انعكاس نظرات كاربران فارس درباره رستگاران
خبرگزاري فارس: در پي فراخوان سرويس راديووتلويزيون بخش فرهنگي، نظرات گروهي ديگر از كاربران خبرگزاري فارس درباره مجموعه تلويزيوني «رستگاران» ساخته سيروس مقدم از نظر ميگذرد.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش خبرگزاري فارس، بخش ديگري از نظرات و يادداشتهاي ارسال شده كاربران بخش فرهنگي فارس درباره سريال «رستگاران» كه اوايل هفته گذشته به پايان رسيد، به شرح زير است؛
* فاصلهگيري مخاطب با طولانيشدن كار
«رستگاران» سريال خوبي بود ولي خيلي آب به آن بسته بودند و به اين دليل، مخاطب از محتواي اصلي و پيام سريال به خاطر اين آببندي، فاصله زيادي گرفته است.
* سريال سنگين
به نظر من اين سريال تا حدودي سنگين بود و بعضي از اقشار جامعه اين فيلم را نميتوانستند به خوبي درك كنند و مفهوم اين سريال بهروشني بفهمند. همين امر سبب ميشد تا مخاطبان اين سريال از اول تا تقريبا اواسط كار، اين سريال را دست و پا شكسته نگاه كنند.
با تشكر، سارا
* جذاب و تماشاگرپسند
سريال شيرين و جذاب و تماشاگرپسندي بود و من از كليه دستاندركاران و عوامل تهيه «رستگاران» و در رأس آنها جناب آقاي سيروس مقدم، سپاسگزاري مينمايم.
پورقاسم، كارمند دانشگاه آزاد اسلامي واحد ساوه
* براي محرم
از سازنده سريال «رستگاران» تشكر ميكنم ولي مشكل اين سريال، اين بود كه بيشتر احساسي و غمانگيز بود و در آن از روحيه شاد استفاده نشده بود. اين سريال از نظر من اگر در روزهاي محرم بخش ميشد، بهتر بود.
رامين
* مشكل انتخاب بازيگر
به نظر بنده اين سريال از نظر انتخاب بازيگر ضعيف بود. البته منظورم عملكرد ضعيف بازيگران نيست. در حقيقت بازيگران سينما در ايران به دو دسته تقسيم ميشوند: بازيگران نقش مثبت و بازيگران نقش منفي و تا پايان عمر بازيگران متناسب با اين نقش به بازي گرفته ميشوند و اين، باعث لو رفتن داستان فيلم براي مخاطب ميشود.
* بازيهاي درخشان پورسرخ و نوري
«رستگاران» سريال بسيار خوبي بود و درپي نشان دادن اين موضوع كه حرص و طمع به پول ميتواند به مرگ ختم شود. آقاي مقدم نشان داد كه ميتواند سريال ماجراجويانهاي را بسازد. درآخر بايد بگويم بازي پوريا پورسرخ وعاطفه نوري كه كاراكترهاي عصبي گونهاي داشتند، فوقالعاده عالي بود و اين نشان داد كه آنها ميتوانند در اين عرصه مانند يك ستاره پرنور بدرخشند.
پريسا عمويي، دانش آموز
* افسردگي
اين سريال براي بيننده افسردگي ميآورد و كارگرداني آن در سطح پاييني بود. چگونه ميشود در ICU كه بيمار تحت مراقبت شديد است دستگاه تنفسي بيمار را قطع كرد و بعد هم توسط شخص ديگري با چاقو كشته شد؟ اين چه بيمارستاني است؟
سعيد روانبخش
* بناي كشش بر قتل و جنايت
«رستگاران» مجموعهاي بسيار جذاب براي مخاطب بود. اما بناي كشش و جذابيت داستان آن بر پليديها، سياهيها و اغراق استوار بود. پس از سيطره فيلمهاي خشن و خونآلود غربي بر سينما و تلويزيونهاي جهان، انتظار نداشتيم كه «سيروس مقدم» هم اساس كارش را بر قتل و جنايت و سياهي بنا نهد. بدون شك با ادامه اين روند، شاهد رشد جنايت و قتل در جامعه خواهيم بود، آن گونه كه در غرب و به ويژه در آمريكا رخ داده است.
* سياه و خستهكننده با بازيهاي خوب
1.اكثر فضاهاي سريال «رستگاران» سياه وتاريك است و اندوه در آن موج ميزند. همانطور كه مستحضريد به فرموده رهبري، بايد از ساخت فيلمها و سريالهايي كه غم وغصه را تااين حد القا ميكنند، پرهيز كرد. درضمن مخاطب هر لحظه با تمام اعصابش در سريال شريك است.
2.آنقدر اين سريال طولاني شده و زندگيهاي افراد گوناگون (پونه، سارا، كيانوش، بابك، فرخنده، برادر احمدرضا و...) وارد آن شده كه ذهن آدم را از دنبال كردن سريال خسته ميكند.
3.نوع فيلمبرداري كار از جهات مختلف مثلا از داخل آب، آينه، ميان ميلههاي بالكن، شيشه و... به قدري تكرار دارد كه بيننده را خسته ميكند.
4.در نگاههاي افراد، زل زدنهاي متمادي به وفور ديده ميشود كه اين باعث خستگي مخاطب ميشود.
5.درپايان بايد گفت كه بازي بازيگران «رستگاران» بينظير است و هر بازيگر در نقش خود واقعا درحد يك سوپراستار ظاهر شده است.
سپهر دانشجو
* دور از واقعيت
در سريال «رستگاران» زني را ميبينيم كه نترس است، از هيچ چيز نميترسد و اصلا فكر ترس و احتياط برايش معني ندارد. يا اصلا فكر نميكند. هر وقت پليس لازم است براي شيرين كردن سريال در دسترس نيست. و هر وقت انتظار پليس نيست، سرو كلهاش پيدا ميشود. پليس توسط يك خانم به سرنخ ميرسد. براي حضور همسر در كنار تخت مريض بهدشواري اجازه صادر ميشود، درحالي كه فرد مظنون به قتل، بهراحتي به كنار تخت ميرود و تنها گذاشته ميشود. درجائي، زن عقل كل نمايش داده ميشود و در جاي ديگر بيفكر به تمام عيار. پليسي كه اين همه با هوش به نظر ميرسد، چرا با وجود يك شماره در يك گوشي موبايل، فردي را زنداني ميكند اما عقلش نميرسد اولا از مخابرات كه پرينت شماره را گرفته، ببيند كه آيا با آن شماره اصلا صحبت شده است و يا از گوشي اثر انگشت بگيرد و ببيند آخرين اثر انگشت متعلق به كيست؟ در قصه سريال، حسابي باز شده، در آن مقداري پول گذاشته شده و كارت عابر بانك موجود است. براي بازكردن حساب، كلي مدرك و ضامن و معرف ميگيرند، پليس چرا اصلا دنبال اين مدارك نميرود تا ببيند اين حساب توسط چه كسي باز شده، با امضاي چه كسي باز شده و معرف چه كسي است؟ در كل «رستگاران» براي پر كردن وقت، سريال هيجان انگيزي بود اما از واقعيت خيلي بهدور بود.
جواد
* نقاط مثبت و منفي
سريال «رستگاران» داراي نقاط مثبت و منفي بود كه من ابتدا به نقاط مثبت آن اشاره ميكنم:
1- قصه سريال كاملا غيرقابل پيشبيني بود و همين مسئله موجب جذب بيننده در نيمه اول پخش شد.
2- نحوه نقش آفريني و حسگرفتن بازيگران
3- انتخاب روناك يونسي و همسرش بهعنوان بازيگران نقش خجسته و احمدرضا
4- استفاده از بازيگران سرشناس
5-تصوير برداري بسيار زيبا
و نقاط منفي:
1- نحوه گفتگو در فيلم اصلا به واقعيت نزديك نبود و استفاده از جملات و كلمات گنگ و بدون محوريت
2- اضافه كردن بيرويه و به قول معروف آب بستن و به تعداد قسمتها كه ميشود گفت اين كار حداقل 20% از مخاطبان را تقليل داد.
3- جهتگيري به سمت سبك هندي كه يك دفعه همه مشكلات بر سر يك نفر ريزش ميكند و در قسمتهاي آخر، تمام مشكلات بهراحتي حل و فصل ميشود.
4- استفاده افراطي از عينك دودي. در اين سريال هركس پولدار است بايد عينك دودي بزند!
5- تمام شدن قسمتهايي از سريال بدون رخ دادن هيچ اتفاقي. گاهي بعضي قسمتها در به ياد آوردن اتفاقات گذشته كه تكراري بود، سپري ميشد.
اميدوارم وضع سريالها در آينده بهتر شود.
* «رستگاران» قوي بود
من يك طلبه دروس عالي حوزه علميه قم هستم و نظر بنده اين است كه فارغ از بعضي اشكالات قالبي از نظر محتوا و نكات آموزشي و فيلمنامه، «رستگاران» كاري بسيار قوي بود.
محمدصادق روحبخش
* قصه و ساختار محكم و برخي ضعفها
سريال «رستگاران» داراي قصه و ساختار مستحكمي بود گر چه در برخي موارد زوائدي در صحنهها وجود داشت و در برخي موارد، سريال كشدار و در برخي صحنهها ناقص بود. برخي از مشكلات سريال نيز ناشي از بازيهاي ضعيف و تصنعي برخي بازيگران بود.
