سلام بر همه
داستان ماشینای قدیمی خیلی پیچ وا پیچ شده و هزار توی عجیب و غریبی پیدا کرده..البته توی ایران اینجوریه وگرنه توی آمریکا و کانادا این یه جریان ساده و روز مره است و اگر بدونن توی ایران اینجور با این ماشینها برخورد میشه کلی به ما میخندند..و حق هم دارند...مگر داشتن یه ماشین قدیمی جرمه که برخورد قانونی میشه؟؟؟!!!اینها همه از بی برنامگی و بی هدف بودن راه کارهای مسئولین این ماجرا است وگر نه ما هایی که عاشق و صاحب این ماشینها هستیم بلدیم چه جوری از انها نگهداری کنیم تا هر بار که میریم توی خیابان ملت از لذت و هیجان دیدن این جواهرات رنگارنگ میخ کوب بشن..
اما در هر صورت من فکر میکنم آنهایی که دارند نباید بفروشند و آنهایی که ندارند دست نگه دارند و نخرند تا وضعیت کاملا معلوم بشه مگر اینکه حسابی دل به دریا بزنین و مثل یه عاشق بی پروا برید توی دل حوادث این داستان....
در مورد تفاوت 6 سیلند و 8 سیلند این هم کلی بالا و پایین داره..من تجربه شخصی و مسائلی را که رودر رو با آن برخورد داشتم را ملاک بگذارم میتونم بگم 8 بهتره و استهلاک کمتری داره..چرا؟
مثلا در 8 شما 2تا سر سیلندر دارید که هرکدام جدا از دیگری است اگر یکی خراب بشه کاری به دیگری نداره و این یعنی هزینه کمتر در حالی که توی 6 شما یه سر سیلندر ردیفی دارید و اگر یکی از دهنه ها مشکلی پیدا بکنه کل سر سیلندر باید عوض بشه..
هزینه تعویض سر سیلندر در 6 و 8 اصلا قابل قیاس نیست!!
قیمت یه سر سیلند 6 با سوپاپها که آماده کار بود (دست دوم) سال 84 حدوده 400.000 تومان بود و البته با کلی جستجو و درد سر ..اما همان موقع هر کدام از سر سیلندر های 8 چیزی بین 85000 تا 120.000 قیمت داشت!!!و البته به تعداد زیاد پیدا میشد..الان هم هنوز با تمام این جریانات خیلی راحتتر میشه سر سیلندر و میل لنگ و ...یه 8 را نسبت به 6 پیدا کرد...
همان کامارو ال تی آبی که گفتم 2500.000 تومانی که یک ماه قبل خریده شده بود 2تا سر سیلندر گرفته و با سوپاپها و آماده و کاملا سالم چیزی حدود 350.000 شده...من 8 را همیشه به 6 ترجیح میدم..
واتر پمپ 6 سیلندر توان خنک کردن 6 تا سیلندر در طول را نداره و معمولا در دهنه های 5 یا 6 دچار سوختگی سوپاپ یا ترک میشه..این مسئله 2 بار برای یک نوا که داشتم پیش آمد و بیش از یک میلیون برام هزینه داشت و آخر سر هم همانجوری فروختم..یه نوا هم مال دوستم بود که آنهم همین مشکل را پیدا کرد..الالن دیگه موتورهای خورجینی بهترین کارایی را دارند و 6 سیلند ردیفی به تاریخ پیوست...
شتاب را هم که دیدم همیشه 8 بالاتر از 6 بوده..
من با کامارو خودم که گیربکس اتو داشت با نوا دوستم که گیربکس 4 دنده دستی داشت کورس گذاشتم...میدانید که شتاب اتومات از دستی کمتره(در حالت مهمولی و بدون استفاده از کمکی)
من همیشه جلوتر از او بودم و خودش میگفت که شتاب 8 خیلی بهتره..این را در نوا و بیوک که بدنه یک سان دارند کاملا میتونید ببینید..
اما 6 سیلندر را هم دست کم نگیرید...
همان نوا دوستم خیلی راحت یه زانتیا exclusive را جا گذاشت...البته بدنه نوا سنگینتر از زانتیا است و خودتان حدس بزنید اگر سبکتر بود شتاب چقدر بالاتر میرفت؟؟
در مورد burn out به همان صورتی که تصور دارید باید روی ماشین و بخصوص موتور کار زیادی انجام و حسابی تقویت بشه وگرنه کار نشد نداره..اما همون وضعیت معمولی اینها هم کلی شتاب و تیک آف میتونه براتون بیاره که حسابی حال میده اما زیاد این کارو نکنید که برای دیفرانسیال و موتور و لاستیکها خوب نیست..از این وضعیت در مواقع ضروری باید استفاده کرد..مثل فرار از یک تصادف...
من اگر مطمئن باشم که مشکل تردد ندارم دیگه کاری با کارت سوخت و قیمت بنزین و هزینه لوازم یدکی و..ندارم..حاضرم با بنزین لیتری 1000 تومان هم برم مسافرت و لذت ببرم..مگر آدم چند سال زنده است و جوان میمونه که بخواد حساب و کتاب این چیزا رو بکنه؟؟؟!!!مثلا اگر توی یه سفر من 500 لیتر بنزین بسوزونم که بشه 500 هزار تومان این پول نه من را گدا میکنه نه میلیاردر..اما خاطره ای جذاب و به یاد ماندنی از یه سفر با یه آمریکایی برام باقی میگذاره که برای تمام عمرم با اون خوشم..باور نمی کنید؟؟؟!!از این خاطرات زیاد داشتم..کاش بازم بشه رفت...
در نهایت بهترین تصمیم و آخرین آن را خود شما میتونید بگیرید و نه من و دوستان و یا راهنمایی و رانندگی!!
اسم کوچیک من علی هست..اما گویا علی اینجا زیاده پس همان camaro lt بهتره!!