-
سلام اقا محسن عزیز
هر چند وقت یک بار بعضی از لوازم فروشهای تهران این کار رو میکنن و جنسهای اصلی وارد میکنن (البته خیلی محدود) فکر نمیکنم که از امریکا بیارن و بیشتر از کشورهای اطراف خرید میکنن. در مورد لوازم اصلی کم و بیش هنوز تو بازار پیدا میشه چون خیلی از لوازم امریکایی هستن که کمتر مصرف شدن و هنوز خرید خیلی قدیم اونها پیدا میشه(البته کم). ولی در کل اگه کسی بتونه وارد کنه (اقلامی که اینجا پیدا نمیشه ) و قیمتها هم مناسب دربیاد حتما مشتری داره.البته بیشتر لوازم ماشینهایی مثل بیوک و نوا اینجا پیدا میشه و قیمتها خیلی بالاست و فکر نکنم با این وضعیت دلار بشه وارد کرد و ارزونتر در اورد(البته کسانی که واردترن باید نظر بدن در این مورد). مثلا داشبرد و رودری نوا که من لازم داشتم نو تو بازار بود ولی گرون.یا موتور نوا داخل جعبه نو موجود بود (3 سال پیش که من موتور عوض کردم 2200 قیمت داشت که فکر کنم فقط موتور خالی بود).
البته این وضعیت در تهران هست و قطعا در جاهای دیگه این طور نیست.ولی هنوز اگه کسی پیگیر باشه میشه در تهران لوازم اصلی پیدا کنه. البته یه نکته ی دیگه هم در مورد لوازم ماشینهای قدیمی در تهران وجود داره و اونهم اینه که متاسفانه عده ای هستن که هر چند وقت یکبار لوازم اصلی رو از تو بازار جمع میکنن و میخرن و بعدا بازار سیاه راه میندازن.کم ندیدم که افرادی میان و با تعداد بالا خرید میکنن و لوازم رو تو خونه بلوکه میکنن و بعد که شما به یه قطعه نیاز داری دیگه تو بازار پیدا نمیشه یا حداقل دیگه جنس خوبش نیست. در مورد قطعات ماشینهای تک مثل پونتیاک و فورد و ... قضیه خیلی فرق میکنه و فروشنده ها هم به علت فروش کم لوازم این ماشینها معمولا دست به واردات اونها و سفارش دادن اونها نمیزنن و قطعا وارد کردن اونها خیلی خوبه و در بعضی موارد تنها راهه.
راستی بر فرض الان ما بخوایم یه جنسی رو از ای بی بخریم چطور میشه و به چه صورت باید پرداخت کرد و جنس رو تحویل گرفت و هزینه های انتقال اون جنس چقدره؟؟ در تاپیکهای بازسازی گاها بعضی از بچه ها این کار رو میکنن.شاید تو کشور های اطراف اشنا یا فامیل دارن که میتونن جنسها رو بیارن!!!
-
مخلصم محمد جان.ممنون از توجهت.
والا در مورد وارد کردن وسایل تا جایی که من اطلاع دارم؛وارد کردن وسایل کم حجم و با وزن کم برای من و شمای مصرف کننده به صرفه هست.
مثلن من فایربرد دارم شما نوا داری علی اقا نوا داره امیر عزیز بیوک داره و .... ماها اگه مثلن هماهنگ بشیم برای خودمون کیت کاربرات ماشین مورد نظر خودمونو بخریم .لنت ماشین مورد نظر خودمونو بخریم.یا مثلن کمک های ماشنی مورد نظرمونو بخریم.افتامات اصلی بخریم ، شمع بخریم و ..... اینجور ریزه کاریهای که معمولن مارک اصلیشون پیدا نمیشه یا اگرم باشه تقلبیه؛ رو وارد کنیم به نفع هممون هست.حالا اینایی که عرض کردم به عنوان مثال بود.کلن اجناسی که برند اصلیش در داخل کشور پیدا نمیشه رو میشه وارد کرد.البته به شرطی که وزن و حجم زیادی نداشته باشه.
چون ظاهرن وقتی حجم و وزن بره بالا هزینه های حمل و نقل و ... بالا میره.
در مورد وارد کردن هم دو تا کار میشه کرد.یا اینکه خارج از کشور اشنا و فامیل یا دوستی داشت که این کارو برامون انجام بده که در این صورت هزینه کمتر میشه.
یا اینکه در همین ایران هستن کسایی که کارشون همینه اما خوب کارمزد خودشوو دریافت میکنند.
حالا با تمام این احوال باید به عنوان نمونه بریم توی یکی از این سایتهای خرید اینترنتی چند قلم جنس ریزه پاش خرید کنیم ببینیم چند دلار میشه.بعدشم بریم از این شرکت ها استعلام بگیریم و بگیم برای X مقدار خرید چقدر کارمزد میگیرن.اینطوری حدودی مشخص میشه که دنیا دست کیه.
