-
هيچکس سراغ پنالتى پرسپوليس را نمىگيرد چرا داور فينال «خارجي» نبود؟
بازى رفت در تهران برگزار شد، در حالى که اگر به قول «بعضي»ها قرار بود فدراسيون پشت پرسپوليس باشد و جانبدارانه قضاوت کند، اين نهاد قانونى مىتوانست امتياز برگزارى ديدار برگشت را به پايتخت بدهد. بدتر از آن اينکه بازى رفت در روز چهارشنبه برگزار شد (!) حال آنکه اصفهان نه فقط قرعهکشى را برد بلکه از حيث برنامهريزى نيز اوضاع بر وفق مراد زردپوشان پيش رفت؛ تا سپاهان جمعه ميزبان سرخها باشد.
داور خارجى
يک نفر مىگفت: به داور بازى برگشت توصيه شده بود تا حتىالمقدور پرسپوليس را در جناحين محوطة جريمه صاحب ضربة ايستگاهى نکند. خبرورزشى اين «شايعه» را تأييد نمىکند، اما کسى که اين موضوع را با ما در ميان گذاشت ازمان خواست تا دقايق 31، 42 و 52 را با دقت بيشترى نگاه کنيم.
ما هم فيلم مسابقه را دوباره ديديم و متحير مانديم که چرا داورى مثل مرادى چنين خطاهاى واضحى را نگرفته است. به خصوص در دقيقه 52 مدافع سپاهان پيراهن بازيکن پرسپوليس را به وضوح کشيد و تعادلش را بر هم زد، با اين حال داور اصرار داشت که چنين صحنهاى را خطا نگيرد؟!
حتماً تا الان عکس پنالتى «گمشدة» ارتش سرخها در اصفهان را ديدهايد! در اين صحنه پاى بنگر توى صورت خرسندى است و پيراهنش هم در دستان هادى عقيلي، با اين حال مسعود مرادى که ظرف ساليان اخير به اشتباهات عجيب و غريبش عادت کردهايم، پنالتى پرسپوليس را نگرفت تا امروز اين تيم در معرض انتقادهاى بىرحمانة «نتيجهگرايان» قرار گيرد.
يکى از همکاران حرف جالبى مىزد، او با اشاره به اشتباهات فاحش مرادى در بازى پرسپوليس- پاس 2 فصل قبل (زمان وينگو) گفت کهاى کاش فدراسيون، داور 2 بازى رفت و برگشت فينال حذفى را از خارج مىآورد تا اين همه حرف و حديث به وجود نيايد.
البته داوران خودمان هيچ کم از همکاران خارجىشان ندارند (؟!) ولى واقعيت اين جاست که وقتى خارجىها اشتباه مىکنند همه، آن را به حساب پيشآمدهاى مسابقه مىگذارند در حالى که به صورت غريزى نمىتوان از کنار خطاهاى داوران وطنى به سادگى گذشت و معمولاً اينگونه است که براى اين قبيل اشتباهات تا دلتان بخواهد حرف و حديث به راه مىافتد.
نکته
روزى که رحيمىمقدم پنالتى برقشيراز را نگرفت تا پرسپوليس به نخستين برد ناپلئونىاش دست يابد، از اين پنالتى بيشتر از پيروزى سرخپوشان نوشته شد تا بفهميم شبيه همان جريانى که روزگارى وينگو را خاکسترنشين ساخت دوباره به راه افتاده است.
بله، اينکه مىبينيد «بعضي»ها از اشتباهات داور بازى برگشت فينال حرفى نمىزنند دقيقاً به خاطر پيدايش مجدد همين موج «خارجىستيزي» است.
-
مرادي: نمىتوان گفت خطاى پنالتى انجام شده است!
