البته در این که تعداد کاربراش خیلی زیاده شکی نیست. منم خیلی قصد بحث درباره این موضوع ندارم. یه سرچ ساده بزنید می فهمید چرا ابونتو منفور هست.نقل قول:
چند تا از دلایلش رو هم می گم:
۱. رسما برنامه جاسوسی نصب می کنه تو سیستم هیچکس صداش در نمیاد؛ می گن که اگه دوست ندارید می تونید خاموشش کنید :n08:
۲. Canoncial و توصعه دهنده های ابونتو برای لینوکس هیچ کاری انجام ندادن. تعداد پچ هایی که ابونتو برای لینوکس فرستاده از تعداد پچ های جنتو هم کمتره. یعنی عملا دارن مفت مفت استفاده می کنن. البته از نظر قانونی مشکلی نیست ولی این باعث میشه که اعتبار Canoncial پیش کاربر های حرفه ای تر زیر سوال بره (اونایی که خودشون برنامه های ازاد مینویسن و به ساختشون کمک می کنن) بعنی عملا بود و نبود ابونتو برای دنیای لینوکس هیچ فرقی نداره.
اما حالا شما بیا شرکت Red Hat رو نگاه بکن؛ شاید اگه Red Hat نبود لینوکس نصف توصعه دهنده های الانش رو نداشت.
۳. سازنده های ابونتو با سازنده ی بقیه ی برنامه های ازاد ساز مخالف میزنن. مثلا چند تا توزیع به پروژه ی Wayland کمک کردن ولی ابونتو میره یه پروژه ی دیگه که دقیقا قراره کار Wayland رو انجام بده استارت میزنه اسمشم میزاره Mir. حالا Upstart و Unity که بماند
و کلی کارای دیگه
حالا اینا مهمه یا یه فروم درست و حسابی؟
به غیر از ابونتو بقیه ی توزیع ها از خیلی جهات شبیه هم هستن و معمولا مشکلاتشون به توزیع خاص مربوط نمیشه به خاطر همین می گم OpenSUSE. چون اپن سوزه هم یه جورایی برای کاربرای تازه وارد ساخته شده ولی کمتر از ابونتو خنگ شده که کمک می کنه بعدا بتونید راحتتر یه توزیع دیگه رو امتحان کنید. حالا اگه دوست نداشتید توزیع های دیگه مثل PCLinuxOS هم خوبن. Fedora هم خیلی خوبه ولی چندان برای تازه وارد ها مناسب نیست.
من خودم با ابونتو ۹.۰۴ شروع کردم. توزیع های خیلی زیادی رو امتحان کردم. Debian, Fedora, CentOS, OpenSUSE و چند تای دیگه که یادم نمیاد. اخرین توزیعی هم که نصب کردم Arch بود و الان هم ارچ دارم؛ واقعا توزیع عالی ای هست اما برای تازه وارد ها نیست. به زودی هم قصد دارم Gentoo رو امتحان کنم.
بگذریم. در هر حالت خواستم بگم صرفا ابونتو تنها توزیع توی دنیا نیست. خیلی از حرفه ای هارو میشناسم که با همین ابونتو حال می کنن (مثل جناب senaps) ولی خوب ابونتو برای خیلی بیشتر از حرفه ای ها یه جورایی مسخره است. کافیه یه سر به IRC های توزیع هایی مثل Arch یا Gentoo بزنید ببینید چطوری Ubuntu رو مسخره می کنن.. :n02: