من متوجه نشدم با توضیح شما...نقل قول:
Printable View
من متوجه نشدم با توضیح شما...نقل قول:
سلامنقل قول:
چرا هست. من خودم زیاد دیدم که یک کنترلی وصل می کنند به فرمون برای ظبط. البته خانواده 405 دسته کنترل ظبط کنار فرمونی دارند که حذف شده. و 206 ها هم که فکر می کنم هنوز روشون نصب هست اون دسته. دقیقا چیزی شببیه دسته راهنما یا دسته برف پاک کن
ولی من خودم عادت کردم با دکمه های خود ظبط عقب جلوش می کنم.
من تو سربالایی این کار و میکنم کلاچ رو تا جایی بالا میارم که نه ماشین خاموش بشه و در عین حال حرکت هم نکنه یه جوری تعادل بین گاز و کلاچ و ماشین درجا کار میکنه و به محض حرکت با اندکی فشردن گاز و رها کردن کلاچ ماشین حرکت میکه که بهش میگن نیم کلاچ! که یکی از موارد اصلی امتحان رانندگی در سطح شهر بود ...نقل قول:
البته اگه منظور شما این بوده باشه
بستگی به ماشین دارهنقل قول:
اگه ماشینی موجود نداشت یک کنترل رادیویی مارشال هست که با امواج اف ام کار می کنه
و روی فرمون نصب میشه و میتونید آهنگ را جلو عقب کنید و یا ولوم صدا را کنترل کنید
هم زمان با نیم کلاج باید ترمز هم گرفته بشه ؟نقل قول:
نه - کلاچ رو تا نصفه می برید پائین و با گاز بازی میکنید - ماشین در وضعیت آماده به حرکت قرار می گیره ولی قدرت کلاچ در دست شماست و ماشین حرکت نمی کنه:n16:نقل قول:
سلام .نقل قول:
نگه داشتن ماشین با کلاچ در سربالائیها اصلاً اقتصادی نیست چون صفحه کلاچ رو بد جور میسابه که هم گران هست هم تعویضش کلی هزینه داره
. بهترین راه استفاده از ترمز دستی هست
به این صورت که اگر در سربالائی ترافیک و راهبندان بود این کارها انجام بشه :
2 متر قبل از ماشین جلوئی توقف کنین چون اگر راننده اش وارد نباشه موقع حرکت میاد عقب میزنه بهتون
یک پا روی کلاچ
پای دیگه روی ترمز
دستی تا آخر بالا
پا رو از روی ترمز بردارین
اگر مدت طولانی دارین , دنده خلاص
پا برای احتیاط روی ترمز
موقع حرکت , کلاچ
دنده 1
پا روی گاز , اندکی گاز و کمی کلاچ رو ول کنین
ترمز دستی رو آرام آرام بخوابونید
گاز بیشتر
کلاچ رو کامل ول کنین و حرکت کنین
اینطوری به کلاچ و موتور و گیربکس کمترین فشار وارد میشه
اگر ترمز دستی ماشین رو اصلاً نگه نمیداره پس یا باید سیمش کشیده بشه و رگلاژ بشه یا لنت عقب داره تمام میشه و باید یا کوبیده و تعمیر بشه یا تعویض بشه .
برادر آسمانی، مرسی .
منم گفته بودم از همین روش استفاده میکنم و خودم کشفش کردم بدون اینکه کسی بهم بگه، توی آموزشگاه!!:n21: همین روش نیم کلاجو گفته بودند و واقعا حرکت مضحک و مسخره ایه ...
علاوه بر آسیب رسوندن به صفحه دیسک و سیم کلاج ، باعث سوختن بنزین هم میشه ، نه ؟!
ضمن اینکه اطمینان روش دستی رو هم نداره و ممکنه کنترل از دستت خارج بشه !
به این سوال منم اگه ج بدید ممنون میشم :
نقل قول:
یک سوال دیگه ؟ روی دنده 3 باشه و بعد از توقف کامل و بدون خلاص کردن دنده ، سوییچ رو برگدونی و ماشینو خاموش کنی ضررش چیه ؟ (یکبار ماشین (206) یک بنده خدایی دستم بود ، نمیدونم چرا کلاج و دنده ش اصلا میزون نبود و نمیشد دنده رو راحت عوض کرد ! تا اینکه خودش رسید و گفتم بیا کار خودته ... بعد همینطور که روی دنده 3 ماشین متوقف شده بود سوییچو خاموش کردم ... کلی هم خجالت کشیدم پیش طرف...)
خیلی وقتها شده در خیابان شاهد خیس بودن آسفالت به علت آبیاری بلوارها بودیم . اغلب یا باسرعت وارد خیابان خیس میشوند و یا اگر ماشینشان تمیز باشد سعی میکنن آهسته عبور کنند که خودروشان کثیف نشود .
