-
جواد آقا من روزی که داشتم پمپ رو سرویس میکردم اصلا نتونستم کامل اوراق کنم برای تعویض کیت!
از چه نوع پولی کشی استفاده کردین؟
یک سوال دیگه هم داشتم! آیا وقتی پمپ ضعیف میشه با گاز دادن فرمون نرم میشه؟
الان درجا که هست گاز میدم فرمون کمی نرم میشه! البته خیلی نا محسوس تازه 1 هفته هست متوجه شدم!
میخواستم بدونم طبیعی هست یا نه!
گفتم شاید درجا فشار کامل رو باید تامین کنه و نیازی به بالا بردن دور نباشه!
ممنون
-
اصلا نیازی به فولی کش نیست و من فولی رو از داخل (یه خار فنری داره) ازاد کردم و محور با فولی کش یکجا خارج میشه.مشکل شایع پمپ هیدرولیک همین قضیه هست که فرمودین.
من هم تجربه ی این رو دارم .
اون سوپاپی که در عکسها مشاهده فرمودید (روغنی که فشرده شده رو به جعبه فرمون میفرسته و اولش یه صافی توری ریز هست ) باید روغن به یه فشاری برسه تا اون سوپاپ اجازه ی عبور روغن رو بده و گاهی صافیش کثیف میشه و تقریبا بسته میشه و روغن اصلا وارد سوپاپ نمیشه و به همین دلیل فرمان سفت میشه (چون روغن نمیتونه وارد جعبه فرمان بشه) البته به طور فابریک برای گرفتن پلیسه ها در داخل پمپ هیدرولیک یک اهنربا وجود داره که بعضا توسط میکانیکها سرقت میشه .معمولا با بالاتر بردن دور موتور کمی فرمان نرمتر میشه .
گاهی هم ماه و ستاره ی پمپ هیدرولیک مشکل پیدا میکنه و روغن به خوبی پمپ نمیشه.باید پمپ رو با دقت اوراق کنید و خوب تمیز کنید تا مشخص بشه مشکل کجاست .
اگر لازم بود بفرمایید تا تصاویر گویاتری قرار بدم.
-
ممنون بابت توضیحات کاملتون
الان که اصلا امکان باز کردنش نیست! !!!
اون آهن ربایی که گفتین رو داشت! یک چیزی گرد مثل قرص.
اگر اون زمان رسید که خواستم باز کنم. مزاحتمون میشم که با کمک شما اوراق کنم.
-
چند باري كه اين پمپها رو باز و سرويس كردم، متوجه شدم بيشترين مشكل نشتي رو از سمت نافي اتصل لوله به پمپ دارن كه با يك اورينگ كه بين پوسته مخزن و خود پمپ وجود داره آب بندي ميشه.
اين اورينگ كه توي عكسها هم مشخصه، مقطع مربع شكل داره و متاسفانه توي بازار اورينگها يا خيلي ظخيم بودن كه باعث جا نرفتن درست و له شدن زير فشار بسته شدن نافي ميشد، و يا خيلي باريك بودن كه آب بندي درستي ايجاد نميكرد .
نهايتا دوتا باريك روي هم گذاشتم و با كمي چسب قطره اي بهم متصل شدن تا موقع بستن جا بجا نشه و مشكل نشتي حل شد
......................................
شورلت مونت كارلو 1970
موتور 8 حجم 7446
قدرت 360
گيربكس در دو مدل اتوماتيك و دستي
شتاب صفر تا 96 كيلومتر 7.1 ثانيه
حداكثر سرعت 208 كيلومتر در ساعت
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
هورنت ( A M C)
موتور 8 حجم 4986
قدرت 210
حجم باك 86 ليتر
شتاب صفر تا 98 كيلومتر 9.6 ثانيه
حداكثر سرعت 160 كيلومتر در ساعت
فورد ماستنگ مك وان
موتور 8 حجم 11500سي سي
قدرت 360
دو مدل گيربكس اتوماتيك سه دنده و چهار دنده
قيمت در ايران( سال 1349) 120 تا 140 هزار تومان
در آمريكا ( سال 1970) حدود 22 تا 30 هزار تومان ( با توجه به قيمت دلار در آن سال)
-
سلام
من امروز یه سوالی برام پیش اومد که هرچی تو اینترنت گشتم نتونستم دربارش چیزی یا عکسی پیدا کنم.اون اینه که توربین گیربکس 350 اصلا چه شکلیه؟اول فکر کردم اون قطعه خونه خونه که داخلش کارپیچ برای حرکت روغن داره است که فهمیدم اون انگار ساعت گیربکسه.بعد فکر کردم اون قطعه ای هست که روی فلایویل نصب میشه که اونم تورک کانورتور.پس دیگه چی میمونه.من که چیز دیگه ای یادم نمیاد.اگه شما میتونید با عکس کمکم کنید.
