چرا از نرم افزار هایی برای پیدا کردن ستارگان، مثل Starry Night استفاده نمی کنی؟ هم لحظه به لحظه هست، هم سیارات رو نشون می ده، هم ...
چرا از نرم افزار هایی برای پیدا کردن ستارگان، مثل Starry Night استفاده نمی کنی؟ هم لحظه به لحظه هست، هم سیارات رو نشون می ده، هم ...
با تشکر فراوان از شما دوستان عزیزم.دوست عزیز من قبلا تجربه رصد ندارم.
تجربه رصد، بعد از چند بار رصد خوب و دبش، کم کم رشد می کنه! سعی کن رشد کنه!نقل قول:
با تشکر فراوان از شما دوستان عزیزم.دوست عزیز من قبلا تجربه رصد ندارم.
تجربه رصد رو که همه موقع بدنیا اومدن ندارن....
رصد کردن خیلی با کتاب خوندن و علاقه مند بودن به نجوم فرق داره.یعنی به کلی فرق داره.
تو کتابا در مورد سحابی ها. کهکشانها.خلاصه اجرام خیلی کمنور مطالبی می خونی و خیلی دوست داری که تو هم بتونی مثلا یه دونه از اونها که تو کتاب هست رو ببینی .............
بعد شب که می ری رصد می بینی همین خوشه پروین پرنور خودش مثلا خیلی دور و کم نوره برای رصد چه برسه به مثلا کهکشان کم نور.
بهر حال اونجا هست که منجم اماتور با منجم کتاب خون جدا می شه.... ما خودمون اونقدر هم تجربه نداریم ولی حداقل چیزی که یادمون میاد اینه که خیلی حوصله میخواد.
مثلا یه شب تمام گروه با هزار زحمت دعوت می شن.بعد هم با کلی عذر خواهی چراغهای کوچه خاموش می شه.بعد این همه یه دفعه ساعت 9 نشده ابر همه جا رو می گیره.هر کی غیر یه ادم سمج باشی درجا می زنی.
تو برای رصد هر مشکلی داری بگو شاید بتونیم کمکت کنیم.
هر سوالی داری حتما بپرس حتی اگه به نظرت خیلی هم مهم نمیاد.
دقیقا. یه شب من داشتم بالای بلوک می رصدیدم (تابستان سال قبل) که نگهبان که داشت گشت می زد منو دید و فکر کرد دزدم! خوب مساله به راحتی حل شد، ولی شب رصدی شخصیم از بین رفت!نقل قول:
هر کی غیر یه ادم سمج باشی درجا می زنی.
این روزها به نظر من خودمون بشینیم و صورت های فلکی رو پیدا کنیم کیفش بیش تره .....نه؟
بارون هم زده هوا صاف صاف ای هال میده.قبلا ساعت 12به بعد منتظر بودیم ولی حالاساعت20هم راحت میشه صورت ها فلکی رو پیدا کرد.
شب های زمستانی به دلیل اینکه الودگی هوا خیلی کمه و سردی هوا هم باعث کمتر بالا رفتن غبار می شه
برای رصد عالیه.
صورت فلکی های زمستون هم جزوء صورت های درخشان اسمونه که به راحتی پیدا می شه.
من خودم اذز ماه رو خیلی دوست دارم.چون یادمه اولین بار که سیاره مشتری رو از تلسکوپ دیدم تو اذر ماه بود.
خاطرات و اتفاقات شب های رصد اینقدر زیاده که ادم یاد هزار و یک شب می افته.
سلام دوستان
ساعت6:00صبح بود یه جرم خیلی نورانی تو شرق اسمون دیدم البته درخشندگیشو با زهره مقایسه کردم از اون کم تر بود کسی نمی دونه اون جرم چی بوده؟
با تشکر
نقل قول:
سلام دوست عزیز
اگه منظورت از مقایسه اینه که مطمئن بودی زهره نبوده (جای زهره رو همون ساعت تشخیص دادی؟)
تنها جرمی که اون ساعت اونجای اسمون یکم پرنوره ستاره سماک رامح توی صورت فلکی عوا هست.
قدرش هم -0.07 هست در حالی که زهره در قدر -4 می درخشه.
امید ورام جواب سوالت رو گرفته باشی... در غیر این صورت واگه مطمئنی اینم نیست.... بگو تا دقیق تر بشیم.
شاید چیز دیگه ای دیده باشی:46:..
ببخشید تو غرب آسمون بود.
