من 4 تا چشمی مختلف تا حالا عوض کرد (اندازه هاش فرق میکرد)اما مشکل حل نشد.
دقیقا از چه جور چشمی ای باید استفاده کنم؟
Printable View
من 4 تا چشمی مختلف تا حالا عوض کرد (اندازه هاش فرق میکرد)اما مشکل حل نشد.
دقیقا از چه جور چشمی ای باید استفاده کنم؟
با سلاممن مدت زيادي هست كه روي نجوم مطالعه دارم حتي در مورد منظومه شمسي مدت زيادي رو تحقيق كرده و 240 صفحه مطلب درباره جزئيات منظومه شمسي جمع آوري كرد ه ام فقط به خاطر علاقه وافرم به نجوم.
خلاصه چند هفته پيش دست به كار شدم و خواستم يه تلسكوپ شكستي دست ساز برا خودم بسازم يه عدسي از عينك فروشي گرفتم با عدد ديوپتر +1 (فاصله كانوني 1000 م م ) بعنوان عدسي شيئي و يه عدسي معمولي با فاصله كانوني 75 ميلي متر به عنوان عدسي چشمي و خيلي تميز كار كردم و حتي فوكوسر براش ساختم و بالاخره تصويري بسيار واضح و شفاف با بزرگنمايي 13 ازش گرفتم و به عنوان آزمايش خوشه باز M44از ليست مسيه توي صورت فلكي خرچنگ رو هم باهاش ديدم...البته خطاي رنگ رو تا حدودي داشتم ولي كم بود
يه هفته پيش خواستم بزرگنمايي رو ببرم بالا
محاسبات نشون مي داد من ميتونم به بزرگنمايي هاي حدود 130 برسم كه حداكثر ظرفيت تلسكوپ خودم مطابق فرمول هست يه چشمي 20 ميلي متري از اختر نماي شيراز گرفتم تا به بزرگنمايي 50 هم برسم واين كار شد يعني به بزرگنمايي 50 رسيدم ولي تصوير مات هست و رزوليشين نداره و فوكوس به خوبي صورت نميگيره انگار توي يه محيط مه آلود به مناظر نگاه مي كني...!!!!!!
خلاصه يه ضد حال اساسي ...
لطفا دوستاني كه ميتونن نظر بدن
مخلص همگي عزيزان
من این موضوع رو با چند نفر از دوستانم مطرح کردم. همه گی نظرمون اشکالی در چشمی هست. اما تنها راه از دید من تست ابزارتون هست. پیشنهاد میدم تلسکوپتون رو به مراکز نجومی ببرید تا چشمی ها رو روش تست کنن.نقل قول:
احتمالات مننقل قول:
یکی بازتاب داخلی لوله هست.
اما احتمال قوی ماجرا به خاطر همخط نبودن قطعات اپتیکی اتفاق افتاده.
راستش اگه دقیقا پیگیری کنید توی منابع رسمی ساخت تلسکوپ شکستی پیشنهاد نمیشه و اکثر سازندگان تلسکوپ نیوتونی میسازن. دلیلش هم عدم امکان همخط کردن شکستی ها با امکانات خانگیه.
توضیح اینکه خطاهای اپتیکی در بزرگنمایی بالا بیشتر خودشون رو نشون میدن.
من این کتاب رو پیشنهاد میکنمنقل قول:
واقعا کمکت میکنه :
کد:http://www.adinebook.com/gp/product/9643421805/ref=sr_1_1000_1/882-9886196-5489669
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]سلام بابك جانسئوال 1 : بيشتر اجرام كم نور فهرست مسيه داراي قدري حدود 10 تا 11.5 هستن اين مدل هم حداكثر قدر قابل مشاهده اش 11.9 هست آيا اولا واقعا ميتونم تمام اجرام مسيه رو ببينم .
حال شما ؟
استاد بابك من با نرم افزار نجومي stellarium كار مي كنم و كار تلسكوپ رو شبيه سازي ميكنم و همانطور كه ميدونيم اجرام سماوي در اثر گردش زمين زود از ديد تلسكوپها خارج مي شوند (با پايه هاي معمولي و غير قطبي) اين مورد وقتي روي يه كهكشان زوم ميكنم و بزرگنمايي رو بالا مي برم كاملا مشهود هست و حركت كاملا آشكار هست.