اما در هرصورت باید آهسته از خیابان خیس عبور کرد . به چند دلیل :
1 - پاشیدن آب به زیر خودروی در حال حرکت که اگزوز و منبع آن بشدت داغ هست و دمایی معادل 120 تا 160 درجه سانتی گراد رو داراست میتونه باعث ایجاد پوسیدگی و ترک در این قسمت ها بشه .
2- آب ، ترمزگیری و کنترل ماشین شما رو کم خواهد کرد
3 - اگر آب زیاد باشد و روی دیسک و لنتها پاشیده بشود بازهم آسیب های زیادی به این قسمتها و حتی سینی زیر میتواند برساند .
احتیاط شرط اول رانندگیست .
موفق باشید .
در ترافیک سربالایی که ماشین مدام حرکت و ایست میکنه چی؟ باید دقیقه به دقیقه ترمز دستی بگیریم؟نقل قول:
نیم کلاچ برای ایست های موقتی و ثانیه ای سربالایی خوبه ...
تو اموزشگاه هم بی خود تاکید نمی کردن و یکی از موارد اصلی و اساسی امتحان شهر بود ...
راننده بلد باید نیم کلاچ رو بدونه
سلام .نقل قول:
استفاده از نیم کلاچ در سربالائیها اجباری هست یعنی نمیشه اصلاً استفاده نکرد وگرنه ماشین برمیگرده عقب موقع حرکت کردن .
استفاده از ترمز دستی برای این هست که شما تا میتونین مدتِ استفاده از نیم کلاچ رو کم کنین و ازش فقط موقع حرکت کردن استفاده نکنین نه برای توقف چون ضرر زیادی به کلاچ و جیب شما میزنه .
یعنی حتی در جائی که ماشینها دارند آرام آرام میرند بالا و فقط دو سه ثانیه توقف دارند هم , اگر یاد بگیریم که ماشین در دنده یک باشه دائماً و دست راستمون روی ترمز دستی باشه و به جای نیم کلاچ با دستی توقف کنیم و فقط وقت حرکت نیم کلاچ بگیریم , این کار فشار رو از روی صفحه کلاچ کم میکنه .
شما میتونین به روش دوستمون هم عمل کنین یعنی حتی در توقفهای 10-15 ثانیه ای هم فقط با نیم کلاچ ماشین رو نگه دارین اما ضرر مادیش خیلی زیاده چون غیر از سائیدگی گرمای زیادی هم تولید میکنه که اگر جنس فلزات صفحه و دیسک خوب نباشه ممکنه باعث تاب برداشتن اونها و لرزش پدال کلاچ موقع کلاچ گرفتن بشه .
توی ترافیک های بسته به نظرم استفاده از دستی باعث بیشتر شدن خطا میشه و همچنین حرکت رو کند میکنه...
نیم کلاج روش بسیار خوبی هستش ولی به قول دوستان ضررش خیلی زیاد هستش و نباید زیاد استفاده بشه....
سلام
بحث نیم کلاچ مطرح شد. دوستان هم به خوبی توضیحات کامل رو دادند.
راستش من متوجه نمیشم این قضیه رو که تو سربالایی با نیم کلاچ توقف کرد !
نیم کلاچ خیلی سادست اصلا پیچیده نیست.
خب همونطور که همه می دونیم رانندگی یک هنر هست و قانون خاصی نداره و نحوه رانندگی کردن هر راننده با راننده دیگه فرق می کنه. یک سری قانون های خاص هست ولی جزییات رانندگی چیزی نیست که بگیم ثابت هست و همه باید از یک قانون پیروی کنند مثل همین نیم کلاچ که هر شخصی روش خاص خودش رو داره.
اما در مورد توقف در سر بالایی من روش خودم رو عرض می کنم.
برای توقف که خیلی راحت طبق معمول با کلاچ و ترمز می ایستیم ( برای جاهایی که توقف کامل احتیاج هست ) یعنی ترمز و بعد هم کلاچ اگر هم مدت توقف طولانی شد که طبق معمول دنده خلاص و کلاچ آزاد و دستی بالا کشیده و ترمز هم آزاد البته برای اطمینان بیشتر میشه ترمز رو نگه داشت اما ذکر چند نکته خالی از لطف نیست:
1- نگه داشتن زیاد ترمز باعث داغ شدن سیستم ترمز و در نتیجه ضعیف تر عمل کردن ترمز میشه.
2- با نگه داشتن زیاد ترمز به سیستم ترمز آسیب وارد میشه در اثر گرمای زیاد.
اما خب دستی هم زیاد قابل اطمینان نیست و در این شرایط باید خیلی دقت کرد که وقتی دستی رو می کشید و ترمز رو رها می کنید ماشین آروم آروم به عقب حرکت نکنه.
برای کم کردن سرعت هم تو سربالایی که باز هم طبق معمول اول گاز رو رها می کنیم اگر شرایط طوری بود که رها کردن گاز کافی بود که هیچ اما اگر رها کردن گاز جواب نداد باید به آرامی ترمز کرد خب در این شرایط هم اگر دیدید دیگه ماشین داره به لرزه میفته و ترمز هم کافی نیست کلاچ رو هم میگیریم برای ایست کامل.
