درمورد دوربین های بدون آینه
سلام
بحث دوربین های بدون آینه پیش اومد
گفتم منم چیزایی که می دونم بگم شاید به درد کسی بخوره
اکثر دوربین های حرفه ای که متداول ترن مثل کنون xD , xxD , xxxD و... و نیکون Dx , Dxx ,Dxxx و... داخلشون یک شیشه دارن که بین لنز و سنسور هست و مثل آینه عمل می کنه و بخشی از نور عبوری از لنز رو به سمت بالا می تابونه و یک آینه دیگه هم اون بالا اون نور ها رو توی چشمی دوربین و روی نقاط فوکوس می تابونه(از ساختار دقیق این نقاط فوکوس اطلاعات زیادی ندارم)و باعث میشه بتونیم چیزایی که لنز دوربین می بینه از داخل چشمی دوربین ببینیم(چیزی شبیه به کار پریسکوپ) .
لحظه ای که عکس گرفته میشه این شیشه طوری تغییر حالت میده که نور فقط به سنسور دوربین می رسه و دیگه به چشمی نوری نمی رسه و چشمی تاریک میشه و چیزی نشون نمیده .
وقتی که دوربین رو روی حالت Live View قرار میدیم یا موقعی که فیلم می گیریم هم این شیشه در همون حالت قرار می گیره و باز چیزی از داخل چشمی نشون داده نمیشه و از اون نقطه های فوکوس هم دیگه نمی تونیم استفاده کنیم و در اون لحظه دوربین از یک سری نقاط روی سنسور برای فوکوس استفاده می کنه
در کل تا جایی که من می دونم در حال حاظر این سیستم فوکوسی که از سنسور برای فوکوس استفاده می کنه ضعیف تر از سیستم فوکوسی هست که اول گفتم(همون که قرمزش کردم)برای همین هست که اکثر دوربین های حرفه ای موقع فیلمبرداری یا توی مود Live View به خوبی موقع عکاسی از داخل چشمی فوکوس نمی کنن .
این شیشه ای که داخل دوربین هست،جای زیادی رو اشغال می کنه و باعث میشه دوربین سنگین بشه و به خاطر فاصله زیاد لنز با سنسور باعث میشه لنزها هم بزرگتر و سنگین تر بشن .
یک سری دوربین ها هستن که این آینه رو ندارن،داخل این دوربین ها فاصله لنز تا سنسور خیلی کمتر هست و این باعث میشه این دوربین ها که بهشون بدون آینه یا میرورلس میگن خیلی سبکتر و کوچیکتر از دوربین های آینه دار باشن و لنزهاشون هم کوچیکتر و سبک تر باشه در حالی که اندازه سنسور و کیفیت عکس هاشون با آینه دارها یکی هست .
ولی روی این دوربین ها دیگه از چشمی اپتیکال خبری نیست و این باعث شده خیلی از حرفه ای ها که به چشمی اپتیکال علاقه زیادی دارن زیاد سمت این دوربین ها نرن،البته خیلی از بدون آینه ها چشمی الکترونیکی دارن که خیلی به درد بخور هم هست مثل بدون آینه های جدید سونی و فوجی فیلم .
و سیستم فوکوسشون هم مشابه سیستم فوکوس Live View دوربین های آینه دار هست و این هم یکی دیگه از دلایلی هست که حرفه ای ها کمتر سمت این دوربین ها رفتن(سیستم فوکوس ضعیف تر)البته خیلی از دوربین های بدون آینه جدید در زمینه فوکوس پیشرفت های قابل توجهی داشتن مثل سونی a6000 یا فوجی فیلم X-E2 و X-T1 و...
یک مسئله دیگه ای هم که درمورد این دوربین ها وجود داره اینه که به خاطر این که دهانه لنزشون جدید هست(همون ماونت) هنوز لنزاشون به اندازه دوربین های DSLR تنوع نداره (چون جدیدتر هستن هنوز لنزهای زیادی براشون تولید نشده)و ممکنه گاهی اوقات یک لنز برای بدون آینه ها گرونتر از مشابهش برای DSLRـها باشه (مخصوصا برای بدون آینه های سونی و فوجی فیلم این مشکل گرون بودن لنزها وجود داره،البته همه بدون آینه ها این طور نیستن و مثلا کنون EOS M و تجهیزات و لنزهاش خیلی قیمت های به صرفه ای دارن)یا این که اصلا مشابه یک لنز که برای DSLRـها هست برای بدون آینه ها موجود نباشه .
فکر نکنم هیچ کدوم از این مواردی که گفتم برای عکاسی خانوادگی مشکلی ایجاد کنن حتی خیلی از حرفه ای ها هم با این موارد کنار اومدن و از استفاده از دوربین های بدون آینه و کاهش وزن محسوس تجهیزاتشون لذت می برن،خود من هم به عنوان یک آماتور بارها به خرید دوربین بدون آینه وسوسه شدم .
امیدوارم این متن به درد بخوره، اگه جاییش گنگ و گیج کننده بود بگید توضیح بیشتر توضیح بدم .
. . . . . .
نقل قول:
تنها مشکلی که ممکنه با Mirrorless داشته باشید، نداشتن ویزور هست!
که 90% کسایی که عکاسی میکنند، از ویزور استفاده نمیکنند و با LCD راحتتر هستند.
اگه این حرف رو درمورد کسایی که زیاد جدی عکاسی نمی کنن می گین باهاتون موفقم،من هم دیدم خیلی ها اصلا از چشمی دوربینشون استفاده نمی کنن و همش با مانیتور عکاسی می کنن !
ولی اگه این رو درمورد همه عکاسا می گید به نظر من کاملا برعکس هست .