اين مدل رو يه نگاهي بكنيد چون چند تا سئوال دارم:
۷٠ میلیمتری شکستی لوله بلند SK707 AZ2
این تلسکوپ ابزاری مناسب برای دوست داران آسمان و طبیعت است که به تازگی نجوم را آغاز کرده اند این ابزار کوچک میتواند با چشمی های استاندارد خود به بزرگنمایی 140 برابر برسد که آخرین توانایی این تلسکوپ در بزرگنمایی است. در این بزرگنمایی رصد اجرام منظومه شمسی مانند : زحل، مشتری، مریخ و ماه بسیار جالب است. نوع استقرار این تلسکوپ سمتی و ارتفاعی است چپقی 45 درجه این ابزار رصدی کوچک تصاویر مستقیم در اختیارمان قرار میدهد . تصویر مستقیمی که از این تلسکوپ دیده میشود قابلیتی است که در طبیعت به کمک دوست داران طبیعت می آید.
ساختار اپتيكي:شکستی(عدسی آکروماتیک)مقر/پايه:سمت-ارتفاع / AZ٢ آلمینیومیقطر دهانه:٧٠ میلی مترفاصله كانوني:٧٠٠ میلی مترنسبت كانوني:١٠بيشترين بزرگنمايي كاربردي:١٤٠ برابرچشمي ها:٢٥ و ١٠ ميلي متر (بزرگنمايي ٢٨ و ٧٠ برابر)چپقي:٩٠ درجه مستقيم كنندهحداكثر قدر قابل مشاهده:٩/١١توان تفكيك نظري:٢ ثانيه قوستوان گردآوري نور:١٣٦ برابر چشم انسانجوينده:٦ در ٢٤پيچ حركت ريز:براي حركت ارتفاع داردموتور:نداردلوازم جانبي:بارلوي ٢ برابروزن خالص:٤ كيلو گرموزن كلي:٧ كيلو گرم قیمت : 1250000 ریال
سئوال 2 : آيا ميشه اين اجرام كم نور رو به قدري بزرگنمايي داشته باشم كه در حد نصف قطر دهانه يعني 70 م م رو پر بكنه ( در اين حالت عدد بزرگنمايي در حالت عمومي چقدره ؟) و اگه ميشه اين كارو كرد در عرض چند ثانيه جرم مورد نظر از ميدان ديد من خارج ميشه
3- آيا عدسي آكرو و چشميهاي همراه اين مدل به دليل قيمت پائينترش از نوع نامرغوب هستند ؟ يا با مدلهاي گرونتر مثل 80 ميلي متري آكرو يكي هست
4- آيا ارزش خريدن رو داره يا من برم به سمت بازتابي ها ( البته خودم يه شكستي با بزرگنمايي 13 براي خودم ساخته ام قطر دهانه 65 ميلي متر با فاصله كانوني 1000 ميليمتر و عدس چشمي 75 ميليمتري كه بيشتر از اين بزرگنمايي تصاوير مات هستند حتي روي 28 برابر )
بابك جان ببخشين كه سرتونو درد آوردم !!!!!
سلام دوستان و اساتید گرامی به ویژه بابک خان گل :40:
دوستان لطف کنید در مورد پارامترهایی که در مورد خرید یک دو چشمی مادون قرمز (دید در شب) باید در نظر گرفت توضیح بدین و اگه برند خاصی مد نظر هست معرفی کنید و اگه رنج قیمت این دو چشمی ها رو بفرمایید و وضعیتشون و تفاوت قیمتشون در بازار ایران و شهر دبی ممنون میشم:10:
سلامنقل قول:
1: حد قدری که برای تلسکوپ ها میگن در آرمانی ترین شرایط هست. شما به اون حد نمیرسید. از نظر من در شرایط متعارف حداقل تلسکوپ با گشودگی 100 میلیمتر نیازه برای دیدن تمام اجرام فهرست مسیه.
