سلام آقا محمد و سال نو شما مبارک
راستش گیج بازی در آوردم و سوتی دادم که امروز رفتم درستش کردم. البته بار اول نبود که سپرده با کارت باز می کردم و فکر کنم 10 تایی واسه خودم و دیگران سپرده با کارت تو بانک باز کردم. قضیه این بود که کارمند بانک ملت دفترچه کوتاه مدت رو که داد اشتباه کردم و یه لحظه شک کردم که نکنه روز شمار 20 درصده و نیاز به برگه کارت مقوایی نداره. در حالیکه اون فقط دفترچه کوتاه مدت با سود 10 درصد بوده و چون من تو بانک ملت حساب نداشتم بعد از گرفتن دفترچه باید می رفتم پیش مسئول شعبه که انتقال بده به شماره اختصاصی اون مبلغ سپرده و کارتشو بده. خلاصه سود 2 روز 20 درصد به مبلغ 28 میلیون سر یه چیز احمقانه و ساده از دستم رفت و کارمند وظیقه شناس اصلا راهنمایی نکرد که بابا این 10 درصده و حرفی از قرار داد یکساله 20 نزد در حالیکه دید من بار اول دارم تو ملت حساب باز می کنم. سوتی و اشتباه احمقانه خودم هم بود اما از کارمند بانک هم توقع میره که حرفی یا یاد آوری بکنه که اینجا این چیزا تعطیلیه. حالا اگه یه پیرزن و پیرمرد یا کسی که اصلا هیچی از داستانهای هزار و یک شب بانکها نمی دونه و میومد حساب رو اینطوری باز می کرد تازه سر ماه می فهمید سود 10 دادن بهش و ضرر و اعصاب خوردی داشت.
حالا یه سوال و ابهام که به این سوتی من ربط داره اینه من اون لحظه فکر کردم خب مبلغ 28 میلیون تو این دفترچه است و سودش هم سر ما داخل همین دفترچه ریخته میشه. و همین باعث گیج بازی من شد. اما سوال:
چرا بانکها سود یک سپرده کوتاه مدت رو داخل همون دفترچه نمی ریزن و باید یک دفترچه قرض الحسنه یا هر اسم دیگه ای که داره باید براش باز کرد؟ از لحاظ فنی مشکلی برای این کار است یا دلیل دیگه ای داره؟ تو این مورد سپرده کارتی منظورم نیست چون واضح است که سود مبلغ داخل (سپرده کارتی) باید بره داخل دفترچه. اما مثلا من تو مهر اقتصاد یک سپرده بدون کارت تو دفترچه دارم که سودش میره تو دفترچه قرض الحسنه. چرا؟ نمیشه سودش بره داخل همون شماره حساب و دفترچه کوتاه مدت که مبلغ اصل پول هست؟ اگر نمیشه به چه دلیل منطقی یا غیر منطقی؟:n02:
ممنون