Japan Race Result
Note - Vergne qualified P11, Maldonado P17; both dropped 10 grid places for engine change. Maldonado had 20s added to race time for pit-lane speeding
Printable View
Japan Race Result
Note - Vergne qualified P11, Maldonado P17; both dropped 10 grid places for engine change. Maldonado had 20s added to race time for pit-lane speeding
Russian Grand Prix - Sochi, 10/12/2014
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Sochi[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Race Date: 12 Oct 2014 Circuit Name: Sochi Autodrom First Grand Prix: 2014 Number of Laps: 53 Circuit Length: 5.853 km Race Distance: TBC Lap Record: -
Fri 10 October 2014 Practice 1 09:30 - 11:00 Practice 2 13:30 - 15:00
Sat 11 October 2014 Practice 3 11:30 - 12:30 Qualifying 14:30
Sun 12 October 2014 Race 14:30
صحنه تصادف دلخراشی که ژول بیانکی راننده ماروشا دیروز تو پیست سوزوکا داشت با برخورد به تراکی که برای حمل ماشین آدرین سوتیل اومده بود به پیست
متاسفانه حال ژول در وضعیت بحرانی هست وبا وجود عمل جراحی خونریزی مغزیش ادامه داره و در حال کما هست امیدوارم هرچی زودتر خبرای خوبی در مورد وضعیتش بشنویم
Russia Practice1
Russia Practice2
ظاهراً در هر آخر هفته گرندپری در رقابت های این فصل قرار است یک شایعه جدید درباره نقل و انتقالات رانندگان بشنویم. بعد از اینکه فتل در گرندپری ژاپن اعلام کرد از تیم ردبول در پایان فصل جدا می شود، حال گفته می شود قرار است این راننده آلمانی در کنار فرناندو آلونسو در تیم مک لارن قرار گیرد.
گرچه بعد از جداشدن فتل از ردبول این راننده آلمانی اعلام نکرد قرار است در کدام تیم حضور داشته باشد، اما مدیران این تیم اتریشی باور دارند او به زودی خبر حضورش در تیم فراری را رسانه ای خواهد کرد.
بعد از گذشت یک هفته، نه فراری و نه فتل خبری درباره سرنوشت خود در فصل آینده منتشر نکردند.
فتل در سوچی گفت: «فعلاً حرفی برای گفتن وجود ندارد، اما امیدوارم به زودی خبری در اینباره اعلام کنم. وقتی این داستان مشخص شد، باید انقدر زیرک باشید تا بفهمید من چرا تا این اندازه صبر کردم.»
گفته می شود خبر جدایی فتل هم فرناندو آلونسو و هم تیم فراری را شوکه کرده است.
از طرفی دیگر، تیم مک لارن هم ادعاهای حضور دوباره لوئیس همیلتون در این تیم را رد کرده بود.
لوئیس همیلتون گفت خبرهایی که در رابطه با جدایی او از مرسدس منتشر شده بی پایه و اساس است و او این روزها تلاش می کند تا قرارداد خود با این تیم آلمانی را بعد از ۲۰۱۵ طولانی تر کند.
در روزهایی که گذشت برخی از خبرگزاری ها مدعی شدند قرار است لوئیس همیلتون در پایان این فصل از تیم مرسدس جدا شود. اما عکس تمامی این شایعات، مدیران مرسدس از تمایل خود برای طولانی تر شدن حضور این راننده بریتانیایی در مرسدس خبر دادند.
همیلتون گفت: «دوران عجیبی را در فرمول یک سپری می کنیم. رانندگان باعث تغییرات زیادی می شوند. رانندگانی که در رده های بالا قرار دارند، جابهجا می شوند. این هم باعث می شود خیال پردازی ها و شایعات بسیاری درباره سرنوشت آنها بشنویم. این داستان های احمقانه را چه کسی می سازد؟ من همیشه این را خیلی صریح و واضح گفتم من در مرسدس هستم تا کار خودم را در فرمول یک انجام بدهم. تا پایان فصل آینده با تیم قرارداد دارم. برای بعد از آن هم تصمیم گرفتیم در میانه های فصل بعد بنشینیم و در رابطه با این موضوع صحبت کنیم.»
«مرسدس به من کمک کرد تا وارد فرمول یک شوم. از سیزده سالگی با این کمپانی هستم. خیلی در این تیم خودم را راحت حس می کنم، اما در عین حال در جریان اتفاقات هم قرار دارم. کاری که باید انجام بدهم این است که کار خودم را در این فصل تمام کنم. امیدوارم عملکردم در این فصل حرف اول و آخر را بزند.»
همیلتون که تا گرندپری موناکو به طور پیاپی توانسته بود چهار بار برنده شود، در این هفته هم برنامه دارد تا با برنده شدن در گرندپری روسیه همان کار را تکرار کند.
او گفت: «راستش را بخواهید خیلی به این قضیه فکر نمی کنم. در ذهنم فقط یک چیز خوب وجود دارد، تمرکز کردن برای کسب عنوان قهرمانی این فصل. این برای من یک سورپرایز بود و واقعاً از این موضوع خوشحالم. فقط به فکر مسابقه دادن هستم. به این فکر نمی کنم که خوب تا الان سه بار پشت سر هم برنده شدم. به چنین چیزی فکر نمی کنم، اما اگر بتوانم آن را در پیست نمایش دهم، خیلی خوشحال می شوم.»
«بعضی از سال ها را به خاطر می آورم. یک برد بدست می آوردیم و دیگر خبری از برنده شدن نبود. امسال واقعاً دور از واقعیت است. در یک دوره می توانید دوبار پشت سر هم برنده شوید. بعد از آن سه بار پشت سر برنده می شوید، بعد چهار بار… امسال مانند سال های گذشته در دوران حرفه ای من نیست. فصل فوق العاده ای است. مشغله اصلی ذهنم در این روزها ژول بیانکی و خانواده او است.»