اما بریم سراغ شروع حرکت:
اول از همه دو روش کلی هست: نیم کلاچ با ترمز پایی و نیم کلاچ با ترمز دستی
1 نیم کلاچ با ترمز پایی: نحوه کار به این صورت هست که شما کلاچ و ترمز هر دو درگیر هستند یا فقط ترمز درگیر هست بعد کلاچ رو می گیریم ماشین رو در دنده 1 قرار میدیم و نیم کلاچ کرده ترمز رو رها می کنیم و شروع به گاز دادن و بالا آوردن کلاچ می کنیم. در این روش زمانی که تازه رانندگی رو شروع کردیم مطمئنا باید چندین و چند بار ماشین رو خاموش کنیم تا کم کم یاد بگیریم و مشکلی پیش نیاد در دفعات بعد. اما کاربرد این روش ( حداقل برای من ) زمانی هست که به مدت خیلی کوتاه می خوام بایستم مثلا برای چند ثانیه. در این صورت به دستی کاری ندارم و با نیم کلاچ حرکت می کنم. خب در این روش باید مهارت کافی رو داشته باشیم که ماشین به عقب نره موقع حرکت. همونطور که دوستمون هم گفتند خیلی از ماشین ها رو دیدیم که موقع شروع حرکت در سر بالایی رو به عقب حرکت می کنند.
البته 100% به مهارت راننده بستگی داره که ماشین عقب نره اما من به شخص دیدم که خیلی ها اصلا به این قضیه که ماشین عقب میره توجه نمی کنند ! یعنی اصلا براشون مهم نیست ! شاید هم قصد شون اینه که نیم کلاچ نکنند که به ماشینشون فشار نیاد که باز هم فشار وارده بر ماشین سر جاش هست ! دلیلش رو هنوز هم نفهمیدم برای چی توجه نمی کنند ! شاید هم با خودشون می گن هر کی از عقب بزنه مقصره :n04:
مورد بعدی اینکه شاید این سوال پیش بیاد که چطوری کلاچ رو بیاریم بالا که نیم کلاچ بشه یعنی ماشین عقب نره در عین حال خاموش هم نشه خب خیلی سادست هر راننده ای که برای بار اول پشت فرمون هر ماشینی که میشینه بعد از استارت زدن و بستن کمربند و قرار دادن ماشین در موقعیت دنده 1 نباید به فکر شروع حرکت باشه بلکه باید اول کلاچ ماشین رو قلق گیری کنه به اینصورت که دنده یک رو قرار میدیم و کلاچ رو آروم آروم میاریم بالا اولین جایی که ماشین شروع به حرکت کرد میشه نقطه یک کلاچ این برای کفی و برای سر بالایی هم هر جایی که ماشین نه به عقب رفت نه خاموش شد میشه نقطه نیم کلاچ خب این نقطه ها در مرور زمان تغییر می کنه که کلاچ میاد بالاتر یا به اصطلاحی کلاچ بالاتر ول می کنه ولی فعلا به این مورد فنی کار نداریم.
2نیم کلاچ با ترمز دستی: -اما دستی که خیلی راحت تر هم هست و برای اون دسته از افراد که رانندگی رو تازه شروع کردند میشه گفت احتمال خاموش شدن ماشین رو حتی می تونه به 0% هم برسونه چون همراه با گاز انجام میشه.
دوباره وارد دنده یک میشیم و شروع به گاز دادن می کنیم. بعدش همزمان کلاچ رو که کمی آوردیم بالا و همینطوری داریم کلاچ رو رها می کنیم دستی رو هم می خوابونیم و می بینیم که ماشین بدون عقب رفتن خیلی راحت شروع به حرکت کرد.
کلام آخر اینکه من به شخصه وقتی به فرض مثال یک ماشین تو سربالایی برای 3-4 ثانیه جلوی ماشین من وایمیسه دلیلی نمی بینم که دستی رو بکشم بالا چون زمانش کمه و ترجیح میدم با همون نیم کلاچ با ترمز پایی حرکت کنم.
البته باز هم بگم که این شخصا روش من بود و شاید از نظر هر شخص دیگه ای غلط باشه اما همونطور که گفتم قانون خاصی نداریم در این مورد.
نه برادر....
مسئله این نیست که چطوری نیم کلاج بریم! :)....
مسئله اینه که نیم کلاج بریم یا نه کلا؟!:)....
فرض کنید توی مسیر، یه دفعه یه جایی گیر افتادید که سربالایی هستش و نیاز هست که ترمز کنیم تا عقب نره ماشین و هر چند ثانیه هم یه دو سه متر به جلو حرکت میکنیم و این وضع قراره یه مدتی مثلا 10 مین ادامه داشته باشه تا از ترافیک میایم بیرون!!!!....