-
دوستان منم تجربه خوبی با لنت پارس نداشتم...تو تهران هر چهار چرخ رو لنتش رو عوض کردم و پارس گذاشتم . بعدش رفتم مسافرت گرگان اونجا دادم مکانیک آشنام که ماشین رو چک کنه..گفت دو تا از لنتها ترک خورده!!! بدون اینکه من تو جاده ترمزی گرفته باشم ...خلاصه گفت دیگه از این آشغالا نگیر و هر چهار تا رو درجا ریخت دور و لنت کره ای گذاشت...
-
سلام
من که فعلا مشکلی با لنت ندارم.من قبل از این که بیوک بخرم جیپ آهو داشتم و یه دست لنت نو متالیک تو خونه داشتم که دیگه به عمر اون جیپ قد نداد که روش نصب کنم.ولی نزدیک 1 ماه پیش اونا رو برای بیوک نصب کردم و مشکلی هم ندارم باهاشون.نظر شما درباره این لنتهای متالیک چیه خوبن؟و آیا هنوز هم از اینا پیدا میشه؟
یه سوال هم درباره گیربکس اتوماتیک داشتم و اونم اینه که اگه مثلا تو حرکت با سرعت 100 تا ماشین رو حالت N یا همون خلاص بذاریم و بخایم یه مسافتی رو با همین حالت طی کنیم.مشکلی پیش نمیاد و آیا برای گیربکس و یا صفحاتش مشکلی ایجاد نمیکنه؟
-
این لنت متالیک که فرمودین چینیه ؟ یک سری مارک بندیکس هم قبلا بود که حرف نداشت.البته این مارک بندیکس پمپ ترمز و سیلندر ترمز هم داشت که اونها هم محشر بود .الان رو نمیدونم.
در رابطه با خلاص حرکت کردن هم اینکه مسافتی رو با دنده خلاص طی کنید مشکلی برای گیربکس ایجاد نمیکنه به شرطی که زمانی که ماشین دور برداشته و در حالت حرکته دسته دنده رو روی D - L1 - L2 قرار ندید و برای برگردوندن دنده روی درایو باید بایستید و ماشین رو دنده بگزارید و حرکت کنید.برای بیوک این کار حسنی نداره چون خودش خیلی خوب دور برمیداره ولی من با نوای قبلیم این کار رو زیاد میکردم و تو جاده چون ماشین دورش بالا میرفت توی سرازیریها خلاص میرفتم .البته خطر ترمز هم باید در نظر گرفت.
-
درسته اون لنت چینی های خوب که جعبه آبی بود مارک متالیک بود!
آقا در مورد دنده صحبت شد!
من وقتی L1 میذارم که از سرازیری بیام پایین! تا چه سرعتی مجاز هستم؟؟؟ منظورم حد L1 هستش
-
استفاده از ال 1 برای سرازیری مناسب نیست (از نظر فشاری که به چرخ دنده های مربوط به دنده 1 گیربکس میاد) .بهتره با ال 2 و کمی ترمز کنترلش کنید چون در همه ی گیربکسها چه اتوماتیک و چه دنده ای دنده 1 و دنده عقب پر مصرف ترین دنده ها هستن و شما اگر گیربکسهای خراب یا خیلی مستهلک رو ببینید (باز کنید و چرخ دنده ها رو ببینید) متوجه میشید که یا چرخ دنده های دنده 1 و عقب کچل شده یا دندونه هاشون تیز شده (که باعث صدای زوزه میشه)!
در گیربکس 350 هم من نمونه هایی رو تست کردم که صدای زوزه ی خفیفی در دنده 1 داشتن و این به علت استفاده ی زیاد از دنده 1 بوده که باعث تیز شدن دنده های گیربکس (دنده 1 ) شده.
البته واقعا گیربکس 350 خیلی با دوام و قوی ساخته شده و کمتر کسی میتونه چرخ دنده ها رو به قدری خراب کنه که مثل گیربکسهای دنده ای (seginaw 4 speed) که روی دنده ای ها بوده غیر قابل استفاده بشه.البته خود طبیعت اتومات هم دلیل مهمی بر این ماجرا هست و شوکهایی که بر اثر تیک اف و یا دنده معکوس دادن دستی بر گیربکس وارد میشه توسط صفحات گیربکس خنثی میشه و در واقع صفحات گیربکس اتوماتیک پیش مرگ چرخ دنده ها میشن و اجازه ی وارد شدن شوکهای شدید رو به چرخ دنده ها نمیدن.
اما در مورد استفاده ی مکرر و با دور بالا از دنده 1 در سرازیری قضیه فرق داره و در دراز مدت چرخ دنده ی مربوطه رو مستحلک میکنه و به صدا میندازه.
البته در گیربکسهایی که زیاد در دنده 1 دور میگیرن و درست کار نمیکنن هم ممکنه این اتفاق بیفته (البته دور برداشتنی که واقعا بیش از حد باشه نه اینکه مثلا نوا به خاطر قدرت موتور کمتر نسبت به بیوک دیرتر دنده میده).
-
در مورد لنت ترمز متاليك، براي ماشينهاي متداول كه فروش دارم( پژو، پرايد، پيكان و...) ظاهرا بهتر جواب ميده اما بعضيها هم شكايت ميكنن كه خيلي سفته و يا صدا داره.