تیم فرمول یک لوتوس اعلام کرد در فصل ۲۰۱۵ از موتورهای مرسدس استفاده خواهد کرد.
از ماه های گذشته تفاهم لوتوس با مرسدس برای تأمین موتورهای خود در فصل آینده وجود داشت، اما این تفاهم به نوعی رسمی رسانه ای نشده بود. لوتوس اعلام کرد بالاخره کارهای اداری برای تمام کردن قرارداد با رنو به پایان رسیده و این تیم قرار است در سال آینده با موتورهای مرسدس در مسابقات حضور داشته باشد.
با جدایی لوتوس از رنو، این کمپانی فرانسوی احتمالاً بیشتر توان خود را برای ساخت موتورهایی قدرتمند برای تیم ردبول خواهد گذاشت.
رنو که نتوانسته بود شروعی خوب با موتورهای جدید V6 توربو داشته باشد ماه ها پیش اعلام کرد تیم ردبول را مانند تیم اصلی خود می داند و بیشتر توان خود را برای بهبودی شرایط فنی این تیم می گذارد.
بدین ترتیب، با جدایی تیم مک لارن از مرسدس، لوتوس جایگزین آن شد.
با امضاء این قرارداد، لوتوس یکی از پارتنرهای اصلی خود در فرمول یک یعنی کمپانی توتال را هم از دست داد. لوتوس از فصل آینده از سوخت های تولیدی پتروناس برای اتومبیل ها خود استفاده خواهد کرد.
لوتوس که قرار است از موتورهای مرسدس استفاده کند اعلام کرد همچنان از گیربکس های تولیدی خود بهره خواهد برد.
Paddy Lowe از مرسدس عنوان کرد خیلی هم اطمینان ندارد کاکپیت سر پوشیده می توانست ژول بیانکی را در برخورد با تراکتور نجات دهد. این روزها بعد از برخورد بیانکی با تراکتور حامل سائوبر سوتیل، بحث استفاده از کاکپیت سرپوشیده باری دیگر در فرمول یک رواج یافته است.
ژول بیانکی راننده تیم ماروشا در گرندپری ژاپن با تراکتور حامل اتومبیل آدریان سوتل برخورد کرد و در نتیجه این صانحه، آسیب شدیدی دید. این برخورد موجب شد باری دیگر بحث ایمنی در رقابت های فرمول یک مطرح شود.
Paddy Lowe باور دارد بحث استفاده از کاکپیت سرپوشیده که بعد از برخورد بیانکی باز هم در میان مدیران رواج پیدا کرده است نمی توانست به ژول کمکی کند.
لو در مصاحبه با Auto Motor und Sport گفت: «چون رول هوپ (ورودی های بالای سر راننده) اتومبیل کاملاً از بین رفته است، پس اگر در اطراف سر او چیز دیگری قرار داشت می توانست شرایط را ناگوارتر کند.»
ژول بیانکی راننده تیم ماروشا در رقابت گذشته تصادف سختی را پشت سر گذاشت و اکنون در بیمارستان بستری است. ماروشا به احترام راننده فرانسوی خود، در گرندپری روسیه تنها با یک اتومبیل در پیست حاضر خواهد شد.
ماروشا پنجشنبه شب در لیست شرکت کنندگان فدراسیون جهانی، نام راننده ذخیره خود Alexander Rossi را ذکر کرده بود.
اما این تیم اعلام کرد در طول آخر هفته گرندپری روسیه تنها با یک اتومبیل در سوچی خواهد بود.
اتومبیل ژول بیانکی هم که برای مسابقه آماده شده است، در طول آخر هفته در محل گاراژ تیم حضور خواهد داشت.
مکس چیلتن هم تیمی بیانکی گفت: «واقعاً نمی دانم چطور باید وضعیتی که ژول دارد را به زبان بیاورم. حمایت خانواده فرمول یک از او فوق العاده بود. تنها کاری که می توانیم انجام بدهیم این است که کنار خانواده اش باشیم و به آنها کمک کنیم. برای تمام تیم این آخر هفته خیلی پر احساس خواهد بود. برای ژول همیشه دعا خواهیم کرد.»
فرناندو آلونسو بعد از اتمام اولین روز تمرین در سوچی عنوان کرد به رقابت در گرندپری روسیه امیدوار است.
آلونسو امروز در طول تمرینات برگزار شده در سوچی به گروهی که پشت سر مرسدس ها قرار داشت، بسیار نزدیک بود.
او گفت: «خیلی زیاد بر روی تنظیمات اتومبیل کار کردیم و متوجه شدیم هر دو تایر کارکردی تقریباً مانند هم دارند. هر دوری که در سوچی می زدیمف عملکرد تایرها عوض می شد.»
«ترمزگیری در پیست بسیار سخت است، اما امشب در مورد این مسئله حرف می زنیم تا فردا در زمانگیری مشکلی نداشته باشیم.»
آلونسو همچنان عنوان کرد به پیست جدید سوچی خیلی سریع عادت کرده است.
او افزود: «پیست خیلی عجیب است و فکر نمی کردم فرمول یک را در این کشور تا این اندازه تعقیب کنند. به غیر از این، سطح چسبندگی در این پیست امروز خوب بود. این چسبندگی برای یک پیست جدید خیلی جالب و عجیب بود. به همین دلیل، از همان دور اول خودم را در پیست راحت حس می کردم. این هم باعث شد سریع تر پیچ های این پیست را یاد بگیرم.»