توی این شرایط ایا باید همش دستی رو بکشیم و تند تند دنده بدیم و خلاص کنیم؟ یا اینکه نه! تند تند نیم کلاج بدیم و همون رو بریم جلو؟؟؟؟؟
شخصا فکر میکنم این تند تند دنده دادن و دستی کشیدن، هم به گیربکس و هم به موتور اسیب بزنه و البته کار رو کند هم میکنه که باعث میشه ملت بوق بگیرن و یه جورایی اعصاب ادم رو خرد میکنه :)
درسته. ولی شما مثل اینکه مطلب من رو درست نخوندید !نقل قول:
عرض کردم در رانندگی قانون خاصی وجود نداره و هر کسی یک روشی داره. تو این شرایط یکی میاد دستی می کشه تند تند یکی با ترمز پایی نیم کلاچ میکنه حرکت می کنه. البته عرض کرده بودم تو پست قبلی.
البته با دستی هم میشه حرکت کرد ولی سرعت عمل بالا نیاز هست تا اون موردی که شما فرمودید پیش نیاد.
البته وقتی شما می خوای برای مثلا چند تانیه وایسی نیاز به خلاص کردن دنده نیست ! دستی می کشیم بالا و دوباره گاز کلاچ و دستی رو می خوابونیم.
اما من خودم باشم تو این شرایط از ترمز دستی استفاده نمی کنم. چون اونقدری فشار وارد نمیشه که بگیم بعد از یکبار سربالایی رفتن باید صفحه کلاچ و بقیه اجزا عوض بشه. اما خب در طولانی مدت عمر صفحه کم میشه که کاریش هم نمیشه کرد !
گذاشتن اسپری درون داشبورد ، بمب خطرناک !
در این روزهای گرم تابستان حتما پیش میاید که خودروتان را زیر آفتاب تند و تیز گذاشته باشید .
باید بدانید که دمای درون ماشین زیر آفتاب چیزی حدود 25 درجه بیشتر از دمای بیرونی آن میباشد . لذا اگر درون داشبورد خودروتان هرنوع اسپری مثل اسپری داشبورد یا خوشبوکننده دارید حتما آن را از خودرو خارج نمایید در غیر این صورت احتمال منفجر شدن آن بسیار بالاست که ممکن است آسیب هم برساند .
( تجربه خودم بود از ترکیدن اسپری داشبورد در داشبورد و حاصل ایجاد مقداری کثیف کاری )
موفق باشید .
دوستان برا معکوس کردن دنده از 4 به 2 یا به 1 برا ماشین مشکل سازه؟
یا باید به ترتیب همشونو عوض کرد مثلا 4-3-2-1 بعد ماشینو مثلا نگه داشت؟
:n16:
نچنقل قول:
شما داری 80 تا میری با دنده 4 بعد سرعت رو کم میکنی و میرسونی به 30 مستقیم از 4 میای 2
نکته ای که اینجا هست اینه که تا وقتی که از سرعت نهایی تون بعد از تغییر سرعت مطمئن نشدین نباید دنده عوض کنید
مثلا شما همون 80 رو داری میری و مجبور به ترمز میشی سرعت میاد رو 50 خوب اینجا باید بزنی دنده3 ولی اگه میبینید جلوتر بازم باید سرعت رو کم کنید (هنوز پاتون رو ترمزه و قرار هم نیست گاز بدین) خوب نباید بزنی دنده 3 صبر میکنی تا کاهش سرعتی که قرار داشته باشین تکمیل بشه بعد که میبینید جلو باز شده و میخوای سرعت رو افزایش بدین حالا وقتشه که سرعت شمار رو نگاه کنید و با توجه به شرایط دنده مناسب رو انتخاب کنی
یه نکته دیگه که بعضی وقتها دیده میشه و به خودرو فشار میاره اشتباه در استفاده از دنده 1 هست
این دنده به عنوان قدرتی ترین دنده خودرو مخصوص حرکت از سکونه
خیلی وقتها در ترافیک ما مجبور به ایست کامل میشیم که خوب برای حرکت مجدد باید از دنده 1 استفاده کنیم ولی خیلی وقتها هم علی رغم پایین اومدن سرعت خودرو همچنان در حالا حرکته (مثلا با سرعت10) اینجا نباید با دنده حرکت کرد بلکه با دنده دو و استفاده مناسب از کلاج یا نیم کلاج باید به حرکت ادامه بدیم
کلا خودرویی که در حال حرکته رو نباید آورد رو دنده 1 مگه اینکه سرعت عملا نزدیک به صفر باشه
سلام . 1- اگر منظورتون از داغ کردن اینه که در حالِ توقف , استفاده از ترمز باعث داغ شدن لنتها و دیسکها میشه , اینطور نیست . گرفتن ترمز در حال توقف باعث داغ شدن ترمزها نمیشه . 2-اگر هدف از ترمز در سربالائی و سرپائینی و حتی مسیر افقی , ایست کامل هست بهتره با ترمز کلاچ رو هم بگیریم تا موتور به لرزش نیافته .نقل قول:
در مورد ترمز در سربالایی بله من هم همین رو گفتم. ولی اینکه لنت ها داغ نمی شن یعنی شما میگی هرچه ترمز بیشتر درگیر باشه لنت ها داغ تر نمیشن ؟ ترمز ها هرچی بیشتر درگیر باشند داغ تر می شند !نقل قول:
ولی به نظر من اینجور نیست. اگر منظورتون رو درست متوجه شدم حرف شما اینه که با دنده دو نیم کلاچ کرد و یا کلاچ رو گرفت درسته ؟ ولی به نظرم اینکار بیشتر ضربه می زنه با ماشین.نقل قول:
بعضی از ماشین ها هر کاری کنی دنده ۲ شون مرده میشه و مجبوری با اینکه سرعتت حدود ۱۰-۱۵ هست بری دنده یک و دیگه راهی نمی مونه که باید با گاز زیاد بری دنده یک که زیاد فشار نیاد به ماشین.