2: حد بزرگ دیدن اجرام در تلسکوپ جدا از بزرگنمایی به اندازه قطر ظاهری جرم هم بستگی داره. کهکشان آندرومدا در بزرگنمایی 50 کادر شما رو پر میکنه. با همکین بزرگنمایی شاید نتونید سحابی حلقه شلیاق رو تشخیص بدید. در بزرگنمایی حدود 140 برابر حدود چند ثانیه( کمتر از10) جرم تو کادر میمونه.
3: بله ارزون تر از مدل های بالاترن اما باز هم قابل قبول هستن.
4:اگر بتونید یک بازرتابی ( بازتابی ها ارزون ترن) با قطر بالای 5 اینچ بگیرید خیلی بهتری. یه سری برای سال جهانی اومد که 130 میلیمتر قطر شیئیشه. 180 تومن.
دوربین دوچشمی مادون قرمز ممنوعه و اگر باهاش بگیرنتون میبرنتون اونجا که عرب ها نی میندازن. واقعا!نقل قول:
دو نوع هستن مادون قرمز ها. بعضی ها همراهشون نور افکن مادون قرمز دارن و عملا بدون اون نور کار نمیکنن. مثل آیفون تصویری. بعضی ها هم خودشون نور محیط رو دریافت میکنن. طبعا نوع اول به درد نمیخوره.
قیمت من ازش ندارم.
استفاده از این دوربین ها شما رو با وزارت اطلاعات طرف میکنه.
بابك جان خيلي ممنونم از جواب سئوالات ( واقعا سپاسگزارم ازتون) :
استاد بابك من هم مدتيه روي مدل 6 اينچي دابسوني اسكاي واچر دارم فكر مي كنم
يه مدل 6 اينچي نيوتني هم هست كه ميتونيم فقط لوله اپتيكي رو خريد كنيم ( ساخت يا خريد پايه با خودمون هست ) ولي مقايسه اي كه كردم فاصله كانوني 6 اينچي دابسوني 1200 ميلي متره ولي براي اين مدل 6 اينچي نيوتني فقط 75 ميلي متر هست .
الف - تا اونجايي كه من ميدونم وضوح تصوير با قطر دهانه يكسان مربوط به تلسكوپي ميشه كه فاصله كانوني آئينه اون بيشتر باشه .يعني خطاي كمتري داره .
ب- درضمن طبيعي هست كه با يه چشمي يكسان بزرگنمايي دابسوني از نيوتني بيشتر خواهد بود.
به طور مثال با يه چشمي 25 م م بزرگنمايي در دابسوني( با فاصله كانوني 1200 م م ) 48 هست ولي براي نيوتني ( با فاصله كانوني 750 م م ) بزرگنمايي كه به ما ميده 30 هست .
بابك جان نظر شما چيه در اين موارد
سلام
همخط كردن لوله با فاصله كانوني بالا راحت تره و خطاهاي تصويريش هم نسبتا كمتر. البته وضوح تصويرشون فكر نميكنم فرقس داشته باشن.
پس دابسونيه بهتره. ( در واقع تلسكوپ خيلي خيلي خوبيه. بسيار با دوام و ماندگار. ( البته تلسكوپ فعلي من همين 6 اينچ لوله كوتاهه كه ميفرماييد 750 ميليمتر)
همين دابسوني رو هم ميتونيد بعد ها روي يك پايه استوايي خوب سوار كنيد تا بشه تلسكوپ همه كاره.
تنها تفاوتي كه حس ميكنيد كوچكتر بودن ميدان ديده توي لوله بلند كه اصلا مهم نيست.
موفق باشيد.
اگه دوربینهای مادون قرمز و دید در شب و حرارتی خواستی من جایی تو دبی میشناسم که میفروشن.اگه خواستی پیغام خصوصی بده تا آدرسش رو بهت بدمنقل قول:
دوربین دوچشمی هم شدیدا بهت توصیه میکنم که یا zeiss بخری یا steiner
کد:http://www.steiner.ir