وای نگو...نقل قول:
این روزها به نظر من خودمون بشینیم و صورت های فلکی رو پیدا کنیم کیفش بیش تره .....نه؟
بارون هم زده هوا صاف صاف ای هال میده.قبلا ساعت 12به بعد منتظر بودیم ولی حالاساعت20هم راحت میشه صورت ها فلکی رو پیدا کرد.
مریخه دیگه!نقل قول:
ببخشید تو غرب آسمون بود.
منم دی رو دوست دارم... هم صورت فلکی هاش پر نور هستن... ههم متولد 1 دی هستم... هم هوا که سرده، کمتر بخار رو تلسکوپ میشینه...(تو تابستون اعصاب منو خط خطی میکنه! باید زود زود روش سشوار بگیرم. به خصوص زمان عکاسی.)نقل قول:
شب های زمستانی به دلیل اینکه الودگی هوا خیلی کمه و سردی هوا هم باعث کمتر بالا رفتن غبار می شه
برای رصد عالیه.
صورت فلکی های زمستون هم جزوء صورت های درخشان اسمونه که به راحتی پیدا می شه.
من خودم اذز ماه رو خیلی دوست دارم.چون یادمه اولین بار که سیاره مشتری رو از تلسکوپ دیدم تو اذر ماه بود.
خاطرات و اتفاقات شب های رصد اینقدر زیاده که ادم یاد هزار و یک شب می افته
همونطور که دوست عزیزم اصلان جان گفت ساعت 6 غروب تنها جرم درخشان تر از بعقیه مریخ باید باشه.
اگه توجه هم کرده باشی رنگش کاملا معلومه که سرخ به نظر میاد.
راستی خوب شد در مورد شرق اسمون در این ساعت صحبت شد.
خواستم به منجمان عزیزمون که این شبها به رصد می رن عرض کنم که همون جایی که مریخ قرار داره تا شعاع چندین درجه می تونید به راحتی اجرام مسیه زیادی رو پیدا کنید.
منطقه مورد نظر یکی از جذاب ترین مناطق رصدی در نجوم اماتوریه.... صورت فلکی جبار معروف با سحابی درخشان و جوزا با خوشه ام 35 و صورت فلکی ثور با خوشه پروین مشهورش در همین ساعات از اسمان شرقی سر بر میارن و می شه اونها رو تا صبح رصد کرد.
ممنون از سوالتون
بیشترشون با دو چشمی و حتی با چشم غیر مسلح هم دیده میشن. پس از دست ندینشون!نقل قول:
منطقه مورد نظر یکی از جذاب ترین مناطق رصدی در نجوم اماتوریه.... صورت فلکی جبار معروف با سحابی درخشان و جوزا با خوشه ام 35 و صورت فلکی ثور با خوشه پروین مشهورش در همین ساعات از اسمان شرقی سر بر میارن و می شه اونها رو تا صبح رصد کرد.
ولی من گفتم صبح بودا!نقل قول:
رنگش قرمز نبود خیلی شبیه به زهره بود اولش هم اشتباهی خیال کردم زهره هست ولی یادم افتاد که زهره تو شرقه.
دوست عزیز چی شد؟
اخر ما نفمیدیم ساعت 1 با 11 نفر قرار داشتیم یا ساعت 11 با 1 نفر.
من که گیج شدم... می شه دقیقا و بدون اشتباه بگی در ساعت چند (صبح یا غروب) و در کدام سمت (شرق یا غرب) اسمون چی رو دیدی؟
شاید اونی یکی زهره باشه!!!!!
ساعت6صبح غرب آسموننقل قول:
از اشتباهاتم عذر می خواهم
سلام دوست من
متوجه شدم.... اون جرم باز هم مریخ باید باشه.... حالا اگه مطمئنی که مریخ نیست..... می تونی مکان اون رو توی صورت های فلکی به صورت حدودی مشخص کنی... اخه ستاره پرنوری اون ساعت وجود نداره که با جرمی اشتباه گرفته بشه...
مثلا ممکنه امشب یا فردا شب هم دوباره چک کنی تا از محلش مطمئن بشیم.؟
شرط میبندم که مریخه...نقل قول:
متوجه شدم.... اون جرم باز هم مریخ باید باشه.... حالا اگه مطمئنی که مریخ نیست..... می تونی مکان اون رو توی صورت های فلکی به صورت حدودی مشخص کنی... اخه ستاره پرنوری اون ساعت وجود نداره که با جرمی اشتباه گرفته بشه...
