نصب آفتمات يا همان رله كار مشكلي نيست و شما هم ميتونين خيلي راحت اين كار رو انجام بديد به شرطي كه ترتيب پايه ها و اتصال اونها رو بدونين.
من براتون توضيح ميدم و مطمئن هستم اگر بر اين اساس كار كنين نتيجه ميگيرين چون تمام رله ها رو خودم سوار كردم.
قبل از هر چيز در مورد نوع آفتماتهاي موجود در بازار امروز توضيحي بدم.
در حال حاضر بيشتر آفتماتهاي درجه 2 و 3 چيني خيلي زياد شده و قيمت اونها هم بين 2000 تا 3000 تومان متغيره. البته يك مدل تايواني با مارك ELEPA كه تا 40 آمپر شدت جريان رو ميتونه تامين كنه و بصورت ضد آب ساخته شده و موقع اتصال يك L E D سبز توي اون روشن ميشه كه قابل ديدنه و در كل كارايي خوبي داره.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مدلهاي 4 و 5 پايه توي بازار همه يك كار انجام ميدن و تفاوت خاصي بين اونها نيست جز استفاده در موارد مشخص كه توضيح ميدم.
اول يك نگاهي به پايه ها و ترتيب شماره هاي اون ميندازيم.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] همونطوري كه ميبينين 5 تا پايه وجود داره و كنار هر پايه يك شماره نوشته شده.
30 . 85 . 86 .87 . 87A
اين شماره ها مشخص ميكنه كه هر پايه بايد چه برقي به اون وصل بشه. ترتيب اتصال معمولا روي بدنه رله يا قوطي اون نوشته ميشه اما من اينجا توضيح دقيقتر ميدم تا كاملا براتون قضيه روشن بشه.
پايه شماره 85 به برق منفي وصل ميشه. يعني از اون يه سيم به بدنه وصل ميكنين . معمولا اين سيم رو به يك سر سيم كوچيك متصل كرده و زير پيچي كه رله رو از پايه اون به بدنه متصل ميكنه، وصل ميكنن.
پايه شماره 86 برق مثبت كليد هست. يعني برقي كه از كليد قطع و وصل اون وسيله برقي، به مصرف كننده ميره. براي مثال فرض كنيم شما اين رله رو براي يك فن برقي يا چراغ نصب كرديد. اون فن يا چراغ براي روشن و خاموش شدن حتما يك كليد داره. برق مثبتي كه از اون كليد به چراغ يا فن وصل ميشه رو بايد به اين پايه شماره 86 وصل كنين.
پايه شماره 30 برق مستقيم مثبت از سمت باطري يا اتوماتيك استارت هست و از اون به اين پايه وصل ميشه. چون قراره برقي كه براي اون مصرف كننده تامين ميشه، شدت جريان و ولتاژ خوبي داشته باشه ، معمولا از خود منبع برق كه باطري هست ميگيرن. گاهي هم از سر اتوماتيك استارت ميگيرن كه اولين اتصال محكم و قوي رو ميتونه ايجاد بكنه. اين ديگه انتخابش دست خودتونه.
پايه شماره 87 برق مثبت براي مصرف كننده است.يعني بايد از اين پايه يك سيم به مصرف كننده يا همون لامپ يا فن مثال خودمون بكشيم و برق مصرفي اون رو از اين پايه تامين كنيم.
پايه شماره 87A كه در حالت خاموش و قطع پايه 30 ( مثبت مستقيم باطري) به اين پايه وصل ميشه و براي موارد خاصي كه مصرف كننده چند حالت داره استفاده ميشه مثل فن بخاري و كولر كه سرعتهاي مختلف داره يا موتور برف پاكن كه دو يا سه حالت داره.
وقتي بر اين اساس پايه ها رو مشخص كرديد و برق رو به اونها وصل كنين هيچ مشكلي پيش نمياد.
يك توصيه هم دارم و اينكه سعي كنين بجاي استفاده از فيش و روكش فيش معمولي كه زود اكسيده و خراب ميشه ، از اين سوكتهاي اتصال رله استفاده كنين كه خيلي خوب و محكم و مناسب ساخته شده و كارايي قطعه رو خيلي بالا ميبره. هروقت هم نياز به تعويض رله بود اون رو راحت در ميارين و سريع يكي ديگه بجاي اون نصب ميكنين بدون اينكه ترتيب پايه ها بهم بخوره.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]