بله من هم همین توضیح رو دادم که با فرض دره قانون پایستگی تکانه نقض نمیشه:
نقل قول:
از طرفی فرض وجود دره بینهایت (که از نظر من نیازی نبود) توسط ایشان باعث شد که تلاش کنند به هر شکل قانون پایستگی تکانه به هم نخوره (ایزوله شدن دستگاه).
Printable View
بله من هم همین توضیح رو دادم که با فرض دره قانون پایستگی تکانه نقض نمیشه:
نقل قول:
از طرفی فرض وجود دره بینهایت (که از نظر من نیازی نبود) توسط ایشان باعث شد که تلاش کنند به هر شکل قانون پایستگی تکانه به هم نخوره (ایزوله شدن دستگاه).
من اتفاقا این قسمت را درست گفتم . فقط فرمولهاشو نذاشته بودم!نقل قول:
اثبات حرفم:
"رفتگر پر کار برف ها را در جهت عمود داره جارو می کنه یعنی داره برف ها را روی چرخ ها می ریزه! این از سرعت ارابه کم می کنه. برفها مانع از این می شن که چرخ ها به خوبی بچرخند پس سرعت ارابه کم می شه."
وقتی برفها روی چرخها ریخته می شوند مقداری از تکانه چرخ ها به برف منتقل می شود که دیگه پایستگی تکانه نداریم و در این حالت،سرعت با تکانه رابطه عکس داره.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اصلا فرمول خودش اثبات کننده حرفمه.
ببینید من قبول دارم که باید فرمولشو می ذاشتم. ولی به هیچ عنوان اینو قبول ندارم که با فرض غلط رفته باشم جلو.
اگه طبق جزوه من بخواین جواب بدیم ، الان جواب خودتون هم خیلی مختصر شده و چند تا فرمول نذاشتین. مثلا شما گفتین:
اگر معادلات دیفرانسی بلد نیستید چه تابعی در همچین معادلهای صدق میکنه که مشتقش از جنس خودش هست و فقط در یک ضریب تفاوت داره؟ خب تابع نمائی.
آیا این درسته که شما چون حتما حرفتون را با فرمول ریاضی حل نکردین من بگم حرفتون غلطه؟
نقل قول:
خیر متوجه حرف من نشدید. اینکه دوستان جوابشون رو کامل نذاشتن کلی بود و هم در مورد شما و هم در مورد Iron صدق میکرد. امتیازها رو هم به تفکیک هر بخش سوال گفتم که هر بخش سوال چه امتیازی داره (گاهی درست نیست تفکیک کردن ولی اینبار مستقل بود). امتیازها رو هم از شما فقط ۱ نمره و از Iron من حیث المجموع نیم امتیاز کم شد. در واقع خیلی روی این مسئلهای که شما الان عنوان میکنین تاکید نکردم و امتیازی ازین بابت کم نکردم.
اما در مورد جواب شما، دلیل کم شدن نمره از شما به خاطر فرمولهای ریاضی نبود. اتفاقا فرمولهای ریاضی و راهحلتون درست هم بود. شما تفسیری کاملا غلط از حلتون داشتید. براساس فرض غلط جلو نرفتید بلکه از یک فرض و نتیجهی درست تفسیر غلط ارائه دادید. مسئله اینه که این جواب شما حتی کل سوالتون رو هم زیر سوال میبره که اصلا نگاهتون به اصل پایستگی فیزیک و مسئله چی بوده؟
خیلی صریح بهتون بگم: این جمله غلط هست! جملهی فرض هم نیست جملهی نتیجهگیری هست. کاملا از نظر من واضحه این جمله و نحوهی نگاه شما رو نشون میده به همین خاطر ۱ امتیاز کم شد. من فکر میکنم خیلی مستند امتیاز دادم...خود شما هم گفتین که از روی جزوهی استاد کپی کردید ایرادی نداره ولی انتظار میره دوستان به معنای حلشون اشراف کامل داشته باشند.نقل قول:
"رفتگر پر کار برف ها را در جهت عمود داره جارو می کنه یعنی داره برف ها را روی چرخ ها می ریزه! این از سرعت ارابه کم می کنه. برفها مانع از این می شن که چرخ ها به خوبی بچرخند پس سرعت ارابه کم می شه."
سوال سيزدهم
هنگامي که فرآورده های نفتی (بنزين) به مخازن نگهداريشان تلمبه می شوند ، در چه شرايطي احتمال بروز انفجار در اين مخازن به وجود مي ايد ؟راه هاي جلوگيري مناسب چيست؟
هنگامی که بنزین به مخازن تلمبه می شوند, دو نوع خطر الکتریسیته ساکن به وجود می آید: یکی جرقه هایی که ممکن است در سطح مایع در مخزن تولید شوند و بسیار خطرناک هستند و دیگر آن که در صورت عایق بودن زمین, بار الکتریسیته در مخزن متراکم شود. در حالت دوم, خطر تراکم بار الکتریکی در جداره مخزن با نصب سیم تلفن از بین می رود.
مرتبط بودن مخزن با زمین, به هیچ وجه نمی تواند از خطر اول؛ یعنی, جهش جرقه در سطح مایع, جلوگیری کند بنابراین, تنها راه جلوگیری از انفجار در مخازن, استفاده از سقف شناور و قطع ارتباط هوا با سطح مایعات است. در ضمن مزیت دیگر این گونه مخازن, این است که تشکیل بخارات نفتی به علت تبخیر تا حدود زیادی کاهش می یابد.
برای این که احتمال تولید جرقه در سطح مایع به حداقل برسد, باید از پر کردن مخازن با سرعت زیاد و ریختن مایع از بالا که ایجاد تلاطم در سطح مایع می کند, خودداری شود. بار الکتریسیته ای که به هنگام پر شدن مخزن تولید می شود, پس از ساکن شدن مایع مخزن در مدت چند ثانیه تا حدود دو ساعت تخلیه می شود و پس از آن, خطر تولید جرقه از بین می رود.
محتوای مخفی: بیشتر
من به امتیاز اعتراضی نکردم. اتفاقا برای اینکه این فکر را نکنید این را نوشتم : "بینید من قبول دارم که باید فرمولشو می ذاشتم. ولی به هیچ عنوان اینو قبول ندارم که با فرض غلط رفته باشم جلو."نقل قول:
مشخصه وقتی فرمول نذاشتم امتیاز باید کم بشه. اتفاقا خیلی مستند امتیاز دادید. بر منکرش هم لعنت:n01:
شما گفته بودید:
اشارهی غلط به دلیل کمشدن سرعت ارابه باعث میشه حلشون هم تحت تاثیر قرار بگیره. (فرض = اگر --> آنگاه)
همون جزوه را امتحانشو دادم. ایشالا اشراف هم دارم.
این سوال دیگه پروندش بسته شد.
صراحتا عرض می کنم: یا من نتونستم منظورمو برسونم یا شما منظور منو اشتباه برداشت کردین یا من از نقد شما اشتباه برداشت کردم. ممنون بابت همه چی
نقل قول:
شرایطی که الکتریسیته ساکن بوجود می آیند:
الف - قبل از تخلیه بنزین در مخزن:
1- هنگام بخار زنی در مخزن
2- پوشیدن البسه پلاستیکی
ب- هنگام تلمبه بنزین در مخزن:
1- زمان تلمبه
2- درون لوله الکتریسیته ساکن بوجود بیاید.
3- درون مخزن الکتریسیته ساکن بوجود بیاید
4- قرار گرفتن پرسنل کنار مخازن هنگامی که دارند پر می شوند
5- پوشیدن البسه پلاستیکی پرسنل
توضیح قسمت ب :
1- زمانیکه بنزین به مخزن وارد میشه اگر از بالای مخزن وارد بشه باعث میشه قطرات بنزین به پااین پرتاب شوند و به قطرات ریزتر شکسته شوند. همین امر باعث میشه که الکتریسیته ساکن بوجود بیاد. فقط کافیه که با یه هادی در تماس بشند تا انفجار رخ بده. در برخی از مخازن بنزین نازل هم آمیزی وجود داره باید حتما سطح بنزین بالاتر از اون نازلها قرار بگیره. اگر سطح بنزین کمتر از اون نازلها باشه و جریان مایع در نازل شروع بشه باعث میشه که بنزین از نازل روی بنزین سطح پایین تر بریزد و به قطرات ریز شکسته شود و الکتریسیته ساکن بوجود بیاید. پس باید در نظر داشت که برای اینکه این مشکل پیش نیاد بنزین را از پایین مخزن وارد مخزن کنیم که مشکلی پیش نیاد.
2- بنزین وقتی توی لوله به جریان می افته و حاول ناخالصی هایی هم هست، خواه نا خواه الکتریسیته ساکن بوجود می آید.
3- بخار بنزین که ایجاد ابر در اطراف مخزن می کند می تواند مولد الکتریسیته ساکن شوند
4- این مورد هادی است نه ناقل
5- مشخص است که باعث ایجاد جرقه می شود.
راه کار ها:
1- توضیح داده شد
2- درون لوله ها هوا دمیده نشود و همچنین سرعت بنزین در لوله زیاد نباشد
3- بخار های بنزین در مجاورت هوا باردار می شوند. نباید هیچ هادی(مثل پرسنل) اون اطراف باشه
ممنوننقل قول:
اما باز چون بحث (فرض و اگر و آنگاه) شد مجبورم روشن کنم:
یک نمره کسر امتیاز به خاطر فرمول یا فرض نبوده، فرض اگر آنگاهی در کار نبوده. اینی هم که شما (فرض= اگر->آنگاه) گرفتید خودش درست نیست. موضوع اینه شما جواب آخر رو گذاشتید (همهچی هم درست) ولی در ذکر دلیل به شکل تشریحی مرتکب اشتباهی شدید که همون حل رو هم زیر سوال برد به همین خاطر یک امتیاز کم شد.
ترجیح میدم موضوع ادامه پیدا نکنه اگر هنوز چیز گنگ هست از پ.خ دنبال کنید.
موفق باشید.
نتيجه داوري سوال سيزدهم به اين صورت است:
5 امتياز براي [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
محتوای مخفی: .
1 امتياز براي [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
محتوای مخفی: .
محتوای مخفی: پاسخ مورد نظر
سوال چهاردهم
وقتی گیاهی از نوع AA با گیاهی از نوع aa تلقیح میکند چه نوع رویان و آندوسپوری را در دانه های حاصل می توان انتظار داشت ؟
قبلش لازمه یه سری اصطلاحات را معنی کنم:
فنوتایپ: صفتی که ظاهر می شودپ
حرف بزرگ (مثلاً A) : غالب (یه استاندارده)
حرف کوچک ( مثلاً a) : مغلوب ( یه استاندارده)
اَلل: مثلا A یک الل هست یا مثلا a یک الل هست
و اما پاسخ سوال:
سوال گفته AA و aa . پس داریم:
خب در Aa که در اینجا نسل اول ما هست الل A غالبه و الل ها همگی نا همگن هستند.
من فرمول بالا را با رنگ چشم قهوه ای و آبی مثال می زنم: A رنگ چشم قهوه ای ، a رنگ چشم آبی
1/4 قهوه ای + 1/4 قهوه ای + 1/4 قهوه ای + 1/4 قهوه ای = قهوه ای
یعنی اگر الل A رنگ چشم قهوه ای باشد و الل a رنگ چشم آبی باشد در نسل اول، حتما رنگ چشم قهوه ای را انتظار داریم. ولی در نسلهای دوم به بعد احتمال رنگ چشم آبی هم وجود داره.
نسل دوم به اینصورته:
خب در اینجا 25 % احتمال غالب شدن الل a وجود داره. یعنی الل مغلوب خودشو ظاهر کرده. ولی در نسل اول احتمال غالب شدن الل a صفره.
پ ن : وقتی به صورت AA یا aa باشد الل ها همگن هستند.
