پایان دوره کمربند زرد و آغاز تمرینات و فنون کمربند نارنجی
پایان دوره کمربند زرد و آغاز تمرینات و فنون کمربند نارنجی
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
هنرجو پس از قبول شدن در آزمون فنون پایه نزد استاد خود که حتما باید دارای دان4 به بالا باشد ، میتوناد گواهی ( حکم ) کمربند زرد خود را دریافت نموده و شروع به تمرین فنون جدید نماید .
همونطور که قبلا گفتم کمربند زرد مهمترین قسمت از راه یادگیری آیکیدو هست ، مانند پایه های یک پل که اگه خوب ساخته نشوند پل به ویرانه تبدیل می شود .
خب ، اول حرکت در این دوره یادگیری نوعی دیگر پشتک زدن هست به نام موته که به این شکل هست :
در حرکت شاید کمی مشکل باشد ( خب برای همین جزو کمربند نارنجی هست ) اما برای تمرین بهتر است به همان شکل مای اوکمی اجرا شود اما از دست استفاده نشود و به جای اینکه اول از روی دست ها شروع به چرخش کنید از روی کتف بعد روی تیغه و ... بچرخید .
این هم فیلمی که کاربرد موته رو نشون میده .
کد:
http://up.--------.com/images/awqhjq62pa2wzi5mn3lc.rar
در اجرای این حرکت نهایت دقت کنید چون این هم مانند مای اوکمی مهم هست ، اگر در اجرای آن شک دارید بذارید برای موقعی دیگر که آماده تر هستند .
همانند مای اوکمی عمل کنید اما از دست ها استفاده نکنید همونطور که گفتم اولین محل برخورد شانه هست ( نه سرشانه ) و در هنگام پایین آمادن پاها برای اینکه بیضه ها بین پاها قرار نگیرند کمی پای خود را باز نگهدارید .
Ai Hanami Katate Dori Hantai Nikyo
تکنیک این پست ، یکی از کاربردی ترین و مهمترین تکنیک های آیکیدو هست و به جز آیکیدو ، تقریبا در اکثر ورزش های رزمی دیگر کاربرد دارد .
یکی از ضعیف ترین مفصل های بدن مچ هست ( درصورتی که انگشت ها باز باشند ) و در عین حال کاربردی ترین مفصل بدن هست ، اگر دقت کرده باشید در تمام تکنیک هایی که تا اینجا کارکردیم دیدید که چقدر از مچ دستان استفاده کردیم .
مهم نیست حریف شما چقدر بزرگ هست یا شما چقدر ضعیف ، مهم اجرای درست این تکنیک هست که فیل رو از پا میندازه ( البته اگه داشت )
در این فیلم به صورت خیلی واضح اجرای این فن آسان و کاربردی آموزش داده میشه .
نام کامل فن : Ai Hanami Katate Dori Hantai Nikyo :20:
دست های موافق نیکیو ( نیکیو از عدد دوی زبان ژاپنی ( نی ) نام گرفته به معنای دو )
کد:
http://up.--------.com/images/o1pah9oizl0d8l7zbh2.rar
یادتون باشه در اجرای تکنیک های آیکیدو اصلا نباید زور زد ، هروقت احساس کردید که با استفاده از زور ماهیچه هاتون دارید حریف رو مجبور به شکست میکنید بدونید که تکنیک رو اشتباه اجرا کردید .
در این فن هم اگه توری فقط کمی زور بزنه فن به روی خودش اجرا میشه :27: جالبه ، نه ؟ چون همونطور هم که توی فقیلم نشون داده میشه فقط باید حرکت با چرخش مچ همراه باشه ، اینطوری :
Ai Hanami Katate Dori Hantai Nikyo
در آموزش قبلی نحوه تسلط یافتن به حریف رو آموزش دادم . شما بعد از اینکه حریف رو به زانو در آوردید میتونید با یه هیزا ( ضربه زانو ) به صورتش ناکارش کنید یا ازش دور شید یا .... .
اما شکل درست فن ، تا این نصف فن رو یادگرفتید اما طبق فنون آیکیدو باید حریف رو قفل کرد و از حرکت ناتوان ساخت .
در این قسمت ادامه فن نیکیو رو یاد میگیرید .
البته باید یاد آوری کنم که این فقط یک نوع قفل کردن هست و مختص به یک فن نیست ، کلا بعد از اجرای هر فن ، در قسمت آخر برای قفل کردن فرقی نمیکنه از چه روشی استفاده می کنید مهم اینه که در اون لحظه سریع تر نسبت به بقیه باشه .
کد:
http://up.--------.com/images/yf5bq8f89411evl6vkp.rar
SANKYO - aihanmi katatedori
خب ، همونطور که طبق شماره ها پیش میریم میرسیم به سانکیو ( سان در زبان ژاپنی به معنای 3 هست ) یعنی شکست دست از سه قسمت . البته منظور شکستن دست نیست ، یعنی خم شدن یا زاویه دار شدن دست از سه قسمت .
نام کامل فن : SANKYO - aihanmi katatedori :31:
یعنی همون سانکیو دست های مخالف
Aï Hanmi Katate Dori Ude Kime Nage
سلام دوستان ، بعد از یه خواب طولانی تایپیک دوباره می خوام شروع کنم . حتما در جریان امتحانات و کنکور بودین دیگه . بگذریم .
این فن هم یکی از فنون زیبای کمربند نارنجی هست که من علاقه خاصی بهش دارم ( شاید چون خیلی خوب یاد گرفتمش ) .
نام کامل : Aï Hanmi Katate Dori Ude Kime Nage :31:
دیگه معنی لازم نداره فقط بگم که دست های موافق هست .
این فن جزو فنون پرتابی آیکیدو هست که تا الان ازش نداشتیم و فقط از فنون قفل کردن مفاصل استفاده میکردیم .
همونطور که تو عکس میبینید در این با استفاده از اهرم کردن دست حریف و تکیه به زیر بازو و فشاز به زیر آرنج ، حریف رو پرتاب میکنیم .
به حرکات پا و هماهنگی خیلی دقت کنید .
سر همین فن من 5 جلسه به طور کامل وقت گذاشتم و اون اولا زیاد خوشم نمیومد ازش تا اینکه سر جلسه 6-7 کاملا مسلط شده بودم و خیلی عالی اجرا میکردم ، یه هم رزم داشتم که خیلی تپل بود و هم سنش از من بیشتر بود و هم از من قد و هیکلش بزرگتر بود و یه کشتی گیر خوب هم بودش و بدن ورزیده ای داشت ، خلاصه سر جلسه هشتم همین که گرم کردیم و اوکه ها و توری ها آماده شدند ، ایشون اوکه من شد ، به محض اینکه فن رو اجرا کردم شاید باورتون نشه ولی قشنگ 5-6 متر رو تاتامی ( تشک ورزشی ) قل خورد و از زمین پرت شد بیرون ، وقتی رفتیم کمکش و بلندش کردیم اولش گیج بود بعد که حالش جا اومد هی میگفت کی منو هل داد . باورش نمی شد این فن من بود که اینجوری پرتش کرد :27: