سلام.
امروز رفتم پیش یه نقاش برای موم پاشی کف ماشین.
گفت فقط 100 تومن اجرت میگیرم.
کسی میدونه داخل گلگیر و کف ماشین رو بخوام موم بپاشم چند عدد قوطی نیم کیلویی موم استفاده میشه؟
حدود 20 عدد قوطی نیم کیلیویی موم گفت میخواد.!
Printable View
سلام.
امروز رفتم پیش یه نقاش برای موم پاشی کف ماشین.
گفت فقط 100 تومن اجرت میگیرم.
کسی میدونه داخل گلگیر و کف ماشین رو بخوام موم بپاشم چند عدد قوطی نیم کیلویی موم استفاده میشه؟
حدود 20 عدد قوطی نیم کیلیویی موم گفت میخواد.!
میزان مصرف موم بستگی به ضخامت لایه مورد نظر داره و اجرت رو که به نظرم خیلی بالا گفته (من برای نوای خودم نقاش پیدا کردم که با 100000 تومان استر و رنگ رو میپاشه البته بدنه رو خودم اماده میکنم از نظر بتونه و سمباده و نقاش فقط 3 ساعت میپاشه!!!)البته مهمتر از موم اینه که جاهایی که میخواهید موم بخوره باید از هرگونه خاک و چربی و الودگی پاک باشه و قبل از هر کاری زیرشویی مناسب و حسابی لازمه و جاهایی که پاک نشه باید با گازوییل یا تینر خوب پاک بشه تا موم به سطح بچسبه .20 قوطی خیلی زیاده اونم برای پاشیدن چون برای این کار موم با اب باید شل بشه و اون وقت میدونید 20 قوطی یعنی چی؟البته به نظر من اگه یه چال پیدا کنید و بعد از زیرشویی با یه برس سیمی زیر ماشین رو بکشید و بعد موم رو با قلم به جاهایی که لازمه بزنید بهتره چون اگر موم رو با کاردک یا قلم به صورت سفت تر استفاده کنید خیلی سریعتر پوشش میده و لایه ضخیمتری هم میشه و کار سختی هم نیست من خیلی جاها رو با دست موم کاری کردم و موم رو شل هم نکردم.برای سطوح صاف میتونید با یه کاردک پلاستیکی معمولی هم موم رو پخش کنید (در حد یه لایه 1 میلیمتری).البته این هم بگم که همه ی کف هم به نظر من لازم نیست فقط جاهایی که در معرض اب و رطوبت هست لازمه.
نقاش گفت موم 505 مخصوص پاشیدن باید بگیری.یعنی میخواد با پیستوله مخصوص موم رو بپاشه.چطوره؟
یه سوال دیگه:
هنوز بعضی جاهای زیر ماشین موم فابریکش رو داره آیا روی اینها موم بپاشم مشکلی پیش نمیاد؟
قبل از موم پاشی چند بار زیر ماشین رو میشورم.
همین موم که جناب علی اقا تهیه کردن هم قابلیت پاشیدن با پیستوله رو داره .از اون 505 که گفته تا حالا نشنیدم ولی همینها هم به خوبی جوابگو هستن.
اگر رنگ یا موم قدیمی جایی از زیر ماشین باقی مونده باشه و پوسته نکرده باشه مشکلی نداره و نیازی به کندن نداره و با یک لایه موم یکپارچه روش رو بپوشونید .البته قبل از پاشیدن استفاده از برس سیمی خیلی خوبه.
برس سیمی اگه بکشم که مومهای قبلی کنده میشه.؟
روی باک هم موم بپاشم؟
سیم های ترمز دستی چی؟
دفرانسیل؟
انباره اگزوز؟
رام گیربکس؟
برس سیمی رو از این جهت عرض کردم که هرقدر هم کف ماشین رو با فشار اب بشورن باز یه لایه نازک تا برس نخوره نمیریزه(البته این نظر من هست و معمولا کارگرهای کارواش اونقدر زیر رو خوب نمیشورن اونم برای ماشینهای ما که چند دهه از عمرشون میگذره و چون مشتری روی ماشین رو میبینه و معمولا کسی زیر رو نگاه نمیکنه و کارگرهای کارواش هم از همین ماجرا استفاده میکنن!)پس شما خودتون اگر نظارت کافی به شستشو داشته باشین و از تمیز شدن همه ی گرد و خاک کف مطمین شدید اونوقت دیگه برس هم لازم نیست.
به نظر من مهمترین جاهایی که در معرض پوسیدگی هستند :
1_پالانیهای گلگیرهای عقب
2_پالانیهای گلگیرهای جلو از داخل چرخها و همچنین از داخل کاپوت قسمتهای جلویی که به سینی پیچ میشن شدیدا به علت تجمع اب در معرض پوسیدگی هستن و من زمانی که گلگیرها و پالانیها باز بود اونها رو اهن کردم و بعد مومکاری و بعد رنگ مشکی و بعد بستم!