پ ن : من با رنگ چشم مثال زدم تا مفهوم را برسونم. این سوال درباره گیاه گفته شده . من صفت درباره گیاه پیدا نکردم از صفت انسانی استفاده کردم. البته فکر کنم این جواب قسمت رویان بود. جواب قسمت آندوسپر را بلد نیستم:n01:
از کاربران تقاضا دارم همونطور که داوران گفتند از اینترنت کپی نکنیم. برای خودمون بهتره:n01: و از داوران انتظار دارم وقتی پستی ویرایش میشه، قوانین را متذکر شوند.
با تشکر
پستی که من ویرایش کردم، تاریخش قبل از اولین پست جواب بود.... پست (های) قبل از زمان آخرین ویرایش مربوط به جواب نبودنقل قول:
بله در اوایل قوانین اینطور بود که پستها نمیبایست ویرایش میشدند. اما مدتی هست که ما قوانین رو تغییر دادیم اینجا هم اعلام کردیم. توی داوری به تاریخ آخرین ویرایش دقت میکنیم اگر تداخلی پیش بیاد پست در نظر گرفته نمیشه. ویرایش کردن اگر زمانش قبل از پست بعد باشه مشکلی نداره...
من اتفاقاً منظورم شما نبودین:n01:نقل قول:
تازه الان دیدم پستتون رو ویرایش کردین. دعواتون کنم؟:n02:
نقل قول:
منظورتون دقيقا در مورد كدوم پست هستش؟
به منظور ایجاد نشدن تشنج در فروم پاسخ شما پ خ گردیدنقل قول:
نقل قول:اميدوارم همه ي دوستاني كه به اين تاپيك سر مي زنن و در مسابقه شركت مي كنن به تغييراتي كه در قوانين صورت مي گيره توجه داشته باشند...
همونطور كه مشخص هست قوانين مسابقه از اغاز تاپيك تا كنون تغييراتي داشته كه همه ي انها در جهت بهتر شدن روند برگزاري و ايجاد فرصت بيشتر و برابر براي شركت كنندگان بوده.
از طرف ديگه تيم داوران هميشه از انتقادات و پيشنهادات استقبال كرده و تغييرات در قوانين هم نشان دهنده ي اين موضوع هست. پس همينجا از همه ي دوستاني كه در مورد مسابقه نظري دارند مي خوام كه با بيان روشن و واضح ديدگاهشون (انتقاد / پيشنهاد) در بهتر شدن اين روند در همين دوره و دوره هاي بعدي ليگ به ما كمك كنند.
دوستان بهتره به مسابقه برگرديم و اين حواشي كنار گذاشته بشه.
موفق باشيد .:»
نقل قول:
برای رسیدن به جواب سوال مطرح شده به سری کروموزمی (پلوئیدی) هر کدوم از دانه های حاصل از لقاح (رویان و آندوسپرم) باید توجه بشه ..
نقل قول:وستای عزیز سلام. دلم برات تنگ شده بود. گمان کنم طراح سوال هم خودت باشی. سوال سخت و خوبی هستش:n01:نقل قول:
من چون هیچ چی سر در نیاوردم از اینترنت کپی کردم تا دوستان دیگه بتونن از این مطلب استفاده کنند. شاید به جواب برسند. مسلما انتظار امتیاز از این پست هم ندارم.
آمیزش دو یاخته نر و ماده را با یکدیگر لقاح گویند. از ترکیب هسته هاپلوئید اسپرم با هسته هاپلوئید تخمزا یک هسته دیپلوئید به نام یاخته تخم بوجود میآید. دومین اسپرم با هسته ثانویه (یاخته مادر آندوسپرم) ترکیب میشود و آندوسپرم نخستین را تشکیل میدهد. که دارای 3n کروموزوم است ترکیب همزمان دو یاخته نر ، یکی با تخمزا و دومی با یاخته مادر آندوسپرم ، را لقاح مضاعف میگویند.