Charlie Whiting درباره تصادف بیانکی که تقریباً یک هفته گذشته در جریان گرندپری ژاپن اتفاق افتاد، توضیح داد.
واینیگ امروز در آخر هفته گرندپری روسیه کنفرانس خبری تشکیل داد و در آن تصاویر مربوط به برخورد بیانکی را به نمایش گذاشت.
این فیلم از دوربینی بود که در پیچ هفتم قرار گرفته بود. در این تصویر دیده می شود که اتومبیل ها در پیچ چپ گرد چطور از مسیر خارج می شوند. واتینگ به استناد این تصویر توضیح داد با زیاد شدن شدت باران، خط مسابقه در این پیچ همچنان خشک باقی مانده است، چون اتومبیل ها در حال حرکت از مسیر مسابقه هستند. اما مسیر خارج از خط مسابقه بسیار پر آب است.
ماجرا از آنجایی شروع شد که سوتیل پیچ را باز می پیچد و به دلیل برخورد با آب زیاد، کنترل اتومبیل را از دست می دهد.
وایتینگ در اینباره گفت: «خط خشک تری هم وجود داشت. وقتی باران زیاد می شود، خط مسابقه کمی خیس تر می شود، اما وقتی آدریان سوتیل پیچ را باز می پیچد می بینیم که کنترل اتومبیل را از دست می دهد.»
«سوتیل به قسمت خیس تر مسیر می رود. در آن لحظه سوتیل درست پشت سر بیانکی قرار دارد و با از دست دادن کنترل اتومبیل، اسپین می شود.»
یک دور بعد زمانی که پرچم های زرد را به صورت دوتایی در پیست می بینیم، بیانکی هم درست در همان پیچ از مسیر خیس تر حرکت می کند. اما برخلاف سوتیل، بیانکی پس از اینکه کنترل اتومبیل را از دست می دهد، سعی می کند به موانع کناری پیست برخورد نکند و به همین دلیل اتومبیل از مسیر مسابقه منحرف می شود.
وایتینگ گفت: «می بینیم که ژول هم همین کار را تکرار می کند. آن هم به همان آب برخورد می کند، اما بین رانندگی آنها کمی اختلاف وجود دارد. او مثل آدریان اسپین نمی شود. سعی می کند اتومبیل را جمع کند و به خارج از پیست منحرف می شود.»
وایتینگ همچنین عنوان کرد مشخص نیست بیانکی با چه سرعتی با تراکتور حامل اتومبیل سوتل برخورد کرده است.
چارلی گفت: «صحبت کردن درباره این موضوع کمی زود است. چون بعد از خارج شدن اتومبیل از مسیر، اطلاعاتی از آن در دسترس نیست.»
«به تنها چیزی که می شود اعتماد کرد، اطلاعات GPS است که خیلی هم نمی شود انها را مصداق قرار داد.»
«الان زود است که بخواهیم بگوییم دلیل حادثه چه موضوعی بوده است، چرا که اگر اطلاعات ما در این مورد زیاد شود و دلیل را بهتر متوجه شویم، درست کردن موضوع سخت خواهد بود.»
چارلی وایتینگ همچنین در پایان صحبت های خود به این نکته هم اشاره داشت که ژول حتی اگر با تراکتور حامل اتومبیل سوتیل هم برخورد نمی کرد و به موانع کناری پیست می رسید، باز هم شدیداً آسیب می دید. چرا که سرعت اتومبیل بسیار زیاد بود.
طبق خبری که در Autosport منتشر شد، برنامه پیشرفت و توسعه موتورها در سال آینده اکنون در دستان کمپانی مرسدس است.
امروز گروه استراتژی رقابت های فرمول یک جلسه داشتند. موضوع جلسه این بود که آیا باید پیشرفت و توسعه موتورها در طول فصل آزاد باشد یا خیر.
از ۲۱ عضو گروه استراتژی، ۱۸ عضو خواستار این بودند که باید پیشرفت و توسعه موتورها در طول فصل آزاد باشد. تنها تیم های مرسدس، ویلیامز و لوتوس مخالفت خود را از چنین تصمیمی اعلام کردند.
برای ایجاد تغییر در قوانین، موافقیت بسیاری از اعضای گروه لازم و ضروری بود. از همین رو، مخالفت مرسدس و تیم های استفاده کننده از موتورهای این کمپانی تأثیری در روند تصمیم گیری نخواهد گذاشت.
اما برای اجرایی شدن این تصمیم در سال آینده، باید تمامی اعضای گروه استراتژی موافقت خود را اعلام کنند. به همین دلیل، با مخالفت مرسدس این تصمیم گیری را نمی توان برای اجرایی شدن به دادگاه جهانی ورزش های موتوری برد.
کریستیان هورنر گفت: «نظر مرسدس بعد از گرندپری سنگاپور تغییر کرده است. در آن مسابقه تمامی اعضای گروه موافق این بودند که باید قوانین در این رابطه عوض شود.»
«به نظر می رسد حالا نظر این کمپانی عوض شده است.»
مارکو ماتیاچی هم در این رابطه گفت: «نباید موتورهای فرمول یک فریز باشند. همه موافق بودند تا باری دیگر موتورها را بتوانیم در طول فصل بهتر کنیم. به همین دلیل باید ببینیم گروه استراتژی در این رابطه چه تصمیمی می گیرد.
عملکرد STR09 در اولین روز تمرین در سوچی خوب و رضایت بخش بود. این نظر ژان اریک ورن و دنی کیات رانندگان تورو روسو است.