خيلىها معتقدند مسعود مرادى داور بازى فينال جامحذفى در چند صحنه به ضرر پرسپوليس سوت زد و به خصوص در صحنهاى که دو مدافع سپاهان، احسان خرسندى را سرنگون کردند از اعلام ضربه پنالتى چشمپوشى نمود. مرادى در مورد اين صحنه گفت: بنده اعتقاد دارم مدافع سپاهان زودتر از مهاجم پرسپوليس توپ را دفع کرد و اگر هم پاى او به نزديکى صورت خرسندى رسيده است بعد از دفع توپ بوده است! و نمىتوان گفت خطاى پنالتى صورت گرفته است.
مرادى گفت: بازى خوبى بود و همين فوتبال خوب به من و همکارانم کمک کرد تا بتوانيم از عهده قضاوت اين ديدار به خوبى بربياييم! و البته کاپيتانهاى سپاهان و پرسپوليس کمک کردند تا بازى بدون حاشيه برگزار شود و بايد از آنها تشکر کرد.
-
فيفا متهم به فساد شد
فدراسيون بينالمللى فوتبال (فيفا) از سوى برخى کارشناسان فوتبال جهان منشا فساد فوتبال شناخته شد.
برخى کارشناسان فوتبال جهان از قبيل رونالد دىبوئر ملىپوش سابق هلند در يک برنامه تلويزيونى در آلمان اعلام کردند: فيفا يک فدراسيون جهانى فاسد است و سران اين فدراسيون برخلاف گفتههاى خود که خواهان عدالت و پيشرفت فوتبال هستند، به فکر منافع شخصى و بر ضد فوتبال هستند.
دىبوئر در ادامه گفت: در رقابتهاى جامجهانى 2006 فروش بليت رقابتها در بازار سياه از سوى سران فيفا صورت مىگرفت و پولهاى هنگفتى را به جيب زدند.
دىبوئر گفت: مدارکى در دست دارم مبنى بر تخلف مالى و اخلاقى سران فيفا که به موقع در اختيار مردم و مسئولان قرار مىدهم.
-
نکيسا: داور در حد گل کوچک بود! با 3 آمپول و 2 دنده شکسته بازى کردم
«از روزنامهاى که حتى يک نماينده در زمين مسابقه ندارد و مىنويسد من به تيم عقاب هديه دادهام و باعث باخت تيمم شدهام، گله دارم». نيما نکيسا، دروازهبان تيم استقلال دزفول ضمن بيان مطلب فوق افزود: در اين ديدار و به گفته کريم بوستاني، سرمربى تيم من ستاره زمين بودم. اين در حالى است که من با زدن سه آمپول و 2 دنده شکسته براى اين تيم بازى کردم آن وقت روزنامهاى که به خاطر حاضرنشدن در مصاحبه با آنها بازى را نديده، تيتر مىزند: هديه نکيسا به عقاب. وى ادامه داد: داورى در اين مسابقه افتضاح بود. اگر ناظر داورى بر اين ديدار نظارت داشت قطعاً پس از اين مسابقه داور را با تنزل درجه به مسابقات گل کوچک محلات تبعيد مىکرد! تماشاگران تيم حريف در سه مترى زمين حضور داشتند و هر چه در شأن خانوادهشان بود به بازيکنان ما نسبت مىدادند.
نکيسا در پايان با تشکر از مردم دزفول خاطرنشان ساخت: نمىدانم چطور محبت اين عزيزان را جبران کنم و از تمامى مردم عزيز دزفول متشکرم.
-
با خون و جگر اين تيم را تا فينال آوردم آرىهان: اين پرسپوليس را انصارىفرد بست نه من!
آرىهان با چهارده بازيکن، پرسپوليس را تا فينال جامحذفى بالا آوردهايم. اين تيم در ضيافت پنالتىها مغلوب سپاهان شد تا حسرت قهرمانى در دل هواداران باقى بماند. هان که از شنيدن خبر باخت پرسپوليس به سپاهان ناراحت شد، حرفهاى جالبى زد که خواندنش خالى از لطف نيست.
* واقعاً من از شنيدن اين خبر ناراحت شدم، حق پرسپوليس و اين بچهها اين نبود، پرسپوليس بايد قهرمان جامحذفى مىشد البته پنالتى به شانس و تجربه ربط دارد.
