شما سوالتو بگو منم پاسخ میگمنقل قول:
حتی میتونی چیزی که متافیزیکی یا... میتونی رو هم سوال کنی
Printable View
شما سوالتو بگو منم پاسخ میگمنقل قول:
حتی میتونی چیزی که متافیزیکی یا... میتونی رو هم سوال کنی
در يك كلام به من بگو بعد از مرگ چه ميشود؟نقل قول:
شما سوالتو بگو منم پاسخ میگم
جهان موازی چیست !
علم یه همچین حرفی نمیگه.نقل قول:
من که متوجه نشدم چی گفتین شما؟
پدیده هایی که توعلم برررسی میشن عینی هستندوهرکسی میتونه باآزمایش وتجربه اونهارو بررسی کنه. این پدیده هامستقیمابوسیله حواس قابل درکند.اماپدیده های ماوراالطبیعی مثل روح یاجن اینطوری نیستندوفقط بواسطه آثارشون قابل شناسایی هستند.هگل درکتاب"فنومنولوژی روح " به بررسی آثاری میپردازه که نشانه ی وجود روحه. بحث وجودخدا هم همینطوره. حالاممکنه ازنظر یکی جهان منظم باشه ازنظر دیگری نظمی وجودنداشته باشه. همه جای دنیا میگن عدالت خوبه ولی عدالت چطوری بایدایجادبشه هرکسی یجور جواب میده. یکی هم ممکنه بگه اصلاعدالتی تواین دنیاوجودنداره.اثبات عقلانی وجودخدایک تلاش ذهنیه والبته ذهنیت ها باهم فرق دارن.
به نظرمن اینکه خداباشه یانباشه؟حکومت دموکراتیک باشه یاتئوکراتیک ؟خیلی مهم نیست. مهم اینه که رویکردمذهب به زندگی انسان آلوده به اغراض وامیال مصلحت جویانه نشه.دینی که حقیقت رو قربانی مصالح حکومتی نمیکنه.
نقل قول:
فضای بیکران
اینکه فضا بیکران است و تقریبا بطور یکنواخت از ماده انباشته شده است، چیزیست که مشاهدات هم آن را تأیید میکنند. در فضای بی کران حتی غیر محتملترین رویدادها نیز بالاخره در جایی، اتفاق خواهند افتاد. در این فضا، بینهایت سیاره مسکونی دیگر وجود دارد، که نه تنها یکی بلکه تعداد بیشماری از آنها مردمانی دارند که شکل ظاهری ، نام و خاطرات آنها دقیقا همان هاست که ما داریم. به ساکنانی که تمامی حالتهای ممکن از گزینههای موجود در زندگی ما را تجربه میکنند. من و شما احتمالا هرگز خودهای دیگرمان را نخواهیم دید.
وسعت عالم
دورترین فاصلهای که ما قادر به دیدن آن هستیم، مسافتی است که نور در مدت 14 میلیارد سال که از انفجار بزرگ و آغاز انبساط عالم سپری شده است، طی میکند. دورترین اجرام مرئی هم اکنون حدود 1026*4 متر دور تر از زمین قرار دارند. این فاصله، عالم قابل مشاهده توسط ما را تعریف میکند. بطور مشابه، عالمهای خودهای دیگر ما کراتی هستند به همین اندازه، که مرکزشان روی سیاره محل سکونت آنهاست. چنین ترکیبی سادهترین و سر راستترین نمونه از جهانهای موازی است. هر جهان تنها بخشی کوچک از " جهان چند گانه " بزرگتر است.
جدال فیزیک و متا فیزیک
با این تعریف از جهان ممکن است شما تصور کنید که مفهوم جهان چند گانه تا ابد در محدوده قلمرو متا فیزیک باقی خواهد ماند. اما باید توجه داشت که مرز میان فیزیک و متا فیزیک را این مسأله که یک نظریه از لحاظ تجربه قابل آزمون است، یا خیر تعیین میکند، نه این موضوع که فلان نظریه شامل اندیشههای غریب و ماهیتهای غیر قابل مشاهده است. مرزهای فیزیک به تدریج با گذر زمان فراتر رفته و اکنون مفاهیمی است بسیار انتزاعی تر نظیر زمین کروی، میدان الکترو مغناطیسی نامرئی، کند شدن گذر زمان در سرعتهای بالا، برهمنهی کوانتومی، فضای خمیده و سیاهچاله را در بر گرفته است. طی چند سال گذشته مفهوم جهان چند گانه نیز به این فهرست اضافه شده است.
پایه این اندیشه بر نظریاتی است که امتحان خود را به خوبی پس دادهاند. نظریاتی همچون نسبیت و نظریه مکانیک کوانتومی، افزون بر آن به دو قاعده اساسی علوم تجربی نیز وفادار است. که پیش بینی میکنند و میتوانند آن را دستکاری نمایند.