ممنون از کمک و راهنمایی شما دوستان
-
توربین یا مبدل گشتاور همونیه که با 3 تا پیچ و مهره به فلایویل پیچ شده و یه شفت داره که وارد گیربکس میشه و به زبان فارسی بهش میگن مبدل گشتاور.اگر مثلا در ebaymotors بخواهید ببینید باید سرچ کنید
th350 torque converter.
این هم یه لینک از ebay
-
بنا به درخواست يكي از دوستان روش تعويض لنتهاي جلو و همچنين نصب آفتمات رو توضيح ميدم.
بعد از باز كردن چرخ جلو، فرمان رو تماما به سمتي ميديم كه دسترسي به پشت پمپ و پيچهاي اون راحت باشه.
با يك ميله يا اهرم مناسب،كه وارد فاصله بين يكي از لنتها ( لنت سمت پيستون پمپ) و ديسك چرخ جلو كرديم، اون رو كامل به عقب فشار ميديم تا براي باز و بسته كردن پمپ و همچنين نصب لنتهاي نو فضاي كافي بوجود بياد.
دوتا پيچ بلند نگهدارنده پمپ بر روي سگدست رو باز ميكنيم. اين پيچها با آچار آلن باز و بسته ميشه و اگر خيلي سفت بود كمي آب يا روغن ترمز به محل رزوه هاي اون بزنين و با وارد كردن يك لوله به انتهاي آچار( براي بلندتر شدن طول دسته آچار) و فشار متناسب و آرام، اون رو باز كنين.
پيچها رو در بياريد تا پمپ آزاد بشه
احتمالا بخاطر گرد و غبار و جرم، پمپ هنوز سفت بوده و به راحتي در نمياد، و با فشرار دادن يك اهرم به زير اون، از جاي خودش خارج ميشه.
پمپ از جاي خودش در مياد و دوتا كفشك لنت رو در داخل اون وجود داره.
كفشك لنت سوار شده سمت پيستون داراي يك خار فنري براي قرار گرفتن روي پيستون است كه موقع سوار كردن مجدد لنت نو، بايد روي اون كفشك قرار بگيره. نبودن اين خار مشكلي ايجاد نميكنه اما براي سوار كردن بايد كمي دقت كنين تا كفشك به درستي در محل خودش قرار گرفته و جابجا نشه.
كفشك دوم كه سمت بيروني ديسك ترمز سوار ميشه داراي دو سوراخ براي عبور پيچها است كه با كفشك سمت پيستون ( سوراخ پيچ نداره) متفاوته و اين تفاوت دو كفشك در هر سمت رو نشون ميده.
بعد از سوار كردن و بستن لنتها و پمپ، و در نهايت چرخ، حتما قبل از حركت ،موتور رو روشن كرده و چندبار پدال ترمز رو فشار بديد تا اون فاصله ايجاد شده اوليه كه با فشار اهرم بين ديسك و لنت درست شده، پر شده و لنتها بخوبي با ديسك تماس گرفته و ترمز گيري به درستي انجام بشه.
-
بطور كلي براي سوار كردن آفتمات( رله) در سر راه هر وسيله الكتريكي كه در ماشين وجود داره، ميتونين از اين روش استفاده كنين.
ابتدا شماره پايه ها رو مينويسم و بعد توضيح در مورد نحوه كار
اگر به زير رله نگاه كنين كنار هر پايه يه شماره حك شده. اين شماره نشون ميده كه اون پايه بايد به چه برقي و چه وسيله اي وصل بشه.
الان فرض ميكنيم كه ميخواهيم يك رله براي يك فن برقي كه جلوي ماشين سوار كرديم نصب كنيم. روش كار اينه:
شماره 85 به برق منفي وصل ميشه، يعني يه برق از بدنه ماشين گرفته و به اون وصل ميكنيم، معمولا اين برق رو از نزديكترين جا كه ميتونه همون پيچ نگهدارنده رله به بدنه ماشين باشه ميگيرن.
شماره 86 كه برق مثبت كليد به اون وصل ميشه، يعني از كليد روشن و خاموشي كه براي اون فن در ماشين نصب كرديم، يه برق مثبت به اين پايه ميديم. البته اون كليد خودش قبلا يه برق مثبت از سر باطري و يا سر اتومات استارت گرفته .
