ایا قبلا از کولر ماشین استفاده کردید و سرمایش اون رو دیدید ؟ یا اینکه اصلا کولر گاز نداشته و هیچ وقت کارش رو ندیدید؟
Printable View
ایا قبلا از کولر ماشین استفاده کردید و سرمایش اون رو دیدید ؟ یا اینکه اصلا کولر گاز نداشته و هیچ وقت کارش رو ندیدید؟
سلام
اون آدرسی رو که شما دادید تو میدان رسالت رفتم سراغش.اونهم زیاد سر از کولر در نمیآورد تو کولر ماشین گاز زد.ولی به اون خنکی که باید برسه نرسید و حتی میتونم بگم که به خنکی یه کولر پراید هم نمیرسه.
اگر میتونید درباره سوالهای پشت قبلی هم یه کمکی به من بکنید.
و یه سوال دیگه؟شما از کجا کمپرسور ساندن گرفتید منظورم آدرس مغازه هست و آیا ساندن کمپرسور R12 هم داره یا نه؟
با این تفاسیر که فرمودید باید قبل از هر چیز نکاتی را بررسی کرد .
1
-ایا مقدار گازی که زده کافیه (اگر از مقدار ان مطمین نیستید جای دیگری فشارش رو تست کنید)
2-ایا در دور بالا هم سرمایش بیشتر نمیشه؟
3-یکبار رادیاتور بخاری رو از مدار خارج کنید و کولر رو تست کنید(شاید گرمای ان به دلیل عدم تنظیم دریچه ها با باد کولر مخلوط میشه).یا اینکه در حالتی که هنوز اب موتور گرم نشده سرمایش کولر رو چک کنید و ببینید با گرم شدن اب موتور سرمایش کولر کم نمیشه؟که روش دوم راحت تره
طراحی کولر هر ماشینی با توجه به دور موتور و قدرت و شرایط همون موتوره .اون قطعه ای که فرمودید همون شیر انبساط گاز کولر هست و همانطور که فرمودید شورلت هم داره و میزان تنگی ان هم برابر با فشار استاندارد کمپرسور های امریکایی هست.من کمپرسور زانتیا رو ندیدم ولی اگر نسبت به فابریک بیوک یا نوا ضعیفتره میشه انتظار داشت که سرمایش اون هم کافی نباشه.ظاهرا این نمونه کمپرسور ساندن از نظر توانایی مشابه عمل میکنه و به همین دلیله که رو امریکاییها و پاترول هم نصب میشه.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این مساله شیر انبساط با سوپاپ متغیر فکر کنم درسته و کلا ماشینهای جدیدتر (405 و پراید که همینطوره و حتما زانتیا هم همینطوره) شیر انبساطشون همینطوره و به همین دلیله که وقتی تو شهر هم با دور موتور پایینتر کولر روشنه سرمایش خیلی فرقی نمیکنه.من روی اوابراتور خودم یکی نصب کردم ولی هنوز هم نسبت به توانایی ان از نظر نداشتن نشتی شک دارم و نهایتا هم یا سیستم اوابراتور 405 نو سوار میکنم با اتصالات فابریک همون و یا سیستم فابریک شورلت.
اینا رو گفتم که بدونید دستکاری شیر انبساط فابریک بی فایدس و شیر انبساط فابریک داخل لوله ورودی اوابراتور هست و برای برداشتن ان باید 10-15 سانت از لوله ورودی اوابراتور رو ببره!
نتیجش اینکه مجبوره با بست یه شیر انبساط به ورودی متصل کنه که کاملا بی فایدس و به زودی نشت میده و 80 تومان گاز به فنا میره!!
حالا اینها رو گفتم که در درجه اول با تستهایی که گفتم سعی کنیم با همون تشکیلات مشکل رو حل کنیم مثلا :
اگه مشکل ورودی گرمای رادیات بخاریه یا سر راه ورودی اب داغ به اون شیر نصب کنید یا دریچه هاش رو تنظیم کنید.
خلاصه الان 80 تومان گاز تو سیستم کولر شماست و حیفه از بین بره.
اون شیر انبساط متغیر هم یه حالت ترموستات داره که یه سیم مسی به هسته ی اون وصله و رو ماشین من هست و اون سیم به لوله ورودی اوابراتور نصب میشه و وقتی گاز عبوری گرمتر میشه و ماشین رو دور اروم کارمیکنه میسر عبور گاز رو تنگ تر میکنه تا سرمایش بیشتر بشه.البته من هنوز کمپرسور نبستم و احتمالا یه تغییرات کلی رو کولر میدم.
در مورد خرید کمپرسور فابریک در صورتی که با تستهای بالا نتیجه ای حاصل نشد و دیگه هیچ راهی نبود میشه خرید و پیدا کردن اون هم کار سختی نیست و دیگه لازم نیست به فکر دستکاری اوابراتور باشید که بی فایدست.
من فکر کنم اگه میزان گاز کولر کافی باشه و گاز نشتی نداشته باشه با همون کارهایی که گفتم بشه مشکل رو حل کرد.