دنی کیات: «جمعه نرمالی برای ما بود و مانند همیشه برای یافتن تنظیماتی ایده آل برای این پیست جدید کار کردیم. امروز برای ما خیلی امیدوار کننده بود. امیدوارم برای فردا هم بتوانیم قدمی رو به جلو برداریم. اتومبیل خوب دیده می شود و احساس خوبی از سواری آن دارم. بالاخره از رانندگی در این پیست لذت بردم.»
ژان اریک ورن: «جمعه خوبی برای تیم بود. اکیپ تیم برای ساخت این اتومبیل جهت حضور در این پیست، کار فوق العاده ای انجام داده است. صاحب اتومبیل خوبی بودم و عملکرد تایرهای هم خوب بود. البته هنوز هم باید رفتار تایرها را در پیست بسنجیم و بفهمیم. برای سریع رفتن در پیست، باید فردا کارهای بیشتری انجام بدهیم.»
آدریان سوتیل و استبان گوتیرز بعد از دو تمرین ابتدایی در سوچی، عملکرد C33 را ارزیابی کردند.
آدریان سوتیل: «رانندگی کردن در این پیست جدید عجیب بود. پیست پیچ های هیجان انگیزی دارد. به طور کلی تعادل اتومبیل خیلی هم خوب نیست. اما ما توانستیم پیشرفت کنیم. بدون هیچ مشکلی هم توانستیم برنامه خودمان را تمام کنیم. برای فردا باید روی جزئیات کار کنیم تا وضعیت بهتر شود. اما من فکر نمی کنم بتوانیم قدم بلندی برداریم.»
استبان گوتیرز: «بعد از ظهر خوب و پر اطلاعتی برای ما بود. مهم این بود که برنامه را تمام کنیم. میزان چسبیدن تایرها به زمین به نظر خوب می رسید. من فکر نمی کنم عملکرد ما در پیست سورپرایز باشد. رانندگی کردن در این پیست لذت بخش است. البته نباید ژول را هم فراموش کنیم. بهترین چیز برای ژول این است که او را کنار خودمان حس کنیم. تمام فکر و دعاهای ما برای ژول و خانواده او است. باید به او انرژی مثبت بدهیم. تنها کاری که از دست من بر می آید این است که او را حمایت کنم. برای او همیشه دعا می کنم.»
Russia Practice3
Russia Qualifying
Note - Hulkenberg, Magnussen, Chilton drop 5 places for unscheduled gearbox changes. Maldonado drops 5 - remainder of 10-place penalty for engine change at last round
Russia Race Result
Note - Hulkenberg, Magnussen, Chilton, Maldonado dropped 5 grid places for unscheduled gearbox changes. Maldonado also dropped 5 as remainder of 10-place penalty for engine change at last round
این طور که به نظر می رسد، قرار است سباستین فتل در گرندپری آمریکا در زمان گیری ها حضور نداشته باشد و از مسیر پیت مسابقه را آغاز کند.
فتل که در حال حاضر از پنجمین موتور خود در این فصل استفاده می کند، قرار است در آمریکا به موتور ششم برسد. اگر این اتفاق رخ دهد، او ده رده مجازات خواهد شد. اما ردبول برنامه دارد تا ششمین موتور خود را به طور کلی عوض کند و از همین رو پیش بینی می شود مجازات های بیشتری در انتظار این تیم باشد. به همین دلیل، زمان گیری دیگر برای فتل هیچ معنایی ندارد.
فتل بعد از اتمام رقابت در روسیه در مصاحبه با RTL گفت: «رقابت در آستین خیلی سخت خواهد بود، چون شنبه هیچ کاری برای انجام دادن ندارم. احتمالاً به دلیل استفاده از ششمین موتور، زمان گیری را در کنار اعضای تیم تماشا خواهم کرد.»
«به همین دلیل مسابقه را از مسیر پیت شروع می کنم، چون طی کردن مسافت با آن موتور در زمان گیری معنایی ندارد.»
کاموئی کوبایاشی که به دلایلی نامشخص از گرندپری روسیه کنار رفته بود باور دارد کیترهم با مشکلاتی جدی در زمینه تأمین قطعات یدکی رو به رو است.
این راننده ژاپنی از گرندپری روسیه به دلایل نامشخصی کنار رفت. این در حالی بود که کوبایاشی بعد از رقابت اعلام کرد اتومبیل شرایط نرمالی داشت. اما تیم کیترهم در توئیتر خود نوشت کاموئی به دلیل گرمای زیاد ترمزها از رقابت کنار رفته بود و ادامه حضور در سوچی برای او ایمن نبود.
کوبایاشی گفت: «در اتومبیل هیچ مشکلی وجود نداشت. تیم به دلیل اینکه می خواست اتومبیل را سالم نگه دارد من را از رقابت بیرون آورد. مشکل قطعات یدکی داریم و نمی توانیم مسافت های طولانی در پیست حضور داشته باشیم. این چیزی است که مدیران ارشد تیم می گویند.»
هنوز مشخص نیست کوبایاشی در ادامه فصل برای کیترهم رانندگی کند یا خیر.
کمپانی پیرلی اعلام کرد اگر تایرهای دیگری هم به سوچی میبرد، باز هم روند و شرایط حضور تیم ها در این پیست تغییری نمیکرد.
گرندپری روسیه که برای اولین بار برگزار می شد، از جهت مصرف تایر بسیار تعجب برانگیز بود. رانندگان حتی در دورهای آخر رقابت هم توانستند در سوچی تایم های سریعی ثبت کنند. حتی روزبرگ که در دور اول به پیت مراجعه کرد و تایرهای خود را تعویض نمود، با همان تایرهای سخت توانست تا آخرین دور در سوچی بماند و میزان فرسایش تایرهای او بسیار کم بود.
