برای این که بشه هر برداری رو راحت با بردار های دیگه جمع یا کم کرد، کافیه همونطور که دوستمون گفتن، به دو عامل تشکیل دهنده تجزیه بشن. تو شکلی که دوستمون کشیدن، نیروی وزن با محور y و مثلا نیروی اصطکاک
قسمتیش با محور x مقابله می کنه. خب اگه با توضیحات دوستمون که خیلی راحت براتون شرح دادن، متوجه شدین، که خیلی خوبه، اگر نه طوماری که من نوشتم رو هم بخون، فقط امیدوارم بیشتر سردرگمت نکنه. فقط به عکس توجه کن:
تو شکل زیر همه چیز معلومه. تفاوتش تو اینه کدوم زاویه رو بهت داده باشه. اگر زاویه سطح شیبدار بهت داده باشه، برای تجزیه بردار ( مثلا نیروی عمودی تکیه گاه ) از عبارت سمت راست تساوی ها استفاده می کنی، اگر هم زاویه 60 درجه ای که تو شکل هست رو بهت داده( یعنی زاویه سطح شیبدار با محور قائم)، خب از عبارت سمت چپ تساوی استفاده می کنی. البته نمی خواد از حفظ کنی، باید بفهمی که الان تو اون بردار که تجزیه کردیم، کدوم خط رو x فرض کردیم کدوم y. مثلا الان من برای عبارت سمت چپ محور افقی رو محور x فرض کردم پس اونی که زاویه بهش چسبیده، می شه محور cos و حالا اگر 30 درجه رو که زاویه سطح شیبدار با افق هست رو انتخاب کنیم، محور قانم می شه محور x یا همون محور cos. پس برای همین تو مسائلی که از زاویه سطح صحبت به میون اومده، برای مقابله با نیروی وزن از R.cosx استفاده می شه(همون عبارت سمت راست تساوی). برای بدست آوردن زاویه ها هم همونطور که رو شکل نشون دادم، اول از اون نمودار خط رو ببر و ببین کجا و چند درجه قطع می کنه و طبق خطوط موازی و مورب می فهمی کدوم 60 درجه و کدوم 30 درجه است.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
موفق باشید