در مورد کمپرسور R12 هم فکر کنم باشه.فروشندش هم تو چراغ برق مشهوره و اوایل خیابان ملت دست راست هست و اسمش هم نژادی هست ولی خیلی بد اخلاق و دیوونس.(مخصوصا اون پیره مرده).
البته قطعا الان قیمت بالایی داره و اگه راههای بالا جواب نداد برید دنبال کمپرسور و در مورد خرید کمپرسور 1-اول فابریک 2-ساندن 508
در مورد تنظیم دریچه ها و نصب شیر برای بخاری هم استاد علی اقا وارد هستن و تجربه های خوبی در تنظیم دریچه های کولر و بخاری دارن
سلام
بذارید یه توضیح دیگه بدم شاید بتونه کمک کنه.
دیروز من از خونه (لویزان)برای یه کاری رفتم فرودگاه در همون اول کولر رو روشن کردم که بد نبود ولی خوب هم نبود که بگیم داریم تو ماشین یخ میزنیم.وقتی که رسیدم فرودگاه و ماشین رو تو پارکینگ گذاشتم و رفتم داخل حدود یک ساعت کارم طول کشید که وقتی که برگشتم و خواستم دوباره راه بیفتم کولر رو روشن کردم ولی دیگه از سرما خبری نبود و فقط باد فن ماشین بود که میومد بیرون و همینطوری تا خونه اومدم ولی اصلا دیگه سرد نشد.
درباره شیر انبساط متغیر درسته ولی این کمپرسور زانتیا با بقیه کمپرسورها فرق داره و فرقش هم تو کورس پیستونشه یعنی با تغییر فشار شیر انبساط کورس پیستون هم تغییر میکنه.که اینطوری که اون کولر سازه گفت اگر شیر انبساط از نوع متغیر نباشه عملا کمپرسور هم اون کاری رو که باید انجام بده انجام نمیده.
اون قسمتی رو که درباره بخاری و دریچه بخاری گفتید رو چک میکنم.ببینیم ساید مشکل از اون باشه.
ممنون
دوستان حرف از کولز شد منم یه چیزی بگم
من چند روز پیش بر ای نوا خودم یه کمپرسور خریدم به نظر من خیلی بهتر وارزانتر از این کمپرسورهایی هست که تو بازاره یه کمپرسور تویوتایی خریدم اول اینکه ۱۲۰خریدم البته دست دوم وبشرط سالمی دوم اینکه خنک کردنش خیلی خوبه مشکلینداره مثل کمپرسور فابریک قدرت ماشین را نمیگیره چند بار سر ظهر تست کردم همه چی خوب بود آمپر آب هم تا ۹۵ میرفت که یه فن پراید بستم دیگه بالاتر از ۹۰ نمیره اصلا هم به ماشین فشار نمیاره به نظر من خیلی عالیه
دوستان یه سوالی داشتم کولر ماشین من دو دور ش کار میکنه تند و کند البته کندش با تند خیلی فرقی نداره میخواستم ببینم اگه یه آفتمات ۵فیش خودم نصب کنم دورهای کنترش راه میافته یا کار دیگه باید بکنم؟
خب داستان به كولر رسيد، كه يكي از بزرگترين معضلات در خوزستان با اون گرماي وحشتناك تابستان به حساب مياد...
من هنوز كولر ماشين رو راه ننداختم. البته تمام وسائل نصب و آماده است اما بايد كارها و تحقيقاتي قبل از گازگيري انجام بشه تا بهترين نتيجه رو بگيرم، اما قبل از اون در مورد يك تجربه صحبت كنم كه شايد دانستن اون براي همه شما مفيد باشه:
يك پرايد مدل 82 داريم ، كاربراتور C L C و از روز اول تا الان همه چيز سالم و نو بوده و فقط 16 هزار راه رفته و تمام سرويس و تعميرات لازم رو خودم براش انجام دادم و هيچ مشكلي بجز كولر نداره.
كمپرسور فابريك اون ساندن بود و لوله ها از پشت به اون وصل ميشد. به علت خرابي كاسه نمد سر ميل لنگ كمپرسور و خروج گاز كولر، و البته تعميرات پي در پي و تعويض كاسه نمد در چند سال متوالي و جواب نگرفتن از اين تعميرات، ناچارا كمپرسور رو كامل عوض كردم و اگر يادتون باشه توي همين تاپيك تصوير كمپرسور نو ساخت دوو رو گذاشتم و روي پرايد نصب شد. اين تعويض حدود يكماه قبل انجام شد.
گاز گيري انجام و همه چيز مرتب كار ميكرد اما خنكي به اندازه كافي نيست و حتي ميشه گفت چند درصد از خنكي قبل از تعويض كمپرسور كمتر شده.
گاز همون 134 بوده و تمام دريچه ها هم در كل درست و خوب كار ميكنن.