واسعي
* تحسينبرانگيز و يك اشتباه درباره پونه
با عرض خسته نباشيد به سازندگان سريال «رستگاران»، من اين سريال را بسيار پسنديدم. بازي بازيگر نقش خجسته و بقيه بازيگران كار، تحسينبرانگيز بود اما بعضي صحنهها، بهطور غيرضروري كشدار شده بودند. مرگ پونه را هم نميبايستي تا اين حد دراماتيك نشان ميدادند. او فردي خلافكار، حقنشناس و فاقد ارزشهاي انساني بود كه بهسزاي خود رسيد. هر قدر هم كه ناهنجاريهايي در اجتماع وجود داشته باشد، اما خصلتهاي انساني باز هم در جايي خودش را نشان ميدهد. اما در مورد پونه اين اتفاق هرگز روي نداد و او تا آخرين لحظه دست از جنايت و خيانت برنداشت.
سيما، فوق ليسانس مشاور آموزش عالي از دانشگاه شيكاگو- ويرجينيا
* نقص در پرداخت شخصيت پليس
با سلام و خسته نباشيد؛ به نظر من سريال «رستگاران» سريال بسيار خوبي به لحاظ فيلمنامه و نوع بازي بازيگران بود و سيروس مقدم كارگردان اين سريال خيلي خوب توانسته در كنار موارد متعدد با زوم روي حركات چشم بازيگران، روي مخاطب تاثير گذارد. البته نقص اين سريال، در نقش پليس سريال ديده شد كه كمي از كشورهاي غربي به لحاظ نوشيدن ممتد آب و عصبي بودن تقليد شده بود و بر خلاف واقعيت، پليس باهوش و نكته سنج در اين سريال وجود نداشت.
* صدازدن به نام كوچك
سريال «رستگاران» كار بسيار زيبايي بود ولي نقطه ضعفهايي هم داشت. مثلآ من سراغ ندارم در كشور عزيزمان، يك خانم با نام كوچكش شهرت داشته باشد، در صورتي كه ما در اين سريال ميبينيم چقدر نام خجسته تكرار ميشود.
* تضعيف نيروهاي انتظامي بهعمد يا از روي غفلت
در اين سريال به عمد يا از روي غفلت عزيزان نيروي انتظامي به شدت تضعيف شدند. متأسفانه ما هر وقت به يك جنبه موضوعي ميپردازيم، از جنبههاي ديگر آن غافل ميشويم. در ديگر سريالهاي آقاي مقدم نيز شاهد چنين مواردي بودهايم.
حسن
* بهترين سريالهاي دنيا
«رستگاران» سريال خيلي جالب و پرهيجاني بود. با بازي بازيگران خوب و باتجربه كه كيفيت كارشان خيلي بهتر شده است. با تشكر از كارگردان خوب و محترم اين كار آقاي مقدم، كه بهترين سريالهاي دنيا را ميسازند.
* موضوع گم شدن 8 ميليارد تومان پول گم شد
به نظر من موضوع اصلي سريال كه بقيه مسائل در حواشي آن بود (گم شدن 8 ميليارد تومان پول) موضوع خوبي بود اما روي آن كمتر كار شده بود و ميتوانستند بيشتر روي آن كار كنند.
26 ساله ليسانس مكانيك
* بازيگران خوب، داستان مصنوعي
اين سريال، بازيگران بسيار خوبي داشت كه نمايش خوبي از خود نشان دادند اما قصه داستان، قدري مصنوعي بود اين قضيه از كيفيت «رستگاران» كاست.
علي زائري 20 ساله دانشجو از استان بوشهر
* تشكر از حضور آتيلا پسياني
من از حضور آتيلا پسياني هنرمند قهار سينما در تلويزيون بواسطه اين سريال و چند كار ديگر خيلي خوشحالم، امّا بدينوسيله اميدوارم به اطلاع ايشان برسانيد كه در اين روزهاي تاريخي اوضاع كشور كه افرادي از پنجره بريتانياي جنايتكار به ملت دهنكجي ميكنند ما از حضور ايشان در خانههايمان خوشحاليم و مراقب باشند اشتباهات برخيها را تكرار نكنند. كشور امروز به امثال پسياني نيازمند است.خداوند روح مادرشان را نيز شاد فرمايد.
كربلايي
* غيرقابل نقد
اين سريال نسبت به ساير كارهاي آقاي سيروس مقدم بسيار ضعيف و غيرقابل نقد بود مخصوصا پلانهاي بيمارستان كه غيرطبيعي نشان داده شده بود.
زهرا