اينطور كه متوجه شدم، اگر اون شيار وسط لنت وجود داشته باشه احتمال صدا دادن خيلي كمتره.متاليك بخاطر اون ذرات ريز فلز ، بظاهر بايد اصطكاك بيشتر داشته باشه ، اما توي نمونه هاي ساخت پارس من تفاوت خاصي نديدم.
لنتهاي بنديكس يه زماني ساخت ايتاليا بود و تعدادي هم ديدم كه اسپانيا زده بود اما الان هرچي هست ساخت چين شده.
در مورد يدك كشيدن خودرويي با گيربكس اتوماتيك، سالها پيش در يه كتاب راهنمايي اصول فني خودرو كه ترجمه از متن آلماني بود، نوشته شده بود يدك كشيدن خودرويي با گيربكس اتوماتيك، بايد نهايتا با سرعت 50 كيلومتر در ساعت و در مسافت 50 كيلومتر باشه.
شايد به اين دليل كه موتور كار نميكنه و توربين چرخش كافي نداره و پمپ روغن هم اون مقدار لازم روغن رو براي مدارات گيربكس نميتونه پمپ بكنه و بر اين اساس در طول اين مدتي كه ماشين داره يدك كشيده ميشه به صفحات و درام ها صدمه ميخوره و بدون روغن احتمالا سوخته خواهند شد.
فكر كنم اگر لازم باشه همچين كاري انجام بديم، بهتر اينه كه اول ميل گاردان باز بشه تا كلا هيچ نيرويي از چرخهاي عقب به گيربكس منتقل نشه.
يك بار براي اينكه متوجه بشم توان چرخش چرخهاي عقب و نيرويي كه به گيربكس منتقل ميكنن( در حالت يدك كشيدن) چقدره، با كامارو كه اوتومات بود،يه آزمايش كردم.
توي جاده خلوت، سرعت 50 كيلومتر در ساعت، دنده رو در N گذاشتم ،سوئيچ رو بستم و موتور خاموش شد.
ماشين با سرعت حدود 50 كيلومتر به حركت خودش ادامه ميداد و مثل اين بود كه بدون نيروي موتور داره يدك كشيده ميشه.
دوباره سوئيچ رو باز كردم( استارت نزدم) و دنده رو در حالت D قرار دادم.
همين موقع حس كردم سرعت ماشين افت نسبتا زيادي كرد و گيربكس صداي خاصي داد، تقريبا شبيه صداي روشن شدن موتور جت ولي با تُن بم و سنگينتر ،مثل اينكه روغن توي اون با نيروي چرخهاي عقب شروع به گردش بكنه و نيروي منتقل شده از طريق درامها به دنده و در نهايت توربين و فلايويل رسيد( مسير معكوس انتقال نيروي موتور به چرخها) و در نهايت موتور در چند ثانيه بعد شروع به چرخش كرد و چون سوئيچ باز بود، روشن شد و ماشين به حركت عادي خودش ادامه داد.
اما اين آزمايش رو يكبار بيشتر انجام ندادم، چون تكرار اون مسلما به گيربكس صدمه ميزنه.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
سلام خدمت علی اقای عزیز
این ماشینی که عکسش رو قرار دادید چه مدلیه؟نکنه یه نمونه از کروته؟دست سازه؟
-
سلام جناب محمد.
بله اين بنظر ميرسه كه يك مدل تغيير داده شده از كوروت استينگ ري باشه.
توي آمريكا كه دست و بال همه براي همه جور بازي درآوردن روي ماشينها بازه، و بيخود نيست كه اينقدر در ضمينه خودرو موفقيت پيدا كردن،
برعكسش ايران كه همين داشته ها رو هم بايد با خون دل و بدبختي و هزار مصيبت نگهداري كنيم تا كمي رنگ و روي خيابانهاي مملكت از اين حالت يكنواختي و بسيار كسل كننده و تكراري ماشينهاي يك شكل و ساده در بياد و آخرش هم بهمون برچسب اوراقي و زهوار دررفته و...بزنن!
با يكي از دوستان آمريكايي توي نت صحبت ميكردم، و براش از علاقه خودم به ريويرا دم قايقي گفتم، آخرش گفت:
خب تو كه اينقدر خوشت مياد چرا يكي نميخري؟؟!
گفتم به اين راحتي نيست، قيمتها بسيار بالا و البته تعداد اونها واقعا محدود و انگشت شماره و شايد تا چند سال ديگه فقط توي موزه ها بشه پيدا كرد..و البته براي ماشينهاي قديمي در ايران قوانين بسيار سختي وجود داره كه آينده اونها رو نامعلوم ميكنه.
گفت ولي اينجا خيليها هنوز سوار ميشن و استفاده ميكنن و مشكل خاصي هم ندارن!
خلاصه فرق جهان اول با جهان سوم خيلي زياده...
احتمالا اينهم يكي از مدلهاي پونتياك دهه 90 باشه كه به اين صورت تغيير دادن.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]