سلام بر شما دوست گرامي جناب آقا سعيد.
در مورد ديفرانسيال ميتونم بگم تجربه من دوبار بوده. يكي مربوط به نوا كه مال يكي از دوستان بود و يكي ديگه هم مال كامارو خودم.
در مورد نوا، كه مدل 58 و مال يكي از دوستان بود اين تجربه رو از خودش شنيدم و جالب بود و ميتونه كمك بزرگي باشه.
نواي دوست من گويا زوزه توي ديفرانسيال داشت.البته صاحب قبلي اون بهش گفته بود كه اين زوزه مربوط به گرانويل و پينيون نيست و مال بلبرينگهاي هرزگرد ها و هوزينگ ديفرانسيل بوده.
با همين توصيه ايشان بلبرينگها رو عوض كرده و زوزه هم برطرف شده.
مشكل زوزه كامارو من هم تقريبا به همين صورت بود كه در سرعتهاي متداول 70 يا 80 كيلومتر صداي اون بصورت يكسان و ممتد در ميامد و البته جوري نبود كه آزار دهنده باشه.
يك بار روغن عوض كردم و روغن غليظ تري ريختم ( 140)اما تاثيري نكرد.به توصيه دوستم بلبريگها را هم عوض كردم اما فرقي نداشت. البته من خودم حس ميكردم كه زوزه از خود گرانويل و پنيون بايد باشه چون فرم صداي زوزه بلبرينگ رو از اين نوع صدا متوجه ميشدم.
من سه راه در پيش رو داشتم:
1. گرانويل و پنينون خود ديفرانسيال رو تعمير كنم.
براي اين كار نياز به دقت و مهارت زيادي هست كه من توي تعميركاراي ايراني نديدم. تعمير اون رو بصورت تئوري بلدم و ممكنه هم جواب بده ( بيشتر لاينر گذاري و سنگ زدن با ماشين تراش ) اما اينكه اين تعمير در صورت جواب دادن چقدر پايدار باشه موضوع ديگه اي بود و البته هزينه اين تعميرات هم بايد قابل قبول مي بود، كه نبود( بر اساس هزينه سال 85 من براي تعمير اون بايد چيزي حدود حداقل 80.000 تومان ميدادم كه به دلايلي كه توضيح ميدم منطقي نبود و البته اين هزينه بجز هزينه باز و بسته كردن كل ديفرانسيال و مخارج جانبي اون بود)ميتونستم توي خونه باز كنم و بعد كل هوزينگ و گرانويل و پنيون رو بدم براي تعمير اما هرجور محاسبه ميكردم ميديدم منطقي نيست.
يكي از اين دلايل اين بود كه تعميركاران يا تراشكاريهايي كه انجام ميدادند تقريبا تعهد و ضمانت مشخصي نميدادن و ميگفتن بستگي به وضعيت نگهداري و استفاده شما هم داره كه چقدر جواب بده. البته اين فرم گفتار اونها نشون ميداد كه خودشون هم چندان به اين تعميري كه انجام ميدن اعتقاد و اطمينان ندارن و دنبال يه راه فرار از زير بار رفتن تعهدات و تضمينها ميشدند.
2. راه بعدي اين بود كه يك ست گرانويل و پنيون نو بخرم و سوار كنم.
اين كار هم اصلا منطقي نبود چون يك دست گرانويل و پنيون اصل آمريكايي حدود 300.000 تومان ( سال 85) قيمت داشت و البته باز هم بستن و رگلاژ كردن و لاينر گذاري و آب بندي اون خودش داستاني بود كه كار تعميركار نبود و نمي تونستند. خيلي راحت اين هزينه ها هم ميتونست بواسطه اشتباه و خرابكاري از بين رفته و بنابر اين اون رو هم حذف كردم.
3.خريد يك ديفرانسيال جديد و سالم و نصب اون.
اين كار منطقي ترين روش به حساب ميامد و اون موقع من تونستم با 100.000 تومان يه ديفرانسيال كامل كامارو كه تقريبا در حد نو بود بخرم. ديفرانسيال رو در يه اوراقي پيدا كردم و ميگفت مال يه كامارو بوده كه آتش گرفته و مدتها خوابيده بود. درب اون رو باز كردم و نگاه كرديم ديدم همه قطعات ظاهرا سالمه و دوستم كه تعميركار واردي بود گفت اين عاليه. خود فروشنده هم ضمانت داد هر صدايي داشت پس ميگيره.
اون رو خريدم و با نصب روي ماشين كاملا خوب و سالم كار ميداد و حتي يادمه يكبار با سرعت 190 و داشتن بار سنگين توي صندوق عقب باز هم به خوبي كار داد و هيچ مشكلي نداشت.
حالا بعد از اين تعارف و تجربه ها، من ميتونم يك توصيه به شما بكنم:
اگر بتونين خودتون اول بلبرينگهاي ديفرانسيال رو باز كنين و سالم و خراب بودن اونها رو تشخيص بديد خيلي بهتره چون ممكنه مشكل از خرابي بلبرينگها باشه.البته اگر تعميركار خوب و واريد سراغ داريد تا كلا يه نگاه دقيق به وضعيت اون بندازه خيلي خوبه.
در مورد ديفرانسيالي كه پيدا كرديد اگر كامل و سالم باشه ( بخصوص پلوسها كه تعميري نباشند و بلبرينك تعمير دوم روي اونها نباشه)و شرطي هم بفروشه خيلي خوبه. با توجه به اينكه اگر كار ديگه اي بخواهيد بكنين احتمالا هزينه خيلي بيشتر بايد پرداخت كنين و البته ممكنه نتيجه مطلوبي هم نگيريد.
كلا علت صداي ديفرانسيال ( اگر از گرانويل و پنيون باشه) بعلت عدم هماهنگي و درگيري مناسب بين دنده هاي اين دو قطعه بوجود مياد و توي تعميرات معمولا با لاينر گذاري و جابجا كردن وضعيت اين دو قطعه نسبت به هم سعي ميكنن وضعيتي بوجود بياد تا بهترين حالت درگيري و تماس بين دندانه ها وجود داشته باشه و در واقع محل تماس در وسط دندانه بوجود بياد ( و نه لباه هاي داخلي يا بيروني) چون اين جوري كم كم دنده ها لبه زده و صداي زوزه بيشتر و شديدتر ميشه.