Paul Hembery گفت: «هر کاری کنیم باز هم همه به ما حمله می کنند. انسان ها حافظه کوتاه مدتی دارند. یکی از مشکلات ما این است. درست کردن چنین چیزی هم کار ما نیست.»
«حتی اگر از نرم ترین جنس تایرها هم استفاده می کردیم، فکر نمی کنم چیزی در این مسابقه عوض می شد.»
«اگر از این تایرها (جنس نرم) هم استفاده می کردیم، رانندگان باز هم می توانستند در پایان رقابت دورهای سریعی ثبت کنند. به همین دلیل با تداخل چند مورد، چنین وضعیتی به وجود آمد.»
«اینجا سطح آسفالت خیلی تأثیر داشت. در آینده این وضعیت ممکن است عوض شود.»
«ممکن است به دلیل جدید بودن سطح آسفالت چنین چیزی رخ داده باشد.»
کریستیان هورنر مدیر تیم ردبول هم عنوان کرد رقابت های جدید دیگر هیجان رقابت های قدیمی را ندارد.
او گفت: «یک تعادل باید در این زمینه وجود داشته باشد. این برای اولین بار بود که در سطح این آسفالت مسابقه دادیم. انگار تایرهای پیرلی را در سوچی حتی با شلیک گلوله هم نمی توانستید از بین ببرید. پیست های قدیمی هیجان بیشتری داشتند و از این می توانیم نتایج زیادی بگیریم.»
«در این فصل مسابقاتی وجود داشت که در آن ۲ یا ۳ پیت استاپ انجام می دادیم و همه آنها بسیار هیجان انگیز بودند. امیدوارم در سه رقابت باقی مانده فصل هم این مورد را دوباره تجربه کنیم.»
ژان تاد رئیس فدراسیون جهانی قبل از استارت رقابت در روسیه در میان رانندگانی که برای ژول بیانکی ادای احترام کرده بودند حاضر شد. در تصاویر منتشر شده مشخص بود که تاد با تمامی رانندگان دست میدهد، اما نسبت به آلونسو بیتفاوت است. تاد بعد از اظهارنظرهای مختلف رسانهها درباره این نحوه برخورد خود با آلونسو توضیح داد.
بعد از انتشار ویدئویی که شب گذشته در فضای مجازی قابل مشاهده بود، بسیاری از رسانه ها معتقد بودند که رابطه ژان تاد با آلونسو چندان هم خوب نیست.
تاد درباره این ویدئو توضیح داد و گفت: «چند دقیقه قبل از اینکه در میان رانندگان حضور داشته باشم، آلونسو را در آغوش گرفته بودم. به همین دلیل هم دست دادن دوباره با فرناندو بی معنا بود.»
«هیچ وقت با آلونسو تا این اندازه صمیمی نبودم. ما با هم به فکر دوستمان هستیم که در حال حاضر در بیمارستان بستری است.»
«این تأسف بار است. در چنین روزهایی که یک راننده با زندگی خود دست و پنجه نرم می کند، نشریات به فکر منتشر کردن چنین چیزهایی هستند.»
«قبل از رقابت با رانندگان دیدار داشتم و به بسیاری از آنها سلام کردم.»
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] سباستین فتل نمی تواند در تست ابوظبی که بالافاصله بعد از مسابقه پایانی فصل در یاس مارینا برگزار می شود، با ماشین فراری حضور داشته باشد.
خبرگزاری های ایتالیایی مدعی شدند که با وجود اینکه تیم فراری هنوز اعلام نکرده که سباستین فتل در فصل ۲۰۱۵ لباس قرمز بر تن خواهد کرد یا خیر، از وی خواسته بود تا در تست ابوظبی که بلافاصله بعد از مسابقه پایانی فصل برگزار می شود، پشت فرمان F14-T بنشیند.
تنها در ابوظبی خواهد بود که تیم فراری فرصت خواهد داشت تا فتل را مستقیما با آلونسو و رایکوننی مقایسه کند که در طول مسابقه با همان ماشین رانندگی کرده اند. پیرلی نیز در تست ابوظبی، برای اولین بار لاستیک های ۲۰۱۵ خود را تست خواهد کرد.
اما وقتی مجله اسپید ویک از دیتریش ماتچیتز (مالک ردبول) سوال کرد که سباستین فتل چه زمانی آزاد خواهد بود، جواب داد: “فتل ۵ روز بعد از آخرین مسابقه آزاد خواهد بود.” این تاریخ ۲۸ نوامبر و یک روز بعد از پایان تست ابوظبی خواهد بود. این تمام ماجرا نیست و قهرمان ۴ دوره مسابقات فرمول یک، پیش از این توسط تیم ردبول از تمام مسائل مربوط به فصل جدا شده است. دکتر هلموت مارکو در مصاحبه با روزنامه اتریشی کلین زیتونگ گفت: “فتل در هر مسئله ای که مربوط به توسعه ماشین فصل بعد باشد، نقشی ندارد و اطلاعاتی دریافت نخواهد کرد. این از طراحی کاکپیت تا تنظیمات آیرودینامیکی ماشین فصل بعد را شامل می شود .”
سباستین فتل در هفته گذشته رسما اعلام کرد که در انتهای فصل، بعد از سال ها از تیم ردبول جدا خواهد شد و از همان ابتدای اعلام خبر، شایعات پیوستن فتل به تیم فراری قوت گرفت که همچنین صحبت های خروج آلونسو از فراری و پیوستن احتمالی به مکلارن، به این شایعات دامن زد.
طبق آخرین خبرها، استفانو دومنیکالی مدیر اسبق تیم فرمولیک فراری، به پیشنهاد کار در کمپانی آئودی پاسخ مثبت داده است.
