همه تایپیک را خوندم واقعا لذت بردم. از همه شما بچه های دانا تشکر میکنم.
Printable View
همه تایپیک را خوندم واقعا لذت بردم. از همه شما بچه های دانا تشکر میکنم.
چون من عضو تازه هستم دکمه سپاس برای من فعال نیست برا همین مجبور شدم بنویسم سپاس
با تشکر فراوان از همه دوستانی که با بحث های زیباشون تاپیک رو جلو بردن. نمیدونم اینجا جای درستی برای پرسیدن این سوال هست یا نه ! ولی بالاخره به زمان مربوط میشه !
گفته میشه ستاره هایی که ما توی آسمون می بینیم , چند میلیون سال پیش مُردن و الآن تازه نور اونها به ما رسیده. یعنی به دلیل فاصله خیلی زیادی که با ما دارن , اونها رو به این شکل می بینیم در حالی که شاید الآن اصلآ وجود نداشته باشن.
حالا سوال من اینه که اگه ما فاصله فوق العاده زیادی با کره زمین داشته باشیم (مثلآ علم جوری پیشرفت کنه که بتونیم چند میلیارد کیلومتر از زمین دور بشیم) اون وقت کره زمین رو به شکل چند میلیون سال قبلش می بینیم ؟! یعنی مثلآ دوره ژوراسیک رو توی کره زمین مشاهده میکنیم ؟!!
طبق تئوري نسبيت اگه سرعتي كه باهاش از زمين دور شده باشين بيشتر از سرعت نور باشه بله اينطوره و اگر هم شما همون موقع تلسكوپي داشته باشين كه بتونه زمين رو نشون بده تصويري كه از زمين ميبينين مال زمان گذشته هستنقل قول:
نه!
چون ما نمی تونیم سریعتر از نور حرکت کنیم...
در واقع دلیل اینکه ما ستاره های دور دست رو در گذشته شون میبینیم اینه که سرعت نور محدوده و تصویری که ما الان از اون ستارهها می بینیم نوریه که در گذشته از اونا ساطع(امیدوارم دیکته اش درست باشه!)شده و مثلا 1000 سال توی راه بوده تا به ما برسه و دیگه الان که اون نور به ما رسیده ستارهه به اون شکل نیست
حالا در مورد زمینم همینطوره ... شما که از زمین حرکت می کنی نمی تونی از نوری که در همون زمان از زمین ساطع شده جولو بزنی و نور هایی رو که قبل از شما حرکت کردن ببینی
اما حالا اگه شما بتونی از یه مسیر میونبر در فضا-زمان حرکت کنی و نور رو به دلیل مسیر کوتاهترت جا بذاری ....
بله اون موقع میتونی گذشته رو ببینی ...
و البته این به نوعی به این معناست که شما در زمان سفر کرده اید!
امیدوارم خوب گفته باشم!:31:
سلامنقل قول:
به شرطی که همین الان اونجا باشیم بله. اگر شما الان در جایی فرضا با فاصله 65 میلیون سال نوری از زمین باشید، و با یک تلسکوپ بسیار قوی زمین رو نگاه کنید دایناسور ها رو میبینید.
دو تا نکته
نمیشه سریع تر از نور حرکت کرد.( با افزایش سرعت جرم هم افزایش پیدا میکنه، جرم در سرعت نور به بینهایت میرسه و جرم بینهایت، بینهایت نیرو لازم داره برای حرکت. تامین بینهایت نیرو ممکن نیست) پس عملا چنین چیزی ممکن نیست.
نکته اینکه در این حرف که ستاره هایی که میبینیم الان اونجا نیستن و مردن چندان درست نیست. ستاره های که ما مبینیم عموما در فاصله نزدیکی به ما هستن در مقیاس کیهانی . در نهایت دورترین ستاره هایی که میشه با چشم دید 100 تا 200 هزا سال نوری با ما فاصله دارن( در کهکشان های ابر ماژلانی). بیشترشون در فاصله های کمتر از 1000 سال نوری قرار گرفتن و بسیاریشون در میانه یا ابتدای عمرشون هستن. راحت میتونید تصور کنید که بخشی بزرگ از ستاره هایی که با چشم میبینید سر جاشون هستن.
در مقیاس های بزرگتر ( فواصل کهکشانی) موضوع فرق میکنه. 65 میلیون سال قبل میشه فاصله کهکشانهایی خارج از گروه محلی ما. که باز هم با میانگین عمر ستاره مثل خورشید (10 تا 15 میلیاد سال) بزرگ نیست. در مقیاس های چند صد میلیون سال نوری به بعد ه که واقعا غالم واقعی با انچه ما الان میبینیم تفاوت آشکار به وجود میاد.
به نظر من دیگه وقتی رسیدی به سرعت نور یا حتی بیشتر دیگه حالت انسانی و ماده رو از دست میدی و تبدیل به انرژی میشی و دیگه به دردی نمیخوری دیگه .. یعنی زحمات به هیچ دردی نمیخوره یا حتی اگر هم هنوز قادر باشی که ببینی و بشنوی مثل یک روح خواهی بود که فقط داری اتفاقاتی که تو گذشته افتاده رو میبینی نه جسمی داری و نه چیز دیگری فقط حس ممکنه داشته باشی
عالی بودعالی عالی
در مورد سفر در زمان و پارادوکس پدر بزرگ(اینکه برگردی عقب و پدر بزرگت رو بکشی)تئوری دیگه ای رو باید بهش توجه کرد که اون جهانهایموازی هست و فکر می کنم اصلا به خاطر همین پارادوکس نظریه اش بنا نهاده شد.شما اگه بر فرض با کرم چاله و ... بتونی به عقب برگردی چون با سرعت نور غیر ممکنه)بر اساس این نظریه شما دیگه تو این جهان نخاهید بود و به یک جهان دیگه خواهید رفت که مطمئنا نیم تونید چیزی رو که به این جهان مربوطه تغییر بدید یا پدر بزرگتون رو بکشید و ....
جالب شد این تاپیک ها مدتها بود پایین بودن یه دفعه همگی اومدن بالا!
تا اون جایی که من میدونم پارادوکس پدر بزرگ و جهانهای موازی ربطی به هم ندارن و هر کدوم یه چیز دیگه میگن.
پارادوکس پدر بزرگ مربوط به سفر به گذشته است که میگه یه دنیا وجود داره با یه خط زمانی. شما میتونی در طول این خط زمانی به جلو و عقب سیر کنی اما نمیتونی چیزیو تغییر بدی.
توی نظریه جهان های موازی میگه دو جهان وجود داره (3-4-5...بینهایت) با دو خط زمانی (3-4-5...بینهایت). شما میتونی در طول یه خط زمانی مربوط به خودت جلو و عقب بری و خیلی چیزا رو تغییر بدی ولی در مورد خطوط زمانی سایر جهانها که تغییراتی توش بواسطه کارهای تو بوجود اومده اصلا هیچ اطلاعی نداری.
به نظر میرسه نظریه جهانهای موازی اصلا نمیتونه واقعیت داشته باشه.