3_کفیهای ماشین مخصوصا از داخل و بعد از زیر ماشین
اینهایی که عرض کردم در درجه اول به نظر من واجب هستن و بعد بد نیست که زیر باک هم بخوره البته کف صندوق از داخل هم استفاده از یه لایه موم خوبه.دیگه مثلا دیفرانسیل و رام گیربکس و اینها به نظرم اصلا لازم نداره
و منبع اگزوز هم فکر کنم بد نیست منبع عقب بخوره البته فکر کنم بیشتر پوسیدگی که در زیر منبع عقب اتفاق میفته از داخل و به علت تجمع اب در زمستان باشه (البته این فقط یه فرضیست )در مورد علت پوسیدگی زودتر منبع عقب باید علت رو از علی اقا پرسید.:n13:
جناب محمد آقا ،خيلي جالبه كه اكثر كارها رو خودتون انجام دادين( صافكاري و آماده سازي زير كار رنگ)من يكبار كامارو رنگ زدم اما بخاطر نداشتن وسيله مناسب، چندان جالب از آب در نيامد،.هزينه هاي دريافتي واقعا خيلي زياده، من فكر نميكنم حل كردن موم در آب و پاشيدن اون زير بدنه( كه نياز به تخصص و تبحر و دقت آنچناني هم نداره) اينقدر قيمت داشته باشه..توصيه ميكنم همونطوري كه آقا محمد گفتن ،سر حوصله خودتون زير ماشين رو تميز كنين( داخل گلگيرهاي عقب رو با آب و برس پلاستيكي بشوريد) و با كمي رقيق كردن مومها، با برش بزنين و اينجوري خيلي تميزتر و دقيقتر در مياد، كلي هم توي هزينه ها جلو ميافتين.خيلي از جاها رو هم بايد موم رو بصورت غليظ و با دست بزنين يا كاردك، درست مثل ماشينهاي نو كه موم كاري ميكنن.در مورد منبع اگزوز، چون داغ ميشه ممكنه موم بسوزه،و نيازي به اين كار نداره، البته براي آزمايش يك قسمت اون رو موم بزنين تا ببينين چي ميشه؟بيشتر پوسيدگيهاي منبع اگزوز از سمت داخل منبع شروع ميشه كه دسترسي نداريم، و اينهم بخاطر رطوبت جمع شده ناشي از آب موجود در هواي ورودي به موتور هست كه گاها صبحها كه موتور سرد هست ميبينيم بصورت بخار سفيد مه و قطره هاي آب از اگزوز ميچكه( اين قضيه توي منبع اگزوز پرايد خيلي رايجه)
نظر لطف شماست استاد عزیز . بنده خدمت شما اساتید درس پس میدم.:n26:
البته من هم همین نوا رو یکبار رنگ کردم و به همان دلایلی که فرمودید رنگ زبر و مات شد(کمپرسورم کوچک بود و 50 لیتری بود و این در حالیه که برای رنگ کردن ماشین اونم قطعات بزرگ بدنه امریکایی باید از کمپرسورهای تسمه ای با ظرفیت بالای 150 لیتر استفاده کرد) .
اون نقاش که فی رو خیلی زیاد گفت حالا فردا میرم چند جا دیگه میپرسم.
ولی اگه با قلمو خوب در میومد خودم میتونستم این کار رو انجام بدم مزد هم نمیدادم.
تشكر جناب محمد، شما لطف داريد،دقيقا همين مشكل رو من هم داشتم و براي رنگ آميزي بايد مخزن هواي بزرگ و البته كمپرسور قدرتمند داشته باشيم، چون فشار هواي كم( با كمپرسور ضعيف) باعث ميشه كه رنگ فقط به صورت ذرات درشت پاشيده بشه و موقع خشك شدن سطح كار زبر ميشه( درست مثل اينكه بجاي درست شدن ذرات ميكروني، به شكل تُف پاشيده بشه!!)از طرفي مخزن كوچك باعث ميشه مرتب مقدار هواي فشرده كم بشه و براي پر شدن بايد صبر كنيم و اين بازهم مشكل زيادي بوجود مياره.البته قيمت بالاي اين تجهيزات و مورد استفاده كم اون باعث ميشه كه زياد براي خريد اين وسائل رغبتي نداشته باشم، مضاف بر اينكه اصولا رنگ آميزي بايد در شرايط مناسب مكاني و آب هوايي صورت بگيره و كلي داستانهاي قبلي هم داره، اما وقتي خرابكاريهاي اين استادان رنگآميز رو ميبينم و البته دستمزدهاي بالاي اونها، گاهي دوباره تصميم ميگيرم خودم دست بكار بشم..ولي براي صافكاري كه دردسرهاي خيلي كمتري نسبت به رنگآميزي داره، داشتن وسائل و انجام دادن كار خيلي لذتبخش تر و منطقي تر به نظر مياد.