البوم که واقعا" عالیه
فقط من هر کاری میکنم این ترک تفنگ سرپر نمی تونم مفهموش رو درک کنم
یکی مارو مفهموم کنه ممنون
Printable View
البوم که واقعا" عالیه
فقط من هر کاری میکنم این ترک تفنگ سرپر نمی تونم مفهموش رو درک کنم
یکی مارو مفهموم کنه ممنون
اتفاقا برعکس شما این آهنگ رو خیلی دوست دارم و به نظرم جزو بهترین آهنگ های آلبومهنقل قول:
منم از شعر چیز خاصی نفهمیدم ولی اگه بخوام به خاطر کامل نفهمیدن شعر از اهنگ خوشم نیاد پس از نصف آهنگ های آلبوم نباید خوشم بیاد
ولی شدیدا از آهنگ و تنظیمش خوشم میاد
تراک "خواب" بیشترین شباهت رو به "قطار" داره
تقریبا همین حس شما رو من نسبت به آهنگ "خواب" دارم! ممنون میشم یکی بگه شاعر چی داره میگه :n02:
تفنگ سر پر رو هم درست از شعرش سر در نیاوردم ولی باز بهتر بود. تنظیم اونم دوس دارم
اگه بچه هر کی هر چی از شعرها سر درآورد بیاد بگه خیلی خوب میشه. همونجوری که من یه چیزایی درباره پاروی بی قایق گفتم
واقعا سخته بگم کدوما رو بیشتر دوس دارم ولی تا اینجا تقریبا برام اینجوری بوده:
1. پاروی بی قایق
2. یه خونه کوچیک
3. دزیره
4. یوسف
5. قهوه قجری
6. تفنگ سر پر
7. جز
8. کلنجار
9. وصیت
10. خواب
با فهمیدن مفهوم بعضی شعر ها ممکنه این ترتیب به کلی عوض شه:n02:
ترانه چهارم این آلبوم « تفنگ سر پُر» که حسین غیاثی آن را سروده دارای مضامینی ضد شکار است.نقل قول:
گرچه برداشت های دیگری هم از این ترانه می توان کرد اما برخی آن را اثری محیط زیستی قلمداد کرده اند.
شعرو بخونی متوجه میشی:
تویه خونه رویه دیوار یه تفنگه سر پره
داغ جنگلارو میشه رویه قنداقش دید
آره یه تفنگ سرپر و فراری از شکار
که میشه از توو گلوش صدایه شلیکو شنید
یه تفنگ پیرو کهنه یه تفنگ بیجواز
که دلش رو برده زوزه های زخمیه یه گرگ
منم آخرین گوزنی که گلوله میخوره
شبو با روح پرنده های مرده تو اتاق
با دوتا میخه سیاه مونده رو دیواره سفید
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
میدونم اینجا همه فن چاوشی هستند ، من فنش نیبستم ولی خدایی با اهنگاش خیلی حال میکنم ، مخصوصا آهنگ های آلبوم سنتوری .
اما نمیدونم چرا اصلا با این البومش حال نکردم . دو بار تو ماشین گوش دادم ولی اصلا به دلم نچسبید .
حالا به نظرتون کلا این آلبوم ضعیف نیست ؟
نه اصلا آلبوم ضعیفی نیست !نقل قول:
احتمالا چون شعراش یه خرده سنگینه به نظرتون این جوری میاد .
اشعار البوم یه جورایی بیش از حد سنگین هستن سخت میشه باهاشون ارتباط برقرار کرد
اما با چند بار گوش دادن مشکل حل میشه مخصوصا تو یه اتاق دربسته با صدای بلند:n01:
من بدجوری با اهنگ یه خونه کوچیک حال میکنم خیلی حس خوبی بهم میده:n12:
نخیر عزیزم ترک خواب هیچ شباهتی به قطار ندارهنقل قول:
قطار یه داستان رو روایت میکرد و در دنیای واقعی روایت میشد
اما خواب داره یه خواب رو تعریف میکنه
به همین دلیل اینهمه منقطع و غیر قابل پیش بینی و گاهی غیر قابل قبوله
همونجوری که یه خواب میتونه همینجوری باشه
و من این ترک رو واقعا دوست داشتم. خیلی نوآوری داشت و متفاوت بود. متفاوتِ خوب و لذتبخش
والا من این شعر رو خیلی استعاری دیدم.نقل قول:
تفنگ ارثیه اجدادیه که با پدربزرگ خیلی جاها بوده و الان همه اون گذشته ها بی استفاده شده
همه اون افتخارات و داستانها و... بی جواز شده.