اگر منظورتون اینه که تو دو کلاچ رو بگیریم که زیاد نگه داشتن کلاچ صفحه رو خراب می کنه و عملا دنده خلاص میشه. البته شاید من منظورتون رو بد متوجه شده باشم
ترمزها فقط وقتی داغ میشه که ماشین در حال حرکت باشه و ترمز بگیریم که بر اثر سایش لنتها به دیسکها گرما تولید میشه .نقل قول:
اما ماشینی که متوقف هست در مسیر شیب دار , اگر با ترمز مانع از حرکتش بشیم ترمزها گرم نمیشه چون سایشی انجام نمیشه اصلاً .
چون لنتها فقط با فشار به دیسکها اونها رو قفل کرده اند تا چرخها حرکت نکنند .
منظور بنده این هست .
تا منظور و نظر شما چی باشه
درسته راستش من زیاد در فنی ماشین وارد نیستم پس دیگه حرفی برای گفتن ندارم ولی از شنیده هام گفتم که ترمز که درگیر باشه لنت ها داغ می شوندنقل قول:
سلام دوست عزیز .نقل قول:
این سایت یک سایت علمی هست و شکی نیست که هدفِ همه ی ما هم از حضور در این سایت و گفتگو , یاد گرفتن و تبادلِ علم و دانش و اطلاعات هست .
منظورم اینه که گفتگوهایی مثل همین گفتگو که بنده و شما دوست بزرگوار داشتیم باعث رد و بدل شدن علم و دانش و بیشتر دانستن میشه .
پس اینجور گفتگوها و بحثها باید وجود داشته باشه تا باعث افزایش یا تصحیح علم و دانشمون بشه .
با سه آزمایش ساده میشه کاملاً مطمئن شد که ترمزها اگر در حال توقفِ کامل استفاده بشه داغ نمیشه :
1- با یک دوچرخه یا موتورسیکلت همین کار رو انجام بدین یعنی در یک سرپائینی با ترمز مانع از حرکت دوچرخه بشین .
لنتها اصلاً داغ نمیشه .
2- دستتون رو روی نرده های پله بذارین
با دست محکم نرده ها رو بگیرین و دستتون رو بکشین طوری که اصلاً از جاش حرکت نکنه
خواهید دید که اصلاً دستتون داغ نمیشه چون اصلاً حرکت نمیکنه تا اصطکاک بوجود بیاد و داغ بشه .
حالا کمی نرده ها رو با دست فشار بدین و با سرعت دستتون رو بکشین .
دستتون به شدت داغ میشه بخاطر حرکت و اثطکاک با نرده .
حتی ممکنه دست تاول برنه از شدت گرما
3- کسی که از یک طناب آویزون هست و با کف دستهاش محکم طناب رو گرفته .
دستش اصلاً داغ نمیشه چون اصلاً حرکت و سایش و اصطکاک وجود نداره .
اما اگر کمی دستش رو شل کنه تا لیز بخوره به سمت پائین , دستش به شدت داغ میشه و ممکنه بسوزه از شدت گرما
سلام
سوال
1-چه زمانی افسر می تونه ماشین آدمو ببره پارکینگ!؟(بودن دوستانی که می گفتن اگه حرفش گوش ندیم هم می تونه ببره پارکیگ)
2- یه تازه وارد بخواد ماشین بخره، ماشین نو بخره یا دست 2؟ کدومو پیشنهاد می دین ؟
3- بعضی راننده ها هستن می بینی بدون کفش رانندگی می کنه این کار مشکلی نداره؟
4- ششتن موتور توسط کارواش رو پیشنهاد می کنید یا نه(بعضی ها می کن نباید موتور رو شست).
