توی این فروم خیلی مطالب مرتبط با دوربین خوندم و متاسفانه حرفهای غیر فنی کم ندیدم. لطف کنید توجه کنید که کیفیت دوربین عکاسی دیجیتال بر اساس مگاپیکسل آن مشخص نمی شود. بر اساس یک سنسور با اندازه ی برابر ، بالا بردن مگاپیکسل فقط قابلیت بزرگ چاپ کردن عکسها را بیشتر میکند و عکسها حجیم ترند. کیفیت عکسها تغییری نمی کند. شک دارم کسی بخواهد از گوشی موبایل برای شرکت در مسابقات عکاسی جهانی شرکت کند یا نمایشگاه عکس حرفه ای ترتیب دهد تا مثلا بخواهد عکس ویواز را در ابعاد 50x70 سانتی متر مربع چاپ کند. بخواهیم یا نخواهیم بهترین گوشیها قابلیت رقابت با دوربین های کامپکت را هم ندارند. حالا کسانی هستند که ذاتا هنرمند و گرافیست و عکاسند و با یک گوشی ساده عکس میگردند و با کمک فتوشاپ و پلاگ این های افزوده و نرم افزار فتوزوم کارهای قابل توجهی ایجاد میکنند و تا حد زیادی آنها را بزرگتر می نمایند.
حالا بارها و بارها می بینم که نوشته شده ""....من ویواز را برای سه مگاپیکسل بالا بودن و بهتر بودن کیفیت عکاسی آن انتخاب کردم.""
این اشتباهات به کرات در سایتهای فارسی و بعضی از سایتهای خارجی دیده می شود. به این سایت که کلا میانه ی خوبی با دوربینهای سونی اریکسون هم ندارد و امتیازات پایینی هم نصیب آنها می کند سر بزنید و در این لینک کیفیت عکاسی دوربینها را هم با هم مقایسه کنید. قضاوت با خودتان.
{{
کد:
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=62&mo1=1194&p1=9317&ma2=62&mo2=1087&p2=8338&ph=1
}}
توجه داشته باشید که ملاک تعریف یک دارنده ی گوشی از کیفیت عکاسی اش دلیل بر کیفیت آن نیست و باید مقایسه شوند. فردی که تا دیروز با وبکم کامپیوترش که کیفیت خوبی هم نداشته با دیدن عکسهای گوشی خوبش از خوشحالی ذوق میکند. اما یک عکاس حرفه ای بعکس بهترین گوشیها هم راضی اش نمیکند.