* ما با خون جگر اين تيم را بالا آورديم واقعاً چه قدر سختى کشيديم ولى در فينال ببازى خيلى سخت است، اين هواداران ماهها بود منتظر اين قهرمانى بودند حيف!
* دنبال مقصر نباشيد، من اطمينان دارم، پرسپوليس با همين کادر و همين نفرات با ده امتياز بيشتر نسبت به ساير تيمها قهرمان ليگ خواهد شد.
* به غير از سه بازيکنى که من گرفتم، (نيکبخت، بادامکى و آشوبي) مابقى نفرات را انصارىفرد آورد و دليل اختلاف من با وى سر همين بود. من اين نفرات را نمىخواستم من کعبي، نصرتى و رزاقى را خواستم که او آنها را نياورد، من هيل را مىخواستم نه اين نفرات را، اين پرسپوليس را انصارىفرد بست نه من!
ولى باهمه تفاصيل اين پرسپوليس هم مىتواند قهرمان گردد.
* من راجع به کاويانپور حرفى نمىزنم چرا که پيش از اخراج وي، اشتاين يک گزارش کامل از آزمايشات به دست انصارىفرد داد و حالا او مىفهمد که آرىهان همه کارهايش روى حساب و کتاب انجام شد. باز هم مىگويم دواىدرد اين پرسپوليس، پروين است. او برگردد اين تيم درست مىشود.
* هدف من قهرمانى آسيا بود، اگر در پرسپوليس مىماندم اين تيم را قهرمان جامحذفى مىکردم، من مىدانستم پرسپوليس را چطور قهرمان کنم، پرسپوليس بايد کار را در تهران تمام مىکرد.
-
وزير رفاه: نمىتوانيم در خدمت فتحا...زاده باشيم! فتحا...زاده: مىخواهند دوستان خودشان را بياورند
سرانجام پرويز کاظمي، وزير رفاه و تأميناجتماعي، مخالفت خود را با احراز پست مديرعاملى باشگاه استقلال توسط على فتحا...زاده علنى کرد و گفت: «نمىتوانيم در خدمت ايشان باشيم.» مخالفت وزيررفاه با فتحا...زاده اما پيش از اين به صورت شايعهاى به گوش مىرسيد و هيچگاه بهطور رسمى بيان نمىشد. هيأتمديره روى او اصرار مىکرد اما «رفاه» هر بار به بهانهاى از کنار نام او مىگذشت. ديروز اما کاظمى گفت که با مديرعاملى فتحا...زاده موافق نيست و دليل آورد: «ايشان از نظر مالى خواستههايى داشتند و از آنجا که تأمين اين خواستهها از جانب ما مقدور نيست، بنابراين نمىتوانيم در خدمت ايشان باشيم.»
او اما حرفى از خواستههاى مالى فتحا...زاده به زبان نياورد اما آيا فتحا...زاده با وزيررفاه جلسهاى داشت و در اين جلسه درخواستى مطرح کرد؟
جزئيات جلسه فتحا...زاده و کاظمى
فتحا...زاده روز گذشته در گفتوگويى با «خبرورزشي» جزئيات جلسه خود با وزيررفاه را تشريح کرد. او گفت: «باشگاه هماکنون حدود 5/2ميليارد بدهى دارد. من از ايشان خواستم تا اين بدهىها را پرداخت کنند و باشگاه را «صفر»تحويل من دهند. به ايشان هم گفتم زمانى که خواستيد باشگاه را از من بگيريد آن را «صفر» به شما مىدهم و بدهى به جاى نمىگذارم.»
فتحا...زاده ادامه داد: «بودجه مصوب رفاه براى استقلال حدود 4ميليارد تومان است و قرار بود آقاى کاظمى اين مبلغ را به آقاى قريب بدهند که ايشان استعفا کردند. من به آقاى کاظمى گفتم نصف اين مبلغ را به من بدهيد، يعنى 2ميليارد تومان که با مخالفت ايشان همراه شد.»