باشه فردا خبرشو بهتون می دم.نقل قول:
اون موقع یه ستاره دیگه کنارش هست البته نه به پرنوری اون جرم. از شانس بدم دوربینم دست کسیه و می ترسم تا گیرم بیاد دیگه ستاره اون جا نباشه.
ما منتظر می مونیم.
راستی یادت باشه از روش مقایسه ای سعی کنی قدرش رو هم حدس بزنی.
ممنون
چون مریخ تو جوزا هست، پس سه تا جرم خوشگل دیده میشه: مریخ، کاستور، پلوکوس.
امروز هوا ابری بود:37::37:
ولی دقیقا همون طوری کهaslanaslan گفت سه تا بودند که یکیشون(همونی که مد نظرمه) پرنورتر از بقیه اون ها بودند و دوتاشون بهم نزدیک تر بودند نسبت به اون یکی.
شبهای قشنگ زمستانی رو برای رصد فراموش نکنید...
ستاره های پرنور اسمون این موقع از سال برای رصد گران تازه کار و کسانی که هنوز با صورت های فلکی اشنا نشدن خیلی خوبه.
من که حتی نیم ساعت رصد اول شب رو هم غنیمت می دونم.. پس از هر فرصتی استفاده کنید . حتی کوتاه.
مشکل یا سوالی هم بود ما در خدمتیم..
ممنون
تاتل مهمان جدید آسمان
دنبالهدار تاتل در شبهاي دي پس از ۱۳ سال به اوج روشنايي ميرسد و همراه دنبالهدار هولمز جلوههاي آسمان زمستان ۱۳۸۶ را دو چندان ميکند.
این شب ها دنبالهدار هولمز کماکان جذاب ترین دنبالهدار آسمان و یکی از بهترین اجرام غیر ستارهای برای رصد است. اما اکنون دنبالهدار جدیدی نیز به جمع جاذبههای آسمان زمستان ۸۶ پیوسته است. ۸P-Tuttle دومين دنباله دار شكوهمند آسمان این شبهاست.
دنبالهدار تاتل را پی یر مشن، همکار شارل مسیه، در سال ۱۷۹۰ ميلادي كشف کرد. اما به علت رصد هاي ناقص و شتابزده اطلاعات چندانی از آن تهیه نشد و اين سبب شد مدتي نسبتا طولاني در آسمان گم شود. تا اينكه در سال ۱۸۵۸ دوباره توسط هوریس تاتل كشف شد و برسي جدیتر آن آغاز شد. اين دنبالهدار با دوره تناوب ۶/۱۳ ساله گذرهاي قبلي از کنار خورشید را در سال هاي ۱۹۶۷، ۱۹۸۰ و ۱۹۹۴به نمايش گذاشته است و اينك گذر سال ۲۰۰۸ را پيش رو داريم.
تاتل در يازدهم دي ۱۳۸۶ به كمترين فاصله خود از زمين می رسد که حدود ۲۵/۰ واحد نجومی است (واحد نجومی فاصله میانگین زمین از خورشید است) و در روز ششم بهمن به حضيض خورشيدي در فاصله ۰۳/۱ واحد نجومی ازخورشيد مي رسد. در پايان هفته اول آذر که رصدهای جدی آن آغاز شد تقريبا از قدر ۵/۹ در صورت فلكي قيفاووس ميدرخشيد و پس از يك ماه در اوایل دی حدود ۲ قدر پرنورتر شده است و تا شب های گذر از نزدیکترین فاصله از زمین ممکن است به قدر ۶ یا ۵ برسد و به خوبی با دوربینهای دوچشمی کوچک نیز قابل مشاهده باشد. سرعت حركت دنباله دار در فضا كه تا چندي پيش بسيار كم بود اكنون بيشتر شده است به گونه اي كه پيش بيني مي شود در نقطه حضيض با سرعتي ظاهری حدود چهار درجه در هر روز حركت کند.
مسير تاتل در شب های اوج روشنایی آن از ذاتالكرسي و مسلسله (آندرومدا) به سمت نواحي استوايي آسماندر حوت و قیطس است. در شب نهم و بامداد دهم دی تاتل مقارنه کم نظیری را با کهکشان مثلث یا ۳۳M به نمایش می گذارد که از آنجا كه پيش بيني مي شود روشنایی سطحي و قدر هر دو تقريبا برابر باشد براي عكاسي برای عکاسان نجومی فرصت مناسبی است. پس از ورود به حوت گذر بسيار كوتاهي از فلكي مثلث خواهد داشت و از آن پس در قيطس به راهش ادامه مي دهد تا اينكه در نهايت گذر زمستان ۱۳۸۶ را در كوره و نهر به پايان برساند.