تخم ، پس از تقسیمهای متوالی ، جنین کوچکی را تشکیل میدهد که در یک سوی آن گیاهک دانه بوجود میآید. یاخته آندوسپرم نخستین در همه گیاهان بافت آندوسپرم را تولید میکند. این بافت در تغذیه گیاهک هنگام رشد نقش مهمی دارد. هر دانه شامل گیاهک و مقداری غذای اندوخته جهت تامین رشد آن است. آندوسپرم نخستین دارای 3n کروموزوم و در نتیجه تریپلوئید است ولی ضمن رشد جنین به مصرف آن میرسد و بدین ترتیب در تعداد کروموزوم های سایر بخشهای گیاه اثر نمیگذارد.
منبع: دانشنامه رشد
وقتی گیاهی از نوع AA با گیاهی از نوع aa تلقیح میکند چه نوع رویان و آندوسپوری را در دانه های حاصل می توان انتظار داشت ؟
پاسخ: گرده والد تولید 2 هسته اسپرم در هر دانه گرده ای از نوع a می کند که یکی با هسته A تخمک ترکیب و تولید یک زیگوت دیپلوئید (رویان)
نوع Aa نموده و دیگری با هسته ادغامی AA مادری ترکیب شده و تولید آندوسپرم تریپلوئید نوع AAa می کند.
محتوای مخفی: بررسی پاسخ درست
امتیاز دهی:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] برای مشارکت موثر 2.5 امتیاز
وستا جان من خیلی درباره این سوال سرچ زدم. الان هم توضیحتون را کمابیش فهمیدم . میشه یکم بیشتر توضیح بدین؟ خیلی برام جالب شد قضیه
مرسی عزیزم
سلام
خواهش می کنم
گیاه نر : aa
گیاه ماده: AA
اسپرم : a
تخمک : A
زیگوت : Aa
آندوسپرم همونطور که توضیح دادین تریپلوئید هست یعنی حاصل از ترکیب دو هسته مادری ( که سلول حاصل ژنوتیپ AA دارد و دیپلوئید هست) با یک
اسپرم a هست که ژنوتیپ آندوسپرم می شود AAa
سوال پانزدهمچگونه میتوان با یک خطکش به اندازهی کافی دقیق و یک قاشق عسل شتاب گرانش زمین، g را اندازه گرفت؟
جزئیاتی اگر برای تکنیکی که ارائه میدهید لازم هست حتما عنوان کنید.
خب به نظر میاد مسئله سخت بوده و دوستان نتونستن راهحلی رو ارائه بدن به عنوان راهنمائی برای حل این مسئله به مسئلهی کمکی زیر دقت کنید:
اگر یک قاشق عسل را در هوا بگیرید، شارش عسل به پائین به نحوی است که هرچه پائینتر میاد ضخامت جریان عسل باریکتر شده دلیل این امر جاذبه است این مسئله رو در شیر آب هم میبینید پهنای آب در نزدیک لوله بیشتر هست و با شارش آب به پائین پهنای جریان آب کمتر و کمتر میشه
من از همین راه مسئله رو حل کردم، ولی به یک سرعت سنج هم نیاز داریم! اینطور نیست؟ البته شاید بشه نقطه ای خاص رو در نظر گرفت، ولی ایجاد تکینگی می کنه! متوجه هستید که!! بیشتر روش فکر می کنم، فعلا بگذارید باشه ...
خب خیلی خوبه، چون دیدم کسی جواب نمیده و مدتی مدیدی بود راهنمائی رو گذاشتم. راجع به سرعت سنج میتونین پارامتری حل کنین ضمن اینکه به نظر من نیازی نیست. در ضمن فرض کنید به اندازهی کافی هم عسل داریم یا اگر ازین نظر در مضیقه بودیم میتونیم از همون شیر آب هم استفاده کنیم.نقل قول:
سلام
من جواب مورد نظرم رو قرار میدم. هر چند کامل نیست.
نکته ای که ازش استفاده می کنیم این هست که (در حالت تعادل) اگر سطحی دور شاره ی عسل در نظر بگیریم، مقدار عسلی که در زمان dt وارد سطح می شود، برابر با مقداری است که از آن خارج می شود. همین نکته هست که باعث نازک تر شدن جریان با پایین آمدن می شود. چون هر چه پایین تر که می آییم، سرعت بیشتر می شود.