او با اشاره به اينکه پرداخت اين مبلغ با توجه به اينکه نصف بودجه مصوب است بايد با استقبال رفاه روبهرو مىشد، افزود: «وقتى با اين مخالفت شد معلوم مىشود که مايل نبودند بنده در خدمت استقلال باشم. با توجه به اين مسائل شرايط براى کار فراهم نبود و نمىشد خواستههايى که رئيس هيأتمديره و هواداران داشتند و دارند محقق کرد.»
فتحا...زاده ادامه داد: «به هر حال اين از اختيارات وزارت رفاه است اما بنده فکر مىکنم اطرافيان آقاى کاظمى در اين ميان بىتأثير نبودند و مجموعه مىخواهد يکى از ميان خود، مديرعامل استقلال شود. آنها دخالت کردند و بايد ديد چه مىشود. من هم عجلهاى براى مديرعامل شدن ندارم! قرار نبود اصلاً وارد ماجرا شوم اما نزديک به يک ماه آقاى رضايى که لطف بسيار دارند از من خواستند و من هم قبول کردم.»
او در پايان گفت: «هميشه سرباز استقلال هستم و هواداران مطمئن باشند هر وقت که استقلال به سمت نامعلومى حرکت کند، هشدار مىدهم.»
واکنش هيأتمديره
در پى مخالفت وزيررفاه با مديرعاملى فتحا...زاده، خبر مىرسد که کاظمى «مهرعلي» را به عنوان گزينه جدى اين پست به هيأتمديره معرفى کرده است. جلسه فوقالعاده هيأتمديره احتمالاً امروز تشکيل مىشود تا در پى تصميم وزير، راهکار مناسبى اتخاذ کند. اعضاى هيأتمديره به شدت با مديرعاملى منوچهر صالحى مخالف هستند و با گزينه مهرعلى چندان موافقت نکردهاند. طبق اساسنامه هيأتمديره بايد مديرعاملى را انتخاب و به مجمع پيشنهاد کند اما فشارهاى وزارت رفاه اين رويه را تغيير داده است.
ديروز يک منبع آگاه به خبرورزشى گفت: «شايد هيأتمديره با اهرم استعفا وزيررفاه را تحت فشار قرار دهد.»
-
بازتاب فينال جام حذفي در سايت گل
سايت گل در گزارشي به ديدار فينال جام حذفي باشگاههاي ايران پرداخته است.
در اين گزارش آمده است : مصطفي دنيزلي سرمربي جديد پرسپوليس طعم تلخ شكست را اين بار در فينال جام حذفي چشيد.
در اين گزارش ضمن بيان اين مطلب كه سپاهان در ضربات پنالتي بر پرسپوليس چيره شد، آمده است: ضربات پنالتي قهرمان دو سال پيش جام حذفي را بار ديگر به قهرماني رساند و سپاهان براي دومين بار در سه سال اخير به ليگ قهرمانان آسيا صعود كرد.
سايت گل در ابتداي گزارش خود ضمن اشاره به تساوي يك بر يك ديدار رفت دو تيم پرسپوليس و سپاهان آورده است: سپاهان با اتكا به تساوي يك بر يك در خانه حريف تنها به يك مساوي بدون گل احتياج داشت تا جام را بالاي سر ببرد.
سايت گل در تحليل خود از نيمه اول اين مسابقه نوشته است: دو تيم نيمه اول را بسيار محتاط آغاز كردند و فرصتهاي اندك بين دو تيم به شكل مساوي تقسيم شده بود. دو فرصت بسيار خوبي كه در اين نيمه براي صلاح حسن مهاجم عراقي پرسپوليس و ابراهيم اسدي ديگر بازيكن اين تيم به دست آمده بود توسط آرمناك پطروسيان مهار شد و اين دروازهبان ارمني خيال 40 هزار تماشاگر اصفهاني را آسوده كرد.
در ادامه اين گزارش به تحليل نيمه دوم پرداخته و آورده شده است: با آغاز نيمه دوم فشار حملات سپاهاني ها بيش از بيش فزوني يافت. آنها دوبار به شكل خطرناكي دروازه پرسپوليس را تهديد كردند اما اين پرسپوليس بود كه گل اول بازي را به ثمر رساند.
سايت گل در ادامه گزارش خود از ديدار فينال جام حذفي ايران آورده است: پس از به ثمر رسيدن گل تساوي، دو تيم تمام احتياط خود را فراموش كرده و فرصتهاي بسياري را براي گلزني از دست دادند. در نهايت نيز اين سپاهان بود كه با ضربات پنالتي پيروز ميدان شد و جام را درخانه نگه داشت.
در پايان اين گزارش عنوان شده است: سپاهان همراه با استقلال نمايندگان ايران در ليگ قهرمانان آسيا خواهند بود.
-
آندرانيک تيموريان:اختلاف بولتون و ابومسلم ربطي به من ندارد
آندرانيك تيموريان در مورد آخرين وضعيتش در بولتون گفت: روز سهشنبه در جام حذفي برابر والسال ، 60 دقيقه بازي كردم و خوشبختانه همه چيز خوب پيش ميرود.
وي با بيان اين مطلب اظهار داشت: تيمهاي انگليسي به بازيكنان تازهوارد به سادگي ميدان ميدهند و بايد از فرصتهاي كمي كه نصيبم ميشود، استفاده كنم. البته به هيچ عنوان نگران نيستم و براي فيكس شدن در بولتون احتياج به زمان دارم.
هافبك ايراني بولتون تاكيد كرد: سطح رقابت در بولتون بسيار بالاست و براي قرار گرفتن در تركيب ثابت اين تيم بايد بيش از حد تلاش كنم. در حال حاضر بازيكناني چون كيوين نولان، گري اسپيد و ايوان كمپو رقيبان اصلي من محسوب ميشوند و كار سادهاي در پيش ندارم.
تيموريان در ادامه صحبتهاي خود گفت: دوست دارم با بولتون، قهرماني در ليگ برتر را و يا جام حذفي را تجربه كنم و با درخشش در اين تيم، پيراهن تيمهاي بزرگ را بر تن كنم. در انگليس، بولتون يك تيم متوسط به شمار ميرود ولي مطمئن باشيد كه تمامي تيمها را اذيت خواهيم كرد. بولتون در سالهاي گذشته هميشه در جام يوفا حضور داشته است و يك تيم باشخصيت به شمار ميرود.
آندو درخصوص خبر رشوهگيري سام آلاردايس، سرمربي بولتون كه هفته گذشته مطرح شد، گفت: اين مسائل مربوط به گذشته است و من از رشوهگيري سرمربي تيم بيخبر هستم. دوست ندارم به اين اتفاقات توجه كنم و براي من فقط تمرين كردن و درخشش در بولتون مهم است.
وي در خصوص اختلافات مالي ابومسلم و بولتون اظهار داشت: بدون مشكل خاصي به بولتون پيوستم و اختلاف اين دو باشگاه به من ربطي ندارد. البته اين مشكل حادي نيست و به زودي حل ميشود.
آندرانيك درخصوص بازي ايران و چينتايپه گفت: شنيدهام قلعهنويي قصد دارد در اين بازي از لژيونرها استفاده كند. با اين شرايط فدراسيون فوتبال بايد هماهنگيهاي لازم را با باشگاه بولتون انجام دهد تا بتوانم در اين بازي حضور پيدا كنم.
وي در پايان اظهار داشت: بدون لژيونرها هم ايران دچار مشكل نميشود ولي همه چيز به تصميم قلعهنويي بستگي دارد. او تشخيص داده كه لژيونرها را در اختيار داشته باشد تا مشكل خاصي ايجاد نشود.
-
اخراج كاويانپور از قيصري اسپور به دليل دوپينگ
باشگاه فوتبال قيصري اسپور تركيه اعلام كرد: رابطه اين باشگاه با "حامد كاويانپور" فوتباليست ايراني كه از داروي محرك استفاده كرده است، قطع ميشود.