در روزهای اخیر شایعه شده بود که قرار است دومنیکالی جای Wolfgang Ullrich را در آئودی بگیرد.
طبق خبری که در Auto Motor und Sport منتشر شد، دونیکالی به پیشنهاد کار در کمپانی آئودی پاسخ مثبت داده و قرار است تا چند ماه دیگر فعالیت های خود را در این کمپانی آلمانی آغاز کند. البته ناگفته نماند که برخی مدعی هستند دومنیکالی قرار نیست سمت Ullrich را در بخش موتوراسپرت بگیرد، بلکه استفانو می رود تا در آئودی پست دیگری را در اختیار داشته باشد.
با این جابجایی بسیاری بر این باورند که آلونسو قرار است در رقابت های لومان حضور داشته باشد. آئودی در چند سال اخیر تیم غیر قابل شکستی در این رقابت ها داشته و گفته می شود آلونسو هم قرار است برای یک سال با آئودی در این مسابقات شرکت کند.
آلونسو امسال یکی از رقابت های لومان امسال را از نزدیک مشاهده کرده بود و حتی استارت آن را رقابت را هم داده بود. به غیر از این، آلونسو در جریان آن مراسم در گاراژ تیم آئودی دیده می شد.
میکا هاکینن راننده اسبق تیم مکلارن باور دارد این تیم بریتانیایی برای موفقیت یکباره در فصل آتی، به یک معجزه کوچک نیاز دارد.
کمپانی ژاپنی هوندا قرار است سال آینده باری دیگر در فرمولیک حضور داشته باشد و به عنوان تأمین کننده موتور در ۲۰۱۵ همراه با مکلارن در پیست ها دیده خواهد شد.
هاکینن گفت: «در طول دوران حرفه ای حضورم در فرمولیک، با تأمین کنندگان موتور بسیاری کار کردم. وقتی تأمین کننده موتور تیمی عوض می شود، نباید انتظار این را داشت که تیم در همان سال اول به تمامی خواسته های خود برسد. برای اینکه هوندا بتواند در رده های اول حضور داشته باشد، به یک معجزه کوچک نیاز دارد. البته این را هم نباید فراموش کرد که این کمپانی ژاپنی، سابقه طولانی مدتی در موتوراسپرت دارد.»
هاکینن میان سال های ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۱ همراه با مکلارن بود. او در سال اول با موتورهای فورد رانندگی می کرد. بعد از آن با موتورهای پژو در رقابت ها بود و از سال ۹۵ با موتورهای مرسدس مسابقه می داد. او اولین پیروزی خود را با موتورهای مرسدس در سال ۱۹۹۷ بدست آورد.
طبق خبری که در Speed Week منتشر شد، کمپانی ژاپنی هوندا برنامه دارد تا سه سال آینده در رقابت های فرمول یک به عنوان قهرمانی برسد. طبق این برنامه آلونسو هم که جدایی او از فراری پیش بینی می شود قرار است به عنوان نماینده هوندا در تیم مک لارن رانندگی کند.
تقریباً از ابتدای این فصل، خبر جدایی فرناندو آلونسو از تیم فراری در تمامی محافل ورزشی دیده و خوانده می شد. اما هنوز خبری رسمی در این مورد منتشر نشده است.
براساس نوشته های Speed Week آلونسو در صدر لیست رانندگانی است که این روزها هوندا، پارتنر جدید تیم مک لارن به دنبال آنها می گردد. به غیر از این خبرهای ضد و نقیض حاکی از آن است که Luis Garcia Abad مدیر برنامه های آلونسو تقریباً تمامی کارهای این راننده اسپانیایی را با Takanobu Ito از هوندا نهایی کرده است. طبق این خبرها، قرار است هوندا راننده شماره یک مک لارن را انتخاب کند و خود این تیم بریتانیایی در مورد راننده شماره دو تصمیم خواهد گرفت.
اگر قرارداد آلونسو با هوندا نهایی شود، او در طول سه سال، ۱۰۵ میلیون یورو از این کمپانی ژاپنی دریافت خواهد کرد. راننده دوم اما دستمزد خود را از تیم مک لارن خواهد گرفت.
علاوه بر این، هوندا قبول دارد که یک ماه از برنامه طراحی و تولید موتورهای فرمول یک خود عقب تر است. اما باور دارد این تغییر زمینه مناسبی را فراهم کرده تا این کمپانی ژاپنی بتواند با دستی باز، تغییراتی رادیکالی در طراحی موتور خود داشته باشد.
همچنین گفته می شود هوندا به غیر از اینکه قصد دارد به عنوان تأمین کننده موتور و اسپانسر با مک لارن همکاری کند، در نظر دارد ۲۵درصد از سهام رون دنیس را در تیم هم خریداری کند. اگر برنامه خرید سهام از طرف هوندا خوب پیش برود، آن وقت پیس بینی می شود کسی در تیم مشغول به کار شود که آشنایی کافی با هوندا و این کمپانی داشته باشد. آن فرد هم کسی نیست جز گرهارد برگرد.
به غیر از این شایعات حاکی از این است که هوندا قرار است برخی از مهندسین خود را که در MotoGP مشغول به کار هستند با برخی از مهندسین قدیمی کمپانی ادغام کند و اگر مک لارن در پایان سال آینده نتواند به موفقیت نسبتاً خوبی برسد، تیمی مجزا در فرمول یک به عنوان تیم اصلی خود داشته باشد.
در این روزها که خبرهای جدایی آلونسو از فراری سرعت بیشتری گرفته، بسیاری بر این باورند که کیمی رایکونن هم از این تیم ایتالیایی خواهد رفت.
