سلام فن کولر پراید 80 امروز از کار افتاد.آیا ار مدول فنه؟ اگه آره لطفا روش عوض کردنشو توضیح دهید. ممنون
Printable View
سلام فن کولر پراید 80 امروز از کار افتاد.آیا ار مدول فنه؟ اگه آره لطفا روش عوض کردنشو توضیح دهید. ممنون
اول فیوزها رو چک کنید ممکنه فیوزش قطع شده باشهنقل قول:
سیم ها رو چک کنید قطعی نداشته باشن
فیش ها و اتصالاتش رو هم چک کنید. فیش های کلید، رله و خود فن، کولر رو بزنید و با فیشا بازی کنید اگر از فیشا باشه فن قطع و وصل خواهد کرد
رله فن رو چک کنید، ورودی های رله رو جدا کنید، و در حالی که فن هنوز به رله وصله ورودی های رله رو به باطری وصل کنید، اگر فن روشن نشد یا رله خرابه یا خود فن (رله رو میشه جدا هم تست کرد)
سلامنقل قول:
در عیب یابی باید از چیزهای آسون و مجانی یا ارزون شروع کنیم
اگر منظورتون بلاور blower یا همون پنکه ی کولر و بخاری هست که زیر داشبورده اول از فیوز شروع کنین
بعدش فیشش رو بکشین و برق سیمهاش رو با اهم متر چک کنین
اگر برق نداره برید سراغ کلیدش
اگر منظورتون فنِ رادیاتور هست , اول فیوزش
بعدش رله اش
بعدش کشیدن فیشش و چک کردن برق در سیمش
بعدش برق دادن به موتورش از باتری و چک کردنش که آیا میچرخه یا سوخته ؟
با سلام.
ماشین پراید 85 دارم. لطفا منو راهنمایی کنید
1- عقربه سرعت سنج دیروز از کار افتاد ولی دور موتور کار میکنه . مشکل کجاست
2- چطوری تسمه کولر را جا بندازم ؟
3- شنیده ام راهی هست که فشار وارده بر موتور هنگام استفاده از کولر رو کم کرد . آیا درسته ؟
سلامنقل قول:
معمولاً چرخش دائمیِ بلبرینگ زیر پا هم حس میشه یعنی وقتی با موتور روشن پاتون رو روی پدال کلاچ میذارین و یک سانت فشارش میدین احساس ویبره و لرزش داره و با گاز دادن بیشتر میشه
البته در بعضی از ماشینها این لرزش به پدال کلاچ منتقل نمیشه که راننده نمیفهمه بلبرینگ کلاچ دائم تماس داره یا با کمی فشار به پدال کلاچ , بلبرینگ درگیر میشه درحالیکه باید حداقل تا سه چهار سانت بلبربنگ به دیسک کلاچ نچسبه و نچرخه
علتش اینه که دوشاخه ی کلاچ که بلبرینگ روش نصب شده نمیتونه به اندازه ی کافی بیاد عقب و درنتیجه بلبرینگ از دیسک کلاچ جدا نمیشه یا خیلی کم جدا میشه و با اندکی فشار روی پدال , بلبرینگ درگیر میشه
قطعه 3 در این عکس
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
قطعه 7 در این عکس
پس باید کلاچ رگلاژ بشه
در بعضی ماشینها مثل ماتیز , کلاچ سیمی هست و با اندکی شل کردن سیمش دوشاخه میتونه بیاد عقب تر و بلبرینگ به اندازه کافی فاصله میگیره از دیسک
در بعضی ماشینها پمپِ روغنی داره چون دیسک بزرگه و پنجه هاش سفته و نیروی پا کافی نیست برای کلاچ گرفتن یا خیلی سفت هست
در این ماشینها هم چیزهائی تعبیه شده برای تنظیم کردن کلاچ
شما باید ببینید تنطیم کلاچ ماشیمتون چه مدلی هست و کمی شلش کنین اما نباید خیلی شلش کنین که تهِ تَه کلاچ بگیره
یعنی بعد از تنظیم باید همون دو تا تست رو انجام بدین تا مطمئن بشین دو سه سانت قبل از ته , کلاچ کاملاً عمل میکنه
نقل قول:این عیب ماشین ما هم شد دردسری برای خودشنقل قول:
بعد از اینکه آب ریختم دیگه با ماشین جای نرفتم تا دیروز (آبش رو هم چک کرده بودم و از قبل آب داشت) یه مسیر تقریبا 25 کیلومتری که تقریباً نیم ساعت شد رو رفتم و وقتی به مقصد رسیدم و ماشین رو خاموش کردم دیدم از موتور صدا میاد و وقتی در کاپوت رو باز کردم دیدم ماشین خوش اورده و آمپر تقریبا نزدیک خط قرمز بود. حواسم نبود که از کجا داشت آب میومد بیرون ولی تقریبا کل آب رادیاتور خالی شده بود و از لوله تخلیه قمقمه هم بخار میومد(شاید هم آب دقت نکردم) در همون حال آب ریختم و ماشین درجا کارکرد و آمپر به وسط نرسیدو حدس اولیه من این بود که ماشین به علت اینکه فن کار نکرده جوش اورده
بعد از یک ساعت آب رادیاتور رو چک کردم که همون مقداری بود که موقع خاموش کردن ریخته بودم و چون توی قمقمه آب + ضد یخ بود حدس زدم ممکنه به خاطر درب قمقمه باشه و اون رو هم عوض کردم و همون مسیر رو برگشتم ولی آمپر به وسط هم نمیرسید!!!(البته مسیر برگشت تقریبا سرازیری تر هست) و فن هم وقتی آمپر به وسط میرسید کار میکرد!!!
بنظرتون این جوش اوردن فقط به خاطر درب قمقمه بوده؟
در مسیر رفت فقط فن ماشین رو روشن کردم و کولر نگرفتم نمیدونم تاثیری تو جوش اوردن داره یا نه
سلامنقل قول:
3- راههای کم کردنِ فشار کولر:
تمیز بودنِ بیرونِ کندنسر از گرد و خاک و حشرات و سنگریزه و غیره و سالم بودن پره هاش تا به خوبی گاز فشرده شده توسط کمپرسور و داغ رو خنک کنه
تمیز بودن داخل سیستم و روغن کافی در کمپرسور تا نرم و راحت کار کنه
تمیز بودن درایر و فبلتر مدادی (اوریفیس تیوب )یعنی بیش از 4 سال عمر نداشته باشند تا گاز و روغن بتونه راحت ازشون رد بشه
سالم بودن فن رادیاتور و پروانه اش تا کندنسر رو خوب خنک کنه خصوصاً هنگام توقف
در تاپیک صرفه جوئی مفصّل توضبح داده شده
2- باید پیچهای نگه دارنده ی کمپرسور رو شل کنین و تسمه رو نصب کنین و بعدش کمپرسور رو به اندازه لازم بکشین و پیچهاش رو به اندازه لازم سفت کنین
اطلاعات بیشتر در مورد مقدار کشیدن و سفت کردن تسمه:
سوال اول با دوستان دیگه
برای عیب یابی عقربه سرعت سنج (کیلومتر) این کارا رو بکنید:نقل قول:
سنسور سرعت سنج رو جدا کنید. عکس اول جای سنسور رو نشون میده و عکس دوم خود سنسور هست. دقت کنید چرخ دنده رو خارج نکنید، سنسور با یه گیره فلزی به چرخ دنده وصله، گیره رو در بیارید، و چند دور سنسور رو بپچید تا باز و جدا شه
حالا ماشین رو حالت روشن بذارید (روشن نکنید) و با دست شافت پلاستیکی قرمز (عکس بالا) رو در در جهت راست یا در چپ سریع بچرخونید و به کیلومتر نگاه کنید، اگر کیلومتر حرکت کرد یعنی چرخ دنده که به گیربکس وصله خراب شده، اما اگر حرکت نکرد یا خود سنسور خرابه یا سیم ها جایی قطع شدن.
برای تست سنسور و سیم ها به این صورت عمل کنید، بدون جدا کردن سیم های سنسور و در حالی که ماشین در حالت روشن هست، با یه ولتمتر که رو 20 ولت دی سی تنظیم شده، سیم منفی ولتمتر (سیاه) رو به قطب منفی باتری وصل کنید و سیم مثبت ولتمتر (قرمز) رو از بالای فیش ها به یکی از سه پایه سنسور وصل کنید و به ولتمتر نگاه کنید، یکی از سه پایه باید ولتاژ 12 رو نشون بده (یعنی سیم مثبت سالم هست) در غیر این صورت سیمی که 12 ولت رو به سنسور میرسونه قطع شده
اگر سیم 12 ولت رو پیدا کردید، بدون اینکه سیم منفی ولتمتر رو از قطب منفی باتری جدا کنید، سیم مثبت ولتمتر رو به دو پایه دیگه سنسور وصل کنید، و شافت پلاستیکی رو بچرخونید، یکی از پایه ها باید صفر رو نشون بده، و ولتاژش با چرخش شافت نباید تغییر کنه، این سیمی هست که قطب منفی باتری رو به سنسور وصل میکنه (برای مطمین شدن از سالم بودن سیم منفی، سیم منفی ولتمتر رو به پایه مثبت باطری وصل کنید، پایه منفی باید -12 رو نشون بده)
پایه باقیمانده هم باید با چرخش میله تغییر ولتاژ بده که همون پایه سیگنال هست، اگر اینطور بود پس سنسور سالمه و احتمالا سیم سیگنال به عقربه جایی قطعی داره
سلامنقل قول:
جناب آسمونی فکر کنم برای جا انداختن تسمه کولر برای پراید لازم نیست پیچ های نگه دارنده کمپرسور شل شه، احتمالا شما خودروی دیگری مد نظرتون هست
برای در اوردن تسمه فقط کافیه اول پیچی که در تصویر زیر توی فلش سیاه هست رو به اندازه کافی باز کنید و بعد پیچ هرزگرد (توی فلش قرمز) رو شل کنید تا تسمه در بیاد، بعد تسمه جدید رو جا بندازید و برعکس باز کردن عمل کنید تا تسمه سفت بشه، طوری که وقتی با انگشت وسطش رو فشار بدی حدود دو سانت پایین بره
سلام،
من ی سمند مدل 83 دارم وقتی بنزینش از 20 تا کمتر میشه تو سر بالایی ها هوا میگیره و ریپ میزنه و موتور با ریپ کار میکنه خاموش میشه،انگار که اصلا بنزین نداره و باید شیلنگ بنزین رو در بیارم تا هوای شلنگ خالی بشه بعد با چند تا استارتروشن بشه تا برم بنزین بزنم،تا وقتی که بنزین ماشین زیاده هیچ مشکلی نداره.
اینم بگم که صافی بنزین و پمپ بنزین رو هم عوض کردم ولی بازم درست نشد،جان من راهنماییم کنید.فقط تو سربالایی ها این اتفاق میافتد وقتی بنزین میره ته باک.