بر خلاف چند دنباله دار زيباي قبلي كه فقط ساكنان نيمكره جنوبي آنها را به خوبي در اوج روشنايي ديدند، هولمز و اين دنباله دار اين گونه نیستند. اين دنباله دار مطابق پيشبينيها تا قدر۳/۵ ممكن است پرنور شود. هم اكنون با قطر زاويه اي حدود ۵ تا ۶ دقيقه قوس با دوربين دوچشمي نيز قابل رويت است. رصدگرانی كه اين دنباله دار را طي هفته هاي پيش ديده اند گزارش كرده اند كه به کهکشان M۷۴ از فهرست مسيه شباهت ظاهری داشته است و جالب اینکه تاتل در سيزدهم دي در دو درجه اي M۷۴ در حوت قرار خواهد داشت.
با هر ابزار رصدی که دارید به شکار این دنباله دار بروید. فراموش نکیند تنها نكته قطعي درباره اين اجرام غير قطعي بودن پیش بینی های آنهاست! به همين سبب لازم است كه مرتب جوياي اخبارش باشيد. زمان اوج درخشش اين دنباله دار را دهه ي نیمه دي پيش بيني ميكنند و جالب است كه اين با آغاز سال جديد ميلادي همزمان است و امیداوریم این نوید دهنده شبهایی با دنباله دارهای زیبا در سال ۲۰۰۸ باشد.
منبع: ماهنامه نجوم
فروغ جون میشه یه کم ساده تر بگی تا ما هم ببینیم.
مثلا بگی در ایران از ساعت 6-7 اگر به شمال شرقی نگاه کنید میتونید اونو ببینید.(فکر کنم مشتری الان اینجوریه)
فروغ دیگه کیه؟ شکوه!!! (دی:)نقل قول:
فروغ جون میشه یه کم ساده تر بگی تا ما هم ببینیم.
اون هم هست... ولی اصولا باید تو جنوب شرقی باشه!نقل قول:
مثلا بگی در ایران از ساعت 6-7 اگر به شمال شرقی نگاه کنید میتونید اونو ببینید.(فکر کنم مشتری الان اینجوریه)
ینی میشه با دوربین دوچشمی تو اون زاویه دنبالش بگردیم؟نقل قول:
ساعت 6-7 صبح از شرق معلومه.مثل ستاره خیلی پر رنگیه. مشتریه؟؟
اره عزیز مشتریه.
ببخشید که یکم این تاپیک کم کار شده... ایشالله به زودی دوباره راهش می ندازیم.
فکر کنم اون زهره هست ...نقل قول:
باید قدرش نزدیک به 3- باشه
درست نیست مرتضی جان ؟
نمی دونم محمد جان...
اگه دوستمون بگه که دقیقا ساعت 7 چقدر از افق بالاتره شاید درست حدس زد...
اخه مشتری هم همون ساعت ها بالا میاد... ولی زهره درخشان تر از مشتریه.
داش محمد و مرتضی دقیقا نمیدونم ولی از 20-30 درجه بیشتر با افق فاصله نداره. پر نور هم هست.نقل قول:
پس محمد جان حق دارن.. همون زهره است.
ماه گرفتگی کلی 3 اسفند :
این ماه گرفت کلی از شب چهار شنبه تا بامداد پنج شنبه قابل رویت خواهد بود . و شروع گرفت به راحتی از قاره امریکای شمالی دیده می شود . اما در ایران گرفت از بامداد پنج شنبه شروع خواهد شد و تا طلوع افتاب ادامه خواهد داشت.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در این تصویر زمان و نحوه ورود ماه به نیم سایه و سایه را به زمان گرینویچ مشاهده می کنید که برای تبدیل ساعت به زمان ایران کافیست به عدد های داده شده را 3:30 اضافه کنید .
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
امید وارم فرصت دیدن یکی از قشنگ ترین پدیده های نجومی رو از دست ندهید .
ببخشید دقیقا کی و ساعت چند هست ؟
دوست عزیز تاریخ و ساعت که مشخصه !!
دقیقا یه شب دیگه ... یعنی بامداد روز پنج شنبه ...
ساعتش هم میشه 5 صبح به وقت ایران (البته تقریبا )
ممنون دوست من .
پس حتما بیدار میشم .
بیدار می شی !! ... البته خوب از شما نمی شه انتظار داشت ..
من اصلا نمی خوابم:31:
مرسی دوست عزیز....من عاشق نجوم هستم.... 5 شنبه تا صبح نمیخوابم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]