انواع جهانهای موازی
دانشمندان تا کنون چهار نوع جهان موازی متفاوت را تشریح کردهاند. هم اکنون پرسش کلیدی وجود یا عدم جهان چند گانه نیست، بلکه سوال بر سر تعداد سطوحی است که چنین جهان میتواند داشته باشد. یکی از نتایج متعدد مشاهدات کیهان شناسی اخیر این بوده است که جهانهای موازی دیگر مفهومی خیال پردازانه و انتزاعی صرف نیست. به نظر میرسد که اندازه فضا بینهایت است. اگر اینگونه باشد، بالاخره در جایی از این فضا هر چیزی که امکان پذیر باشد واقعیت خواهد یافت. اصلاً مهم نیست که امکان پذیری آن تا چه حد نامتحمل است.
فراسوی محدوده دید تلسکوپهای ما، نواحی دیگری از فضا کاملا شبیه آنچه که پیرامون ماست وجود دارند، آن نواحی یکی از انواع جهانهای موازی هستند. دانشمندان حتی میتوانند محاسبه کنند که این جهانها بطور متوسط چقدر با ما فاصله دارند و مهمتر از همه اینکه تمامی اینها فیزیک حقیقی و واقعی است. زمانی که کیهان شناسان با نظریاتی روبرو میشوند که از استحکام لازم برخوردار نیستند، نتیجه میگیرند که جهانهای دیگر میتوانند ویژگیها و قوانین فیزیکی کاملا متفاوتی داشته باشند. وجود این جهانها بسیاری از جنبههای پرسش بنیادی در خصوص ماهیت زمان و قابل درک بودن جهان فیزیکی را پاسخ داد.
دوستان آیا چیزی هست که برهان نظم رو رد کنه ؟!
بله ... بران نظم کلی منتقد داره ...نقل قول:
قبلا یه گذری بهش زده بود در همین تاپیک ... این لینک ویکی پدیا خوب توضیح داده :
مهمترین دلیل رد این برهان بخاطر مفهوم و معنای نظمه ...نظم یه چیز نسبیهکه ما انسان ها اونو ساختیم نه یک مفهوم مطلق ... ممکن در یک دنیایی بی نظم به نسبت این دنیا زندگی کنیم ، ولی اونو منظم بدونیم (عادت انسان).کد:http://fa.wikipedia.org/wiki/برهان_نظم
"هیوم در این باره در کتاب مکالماتی دربارهٔ دین طبیعی از زبان شخصیت فیلو بیان کرد که باید تصدیق نمود که برای ما، از نگاه محدودی که داریم، غیر ممکن است بتوانیم بگوییم آیا این نظام، در مقایسه با نظامهای ممکن و حتی واقعی دیگر، حاوی هر گونه خطای چشمگیری هست و یا خیر؟ "
به نظر من کل اون مطلب رو بخونید ... بعد نظرتون رو اینجا گید ...
من قبلا هم گفتم ، برخلاف اون چیزی که مدافعان این برهان ها میگن ، برهان نظم از ضعیفترین برهان هاست .... مثل همه برهان هایی که برای اثبات خدا اومده ... اون چیزی که من میبینم اینه که تلاش انسان ها برای اثبات خدا کاملا بیهوده بوده و چیزی جز چند برهان ضعیف و پیش پا افتاده که اصلا قابل اثبات نیست ، بلکه هزار جور ایراد هم داره ، وجود نداره ....
یه موضوعی براه پیش اومد در رابطه با اینکه هر اطفاقی بیوفته و هر مورده علمی که اثبات بشه و بخواد دین رو رد کنه یه چیزی فورا" براش پیدا میکنن .نقل قول:
من قبلا هم گفتم ، برخلاف اون چیزی که مدافعان این برهان ها میگن ، برهان نظم از ضعیفترین برهان هاست .... مثل همه برهان هایی که برای اثبات خدا اومده ... اون چیزی که من میبینم اینه که تلاش انسان ها برای اثبات خدا کاملا بیهوده بوده و چیزی جز چند برهان ضعیف و پیش پا افتاده که اصلا قابل اثبات نیست ، بلکه هزار جور ایراد هم داره ، وجود نداره ....
یه داستانی برام پیش اومد بهتره بگم :
چند وقت پیش رفتم پیشه یه اخوند که خیلی ادعا میکرد میخواستم دین رو پیشش رد کنم . بهش گفتم :
ادم و هوا اولین انسانها چند ساله پیش افریده شدن ؟
گفت :
روایات زیاد هست ولی میگن حدوده 5 هزار سال
گفتم :
پس چجوری فسیله انسان کشف کردن از 4 بیلیون سال پیش ؟! ( اینو از خودم همینجوری پروندم ببینم چی میگه )
گفت :
یه ربع ساعت فکر کرد و گفت :
وقتی خدا گفت به شیطان که سجده کنه فرشته ها و شیطان گفتن انسان باعثه فساد در زمین میشه و ...
یعنی اینکه اونا رفتاره انسان رو میدونستن
پس از اینجا میشه فهمید که قبل از ادم و هوا هم انسانهایی وجود داشتن !
خداییش به هیچ رنگی کم نمیارن . خیلی سوالایه دیگه ای ازش پرسیدم و جوابایه کاملا غیر منطقی شنیدم که الان وقتشو ندارم بگم .