بله , درسته
به چند دلیل نباید خلاص کنیم
1- اگر موتور خاموش بشه ترمز از کار میافته (چوب شدنِ ترمز ) .
برای همین هرگز نباید خلاص کرد در سراشیبی
2- بیشتر شدن مصرف سوخت
3- اگر سراشیبی خیلی تند باشه اونوقت سرعت ماشین خیلی زیاد میشه و راننده مجبور میشه دائم پاش روی ترمز باشه که باعث داغ شدن شدید لنتها و در نهایت , جوش آوردن روغن ترمز و بخار شدنش در لوله ها و پیستونهای ترمزها و خالی شدن ترمز زیر پای راننده و سانحه میشه
4- حرکت با دنده سنگین باعث عدم استفاده از ترمز و کاهش مصرف سوخت میشه . (دنده 1 یا 2 یا 3, بسته به مقدار شیب و وجود یا عدم وجود پیچ )
====================================
بنده با چند ماشین انژکتوری , با سرعت 120 رفتم و بدوم خلاص کردن پا رو از روی گاز برداشتم ( مسیر افقی ) و برای چند ثانیه سوئیچ رو بستم ( فقط یک درجه ) و موتور خاموش شد
سپس بدون گاز دادن دوباره سوئیچ رو باز کردم ( بدون استارت زدن ) موتور روشن شد با نیروی چرخها .
اصلاً انگار نه انگار که خاموش روشن کردم
احتمالاً وقتی کمپرس سیلندرها برعکس میشه , انژکتورها کاملاً خاموش هست و سوختی ازشون عبور نمیکنه .
این رو هم بگم که انژکتور یا خاموشه ( بسته ) یا روشنه ( باز) . یعنی انژکتور نمیتونه کم یا زیاد باز بشه . بلکه یا بازه یا بسته چون یک آهنربای الکتریکی درونش هست که وقتی از کامپیوتر بهش برق داده بشه فعال میشه و سوزن رو عقب میکشه و راهِ عبور سوخت باز میشه و چون سوخت فشار داره , پاشیده مبشه بیرون
بیشتر مردم به اشتباه فکر میکنند که انژکتور سوخت میپاشه .
=====================================
اگر علاقمند باشین , میتونین با یک آزمایش ساده بفهمید که انژکتور در سرپائینی با دنده و حرکت سریع و برداشتن پا از روی گاز , کاملاً خاموش میشه یا نه ؟
از سیم مثبتِ یکی از انژکتورها یک سیم بیارید داخل اتاق
سیم رو وصل کنین به پایه ی مثبت یک دیودِ نوریِ 12V با وات کم تا برق انژکتور افت نکنه . یعنی دیودش کوچک باشه
پایه ی منفی دیود رو هم به بدنه وصل کنین
حالا موتور رو روشن کنین
هر بار که انژکتور باز میشه دیود هم روشن میشه
تجربه ی لذتبخشی هست برای آدمهای علاقمند و کنجکاو
حالا حالتهای مختلف رو امتحان کنین
دور آرام , گاز شدیدِ آنی , گاز ندادن با دنده در سرپائینی و مسیر افقی
اگر در سرپائینی و بدون گاز دادن , دیود کاملاً خاموش موند پس در سرپائینی انژکتورها عملاً خاموش میشه
به جای دیود از ولتمتر هم میتونین استفاده کنین اما دیود بهتره و میتونین با چسب نواری نصبش کنین جلوی فرمان روی داشبورد
این آزمایش کم هزینه , اطلاعات زیادی در مورد رفتار انژکتورها در حالتهای مختلف بهتون میده