حتي شك بر اين بود كه گاز كم باشه و كمي به مقدار گاز اضافه شد ، اما نتيجه اين گاز اضافه ، قطع و وصل مرتب كمپرسور شد كه نشان از فشار بسيار زياد گاز داخل سيستم ميداد.
مقدار گاز اضافه خالي شد و مشكل قطع و وصل رفع شد اما خنكي كم هنوز وجود داشت.
شك بر خرابي اسپكشن والو و يا مشكل دراير بود كه كولر ساز گفت اونها مشكلي ندارن و اگر خراب بودن در اولين مرحله خودشون رو نشون ميدادن.( البته لازم به گفتنه كه اكثريت تعميركاران، در هر صنفي ، فقط بواسطه تجربه و گذر زمان چيز ياد ميگيرن و نه گذراندن دوره هاي علمي و عملي صحيح و بواسطه همين اكثرا نميتونن درست تشخيص بدن كه چه كاري رو بايد قبل يا بعد انجام داد)
چند سال قبل مشكل مشابهي براي پرايد يكي از دوستان رخ داده بود، با جستجو متوجه شديم كه يك شركت كانادايي توليداتي در مورد تقويت و بالاتر بردن كارايي كولر خودرو داره و يكي از اونها خشك كن گاز كولر بود كه در كپسولهاي كوچك براي ماشين آماده كرده ، از اون خريديم و به گاز كولر اضافه شد و در نهايت دوستم گفت كه تغيير خوبي داشته.
اينبار من هم يكي از اين كپسولها خريدم و به گاز كولر اضافه شد، تغيير كمي كرد و به گفته كولر ساز بايد چند روز بگذره تا با كار كرد مداوم بيشتر با گاز كولر تركيب بشه و نتيجه بهتري بده، متاسفانه فراموش كردم از اون كپسول عكس بگيرم اما چيزي شبيه اين نمونه بود:
از فروشنده اون تجهيزات و گازهاي تركيبي در مورد گازهاي موجود در بازار سوال كردم و گفت تمامي اونها ساخت چين بوده و هيچكدام درجه يك نيست، فقط گاز مورد استفاده در خط توليد است كه توسط خود شركتها از توليد كنندگان مناسب خريداري ميشه و خوب جواب ميده، و من هم ميتونم حدس بزنم كه گفته اون فروشنده درسته چون تا الان به ياد ندارم كه يك پرايد صفر ديده باشم كه مشكل خنكي كم كولر داشته باشه اما در پرايدهايي كه بخاطر تعميرات كولر ،گاز غير از خط توليد رو دارن،اين خنك كردن نسبي و شانسي به حساب مياد و ممكنه مثل روز اول باشه و يا اصلا خوب خنك نكنه.
بعضي تعميركاران كولر ميگن كه گاز مرغوب در ايران مشتري نداره ( كه البته اشتباهه و اگر وجود داشته باشه خودم مشتري اول اونم!) چون به علت گراني بيش از حد كسي خريدار اون نيست و روي دست ميمونه، و واردكنندگان هم ترجيح ميدن از گازهاي توليدي هند و چين استفاده بكنن تا انگليسي و يا آمريكايي.
يكي ديگه از تعمير كاران ميگفت گاز انگليسي در سمت داخل دسته كپسول خودش، يك مارك بصورت حك شده داره كه نمونه هاي چيني و هندي اون علامت حك شده رو ندارن.
فعلا كه چند روزي از اين قضيه پرايد و گاز كولر اون گذشته و بايد ببينم نتيجه اون خشك كن گازي اضافه شده چي ميشه،( كه زياد خوشبين نيستم)
الان فكر ميكنم كه بهتره بجاي اينكه بار آزمون و خطاي تعميركاراي كولر رو به دوش بكشيم، و همچنان هزينه اشتباهات اونها رو بديم، بهتره كه گاز درجه يك رو پيدا و يه كپسول اون رو براي گازگيري شخصي بخريم، و هر زمان نياز شد از اون استفاده كنيم ، تا اينكه مدام گازهاي بي كيفيت و درجه 2 و 3 رو با قيمتهاي گزاف تجربه كنيم..
جناب سعيد، ميتونين تصوير كمپرسور خريداري شده رو اينجا بگذاريد؟
چه نوع گازي استفاده كرديد؟
با پايه هاي فابريك هماهنگ بود و يا تغيير دادين؟ چون مشكل بزرگ نوا توي نصب كمپرسورهاي غير فابريك، شمع 1 موتور هست ، و اگر كمپرسور جديد كمي از جاي خودش پايينتر باشه دسترسي به شمع يك تقريبا ناممكن و يا خيلي سخت و دشوار ميشه.
سلام آقا اميننقل قول:
لطفاً آدرس كولر ساز خيابان كميل را به بنده بدهيد
ممنون
سعيد نيك زاد
سلام آقا سعيدنقل قول:
لطفاً آدرس محلي را كه كمپرسور را خريديد ، براي بنده بفرستيد
ديگر اينكه پايه كمپرسور جديد براي نصب و خوراندن روي نوا را كجا ساختيد؟
ممنون
سعيد نيك زاد