شماره 30 كه يك برق مثبت مستقيم از سر باطري يا اتومات استارت گرفته و به اون وصل ميكنيم. اين برق براي روشن كردن اون فن بكار ميره ، پس بايد از جاي مطمئن و قوي و محكمي گرفته بشه كه معمولا سر باطري و يا اتوماتيك استارت( كه كابل مثبت به اون وصل شده) گرفته ميشه.
شماره 87 كه از اين پايه برق مثبت به مصرف كننده و يا همان فن متصل ميشه
شماره 87a كه اين پايه وسط به حساب مياد و زماني كه اون فن داراي چند دور متفاوت باشه ازش استفاده ميشه( مثل فن كولر و بخاري) و از اين پايه برق رو به مقاومت فن يا شنت فن ميده تا در اون بنا به وضعيت كليد سرعت فن ، دور فن كم و زياد بشه.
در حالت معمولي( فن تك سرعته، چراغ، بوق، پروژكتور ، موتور شيشه بالابر، و..) اين پايه وسط استفاده نميشه.
توصيه ميكنم بجاي اينكه از فيش و سيم جداگانه براي هر پايه استفاده كنين، از اين سوكتهاي آماده استفاده كنيد تا كار تميز و مرتبي داشته باشيد و البته اتصال بسيار محكم و خوب و با دوامي هم داره و زماني كه نياز به تعويض رله باشه، به راحتي از جاي خودش بيرون آورده شده و دوباره رله نو سوار ميشه و ترتيب پايه ها و برق اونها هم بهم نميخوره.
-
جناب علی اقا الن شماره ی چند باید برای باز کردن دو پیچ الن خور لازمه ؟
چون من دیدم اکثرا با عنبر قفلی بازشون میکنن ولی من خوشم نمیاد
راستی امروز متوجه شدم زمانی که موتور روشن هست کمی دود از اطراف منیفول اگزوز خارج میشه و قبلا هم که موتور تعمیر شده بود میکانیک واشر نو رو برای خودش برداشته بود و منیفول رو با واشر کهنه و کمی چسب مزذا بسته بود و من متوجه این شدم و خودم واشر فابریک رو که علامت زده بودم از وسایلش بیرون کشیدم!!!
ممکنه منیفول تاب داشته باشه؟یا اینکه فقط واشر منیفول باید عوض بشه یا با 2 تا واشر ببندمش؟
-
آلن 3/8 اينچ استفاده ميكنم، البته گاهي ممكنه به دليل زنگ زدگي و جام كردن پيچ، به راحتي باز نشه، كه در اين حال با زدن چند ضربه نسبتا محكم به سر پيچ ( در راستاي طولي اون) پيچ كمي تكان خورده و احتمالا باز ميشه.
اگر بازهم باز نشد با استفاده از روغن ترمز( كه خاصيت خورندگي و تميز كننده جرم و زنگ داره) و يا آب كه باعث نرم شدن زنگها ميشه، پيچ رو براي باز كردن آماده ميكنم. البته استفاده از اهرم بلند بر روي آچار آلن ميتونه كمك بزرگي باشه و با فشاردادن متناوب و كمي سفت و كمي شل كردن، اون رو باز كرد.
اگر بازهم باز نشد، اينبار ناچارا از انبر قفلي استفاده ميكنم كه البته فقط يكبار به اين مرحله رسيدم!!
و اگر باز هم باز نشد ، ديگه ناچارا بايد با حرارت دادن پيچ اون رو شل كرد.
در مورد دود خارج شدن، معمولا فشار خروجي دود در سمت مانيفولد اگزوز اونقدر زياده كه اگر منفذي باشه با شدت بيرون مياد و به راحتي ميشه محل اون رو با گرفتن دست در نزديك محل متوجه شد( خروج دود با حرارت و وزش زياد) و صداي ناهنجاري هم درست ميكنه
ممكنه دود بخاطر سوختن چربي و روغن و يا گريس و چيزي از اين نوع باشه كه روي اون ريخته شده.
اگر به نشتي اون شك داريد، ميتونين با آب صابون چك كنين( وقتي موتور تازه روشن شده و داغ نيست) و اينجوري بهتر ميشه فهميد از كجا نشتي داره.
اگر از اون نشتي داشت بهتره باز كنين و ببينين وضعيت واشرها چطوريه؟ اگر تاب داشته باشه( با خط كش فلزي چك كنين بهتره تا با ديد غير مسلح) اونوقت با توجه به مقدار تاب داشتن ميشه يا از دو واشر استفاده كرد و يا با كف تراشي مشكل رو حل كرد.