یه مشکلی که هست اینه که ، وقتی به صورت live میارم بالا و تو کنسول میزنم fdisk -l میگه
در صورتی که هارد من mbr هست نه gpt .کد:WARNING: GPT (GUID Partition Table) detected on '/dev/sda'! The util fdisk doesn't support GPT. Use GNU Parted
Printable View
یه مشکلی که هست اینه که ، وقتی به صورت live میارم بالا و تو کنسول میزنم fdisk -l میگه
در صورتی که هارد من mbr هست نه gpt .کد:WARNING: GPT (GUID Partition Table) detected on '/dev/sda'! The util fdisk doesn't support GPT. Use GNU Parted
به جای fdisk بزن gdisk ببین چیزی میاره، اگه اوورد یعنیgpt هست دیگه.نقل قول:
میشه gpt رو به mbr تبدیل کرد، بدون اینکه اطلاعات از دست بره، تو گوگل سرچ کن پیدا میشه.
Sent by me using my device from here right now.
1- موقع نصب که از Gparted استفاده میکنه که همه پارتیشنها را نشون میده.
2- من الآن درگیر تبدیل MBR به GPT هستم(مصیبتیه). حیف GPT نیست که تبدیلش کنید؟
1-دقیقا برای من هیچی نشون نمی داد بماند، میگفت unallocated هست کل هاردت...:n08:نقل قول:
2-هارد من mbr بود ولی چون قبلا یه بار gpt بوده مثل این که خوب تبدیل نشده بوده. که با دستور (برنامه ) fixparts درستش کردم. وقتی زدم گفت یه اثراتی از gpt هست. میخوای فقط از mbr استفاده کنی؟ گفتم آره بعد w رو زدم که تغییرات رو روی هاردم write کنه بعد درست شد. بدون از دست فتن اطلاعاتم.
حالا یه سوال: شما چرا میخوای تبدیل کنی به gpt ؟ مگه لینوکس با gpt میتونه کار کنه؟ هارد من که mbr بود و فقط یه آثاری از gpt پیدا بود مشکل داشت باهاش. یا شاید هم چون ناقص بوده این طور بوده؟:n13:
لینوکس با gpt مشکلی نداره، من opensuse رو رو سیستمم ریخته بودم و gpt هم بود. مشکلی نداشتم.نقل قول:
ولی بعدش که archbang ریختم کلی سر نصب داغون شدم. اخر هم mbr کردم و هم از syslinux استفاده کردم. گراب اصلا نمیشناخت، احتمالا درست بلد نبودم.
Sent by me using my device from here right now.
لینوکس با gpt راحتتر کار میکنه تا ویندوز.اگر هارد gpt باشه هم حتما تو مرحله نصب شناسایی میشه.
فقط یه نکته مهم.gpt مایکروسافت مثل خود مایکروسافت باید بره گمشه !!! گرچه در اساس فرقی با pure gpt که در لینوکس استفاده میشه نداره.اما برای بوت صحیح از طریق grub نیاز به یه
پارتیشن بدون فرمت به حجم ۲ مگابایت درست در ابتدای هارد دیسک داریم.grub به صورت هوشمند stage 1.5 خودشو روی این پارتیشن بی فرمت قرار میده تا بتونه عملیات بوت رو انجام بده.ضمنا این پارتیشن باید پرچم bios_grub داشته باشه.gpt مایکروسافت یه پارتیشن مخفی ۲۰۰ تا ۵۰۰ مگابایتی در ابتدای هارد قرار میده و طبیعیه که با وجود اون نشه لینوکس رو از طریق grub بوت کرد.اما بالعکس بوت ویندوز از طریق pure gpt مشکلی نداره.
تو gpt هروقت اراده کنید میتونید طرح پارتیشن رو عوض کنید( بدون از دست رفتن اطلاعات) و چون همه پارتیشنها primary هستند مشکلات mbr رو نداره.ضمن مزایای دیگه ای که داره.
من از MBR استفاده میکردم تا بالاخره با استفاده ز gdisk در لینوکس اونو تبدیل کردم به gpt البته اطلاعاتم سرجاش موند اما بلافاصله بعد از تبدیل دیگه هارد بوتیبل نیست و باید grub رو از طریق livecd دوباره نصب کرد.
ضمنا برای نصب ویندوز باید با استفاده از همون gdisk طرح پارتیشن رو از MBR Protected به MBR-Hybrid تغییر داد.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
من الآن چند روزی هست که گرفتار همین هستم. هنوز هم به نتیجه نرسیدم.
Gdisk گمون کنم هم تو Gparted باشه و هم تو Parted Magic . سیدی لایو هردو را دارم.
ولی ویدیویی دیدم که انگار اول مک (هکینتاش) را نصب میکنه و اون هم هارد را GPT میکنه. اگر اینطور باشه بنظرم از حالت قبلی بهتر باشه.
اون ویندوزی که اجازه نصب لینوکس نمیده مال لپتاپهای جدید باید باشه. (بعد از 2011) که البته میشه دورش زد.
لپتاپ من قدیمیه . یعنی اصلاْ UEFI نیست.
لازم نیست کامپیوتر از بوت امن یا UEFI پشتیبانی داشته باشه تا بشه از gpt استفاده کرد.کامپیوتر من هم نسبتا قدیمیه و مجهز به UEFI نیست.اما اونو از MBR به gpt تبدیل کردم.(بماند که میشه UEFI رو به صورت نرم افزاری هم نصب کرد).
بعضی از کارها تو دنیای لینوکس فقط از طریق ترمینال قابل انجامه.حالا یا اصلا frontend گرافیکی براش درست نشده یا واسط گرافیکی از همه خاصیتهای نرم افزار پس زمینه اصلی پشتیبانی نمیکنه.
کلا واسط گرافیکی که ما باهاش کار میکنیم خودش هیچکارس و متکی به سرویس ها یا نرم افزارهای خط فرمانی پس زمینس(تو ویندوز هم با مخفی کاری بیشتر همینه) تنها کاری که میکنه رها کردن کاربر از تایپ دستورات با صفحه کلیده که البته خیلی هم عالیه منتهی انعطاف پذیری و قدرت رو کاهش میده.
خیلی ممنون... بر اطلاعاتمان افزوده شد...اما اگه الان طرح پارتیشن رو gpt کردیم هیچ جا به مشکل بر نمی خوریم؟ چون یه بار موقع نصب 7 گفت باید mbr کنی و در همین حین من یه بار کل اطلاعاتم رو از دست دادم.:n03:نقل قول:
حالا سوال اصلی اینه که grub رو چه طور باید نصبش کرد و بهش گفت که مثلا این سیستم عامل رو بیار؟ چون از اول که لینوکس نصب کردم لینوکس بالا نمی اومد مستقیم شیرجه میرفت تو ویندوز بعد با boot-repair یه کارایی کردم خودم هم نفهمیدم. بعدش گراب رو می آورد ولی ویندوزم تو لیستش نبود.اصلا گراب کجا نصب میشه؟ تو لینوکس؟
بستگی داره کامپیوتر (مادربرد) ساخت چه سالی باشه.نقل قول:
UEFI از بهار وتابستان 2011 به بعد وارد بازار شد.
من تا آنجا که حوصله داشتم مطلب خواندم. کاملترین مطالب در این زمینه از سایت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هست.
من همه مطالبش را نخواندم؛ ولی همه اش از مشکلات میگه.
من با Gparted هارد را به GPT تبدیل کردم. ولی بعد همه چیز از دست رفت. دوباره MBR کردم و ویندوز را repair کردم.
تبدیل Legacy Bios به UEFI امکان نداره. RodSmith یک روش بنام DUET داره که خودش دردسریه و من از خیرش گذشتم.
حتا خواستم Hybrid MBR کنم. ولی دیدم کلی مشکل براش ذکر کرده. و بعد من ندیدم به سال ساخت اشاره بکنه که این ابهام را بیشتر میکنه.