نوشته شده توسط behroooz
در گفتگوي اختصاصي با ايپنا؛
احمدرضا عابدزاده: نميتوانم خودم را تحميل کنم
فوتبال ما نتيجهگراست تا آينده نگر
--------------------------------------------------------------------------------
در اواسط دهه 60 فوتبال ملي مرحوم پرويز دهداري به دروازه بان جواني اعتماد کرد و حراست از دروازه ايران را در جام ملتهاي آسيا به وي سپرد. همگان به اين باور بودند که ناپختگي و کم تجربگي اين دروازهبان کار دست ايران ميدهد و تيم ملي را از رسيدن به سکو محروم ميکند، ولي درخشش دور از تصور وي باعث شد عنوان سومي اين رقابتها به ايران برسد و از همان موقع تا رقابتهاي جام جهاني 1998 فرانسه به مدت يك دهه دروازه تيم ملي را بيمه کرد.
به طوري که مدافعان آن موقع تيم ملي همچون نادر محمدخاني و جواد زرينچه ميگفتند با حضور وي در زمين، تيم ايران با 22 بازيکن به مصاف حريفان خود ميرود و اين دروازهبان براي خودش يک تيم است. علاقهمندان به فوتبال هيچگاه ايستادگي وي را با دندههاي شکسته شده در مقابل ژاپن، بيرون کشيدن توپي که از خط دروازه هم رد شده بود و حتي دوربينهاي تلوزيوني هم اين عمل وي را در ديدار با قطر نتوانسته بودند به تصوير بکشند، خودباوري در ديدار مقابل استراليا در حالي که تيم ايران دو گل از حريف خود عقب افتاده بود و در آخر جام جهاني فوتبال در سال 1998 که آخرين حضور اين چهره محبوب و دوست داشتني تيم ملي بود را فراموش نخواهد کرد. پس از آن با بيمهريهايي که نسبت به وي روا داشته بودند روانه بيمارستان کسري شد و با مرگ مغزي دست و پنجه نرم کرد، ولي دعاي خير مردم باعث شد خداوند به احمدرضا عابدزاده دوباره جان تازهاي ببخشد و عرصه فوتبال ملي و باشگاهي بار ديگر شاهد حضور وي باشد. پس از حضوري کوتاه در باشگاه النصر امارات و استقلال اهواز به عنوان مربي دروازهبانها اين بار فدراسيون فوتبال عابدزاده را به عنوان دستيار رنهسيموئز در تيم ملي اميد برگزيد تا وي بتواند تجربيات گرانبهايش را در اختيار دروازهبانهاي آتيهدار و پشتوانه تيم ملي بزرگسالان قرار دهد. به اين بهانه گروه فوتبال خبرگزاري ورزش ايران(ايپنا) با احمدرضا عابدزاده مربي حال حاضر تيم ملي اميد کشورمان مصاحبهاي ترتيب داد که اهم آن را در زير ميخوانيد:
پرسپوليس و سپاهان دو تيمي که سالهاي سال براي آنها زحمت کشيدهاي به فينال جام حذفي راه پيدا کردهاند و همان طور که ميداني نتيجه ديداررفت يک بر يک مساوي به پايان رسيده است. با توجه به شناختي که از هر دو تيم داري شانس کداميک براي قهرماني در جام حذفي از ديگري بيشتر است؟
سپاهان در ديداررفت توانست يک امتياز با ارزش در مقابل پرسپوليس به دست آورد و اميدوارانهتر به ديدار برگشت نگاه کند، ولي اين رابايد قبول کنيم پرسپوليس در هيچ استاديومي غريبه نيست و حمايت طرفداران پرشور خود را به همراه دارد. درمجموع هرتيمي که بهتر بتواند از موقعيتها استفاده کند و اسير ضد حملات حريف نشود ميتواند سربلند از اين ديداربيرون آيد.
آيا براي تماشاي اين ديدار به اصفهان سفر ميکني؟
بله، دوست دارم يک بار ديگر خاطرات حضورم در تام و سپاهان اصفهان برايم زنده شود و به همين خاطر اين ديدار را از نزديک تماشا خواهم کرد.
با نظر فدراسيون فوتبال و رنهسيموئز به عنوان مربي دروازهبانهاي تيم ملي اميد برگزيده شدي، چه برنامهاي براي بالاتر رفتن سطح تمرينات و انگيزه اين بازيکنان مد نظرت قراردادهاي؟
تنها دريک جلسه مشترک يک سري صحبتهاي ابتدايي را انجام دادم و تا شروع تمرينات که از روزشنبه هفته آينده خواهد بود، اگر بتوانند توقعات و انتظاراتم را برآورده کنند با کمال ميل تجربياتم را در اختيار دروازهبانهاي تيم ملي اميد قرار خواهم داد.
يعني ميخواهي بگويي براي پذيرفتن اين سمت در تيم ملي اميد ترديد داري؟
ترديد که نه، ولي بايد امکانات و تجهيزات لازم و مدنظر را فراهم ببينم تا با خاطر آسودهتري درتمرينات حضور پيدا کنم.
همکاري با رنهسيموئز برزيلي که در تيمهاي مختلف تجربه مربيگري دارد براي تو تازگي ندارد؟
بسيار مشتاق هستم تا از تجربيات وي درجهت بالا بردن سطح دانش فوتبالم استفاده کنم و در مواقع لزوم به سيموئز مشاوره فني هم بدهم.
در بازي تيم ملي نوجوانان ايران و ژاپن داود نوشه صوفياني درخشش دور از تصوري داشت و همگان عقيده دارند که اگر دچار حاشيه نشود ميتواند عابدزادهاي ديگر درفوتبال ما باشد؟
با انجام چند بازي نميشود در مورد آينده يک دروازهبان آن هم در اين سن اظهار نظر منطقي داشت، ولي اگربتواند پلههاي ترقي را يک به يک بگذراند، قطعا آينده درخشاني در پيش رويش خواهد داشت و تا سالهاي سال دروازه تيم ملي رابيمه خواهد کرد.
در فوتبال ما رسم بر اين بوده که هر وقت دروازهباني در سنين نوجواناني و جواناني خود را نشان داده است سريع به تيم بزرگسالان راه يابد و در همان جا هم بازيهاي بينقصي را به نمايش بگذارد. آيا اين رويه کار درستي به نظر ميرسد؟
براي بازي کردن خير، ولي ميتواند چند سال در تيم بزرگسالان کسب تجربه کند و در برخي بازيهاي دوستانه براي چند دقيقه به ميدان برود. آن وقت است که استعدادهايش هرز نميرود