همشون چسبیدن به دیوار. دیگه فقط میشه نگاهشون کرد و بهشون خیره شد
همین
دوست عزیز منظورم معنی شعرش نبود بلکه از نظر فضا سازی و آهنگ و حتی همین منقطع بودن شعرنقل قول:
همون موقع هم با اینکه به قول شما داستان واقعی بود و تو خواب نبود ولی همه دنبال این بودن مفهوم شعر رو بفهمن و هرکی یه چیزی میگفت
درسته این تراک تو خواب و میتونه قر وقاطی باشه ولی بالاخره یه مفهومی داره و یه چیزی رو داره میگه
در مورد معنی اهنگ های تفنگ سرپر و یوسف دو تا نظر دیدم که کپی میکنم اینجا :
========نقل قول:
یوسف
در زمان حضرت موسی آن حضرت وقتی از کسی ناامید می شد از خدا تقاضای مرگ او را می کرد وچون پیامبران مستجاب الدعوه هستند خداوند می پذیرفت تا اینکه نفرین موسی شدت یافت خداوند به موسی فرمان داد که چند روزی کوزه بسازد وحضرت موسی شروع کرد به ساختن کوزه کار که به پایان رسید موسی ع پایان کار را اعلام کرد خداوند به موسی فرمان شکستن تک تک کوزه ها را داد
موسی ع گفت بارلها؛ من برای این کوزه ها زحمت کشیدم این چه فرمانیست که آنها را بشکنم؟!
فرمود ای موسی تو چند کوزه بی جان ساخته ای برای شکستنش ناراحت می شوی چطور توقع داری تو هر وقت بخواهی من جان بندگانم رابگیرم؟
ای موسی ممکن است بنده من تا چهل سال از حیوان هم پایینتر رفته باشد ولی با یک پشیمانی واقعی از فرشته ها هم بالاتر میرود یا در صلب بنده خطاکار من بنده بزرگواری باشد حضرت موسی از خداوند طلب استغفار کرد و از کردار خود سخت پشیمان شد.
تازه فهمیدم که داستان دل و کوزه چی بوده. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تازه میفهمم حسین صفا چکار کرده؟ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ببین ونترس
نترس و بگو
خدا تا ابد
نقل قول:
تفنگ ِ سرپُر | از ميرزا كوچك خان تا هميشه
تفنگ سرپر ميتونه استعاره از اسطوره هايي باشه كه از سال هاي قبل براي آزادي اين مرز و بوم جنگيدند. وقتي توي بيت اول كلمه ي جنگل رو ميشنوم ناخودآگاه ذهنم سمتِ "ميرزا كوچك خان جنگلي" ميره كه داغ تمام شهيدان راه ِ جنگل رو به دوش ميكشه. كسي كه تفنگش رو براي شكار حيوانات انتخاب نكرده و حتي با صداي خودش ميتونه باعث ايجاد يه حركت، يه جنبش و يه خيزش عمومي بشه.
كشور ايران (خونه) در ويترين سردمداران جوياي آزادي(ديوار) از اين اسطوره ها زياد داره (تفنگِ سرپُر).
تفنگي(اسطوره هايي) كه توي هر دوره ي زماني (پير و كهنه) براي خواستار شدن آزادي توسط عده اي خط قرمز روي خواسته شون كشيده شده (بي جواز). و اين تفنگ مدت هاست تنها دلشو خوش كرده به فريادهاي گاه و بيگاه. اما خيلي وقت ِ كه مجبور به سكوت ِ . تفنگي كه اين باور و اعتقاد رو از نسل هاي قبل خودش به دوش ميكشه.
خسته و نااميد از روزهايي ِ كه بسياري نسبت به همه چي بي تفاوت شدن (روزاي غمگين) و كسي براي بيدارن شدن و آگاه شدن كاري نميكنه (بدون ِ اتفاق) ولي باز با اين حال همچنان منتظر يه جرقه ست كه مثل آتيش زير خاكستر بلند بشه و خواسته ي خودش رو فرياد بزنه. تفنگي كه به كسايي كه روياي پرواز و آزادي داشتن و جونشون رو براي اين وجب خاك دادن افتخار ميكنه (مثه يه مرد گريه ميكنه) و براي روح آن ها گريه سر ميده.
همچنان بعد از گذشت اين همه سال، رسيدن به آزادي ِ مطلق ذهن من رو مشغول ميكنه(وسوسه ي آزادي). خيلي وقته كه دارم مي بينم چه اتفاقات ِ بدي داره ميافته و جنگ هاي حكومتي و سياسي به ضرر همه داره تموم ميشه(بوي خون) و من ميخوام كه ديگه خودمو به خواب نزنم و از اسطوره ها و شهيدهاي در راه آزادي الگو بگيرم (آخرين ارثيه اجدادي)
كشور من پر از اسطوره هاي و مبارزان ِ سياسي هست كه ميشه راه اون ها رو پيش گرفت و من ميتونم در زمانه ي خودم با جسارت و مغرورانه به مانند يك رهبر قوي، سينه ي خودمو ستبر كنم و مقابل مخالفان آزادي ايستادگي كنم
(توی خونه روی دیوار یه تفنگه سرپُره
منم آخرین گوزنی که گلوله میخوره)
ترک خواب فوق العاده عالیه