آلونسو تا پایان سال ۲۰۱۶ با فراری قرارداد دارد، اما ظاهراً او تصمیم گرفته تا در پایان این فصل با فراری خداحافظی کند. پیشبینی می شود جای خالی او را در تیم، سباستین فتل پر کند که حدود یک هفته پیش اعلام کرده بود از ردبول جدا خواهد شد.
کیمی رایکونن یک سال دیگر با فراری قرارداد دارد. اما این راننده فنلاندی در مقایسه با آلونسو عملکرد چشمگیری نداشت. به همین دلیل برخی بر این باورند که رایکونن هم از فراری رفتنی است.
اما کیمی گفت: «برای یک سال دیگر و احتمالاً سال بعد از آن با فراری هستم.»
طبق شایعات کیمی رایکونن قبول کرده است که برای سال آینده دستمزد کمتری از فراری دریافت کند.
Mario Andretti راننده اسبق رقابت های فرمول یک باور دارد سباستین فتل همه ویژگی های لازم را دارد تا بتواند دوباره فراری را به خط اول مسابقات برگرداند.
لوکا دی مونتزملو مدیر اسبق کمپانی فراری هفته گذشته اعلام کرده بود آلونسو در پایان فصل از فراری جدا خواهد شد.
گرچه درباره این موضوع هنوز خبری رسمی منتشر نشده، اما گفته می شود سباستین فتل کاندید اصلی حضور در این تیم ایتالیایی است.
ماریو آندرتی از رانندگان قدیمی و بازنشسته رقابت های فرمول یک معتقد است فراری می تواند با استفاده از سباستین فتل، دوباره سرپا شود.
او گفت: «فتل راننده بسیار موفقی است و هرجا برود این موفقیت او ادامه خواهد داشت. احتمالاً به یک رقابت تازه یا یک تقدیر تازه احتیاج دارد. اطمینان دارم اگر به فراری برود چنین چیزی رخ خواهد داد.»
«این تیم عقب هست، این درست است، اما دیر یا زود وضعیت عوض خواهد شد. او می تواند از کلاه خود خرگوش بزرگی بیرون آورد. کاری بدتر از کارهایی که فرناندو برای فراری انجام داد هم انجام نخواهد داد. حتی به غیر از این، می تواند سوار بر اسب فراری این تیم را باری دیگر به روزهای اوج برگرداند.»
آندرتی همچنین عنوان کرد اطمینان دارد فتل باری دیگر می تواند حضوری قوی در مسابقات داشته باشد.
او افزود: «تا الان با اتومبیلی که نیروی رو به پایین کمی داشت، نتوانست آنطور که دوست دارد رانندگی کند. اما او قوی است و از این هم قوی تر خواهد شد. او استعداد پاک خود را دیر یا زود می تواند در هدایت اتومبیل باز هم به کار برد و چیزی هم از استعداد او کم نشده است. دیر یا زود همه به این نتیجه می رسند که زود قضاوت کرده اند و مرتکب اشتباه شده اند.»
آندرتی به لوئیس همیلتون اشاره کرد و گفت همیلتون هم در زمانی مناسب به مرسدس پیوست.
او در اینباره گفت: «وقتی لوئیس همیلتون از مک لارن جدا شد، از چه چیزی خبر داشت؟ مرسدس خیلی هم توان رقابت نداشت. اما این انتخاب احتمالاً بهترین حمله او در فرمول یک بود.»
Tony Fernandes مالزیایی با فروش تیم GP2 کیترهم، تمامی ارتباطات خود را با دنیای رقابت های موتوراسپرت OpenWheel قطع کرد.
فرناندس ماه ها پیش تیم فرمول یک کیترهم را به یک کنسرسیوم سوئیسی و اروپای مرکزی فروخته بود که کولین کولس نقش مشاور را در آن ایفا می کرد.
تونی فرناندس امروز تیم GP2 و GP3 کیترهم را به Status GP فروخت. استاتوس جیپی متعلق به تئودور ییپ جونیور است که پدر او (Theodore Yip) یکی از مدیران ارشد رقابت های F3 ماکائو بود و علاوه بر این در دهه ۷۰ تیمی در رقابت های فرمول یک با نام Theodore Racing داشت.
فتل، پردرآمدترين ورزشکار جهان ميشود
انتقال راننده آلماني تيم ردبول - رنو به تيم فراري او را تبديل به پردرآمدترين ورزشکار جهان ميکند.[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سباستین فتل، راننده آلمانی تیم ردبول - رنو با پایان یافتن قراردادش با این تیم، سرنوشت رقابتهای اتومبیلرانی فرمول یک در فصل آینده را عوض خواهد کرد. انتقال او از رنو به تیم فراری، نه تنها او را تبدیل به پردرآمدترین راننده بلکه پردرآمدترین ورزشکار جهان خواهد کرد!
به گزارش تسنیم، به نقل از روزنامه دیلی میل، انتقال راننده جوان آلمانی از رنو به فراری و قرارداد 3 ساله او به این تیم، مبلغی حدود 150 میلیون پوند برای خودروساز ایتالیایی تمام خواهد شد. به این ترتیب او سالانه 80 میلیون دلار فقط از بابت قرارداد ورزشی خود از فراری دریافت خواهد کرد.
جالب است که کریس رونالدو ستاره پرتغالی تیم رئال مادرید سال گذشته 52 میلیون و مت رایان، کوارتربک تیم آتلانتا فالکون در لیگ فوتبال آمریکا حدود 42 میلیون دلار درآمد داشتهاند. فرناندو آلونسو راننده اسپانیایی تیم فراری و لوئیس همیلتون راننده انگلیسی تیم مرسدس نیز سال گذشته 27/5 میلیون دلار حقوق گرفتهاند.
