خب، نوبت به گزارش نتيجه كار بر روي كاربراتور رسيد.
قبل از هر چيز بازهم از جناب سعيد كمال تشكر را دارم كه زحمت اين قضيه را به عهده گرفتند.
همانظور كه قبلا گفتم، متاسفانه بعد از نصب كارب، شتاب و كشش و روشن شدن ماشين بشدت خراب شد و اين نشون ميداد كه بنزين به اندازه كافي به موتور نميرسه، و اگر به همين صورت ادامه پيدا بكنه باعث سوختن سوپاپها و ترك خوردن سر سيلندر و ذوب شدن پيستونها ميشه.
با تعميركار تماس گرفتم و گفت كه كسي تا بحال مشكل نداشته و شايد جايي اشتباه نصب كردي كه البته اشتباهي در كار نبود.
در نهايت گفت كه مصرف را چك بكن و بعد اگر لازم شد كمي پايه نگهدارنده سوزن را بالاتر بياور.
من متوجه شدم كه ايشان متاسفانه بطور علمي كار نكرده چون بايد مقياسي براي اين اندازه و تنظيم بكار ميبرد و از اون نظر براي كم و زياد كردن استفاده ميشد.
با يك دوره استفاده از ماشين مصرف مشخص شد كه 15 ليتر در 100 كيلومتر بود، اين مقدار مصرف كاملا منطقي و استاندارد است اما متاسفانه وضعيت شتاب و كشش بسيار بد و نا اميد كننده.
البته لازم به ذكر هست كه خود آقاي شيرازي گفته بود مصرف را روي 11 درصد در شهر پايين آورده كه با مقدار گفته شده بسيار فرق داشت.
در اين بين با استفاده از همفكري و راهنمايي و تجارب خوب جناب MJ1970 تا حد زيادي به فرم تنظيم و استانداردهاي مورد استفاده در اين فرم كاربراتورها ، آشنايي بيشتر پيدا كردم و مطالعه برگه راهنما كه در كيت كاربراتور وجود داشت و بررسي تجارب افرادي كه در سايتهاي آمريكايي اين كار را انجام داده بودند، نيز خيلي مفيد و ارزشمند بود، و البته با بيشتر شدن اطلاعات متوجه شدم كه روشهاي تنظيم در ايران چقدر مبتدي و غير استاندارد هست.
طبق گفته جناب MJ1970 سوزن و ژيگلور مناسب بايد با سايزهاي 110 براي سوزن و 130 براي ژيگلور استفاده شود كه در ادامه با توجه به چيزهايي كه متوجه شدم فهميدم اين قضيه ميتونه واقعا صحت داشته باشه چون هم خود ايشان تجربه عملي و كاربردي داشته و هم من با ديدن وضعيت كارب و سوزن و ژيگلور داخل اون بيشتر به اين قضيه اطمينان پيدا كردم.
امروز صبح درب كار رو باز كردم تا از وضعيت قطعات داخل اون اطلاع پيدا كرده و راهي براي تنظيم صحيح و درست شدن شتاب و قدرت ماشين پيدا بكنم.
متاسفانه چيزهايي كه ديدم نا اميد كننده بود.
همچنين واشر تنه كه تعويض نشده بود و دقيقا هماني بود كه قبلا در سرويس اول نصب كرده بودم.
همينطور شنار و سوزن شناور كه مربوط به خود كارب بود و تعويض نشده بود.
اين در حالي بود كه آقاي شيرازي گفته بود 30.000 تومان لوازم اصلي آمريكايي خريده و نصب كرده.
با استفاده از مقياس موجود در كيت كارب، اندازه تنظيم شناور را چك كردم كه خيلي از حد استاندارد كمتر بود و حتي دوستم با ديدن اون گفت كه خيلي كمه و بايد بيشتر بشه.
اين قضيه فقط يك توجيه ميتونه داشته باشه و اينكه اين سوزن و ژيگلور براي نوع ديگه اي از كارب تك دهانه ساخته شده و توي مصرف عادي مناسب اما براي سرعتهاي بالا و شتاب و..بسيار ناكارآمد و نامناسبه، و با وجود انواع متنوعي از اين كاربهاي تك دهانه روچستر ميشه فهميد كه قضيه چيزي بجز اين نيست، اما متاسفانه در ايران اين وضعيتها در نظر گرفته نميشه.
چون سوزن و ژيگلور ديگه اي نداشتم، ناچارا دوباره از خود همينها استفاده كردم و با تنظيم جديد كه حدود 4.5 م م بود بسته شد اما بازهم كافي نبود و باز دوباره بيشتر كردم كه تا حدود 6 م م رسيد، و الان از نظر وضعيت روشن شدن و شتاب و قدرت تقريبا 75% مثل سابق شده اما بازهم بعضي جاها كم مياره و اين نشون ميده كه هنوز بنزين كافي به موتور نميرسه و اين سوزن و ژيگلور براي اين كارب مناسب نيست و بهتر از اين تنظيم نميشه.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
هزينه اين كار كه اقاي شيرازي مطالبه كرد، 90.000 تومان براي دستمزد، و 30.000 تومان براي خريد قطعات نو اصلي بود( بجز هزينه هاي باربري و پيك) كه هيچكدام هم انجام نداده بود و هيچ نتيجه مطلوبي هم گرفته نشد.
البته من منظورم اصلا قضيه مالي نيست چون براي رسيدن به نتيجه مطلوب هيچوقت از هزينه كردن صرف نظر نكردم، اما نتيجه اي كه به دست آمد با چيزي كه قبلا آقاي شيرازي به من گفت خيلي تفاوت داره.
سعي كردم امروز باهاش تماس بگيرم چون خودش گفته بود حتما خبر بدم، اما جواب نداد، ظاهرا به سفر رفته و بعد از برگشتن در اين مورد با ايشان صحبت ميكنم.
در حال حاضر دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد تنظيمات و استانداردهاي سوزن و ژيگلور هستم و اينكه مصرف كنوني چقدر شده و چه مقدار ميشه با همين قطعات بيشتر يا كمتر كرد؟