در شکل زیر بخشی از این شاره رو نشان می دهیم:
باید داشته باشیم:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]از معادله ی مستقل از زمان داریم:
به دست می آوریم که:
h و r1 و r2 را می توانیم با خط کش اندازه بگیریم، ولی به سرعت یک نقطه هم نیاز داریم ...
نقل قول:
خیلی عالی بود. شاید بشه سرعت را از فرمول خودش محاسبه کرد.
منظورم اینه که سرعت یعنی مسافت پیموده شده در زمان t
خب فاصله را که داریم. زمان هم داریم.
اگر هم بخوایم سرعت لحظه ای را محاسبه کنیم باید از فرمول زیر بریم جلو:
v= dx / dt
برای عسل که اون رابطه بین ارتفاع و سرعت صادق نبود چون عسل وبسکوز هست و نمیشد گفت که اتلاف انرژی وجود نداره، اما وقتی صحبت از آب شد من هم این راه رو رفتم که البته من هم مثل شما به جوابی نرسیدم.نقل قول:
زمان رو از کجا داریم؟ نه زمان سنج داریم، نه می تونیم یک ذره سیال رو ردگیری کنیم.نقل قول:
خیلی عالی بود. شاید بشه سرعت را از فرمول خودش محاسبه کرد.
منظورم اینه که سرعت یعنی مسافت پیموده شده در زمان t
خب فاصله را که داریم. زمان هم داریم.
اگر هم بخوایم سرعت لحظه ای را محاسبه کنیم باید از فرمول زیر بریم جلو:
v= dx / dt
پایان نامه من راجع به سیالات بوده خدا رو شکر. پایان نامه را توی سایت (بخش 3d max) برای دانلود گذاشتم. اتفاقا ما دینامیک سیالات داریم و می شه فرمول برای ذرات نوشت.
یک پلاگین توی 3dmax هستش به نام glu3d که رفتار سیالات را شبیه سازی میکنه. این پلاگین با استفاده از فرمولهای سیالات کار می کنه. و مهمترین مبحثش هم ذرات هستند.
در جواب اینکه" نه زمان سنج داریم نه ردگیری ذره " باید بگم میشه نقطه شروع حرکت را قاشق و نقطه پایان را سطح قرار بدیم. یعنی x = h و زمان هم در این حالت راحت بدست میاد. یعنی سرعت لحظه ی فرود عسل روی زمین به راحتی قابل محاسبه هستش.
برای عسل که اون رابطه بین ارتفاع و سرعت صادق نبود چون عسل وبسکوز هست و نمیشد گفت که اتلاف انرژی وجود نداره . دوست من ما اصلا اتلاف انرژی در مبحث فیزیک نداریم. عسل ویسکوز هست و به همون نسبت انرژی چسبندگی ذرات عسل با جاذبه زمین رقابت می کنند و همدیگه را خنثی می کنند. در این حالت هم جاذبه زمین و هم ویسکوزیته عسل تغییر می کنند پس به نظرم توی سرعت تاثیری ندارند. سرعت هم به همون نسبت کم و زیاد میشه. ما اتلاف انرژی نداریم
صحبت بنده هم منکر وجود دینامیک سیالات نبود. حالا 3dmax که فکر می کنم برای ساختن انیمیشن استفاده میشه، اما خیلی از نرم افزارهای تخصصی مهندسی هستند که این رفتار رو شبیه سازی می کنن. اما اینا چه ربطی به حرف من داشت؟نقل قول:
وقتی به dh/dt اشاره می کنید به نسبت جابجایی به زمان در حالتی اشاره می کنید وقتی این مقادیر کوچک باشند که به شما سرعت لحظه ای رو میده. اما اگر به مفادیر غیر حدی اشاره کنید (x=h) شما سرعت متوسط رو خواهید داشت. اما در اندازه گیری همان هم مشکل حواهید داشت چون هنوز مشخص نیست چطور زمان رو اندازه میگیرید و همونطوریکه قبلا اشاره شد چگونه یک ذره رو ردگیری می کنید تا مشخص کنید چقدر طول می کشه که از بالا به پایین میرسه.
