خوب سوال اصلی اینه:
معیار نتیجه گرفتن چیه ؟ و چه تضمینی هست که کسایی که کتابو انتخاب می کنن واقعا نتیجه گرفته باشن ؟
مشکل این تاپیک اینه که هر کسی اومده و گفته این کتاب خوبه ، چرا خوبه؟ هیچ صحبتی نشده در موردش ، حتی خیلی ها چون شنیدن که کتاب خوبه اومدن و همون حرفایی که شنیدن رو به عنوان دفاع از کتاب نوشتن ، بدون اینی که اونو خونده باشن.
ببینید نظر سنجی به این شیوه ای که هست ، تنها نتیجه اون این هست که این نظر اکثریت رو که کتاب دیف رمزینه خوبه رو به صورت یه عدد و یه نمودار در میاره . ولی هیچ اطلا عاتی به بقیه نمیده. در حالی که خیلی بهتره که ما بیایم و نظر چند نفر رو که کتابو خوندن هم در مورد اون جمع آوری کنیم. چند تا موافق و چند تا مخالف. تو سایت هم این وضعیت تا حالا بوده ولی خیلی پراکنده و در هم و برهم و بعضی جاها به صورت کل کل در اومده.. من خودم مثلا در مورد ریاضی نظرات چند تا از بچه ها رو تو این تاپیک دیدم.
اگه یه مدتی رو معین کنید و اونهایی که کتاب رو خوندن یا دارن می خونن ، نظراتشون رو تو همون محدوده زمانی ( مثلا یک هفته ای که الان هست ) بیان و در باره کتاب بگن و بعد این نظرات تو چند تا تاپیک جمع آوری بشه ( اونایی که به نظر منصفانه و منطقی و مستدل هست) خیلی بهتر از یه نظر سنجی خالی هست. نیازی هم نیست که کلی نظر داشته باشیم و نظرات همه رو منتشر کنیم. اگه یه نفر یه کتاب خاص رو خونده و به نظرش مفید بوده میاد و ویژگیهای خوب انو میگه ، اگه کسی هم معتفده که کتاب خوبی نیست میگه که به این دلیل کتاب خوبی نیست.
اینم بگه که این شیوه نظر سنجی شما مطمئنا پر طرفدار هست چرا که خیلی ها دوست دارن همیشه ، بهترین چیز رو بدون زحمت داشته بشن. حتما این جمله رو اینجا خیلی دیدین که << بابا یکی تو رو خدا بیاد بهترین کتاب رو معرفی کنه >>
این نظر سنجی برایه این جور افراد خوبه چون خودشونو قانع میکنن که بله ، همه اینو دارن و تایید می کنن پس برای من هم بهترینه. و دیگه زحمت جستجو و خوندن نقد ها رو به خودشون نمیدن.
ولی به نظر من گفتن این که کتاب خوبه بدون دلیلش فایده ای نداره. دلایل رو هم باید به صورت جداگانه دریافت کرد و منتشر کرد تا بحث و کل کل پیش نیاد.
انتخابات که نیست ، هیچ دلیلی نداره که باید نهایتا از بین این کتاب ها یه برنده خاص داشته باشیم.