موسیقی پارس – علیرضا کاظم زاده: محسن چاوشی معمولا عادت دارد هر از گاهی موزیسین های جوانی را به گروه کاری خود اضافه کند. این اتفاق در آلبوم پرچم سفید افتاد و امیر جمالفرد ( که به امیراوکس مشهور است ) و سینا حجازی به تیم کاری محسن چاوشی اضافه شدند . امیر جمالفرد در موسیقی الکترونیک حرفهای زیادی برای گفتن داشت و اعتماد محسن چاوشی به او در آن آلبوم به حدی زیاد بود که علاوه بر تنظیم دو قطعه ، میکس و مسترینگ تمام قطعات را بر عهده ی وی گذاشته بود . ریسکی که جواب داد و این موزیسین جوان و خوش ذوق از پس مسئولیت مهمی که بر دوش خود حس می کرد ، به خوبی برآمد .همکاری محسن چاوشی و امیرجمالفرد به “پرچم سفید” ختم نشد و در “من خود آن سیزدهم” نیز این همکاری ادامه پیدا کرد . تنظیم سرآلبومی این آلبوم را امیر جمالفرد انجام داده است و میکس و مسترینگ ۷ قطعه از آلبوم نیز کار اوست . تصمیم گرفتیم پای صحبتهای این تنظیم کننده جوان بنشینیم و برای اولین بار حرفهایش را بشنویم .
امیر جان یک بیوگرافی مختصر از خودت بگو .۲۶ سالم است . موسیقی را از دوران کودکی با کیبورد شروع کردم و بعد سراغ نرم افزارها رفتم .
لقب “امیراوکس” از کجا آمد ؟بعد از چند سال کار موسیقی ، تصمیم گرفتم که شروع به خواندن کنم و این اسم را برای خودم انتخاب کردم .
آشنایی ات با محسن چاوشی از کجا شروع شد ؟راستش برای گرفتن عکس برای پخش اولین کاری که خواندم ، پیش بهترین عکاس و فتوگرافیست ایران ، محسن عسگری نازنین رفتم . محسن عسگری کارهایم را گوش داد و خیلی استقبال کرد و یک روز که پیش محسن چاوشی رفته بود ، با من تماس گرفت و قرار شد برای همکاری پیش محسن چاووشی عزیز بروم .
قبل از این آشنایی هم کارهای محسن چاوشی را دنبال می کردی ؟بله . از خودکشی ممنوع تا حریص .
از پرچم سفید شروع کنیم . اولین همکاری ات با چاوشی در این آلبوم بود . دو قطعه را تنظیم کردی و میکس و مستر کل آلبوم هر بر عهده شما بود . از روند ساخت آن آلبوم بگو . اولین همکاری با محسن چاوشی چگونه بود ؟یادش به خیر . از شروع آلبوم تا پایانش تماما خاطره بود . محسن چاوشی خیلی در حق من لطف کرده است . جا دارد در اینجا از او برای تمام محبتهایش تشکر کنم . به لطف خدا تنظیم “خان هفصد” طی چند روز و تنظیم “بگو مگو” طی چند هفته و میکس و مستر آلبوم طی چند ماه انجام شد . گفتنی است که همکاری با محسن چاووشی فوق العادست ؛ چون محسن چاوشی فوق العادست .
“بگومگو” تنظیم جدید و عام پسندی داشت . ایده اش از کجا شکل گرفت ؟تنظیم “بگو مگو” را چند مدل مختلف تست کردم و در پایان تنظیم نهایی تلفیقی از همه ی آنها شد .
چرا برای خان هفصد و بگومگو اینترو در نظر نگرفتی ؟دلیل خاصی نداشت . تیپ تنظیم و زمان بندی باعث شد که هردو با کلام گیرا و زیبای محسن شروع بشوند .
بریم سراغ من خود آن سیزدهم . کمتر کسی فکر می کرد که امیر جمالفرد یک قطعه تنظیم کند و همان قطعه سرآلبومی شود . از ابتدا می دانستی که “غلط کردم غلط” تراک اول آلبوم است ؟“غلط کردم غلط” و “توبه نامه” را به پیشنهاد محسن تنظیم کردم که البته به دلایلی “توبه نامه” از آلبوم حذف شد . از ابتدا چیدمان آلبوم مشخص نبود و در انتها این تصمیم گرفته شد .
تنظیم این قطعه با بازخوردهای متفاوتی روبرو شده است . خیلی ها دوستش داشتند و گروهی معتقد بودند فضای تنظیم با فضای ترانه همخوانی ندارد . چه نظری داری ؟ببین موسیقی روان ترین راه برای انتقال احساس است . احساس شاعر در این شعر که به زیبایی توسط محسن چاووشی خوانده شد را با موسیقی روز دنیا به اجرا در آوردم .جالب است که بگویم این تنظیم بر اساس معنی شعر و آرایش دو فصلی هوشیارانه ی ملودی محسن ساخته شده است . یک مرد که از معشوقش بی وفایی دیده و احساس غلط کردن دارد ، دو وضعیت دارد : ۱ – افسرده و آرام ( مثل پارت ۱ و ۳ موزیک ) ۲ - خشمگین و پشیمان ( مثل پارت ۲ و ۴ موزیک )
تنظیم و مهندسی صدا را به صورت تئوری آموزش دیدی یا با تمرین زیاد توانستی به اینجا برسی ؟هیچ آموزش تئوری در زمینه تنظیم و میکس و مستر ندیدم . صرفاً از منابع اینترنتی استفاده کردم و تمرین .
دوست داری با چه خواننده ای بجز محسن چاوشی همکاری کنی ؟امیرجمال فرد
در کل از خروجی پرچم سفید رضایت بیشتری داشتی یا من خود آن سیزدهم ؟از هردو
بین این ۳ قطعه ای که در این ۲ آلبوم تنظیم کردی کدام تراک را بیشتر دوست داری ؟هر سه قطعه را دوست دارم .
بین تمام کارهای چاوشی تا به امروز کدام کارها با سلیقه ات بیشتر جور درمی آید و دوستشان داری ؟سوال سخت می پرسی ، من هم جواب آسان می دهم ! همه آنها را دوست دارم .
بین بقیه خواننده ها و آلبومها و آهنگهایشان کدامها را بیشتر می پسندی ؟کاوه یغمایی ، احسان خواجه امیری ، سیروان خسروی و محسن یگانه . صدای حامی را هم بسیار دوست دارم .
تنظیم های شهاب اکبری و کوشان حداد و محسن چاوشی را در من خود آن سیزدهم چطور دیدی ؟ تنظیم کدام قطعه بیشتر نظرت را جلب کرد ؟تمام دوستانم کارهایشان را به خوبی انجام دادند .
تنظیم هایتان را با همفکری همدیگر انجام می دهید یا هر کدام از شما مشغول کار خود هستید ؟هر کسی ایده ی خودش را اجرا می کند و در نهایت از همفکری همدیگر استفاده می کنیم .
چر قطعاتی را که کوشان تنظیم کرده بود را میکس و مستر نکردی ؟احتیاجی نبود ؛ چون کوشان عزیز خودش این کار را به نحو احسن انجام داده بود .
در مقوله تنظیم در داخل ایران کار کدام تنظیم کننده ها را می پسندی ؟ میکس و مستر چطور ؟در تنظیم بهروز صفاریان ، کوشان حداد و سیروان خسروی . درمیکس و مسترینگ فرزین فردین فرد .
برنامه ات برای سال ۹۲ چیست ؟برنامه ی امسالم هنوز معلوم نیست و یا شاید هم معلوم است ولی فعلا نمیتوانم چیزی بگویم .
در مورد این اسامی چه کلمه یا جمله ای به ذهنت می رسد ؟محسن چاووشی : اگر خواننده نمی شد ، جایش با هیچ چیز و هیچ کس دیگری در موسیقی کشور پُر نمی شدکوشان حداد : همیشه خوش فکر و از افتخارهای ایرانشهاب اکبری : از بهترین های ایرانسینا حجازی : پر انرژی ترین خواننده ایرانمحسن یگانه : خیلی از کارهایش را دوست دارماحسان خواجه امیری : سلام ای غروب غریبانه ی دل . خیلی از کارهایش را دوست دارمبابک جهانبخش : چی شده اون همه احساس ، اینو هرگز نمی دونمپرچم سفید : روزای خوب و پر استرسمن خود آن سیزدهم : خیلی زمان بُرد اما در کنار محسن چاوشی خوش گذشتامیر جمال فرد : بچه بدی نیست
حرف پایانی ات را می شنویم .خدا را شکر می کنم برای همه چیز . ازخانواده ام برای پشتیبانی هایشان تشکر می کنم . از شما برای این مصاحبه تشکر می کنم . از سایت خوبتان و از همه عزیزانی که وقت گذاشتند و این مصاحبه را خواندند ، تشکر میکنم.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]