شاید در فیزیک محض از اتلاف انرژی صحبت نشه (بنده اطلاع ندارم) اما در مهندسی مکانیک برای تحلیل سیستمها از این مفهوم استفاده میشه. رابطه مورد اشاره با فرض تبدیل کل انرژی پتانسیل ناشی از سقوط به انرژی جنبشی نوشته شده که این برای عسل قابل قبول نیست. بطور شهودی هم فکر می کنم کاملا بدیهیه که سرعت تخلیه عسل بطرز قابل توجهی کمتر از آبه.
اون قسمت رنگی رو کلا متوجه نشدم.
فکر کنم توی پست بعدی گیس کشی راه بیفته:n02:نقل قول:
صحبت سر ذرات بود!:n06:
لحظه آخر مد نظر من بود. سرعت لحظهای ربطی به مقادیر کوچک ندارد. مهم اینه که زمان و مکان یک لحظه را داشته باشیم. این خیلی واضحه:n01:
به محض اینکه عسل به سطح برخورد کرد زمان را نگه می داریم! به همین راحتی:n01:
اتفاقاً از جوابتون فهمیدم :n02: ببینید دوست عزیز، من گفتم ویسکوزیته عسل زیاده به همین خاطر نسبت به آب که ویسکوزیتش کمتره در مقابل جاذبه زمین مقاومت بیشتری نشون می ده به همین خاطر سرعت سقوطش کمتر از آبه. و در واقع حرفم این بود: آب ویسکوزیتش زیاد نیست سرعت سقوطش بالاست. عسل ویسکوزیتش بالاست سرعت سقوطش پایینه. این نشون میده انرژی تلف نشده. انرژی ها همدیگه را خنثی می کنن.
نه بابا. گیس و گیس کشی کجا بود :n16:نقل قول:
وقتی می گید dh و dt یعنی دیفرانسیل h و t ، یعنی وقتی تغییرات این پارامترها به سمت صفر میره.
نمی دونم منظورتونو درست فهمیدم یا نه. ولی فکر کنم می گید که قاشقو در ارتفاعی معین کج می کنید و زمان رسیدن اولین ذره عسل به زمین اندازه می گیرید و فاصله رو بر اون تقسیم می کنید. این به شما سرعت متوسط رو میده نه لحظه ای. درضمن چطور زمان رو اندازه می گیرید که نگه دارید. مورد مهمتر اینه که این وضعیت باید پایدار باشه تا بتونید فرض کنید که دبی در تمامی مقاطع ثابته و بتونید از روابط ذکر شده استفاده کنید. پس بعد از برخورد عسل با زمین باید آنقدر صبر کنید تا رفتار گذرا از بین بره و وضعیت پایدار برقرار بشه و بعد هر چه رو که لازم می دونید اندازه بگیرید.
اون قسمت بولد شده چطور نشون میده که انرژی تلف نمیشه؟ کدوم انرژی ها همدیگرو خنثی می کنن؟ اصلا منظورتون از اینکه دوتا انرژی همدیگرو خنثی کنن چیه؟
می دونیم که انرژی پتانسیل و جنبشی رابطه خطی با چگالی دارند و از این لحاظ چگالی نقشی در تحلیل حال حاضرمون ندارد. پس یک لحظه فرض کنید آب و عسل چگالی یکسانی دارند. آنگاه:
این عسل و اون آب وقتی اون بالا بودن انرژی پتانسیل یکسانی داشتن. حالا وقتی سقوط می کنن سرعتهای متفاوت و در نتیجه انرژی جنبشی متفاوتی دارند (برای عسل کمتره). پس این اختلاف انرژی کجا رفته؟
تلف شده.
انرژی هدر نمی رود مگر اینکه به انرژی دیگری تبدیل شود
به انرژی جنبشی تبدیل شده
-------------------------------------------------------------------------------------
این هم پایان نامه من: حتما مطالعه کنید. فکر کنم می شه با خوندنش به جواب رسید.
خودم هم یه بار دیگه مطالعش می کنم
حیف که فرمولهاشو یادم رفته. باورتون نمیشه من کتاب سیالات شیمز را خوندم:n04: خودم این فرمول ها را پیدا کردم. اما الان .....
هی روزگار
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
خب الان یه نگاهی بهش انداختم اینو پیدا کردم:
اگر x طول لوله باشد و r شعاع لوله باشد، توزیع سرعت بصورت زیر می باشد:
همچنین از روی شعاع می توانیم تنش برشی را نیز محاسبه کنیم:
یعنی چی که "انرژی هدر نمی رود مگر اینکه به انرژی دیگری تبدیل شود"؟ منظورتون چیه از این عبارت؟نقل قول:
من می گم با درنظر گرفتن اون مسایلی که درمورد چگالی تو پست قبل گفتم، سرعت عسل از آب کمتره پس انرژی جنبشی عسل هم کمتره. حالا اون قسمت از انرژی پتانسیل عسل که تبدیل به انرژی جنبشی نمیشه، چی میشه.
این روابط لوله چه ربطی داره به بحث؟ از کجای این روابط نتیجه می گیرید که ویسکوزیته باعث اتلاف انرژی نمیشه.
ممنون از لینکی که گذاشتین ولی دلیلی نمی بینم که بشینم پایان نامه شما رو بخونم. اگر چیزی در اونجا هست که فکر می کنید ادعاتونو اثبات می کنه همینجا ذکر کنید و بگید چگونه ادعاتونو اثبات می کنه.
خب بعضی نکات دیگه واقعا نامربوط هستن:n13: اما من شخصا طرفدار آزادی پاسخگو در جواب هستم و اگر بتونین با هر ابتکاری جواب درستی رو ارائه کنید پذیرفته میشه. اما به عنوان راهنمائی چیزی که ما خواستیم اندازهگیری g به کمک یک ظرف عسل (آب) به مقدار کافی و یک خطکش هست البته یک زمانسنج هم شاید نیاز باشه. و طبق ایدهای که من دارم واقعا چیز خاص دیگری لازم نیست اما اگر فکر میکنید لازم هست چیز دیگری اضافه بشه، اضافه کنید ولی سعی کنید ابزارها متعارف باشند.
شاید انتظار داشته باشید که همهی نکات رو روشن کنیم و چیزی ناگفته نمونده باشه اما این رویکرد منجر به یک «حل» معادلهی ریاضی خواهد شد که تنها ابتکارش مدلسازی درست مسئله است. پس د چارچوب مسئله آزادی عمل دارید.
پ.ن: برای من در داوری نحوهی استنباط و استنتاج شما از مسئله و شیوهی حل مسئله مهمه. پس لطفا سعی کنید جوابهاتون در این راستا باشه نه نکات پارازیتی. کوانتوم نمره دهی ما ۰.۵ هست و کمتر ازون مشارکتی در نظر گرفته نمیشه.
همه نکات که نه ولی صورت مساله باید کاملا واضح و روشن باشه. بالاخره میشه از زمانسنج استفاده کرد یا نه؟ اگر پاسخ مثبته که میشه ظرف و مایع توشو از یه ارتفاع معین رها کرد و با اندازه گیری زمان سقوط، شتاب جاذبه رو پیدا کرد.
فرض هم اینه که از مقاومت هوا صرفنظر شده.
نقل قول:من که ادعایی ندارم:n02: این جمله که "انرژی هدر نمی رود. فقط به انرژی دیگه تبدیل می شود" که دیگه احتیاجی به اثبات نداره.نقل قول:
اصل ماده و انرژی: "انرژی هدر نمی رود. فقط به انرژی دیگه تبدیل می شود"
یه نظریه اثبات شده هستش. فیزیک اول دبیرستان هم همه خوندیمش. من حرفم چی دیگست. گیس می کشما:n25:
پایان نامه هم گذاشتم تا هرکسی خواست بخونه چون گفتم شاید به حل جواب کمک کنه.فقط مختص شما که نذاشتم:n01: شما هم دوست نداشتی نخون. :n16: