وحيد هاشميان:نمي توان سريع با تفکرات مربي جديد هماهنگ شد
گفتوگو با بازيکني که نزديک به 9 سال در يکي از معتبرترين ليگهاي اروپايي بازي کرده و تجربه کار کردن با مربيان صاحبنام تيمهاي هامبورگ، بوخوم، بايرن مونيخ و هانوفر را دارد کار آساني نخواهد بود و بايد همانند وي نگاه فني به فوتبال داشت.
وحيد هاشميان از آن دسته بازيکناني است که در اين مدت جزو بيحاشيهترين ايرانيهاي شاغل در بوندسليگاي آلمان بوده و فقط به فکر تجربهاندوزي و پيشرفت است.
وي در هر زماني که تيمملي به وجودش نياز داشته همانند يک سرباز انجام وظيفه کرده و در مواقع حساس گلهاي حياتي را براي ايران به ثمر رسانده است.
به بهانه بازي خوب وحيد هاشميان در هفته اخير بوندسليگا، گروه فوتبال خبرگزاري ورزش ايران (ايپنا) گفتوگويي با مهاجم ملي پوش تيم ملي ايران و هانوفر انجام داده است که ماحصل آن را در زير ميخوانيد:
هانوفر فصل جديد بوندسليگا را خوب آغاز نکرده است ولي هرچه که از شروع رقابتها ميگذرد، به نتايج بهتري دست پيدا ميکند؟
تمام اين ناکاميها به بدنسازي فشرده و سختي برميگردد که هانوفر در ابتداي فصل پشت سر گذاشته و انجام ديدارهاي تدارکاتي پيش از فصل رمقي را براي شروع قدرتمند در بوندسليگا باقي نگذاشت.
پس با اين تفاسير خستگي پيش از شروع ليگ را دليل اصلي عدم نتيجهگيري مطلوب هانوفر ميداني؟
تا حدود زيادي بله، منتهاي مراتب دلايل ديگري هم مثل رفتن پيتر نويروور، سرمربي هانوفر هم در بهدست آمدن اين نتايج بيتأثير نبود.
يعني مسؤولان باشگاه هانوفر در صورت عدم نتيجهگيري هم بايد پيتر نويروور را حفظ ميکردند؟
سياست کلي هانوفر را مديرانش مشخص ميکنند. من بهعنوان يک بازيکن نميتوانم در اين مورد نظري بدهم ولي اگر تغييرات در کادرفني پيش از شروع ليگ صورت گيرد کمتر تيمي در نتيجهگيري دچار نوسان ميشود.
با سرمربي جديد هانوفر هيکينگ چطور کنار آمده اي و آيا توانستهاي انتظاراتش را برآورده کني؟
هنوز در ابتداي رقابتهاي ليگ هستيم و نمي توان سريع با تفکرات مربي هماهنگ شد، ولي در طول دو ديدار اخير هانوفر عملکرد قابل قبولي داشتهام و هيکينگ از من راضي بود.
هيکينگ و پيتر نويروور از لحاظ تفکرات تاکتيکي و تفکرات هجومي چه تفاوتهايي را با يکديگر دارند؟
پيتر نويروور بيشتر اصرار به انجام کارهاي هجومي داشت و هميشه تاکتيک تيم را به اين اصل استوار ميکرد، اما هيکينگ روي منسجمشدن ساختار دفاعي تأکيد دارد و ميگويد اگر دفاع کردن را خوب انجام بدهيم موفقتر خواهيم بود.
در هفته بعد بوندسليگا هانوفر بايد مقابل بوروسيادورتموند حاضر شود؛ براي اين ديدار چه برنامهاي را در دستور کار داريد؟
دورتموند جزو معدود تيمهايي است که در خانه و خارج از آن خوب نتيجه ميگيرد و از ساختار تاکتيکي منسجمي برخوردار است، بازيکنان هانوفر به تمام ديدارهاي خود اميدوارانه نگاه ميکنند و براي بهدست آوردن سه امتياز در ميدان حاضر ميشوند.
چه آيندهاي را براي هانوفر در ليگ فصل جديد بوندسليگا ميتواني پيشبيني کني؟
تيمهاي حاضر در بوندسليگا تنها پنج هفته از اين رقابتها را پشت سر گذاشتهاند و مدعياني همچون هامبورگ، وولفسبورگ در انتهاي جدول هستند و نتوانستهاند جايگاه اصلي خود را پيدا کنند. پس بنابراين در اين باره نميشود قضاوت کرد.
