دست دو سالم اصلی, خراب نمیشه؟
از کجا میشه فهمید که کلاج سالم هست؟!
کلاج نو اصلی اگر بگیرم چقدر برام کار میکنه؟؟؟
Printable View
دست دو سالم اصلی, خراب نمیشه؟
از کجا میشه فهمید که کلاج سالم هست؟!
کلاج نو اصلی اگر بگیرم چقدر برام کار میکنه؟؟؟
من هر چی ماشین داشتم که کلاج فابریک داشته سالم بوده و خراب نشده.
روش سالم بودنش هم یکم سخته از پشت کامپیوتر توضیح دادن!
ببین موقعی که ماشین سرده درب کاپوت رو باز کن و استارت بزن و برو کنار موتور و به صدای موتور توجه کن و با دست یکم گاز رو نگه داره(چون رو حالت سلو صدای پروانه فرقی نمیکنه) و چند ثانیه صبر کن تا کلاج به کار بیفته اون وقت میبینی که چقدر صدای پروانه کم میشه و اینجوری متوجه میشی که کلاج سالمه.
بعضی وقتها میشه که کلاج خراب میشه و از همون موقع که موتور رو روشن میکنی پروانه کلاج میکنه و بی صدا میشه هواست باشه این کلاج خرابه.بعضی وقتها هم کلاج خراب که میشه دیگه کلاج نمیکه همون طور که گفتم صدای پروانه زیاد تر هم میشه.
اگه دوست داری ماشین بی صدا بشه به علاوه کمی مصرف بیاد پایین تر حتمآ کلاج نصب کن.
علت خرابی کلاچ پروانه چیه؟روی بعضی ماشینها دیدم و با وجود کارکرد زیاد هنوز فابریک و سالم بوده!مثل موتور پاترول 4 سیلندر یا بنز 300 .
فکر نکنم مکانیزم خیلی پیچیده ای داشته باشه و تا جایی که بنده دیدم یه فنر داخلش داره.شاید علت یکسره شدن کثیف شدنش باشه!
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به نظر ميرسه كه كلاچ فن يه جورايي شبيه توربين گيربكس اتوماتيك كار ميكنه و درواقع يكجور كوپلينگ به حساب مياد و توي جستجوهايي كه كردم، تونستم ساختمان دروني كلاچ فن رو پيدا كنم و با شماره گذاري توضيح ميدم.البته قبل از اون يك توضيحي در مورد كلاچ فن بايد بدم و اينكه ظاهرا دو مدل هست كه يكي بوسيله فنر بي متال كار ميكنه( فنري كه داراي دو نوع فلز با ضريب انبساطي متفاوت هست) و نمونه ديگه كه داراي فنر الكتريكي هست و مثل آهنرباي موقت كار ميكنه و البته هردو داراي روغن هستن كه به مايع ويسكوزيته معروفه، و البته بازم يه توضيح كوتاه در مورد ويسكوزيته: ويسكوزيته مقياس اندازه گيري مايعات در برابر فشار و كشش هست.بطور مثال آب ويسكوزيته خيلي كمي نسبت به روغن موتور داره چون مثلا وقتي يه سنگ رو توي آب ميندازيم، مقدار زيادي آب و قطره هاي اون به اطراف پخش ميشه يا وقتي روي زمين ميريزيم، زمان پخش شدن اون خيلي كوتاه و سريع هست اما براي روغن موتور اينجور نيست و هرچقدر روغن موتور( يا هر مايع ديگه حتي فلزات مذاب) داراي غلظت بيشتري باشن ، ويسكوزيته بالاتري دارن.اين مايع( كه احتمالا چيزي مشابه روغن هيدروليك بايد باشه) در داخل محفظه كلاچ فن وظيفه انتقال حرارت به فنر بي متال و همچنين بخشي از انتقال نيرو رو به عهده داره.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
1 كاسه نمد( براي جلوگيري از خروج روغن يا همان مايع ويسكوزيته)2 ديسك متحرك( جهت انتقال نيروي چرخشي به شافت پروانه)3 مايع ويسكوزيته( كه ميتونه هرنوع روغن يا مايعي باشه كه بر اساس زمان درگير شدن پروانه و گرم شدن فنر بي متال انتخاب بشه)4 محفظه عملياتي ( كه توي اون روغن در حال گردش و چرخش هست و فنر بيمتال هم در اونجا قرار داره)5 فنر بي متالاحتمالا خرابي اين قطعه بخاطر عمر زياد و فرسودگي قطعات اون بايد باشه بخصوص فنر بي متال كه بخاطر سرد و گرم شدن متوالي ميتونه شكسته بشه و در درجه دوم نشتي روغن داخل اون بخاطر خرابي كاسه نمد، و البته كيفيت بد ساخت هم يكي از دلايل خرابي اونهاست.ظاهرا نمونه هاي روي بنز يا نيسان پاترول كيفيت خوبي داشتن كه تا الان كار داده اما نمونه هاي آمريكايي، يا دست دوم و اوراقي بوده كه عمرشون رو كردن، و يا تقلبي ساخت چين و هند بودن،
من شخصا از وسائل دست دوم اينچنيني كه حساسيت و قيمت بالايي داره، استفاده نميكنم، (مثل توربين گيربكس) و سعي ميكنم نو و درجه يك اون رو پيدا كنم تا فقط يه بار هزينه كنم و تا سالها راحت باشم.