5- خطرناک ترین تایم رانندگی شبا و روزا کی هست؟
ممنونم
----------------------------
دوستان نمی دونم جای درستی دارم سوالامو می پرسم یا نه، در هر صورت اگه تاپیکی هست بی زحمت بگین
سلامنقل قول:
1- راستش من زیاد در مورد افسر نمی دونم چون برای خودم تا حالا پیش نیمده دوستان بهتر راهنمایی تون خواهند کرد.
2- به نظرم نو ! چون ماشین دست دوم ممکنه بک ایرادی داشته باشه و شما رو تو راه نگه داره که اگر به فنی ماشین وارد نباشید خیلی اذیت میشید هر چند که ماشین نو هم بعید نیست تو راه خراب بشه ! ولی اگر هم دست دو می خرید حتما با یک مکانیک و نقاش برید ماشین رو ببینید از لحاظ فنی و بدنه !
3- اونش دیگه برمیگرده به عادت. بهتره با کفش مناسب رانندگی کرد ولی دیگه هرکی هرجور دوست داره برخورد می کنه !
4- اصلا موتور ماشین رو تو کارواش نشورید به اصطلاح موتور شویی نبرید ماشین رو. به هیچ وجه اینکار رو نکنید !
5- خطر ناک باز هم بستگی داره نمیشه گفت ولی پنجشنبه شبها خیلی ها میان تو اتوبان ویراژ ! بدن.
موفق باشید
گرگ و میش هوا....نقل قول:
5- خطرناک ترین تایم رانندگی شبا و روزا کی هست؟
یعنی وقتی داری روبرو رو نیگا میکنی، هیچی دید نداری.... توی این ساعت ها، با عینک افتابی و حتی افتابگیر خود ماشین و خلاصه هر راهی امتحان کنی، هیچ دیدی نداری و هر لحظه ممکنه ادم یا ماشین از جلو بیاد و بزنی بهش...
از نظر ساعتی، تقریبا میشه یک ساعت اول طلوع و غروب افتاب وحشتناکه که توی این ساعت ها، یا باید دقیقا مخالف جهت خورشید باشی( یعنی به پشتت باشه)... (که البته باز ریسک انحراف ماشین های روبرویی به سمت شما هست)....
من ۲ سال ماشین داشتم، کل کل کلش! 2 بار خودم شستمش، ۲ بار هم بردم کارواش! هر ۴ بار هم موتور شویی نکردم.... اینا چیزای شخصی هستش! :)...نقل قول:
4- ششتن موتور توسط کارواش رو پیشنهاد می کنید یا نه(بعضی ها می کن نباید موتور رو شست).
ولی به نظرم موتور رو اگر میشورید، مواظب سیمکشی و ایناش باشید مخصوصا ماشین های ایرانی که کیفیت سیم کشی و ایناش پایینه... قطعات مربوط به رگلاتور گاز هم زیاد اسیب میبینه( من یه مدت کارگاه سیانجی کار میکردم، عمدهی مشکل ماشین ها همین بود!)....
موتور داغه روش اب بریزی یا خیسه هنوز شروع بکنی باهاش کار بکنی ممکنه اذیت بشه و حتی به ترکیدن موتور و این صحبت ها منجر بشه...
راننده کامیون ها زیاد این کارو میکنن... در کل، هدف اینه که شما بتونی پدال رو دقیق و به موقع بزنی! حالا هر جور عادت کنی فشار بدی همون درسته.... ولی چون معمولا عادت بر اینه که با پنجه( انگشت های ) پا پدال میزنیم، اگر کفش یا دمپایی مناسب نداشته باشی، ممکنه انگشت هات فشار کاملی رو نتونن ایجاد بکنن و تو مواقع ضروری گیرت بندازه....نقل قول:
3- بعضی راننده ها هستن می بینی بدون کفش رانندگی می کنه این کار مشکلی نداره؟
بنابراین یا باید عادت بکنی که کل کف پا رو بزنی رو پدال و بعد با پای لخت بزنی، یا اینکه همون دمپایی چیزی پات باشه که با فشار کم بتونی کار بکنی....
همچنین برای کسانی که با پنجه پا عادت دارن، کفش های با کف زیادی قطور مثل پوتین و اینا هم ممکنه باعث ایجاد مشکل و گاز یا ترمز های اضافی بشه! :)....
سلام / ببخشید ممکنه سوالام مبتیدانه باشه آخه تا به حال ماشین نداشتم
1- اگر در هنگام رانندگی کسی به ماشین ما برخورد کنه و خسارت ببینه اولین حرکت چکار باید کرد ؟ و مابقی مراحل قانونی چطوره ؟
ممنون میشم مراحلو واسم توضیح بدید :n16:
سلامنقل قول:
منظورتون اینه بزنید زیر کسی یا ماشینی بیاد بزنه به ماشین شما ؟
اگر کسی با ماشین بزنه به ماشین شما که باید صبر کنید تا افسر بیاد یا اینکه باید مدارک طرف رو بگیرید و خودتون حلش کنید. شما کارت ماشین و بیمه اونطرف رو می گیرید و بیمه نامه و کارت ماشین تون رو می دید به اون طرف. افسر هم که بیاد همین کار ها رو می کنه. اگر شما مقصر باشید باید خسارت رو یا از جیب یا از بیمه بدید و اگر اون طرف هم مقصر باشه به همین صورت
ولی اگر بزنید زیر کسی بستگی به آسیب وارده داره باید صبر کنید تا آمبولانس بیاد و افسر بیاد و باید دیه بدید که البته این هم باز برمی گرده به اینکه شما مقصر باشید یا عابر پیاده.
مقصر بودن عابر پیاده مثلا اگر چراغ برای عابر قرمز باشه ولی از خیابون رد بشه اون وقت شما تقصیری ندارید البته باز هم دقت کنید و آماده باشید که یک وفت عابر پیاده بیاد که بهش برخورد نکنید.
کلا به غیر از خسارت مالی یا جسمی که اون طرف می بینه حتی اگر مقصر هم نباشید خسارت روحی و روانی که برای خودتون خواهد داشت جبرانش خیلی سخته.
راستش در مورد مراحل قانونی برخورد با عابر پیاده من اطلاع ندارم دوستان بهتر راهنمایی تون می کنند.
موفق باشید
ممنونم جوابمو کامل گرفتم :n16:نقل قول:
دوستان با سلام نمیدونم اینجا جای این سوال هست یا نه دوستان کسی اطلاعای داره معاینه فنی برای ماشین های صفر تا چند سال نیاز نداره؟
فرقی نداره ...هرساله باید معاینه بشه....چه ماشین صفر چه ماشینی که 5سال داره کار میکنه...نقل قول:
ی سوال
باید حتما کلاچ رو گرفت بعد ترمز کرد یا لازم نیست؟
آقا ما خودمون خیلی بی پولیم ولی یه فامیل داریم پولداره رفته بودیم ویلاشون چون ما ویلا نداریم شمال میریم گل این و اون میشیم...پول جا نداریم بدیم میریم ویلای فامیلمون..آقا این به جان مادرم یه lexus rx350 داره خریده 360 میلیون تومن..
آقا بابای من پراید داره من خیلی دوست داشتم سوار این شم..صبح ساعت 7 یواشکی وقتی همه خواب بودن کلید اینو برداشتم...آقا چه دهنی از این ماشین سرویس کردم...
عقدمو خالی کردم..اول روشن شدنش اینجوری بود باید ترمز میگرفتی و دکمه استارت رو میزدی تا روشن بشه...بعد ترمز دستیش پایی بود با پا ازاد میشد...بعد مینداختی رو دنده D و میرفتی و سریع در ویلارو باز کردم بردم ماشین رو یه جای خلوت...
آقا چه گاز میدادم ترمز میگرفتم ...بعد یه آن وایسادم...پامو گذاشتم رو ترمز و در همون حال گاز دادم...واییییی چه دهنی سرویس شد از ماشین زور میزد راه بره لنتا چسبیده بودن نمیزاشتن..وایییی خیلی خلاصه فشار آرودم بهش...ولی سگ جون بود...
خلاصه برگشتم گذاشتم سر جاش...عقدمو خالی کردم سر لکسوز یه عمره سوار پراید بابام میشم..عقده ای شدم..:n02:
ماشینش این بود:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این کار اشتباه هست که اول کلاچ بگیرید بعد ترمز و در واقع قدرت ترمزگیری رو کم می کنه. اول ترمز بعد زمانی که ماشین از نفس افتاد و خواست شروع به لرزش کنه کلاچ. البته ماشین نباید شروع به لرزش کنه که این هم ضرر داره.نقل قول:
ولی خب هر کسی بعد از یک مدت می فهمه بعد از ترمز گرفتن چه زمانی کلاچ رو بگیره که نه زود باشه نه ماشین به لرزه بیفته.
موفق باشید
........
:blink:نقل قول:
سلامنقل قول:
بستگی به شرایط داره .
گاهی نه , گاهی بله .
چه موقع لازم نیست کلاچ بگیریم ؟
اگر که فقط میخواین مقدار بسیار کمی سرعت رو کاهش بدین و با ترمز گرفتنتون سرعت ماشین از حداقلِ سرعت با اون دنده کمتر نمیشه .
با یک مثال همه چیز روشن میشه :
شما حتماً مطلع هستین که هر دنده ای یک سرعت ماکسیمم داره , یک سرعت مینیمم ( حداکثر و حداقل سرعتِ یک دنده
برفرض مثال دنده 4 در بعضی ماشینها از 60km شروع میشه تا 90km
شما دارین با دنده 4 سرعت 80km میرید
یک عابر در 50 متری میاد و از خیابان رد میشه
شما میخواین زمانِ رسیدن بهش رو طولانی تر کنید تا بتونه با خیال راحت از خیابان بگذره
پا رو از روی گاز برمیدارین و کمی ترمز رو فشار میدین ( بدوم کلاچ ) .