بسياري از بازيکنان حاضر در ليگ امارات بر اين عقيده هستند که عدم تحمل دوري از خانواده باعث شده در ليگ اين کشور بازي کنند و نتوانند در کشورهاي اروپايي حاضر شوند، براي خود ما هم جاي سؤال دارد که بازيکني همچون وحيد هاشميان چطور توانسته 7 سال دروي از خانوادهاش را تحمل کند و در اروپا طاقت بياورد؟
دوستان من بدانند غم دوري از خانواده واقعي را در اروپا ميشود احساس کرد نه جايي مثل امارات، زيرا که با ايرانيهاي کمتري برخورد ميکنند و بايد براي پيشرفت کردن و رسيدن به هدف از خيلي منافع و راحتيهاي خود چشمپوشي کنيد. اگر به فوتبال امارات قدري واقعبينانهتر نگاه کنيد متوجه مي شويد که ايرانيهاي مقيم اين کشور نميگذارند غم غربت احساس شود و فضاي زندگي در ايران را فراهم ميکنند. من هم به لحاظ ترسيم هدفي که براي خودم داشتم با اين شرايط کنار آمدم و مطمئن هستم كه به نتيجه دلخواهم ميرسم.
تيمملي قرار است در مهرماه به کشور اردن سفر کند و در تورنمنت Lg شرکت کند؛ آيا براي اين رقابتها ميتواني به کمک تيمملي بيايي؟
بستگي به شرايط هانوفر دارد، زيرا بازيهاي بوندسليگا به صورت فشرده برگزار ميشود و تيمهاي اروپايي براي اين قبيل رقابتها کمتر به بازيکنان خود اجازه حاضر شدن در بازيهاي ملي را ميدهند.
ديدار با چينتايپه که آخرين ديدار خارج از خانه تيمملي قلمداد ميشود را هم از دست خواهي داد؟
بايد در رابطه با اين بازي که در تقويم ساليانه کنفدراسيون فوتبال آسيا گنجانده شده است با قلعهنوعي، سرمربي تيم برنامههايم را چک کنم و در صورت صلاحديد در اين ديدار حاضر شوم.
با وجود 8 امتيازي بودن ايران در گروه D آيا ميتوانيم بدون هيچ اما و اگري به دور بعدي رقابتها صعود کنيم؟
هيچ چيزي در فوتبال قابل پيشبيني نيست و نميشود با اطمينان از مسئله اي صحبتي به ميان آورد، اما ايران براي صعود به همراه کرهجنوبي شرايط مساعدتري دارد و نيمي از راه را طي کرده است.
نتايج فوتبال باشگاههاي اروپا
مسابقات فوتبال قهرماني باشگاههاي اروپا سهشنبهشب با برگزاري ديدارهايي در گروههاي مختلف پيگيري شد.
بهگزارش خبرگزاري رويترز از لندن ، در پايان رقابتهاي ديشب تيمهاي رئال مادريد ، ---- ، منچستر يونايتد ، سلتيك گلاسكو ، آرسنال و زسكا مسكو بر حريفانشان پيروز شدند و دو بازي به تساوي انجاميد.
نتايج بهدست آمده ديدارهاي ديشب به شرح زير است :
گروه اي
.......
رئال مادريد اسپانيا / ۵نيستلروي ۲۰و ۷۰از روي نقطه پنالتي ، رائول ۶۱ ، ۲۷و رييز / ۴۵دينامو كييف اوكراين يك /ميلفسكي . / ۴۷
استوا بخارست روماني صفر المپيك ---- / ۳فرد ، ۴۳تياگو ۵۵ بنزما / ۹۰
گروه اف
.........
بنفيكا پرتغال صفر منچستر يونايتد انگليس يك / لوييس ساها / ۶۰ سلتيك گلاسكو اسكاتلند يك / ميلر ۳۶از روي نقطه پنالتي / كپنهاگن دانمارك صفر
گروه جي
.........
آرسنال انگليس / ۲هنري ، ۳۸هلب / ۴۸پورتو پرتغال صفر زسكا مسكو روسيه يك / دو دو / ۵۹هامبورگ آلمان صفر
گروه اچ
.......
آاك آتن يونان / سزار / ۲۸اندرلشت بلژيك يك / فروتوس / ۲۵ ليل فرانسه صفر آث ميلان ايتاليا صفر