"سليمان حرما" سرمربي تيم قيصري اسپور روز جمعه گفت: در كنترلهايي كه بعد از مسابقه بين "قيصري اسپور" با تيم "گنچلر بيرليغي" آنكارا به عمل آمد، روشن شد كه حامد كاويانپور بازيگر اين تيم از داروي محركي به نام "متيل فنيت" استفاده كرده است.
وي افزود: باشگاه قيصري اسپور با بازيكناني كه از داروي محرك استفاده ميكنند برخورد تند دارد و راه خود را با كاويانپور هم جدا ميكند.
سليمان حرما گفت: داروهاي دوپينگ، داروهايي نيستند كه اشتباها يا به قصد درمان مورد استفاده قرار گيرند، از اين رو استفاده از اين محركها عمدي ارزيابي ميشود.
سرمربي اين تيم در اظهارات خود كه در پايگاه اينترنتي اين باشگاه نيز منتشر شد، افزود: هنوز نامه رسمي در مورد استفاده كاويانپور از داروي محرك به باشگاه قيصري اسپور نرسيده است و به محض دريافت نامه از فدراسيون فوتبال تركيه، ارتباط كاويانپور با اين باشگاه قطع خواهد شد.
سليمان حرما توضيح نداد كه چرا قبل از تاييد رسمي استفاده كاويانپور از داروي محرك، به اخراج وي از تيم اقدام كرده است.
در اين ميان رسانههاي تركيه نيز امروز اين خبر را به عنوان "اولين انفجار بمب دوپينگ در سوپر ليگ" امسال اين كشور منعكس كردهاند.
به نوشته شماره روز جمعه مليت، كاويانپور در فصل سال جاري فوتبال به اين تيم منتقل شده است.
روزنامه مليت در اين مورد نوشت: كار كاويانپور به شوراي انضباطي فوتبال تركيه محول شده است.
بر اساس مقررات انضباتي، فوتباليستي كه استفاده وي از داروي محرك ثابت شود، در مرحله اول براي شش ماه از بازي منع ميشود.
در صورت تكرار اين جرم، به دو سال محروميت از فوتبال و در صورت استفاده سهباره براي همه عمر از شركت در بازيهاي رسمي محروم ميشود.
-
ياران رحمان ميلان را ناکام کردند
تيم فوتبال آث ميلان شنبه شب پس از يك تساوي بدون گل در خانه ليوورنو ركورد كسب صد در صد امتيازات بازيها را در اوايل مسابقات فصل جاري سري آ از دست داد .
به گزارش خبرگزاري رويترز از رم ، ميلان كه به جرم مشاركت در رسوايي تباني در فوتبال ، مسابقات اين فصل را با منهاي هشت امتياز آغاز كرد اكنون پس از چهار بازي دو امتيازي است و هفت امتياز با پالرمو فاصله دارد كه يكشنبهشب به خانه امپولي خواهد رفت.
ميلان در نيمه اول بازي در ورزشگاه " پياچي " ليوورنو بر زمين سلطه داشت و كاكا بازيساز برزيلي ميلان يك بار با شوت خود از خارج محوطه جريمه توپ را مماس با تير دروازه بيرون فرستاد و " فيليپو اينزاگي " نيز با يك شوت سرضرب توپ را به بالاي تير دروازه زد.
"كريستيانو لوكارلي " تنها شانس تيم ميزبان را پيش از وقت استراحت دو نيمه از دست داد و پس از ورود به محوطه جريمه با يك شوت سركش توپ را به سوي جايگاه تماشاگران فرستاد.
با اين حال ليوورنو كه در نيمه اول شانس گلزني خود را از دست داده بود در نيمه دوم هماهنگ تر ظاهر شد .
در اين بازي رحمان رضايي در ترکيب ثابت ليورنو بود و اتفاقا نمايش قابل قبولي داشت.
ديروز پيش از اين بازي و در نخستين ديدار هفته ي چهارم سري آ هم کاتانيا مقابل مسينا به تساوي دو – دو رسيدند.
در همين چارچوب امشب در مهمترين بازي اينترميلان قهرمان ايتاليا و مدعي پيش از فصل به ديدار كيوو خواهد رفت.