راستی مدتی بود که به توربین استوک که رو ماشین بستم شک داشتم و فکر میکردم مشکل شتاب ماشین از اون باشه.اما به تازگی متوجه شدم وقتی ماشین سرد هست و هنوز راه نرفته تا گیربکس گرم بشه شتاب دنده 1 (در زمان کند ماشین )کم هست ولی برعکس شتاب دنده عقب شاید 3 برابر دنده 1 باشه (در حالت گیربکس سرد).ولی زمانی که ماشین 200 متر راه رفت کاملا تغییر میکنه و شتاب در دنده 1 هم کاملا افزایش پیدا میکنه(کند ماشین خیلی خوب میشه).اینجا بود که متوجه شدم توربین سالم بوده و بیخود بهش شک داشتم.و صدایی که قبلا گفتم در ابتدای حرکت (به صورت ناله خفیف شنیده میشه) شنیده میشه از توربین نیست چون این صدا در دنده عقب وجود نداره!! و همانطور که فرمودید در حالت موتور روشن و دنده p خوب گوش کردم و توربین هیچ گونه صدایی نداره.
پس میشه احتمال داد جنس صفحات که توی بازار هست خوب نیست و یا کاسه کلاچ مربوط به دنده 1 مشکل داره.البته زمانی که گیربکس باز کردم و قطعات رو بخوبی شستم هیچ گونه مشکل در هیچ قطعه ای موجود نبود و حتی خط و خش و فرسودگی هم در قطعات مختلف نبود.زمان تعمیر گیربکس یه تعداد محدود عکس گرفته بودم که اتفاقی پیداشون کردم(البته برای بستن مجدد قطعات از جاهای خاصی گرفته بودم).
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
آقای کامارو گفتن که شما فقط با سری اطلاعاتی که از اینترنت بدست آوردید و دیدن فیلمهای یوتیوب به تنهایی گیبرکس رو باز کردید.آفرین برشما که واقعا عجب دل و جراتی داشتید که این گیربکس رو دست زدید.موفق باشید.راستی برای اولین بار که دست زدی به نظرت سخت بود باز کردنش یا نه؟ و یه سوال دیگه شما برای باز کردن گیربکس موتور رو هم در اوردید یا نه؟و اینکار رو کجا انجام دادید؟تو خونه با وساءل کامل یا شما هم یه دوست تعمیرکار دارید که یه گوشه تعمیرگاهش رو به شما داد برای انجام کارتون؟
اما در مورد گیربکس.ماله من هم همینطوره(بیوک).البته تو همه دنده ها شتاب خوبی داره ولی فقط تو دنده یک همون صدا رو میده اونم البته نه تو کل دنده یک دقیقا وقتی که دارید حرکت میکنید و میرسید به چراغ قرمز دقیقا 1 ثانیه قبل از وایسادن یعنی فکر کنم موقعی که صفحات دارن یه حالت نیم کلاج به زبون خودمون رو میگیرن اون صدا رو میده که فکر کنم همونطور که خودتون نوشتید اون صدای ناله خفیف ماله جنس بد صفحاته.البته فکر نکنم حالا حالا ها مشکلی پیش بیاره.
نظر لطف شماست.