سرعت آروم آروم کم میشه و به 70 و سپس 65 میرسه
حالا دیگه عابر از خیابان رد شده و شما میتونین سرعت رو افزایش بدین
چون سرعت 65 هست پس احتیاجی به دنده معکوس نداره
پا رو از روی ترمز برمیدارین و دوباره شروع به گاز دادن میکنین و سرعت میره بالا یعنی اصلاً لازم نشد کلاچ بگیرین
اگر عابر در فاصله ی دورتر بود لازم نبود ترمز هم بگیرین چون با برداشتن پا از روی گاز , سرعت خودبخود آروم آروم کم میشه و اگر سرعت از حداقلِ اون دنده کمتر نشده باشه دوباره گاز میدین و سرعت میره بالا .
چه موقع باید با ترمز کردن کلاچ هم بگیریم ؟
2 حالت داره
1- کلاچ فوری با ترمز
مثال
دارین با سرعت 90 میرین
یکدفعه یه بچه میدوه وسط خیابون
شما با تمام قدرت میزنین رو ترمز تا حدی که چرخها قفل میشه ( در ماشین بدون ABS )
اگر با ترمز کردن کلاچ رو فورا نگیرین , ماشین خاموش میشه چون چرخها قبل شده
پس به محض دیدن بچه محکم میزنین روی ترمز و همزمان کلاچ رو هم میگیرین تا ماشین خاموش نشه .
در ماشین ABS دار هم اگر همین شرایط پیش بیاد ( ترمز آنی ) باز هم باید با ترمز کلاچ بگیرین چون سرعت به شدت افت میکنه و از حداقلِ سرعت با اون دنده هم میاد پائین تر .
پس باید کلاچ رو تا توقف کامل ماشین نگه دارین تا خاموش نشه
اگر هم توقف نکردین , لازم هست که دنده معکوس بزنین چون سرعت خیلی خیلی کم شده پس باز هم باید پاتون روی کلاچ باشه تا زمان ول کردن ترمز , سپس دنده معکوس مناسب بزنین و پا رو از روی کلاچ بردارین و گاز بدین .
2- ترمز گرفتن آرام آرام برای توقف یا کاهش زیادِ سرعت
مثال :
شما دارین با سرعت 90 میرونید
چراغ نارنجی میشه در فاصله 100 متری
شما باید آماده بشین برای توقف پشت چراغ قرمز
گاز رو ول میکنین
ترمز میگیرین
سرعت به کمتر از 50 میرسه و شما همچنان
دارین ترمز میگیرین
با این سرعت و دنده 4 ماشین کمی لرزش پیدا میکنه
پس باید دنده خلاص بشه دیگه
اگر خلاص نکنین , هر چی سرعت کمتر میشه لرزش موتور بیشتر میشه
پس دیگه باید کلاچ بگیرین و دنده رو خلاص کنین
و طوری به ترمز گرفتن ادامه بدین که قبل از چراغ ماشین متوقف بشه دیگه
اینجا؟مهارتِ راننده و تسلط بر ماشینش نمایان میشه . اگر ماهر باشه , بدون ترمز سنگین ماشین پشت چراغ متوقف میشه یعنی طوری ترمز میگیره ( نرم ) که سرنشینان خیلی خیلی کم متمایل مسیشند به جلو و میگن چه ترمز نرم و خوبی گرفتی
به لاستیکها و کمکمها و جلوبندی ماشین هم فشار نمیاد
اما راننده ی ناوارد ترمز سنگین میگیره که هم سائیدگی لاستیکها و لنتها و دیسکهای ترمز زیاد میشه , هم سرنشینان مجبور میشن با دست گرفتن به داشبورد یا صندلی خودشون رو نگه دارند .
==++==========================================
راننده ی ماهر به ندرت ترمز سنگین میزنه چون خوب همه چیز رو تحتِ نظر داره و در بیشتر موارد با ترمز نرم و آرام یا ماشین رو متوقف میکنه یا سرعت رو کم میکنه
درنتیجه استهلاک لنتها و دیسکها و لاستیکها و کمکها و جلوبندی بسیار بسیار کم میشه
مردم هم از رانندگیش لذت میبرند
به نظر من:
1.هم میشه کلاچ و ترمز رو با همدیگه گرفت
2.هم میشه اول ترمز گرفت و بعد کلاچ را هم گرفت
موفق باشید
سلامنقل قول:
توضیح دوستمون خیلی کامل بود ولی در مواقع عادی بهتره اول ترمز باشه بعد کلاچ چون این طوری نیروی ترمز گیری بیشتر میشه. شاید حس نشه که اینطوری ترمز قویتر هست ولی وقتی بخواید برای فرار از حادثه به سرعت باستید اون موقع نیروی ترمز گیری حس میشه.
موفق باشید
دوستان وقتی که یکی از وسط خیابون میخواد رد بشه . هی اینور و انور میره شما به سرعت بالا هم نزدیکش هستید باید چه عکس العمل کرد ؟