همون تراشکاری برات شستشو کامل بدن
من از اون اسید که میگی استفاده نکردم اگه تهیه کردی اول یک قطعه که بلا استفاده هست رو داخلش قرار بده یه ساعتی ببینم وضعیت چجور میشه
-
راستی اون تصویر اخر که قرار دادم مربوط به محل قرارگیری منیفول اگزوز هست که یه پیچ هم اون تو بریده!
در مورد اسید قطعا هر نوع اسیدی نمیشه مصرف کرد ولی یه مدل دیدم که برای جرمگیری ترموستات موتورخانه ها مصرف داره و یکبار دیدم که قطعه ی بزرگ مسی (فکر کنم ترموستات موتورخانه بود ) رو با اون نوع اسید کاملا تمیز کردن.
این محلول باید خاصیتی داشته باشه که به فلز سیلندر و سرسیلندر اسیب نزنه.
در واقع حدف من از جرمگیری همان جرمهای راه اب های موتور هست.