من علاقه زیادی به مکانیکی ماشینهای امریکایی دارم .در مورد سختی کار هم چون از قبل تمامی نقشه ها و تصاویر گیربکس 350 و 700 و 400 رو از اینترنت گرفته بودم و حتی فیلمهای تعمیرات گیربکس 350 توسط 3 استادکار امریکایی رو از اینترنت گرفته بودم و با دقت گیربکس رو باز کردم و پس از شستشوی کامل و رنگ کردن پوسته گیربکس تمامی صفحات و اورینگها و کاسه نمدها و واشرها رو نو کردم و حتی اویل پمپ هم کاملا خرد کردم و واشرجات اون رو تعویض کردم.خلاصه همراه یکی از کلیپها که یه استادکار امریکایی که از بقیه حرفه ای تر بود(مثل جناب camaro lt خودمون) گیربکس رو جمع کردم و موقع بستن بعضی قسمتها سخت تر بود و قلق خاصی داشت مثل جا زدن یه دیسک فلزی که روی صفحات دنده عقب قرار میگرفت و با یه خار مخصوص به انتهای پوسته قفل میشد (این یه مقدار سخت بود) و بقیه قسمتها به نظرم خیلی مشکل نبود و در کل اگر موقع بستن واشری چیزی جا نمونه و همه قطعات استاندارد و اصلی باشن به مشکل خاصی برنمیخورید.اما متا سفانه دیگه قطعات هم معمولا خوب نیستن(مثل همین صفحات).من ماشین رو توی پارککینگ مجتمع و در ساعات نصف شب (هر شب 12 شب تا حدود 3 )رو ماشین کار میکردم برای جلو گیری از حساسیت همسایه های لگن سوار.البته ماشبن چند تا کار داشت که همه رو با هم انجام دادم(رفع روغن ریزی میل لنگ موتور و تعویض کارتل روغن -تعمیر کامل جعبه فرمون و پمپ هیدرولیک -تبدیل کامل به اتومات-باز کردن کامل سیمکشی از رو ماشین از داخل کاپوت و داخل اتاق و تعمیر و تقویت اون و نصب مجددش ) البته برای بستن گیربکس به موتور بستنش نسبت به گیربکس دنده ای راحتتره ولی به یه جک سوسماری و یه نفر کمکی نیازه.من هم تجهیزات خیلی خاصی نداشتم فقط همین اچار های لازم و جک و ...برای تعویض کاسه نمد ته میل لنگ و باز کردن کارتل هم به کمک یه میله 2 متری اهنی قوی که دو سرش رو روی گلگیر ها دوطرف قرار داده بودم و پیچ اتصال موتور به دسته موتورها رو باز کردم و موتور رو از عقب (وقتی گیربکس باز بود)با زنجیر به وسط میله بستم و با قرار دادن قطعات چوب زیر میله از دوطرف موتور از پشت حدود 30سانتیمتر بالا امد (البته با قطعات چوب جلوی حرکت موتور به جلو و عقب رو گرفته بودم.و با این کار مشکل موتور بدون بالا اوردن کامل حل شد و البته کارتل که باز شد کپه انتهایی میللنگ رو باز کردم و یه تکه از نیمم دایره حلالی ته میللنگ که روی کپه بود و یه تکه هم قسمت بالای میللنگ بود که با یه پیچگوشتی نازک هلش دادم تا شد بچرخه و بیرون بیاد و با اینکار کاسه نمد ته میللنگ هم نو شد.
مشکل صدای ناله رو منم فقط تو دنده 1 دارم ولی مکانیک گفت مشکلی ایجاد نمیکنه.
من دوست دارم یه توربین نو بخرم کسی سراغ نداره؟حدود قیمتش چنده؟
اخرین بار حدود 250 بود.ولی اگه توربین باشه باید روی دنده عقب همین صدا رو بده!
سلام
ممنون از توضیحات دوستان، رفتم و پس گرفتم ولی اون یدونه سیم که تو عکس هست کنده شده بود، سیمش که مهم نیست؟
ناچاراٌ پیش عمواوغلی میبرم.نقل قول:
ممنونم آقا رامین
علی آقا راستش کاری روی ماشین انجام ندادم تازه کاراشو شروع کردم حتماً اینجا هم مینویسمنقل قول:
بله باید مراقب بود حتی وقتی که مکانیک میفرسته دنبال یه قطعه ای تا برگردی میبینی خرابکاری کرده، منم بالاسرش بودم فقط آخرش موقع بستن کاربرات رفتم صافی بنزین بگیرم بیام که اینطور شد