سباستین فتل علاوه بر 80 میلیون دلاری که سالانه از فراری دریافت میکند از اسپانسرهای خود نیز مبالغ زیادی خواهد گرفت. او در 4 دورهای که قهرمان F1 شد، مبالغ قابل توجهی از اسپانسر اصلی خود، شرکت خودروسازی اینفینیتی دریافت کرد.
United States Grand Prix - Austin - TX, 11/02/2014
Austin
Race Date: 02 Nov 2014 Circuit Name: Circuit of The Americas First Grand Prix: 2012 Number of Laps: 56 Circuit Length: 5.513 km Race Distance: 308.405 km Lap Record: 1:39.347 - S Vettel (2012)
Fri 31 October 2014 Practice 1 18:30 - 20:00 Practice 2 22:30 - (Sat) 00:00
Sat 01 November 2014 Practice 3 18:30 - 19:30 Qualifying 21:30
Sun 02 November 2014 Race 23:30
USA Practice1
USA Practice2
USA Practice3
USA Qualifying
Note - Button qualified P7, drops 5 grid spots for gearbox change; Kvyat qualified P14, drops 10 for engine change; Vettel qualified P17, starts from pit lane for complete power unit change
USA Race Result
Note - Button qualified P7, dropped 5 grid spots for gearbox change; Kvyat qualified P14, dropped 10 for engine change; Vettel qualified P17, started from pit for power unit change
Brazilian Grand Prix - São Paulo, 11/09/2014
São Paulo[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Race Date: 09 Nov 2014 Circuit Name: Autodromo Jose Carlos Pace First Grand Prix: 1973 Number of Laps: 71 Circuit Length: 4.309 km Race Distance: 305.909 km Lap Record: 1:11.473 - JP Montoya (2004)
Fri 07 November 2014 Practice 1 15:30 - 17:00 Practice 2 19:30 - 21:00
Sat 08 November 2014 Practice 3 16:30 - 17:30 Qualifying 19:30
Sun 09 November 2014 Race 19:30
دیشب شبکه ورزش فکر کنم برای اولین بار بود که فرمول 1 رو به طور زنده پخش کرد.حالا یا حق پخش رو خریدن یا چیر دیگه قابل تحسین بود.این مسابقات طرفدارای زیادی داره اگه بهش توجه بشه. به هر حال مسابقه جالب و نفسگیری بود.
نه الان دو فصله دارن پخش میکنن . فصل پیش چنتا مسابقه رو زنده پخش کردن ولی از امسال برنامه پخششون منظم تر شده و فک کنم نصف بیشتر گرندپری ها رو زنده پخش کرن .به هر حال F1 جزء پر بیننده ترین مسابقات ورزشی دنیاس که هنوز به اون شکل تو ایران جا نیفتاده و مخاطب خاص خودش رو داره فقطنقل قول:
من خودم از کانالای اون ور آب تماشا میکنم بعضی مواقع برای تنوع یه چند دقیقه ای هم از شبکه ورزش دنبال میکنم در کل بد نیستن ولی جا داره خیلی بهتر بشن
Brasil Practice1
Brasil Practice2
Brasil Practice3
Brasil Qualifying
Note - Kvyat qualified P14, drops 7 grid places (remainder of engine-change penalty carried over from previous round); Perez qualified P17, drops 7 (causing collision at previous round)
اتفاق عجیبی که امسال افتاده اینه که زمان پل پوزیشن این پیست امسال نه فقط از ماشینای پارسال بلکه از تایم پل پوزیشن سال 2004 که سریعترین ماشینای تاریخ F1 بودن هم سریعتر هست که واقعا برای من دور از انتظار بود دیدن این اتفاق
البته یه بخشیش به خاطر تایرای سافت هست ولی بازم میبینی ماشینایی که اول فصل 3 تا 4 ثانیه کندتر از پارسال بودن اینقدر پیشرفت میکنن واقعاً جالبه
Brasil Race Result
Note - Kvyat qualified P14, dropped 7 grid places (remainder of engine-change penalty carried over from previous round); Perez qualified P17, dropped 7 (causing collision at previous round)
خبری که از چند ماه پیش تقریباً تکلیفش برای همه مشخص شده بود امروز رسانه ای شد و فرناندو آلونسو راننده شماره یک فراری بعد از 5 فصل حضور تو تیم آخر این فصل فراری رو ترک میکنه
و سباستین فتل هم رسماً به عنوان جانشینش معرفی شد تا فصل بعد ترکیب فتل - رایکونن برای فراری برونن ضمناً قرارداد فتل 3ساله هستش
آلونسو هم با اینکه شایعه خبر بستن قراردادش با مک لارن خیلی زیاد شنیده میشه ولی هنوز چیزی رسمی اعلام نشده ممکنه بعد از مسابقه ابوظبی این خبر هم رسانه ای بشه
امسال ابوظبی ریس ویژه ای هست چون به غیر از جنگ قهرمانی راننده های مرسدس هردوی این راننده ها بعد از سالها از تیمایی که همیشه بهشون ابراز عشق وعلاقه کردن جدا میشن
با سلام خدمت دوستان...
.. در ابتدا به خاطر فعاليت نكردن در اين تايپيك از دوستان عزيز، عذرخواهی میكنم... چرا كه به خاطر گرفتاریها و مشاغلی، كه در زندگیام پيش آمد... كمتر فرصت داشتم كه به انجمن سر بزنم و در اين تايپيك نيز فعاليتی، هم داشته باشم.
به هر حال... چه خوب هست كه نظر خودم رو درباره اين فصل ارائه بدم...
..همان طور كه مستحضر هستيد... در اين فصل شاهد ورود دوباره موتورهای توربو به فرمولا وان بوديم، اما با اين تفاوت كه در اين موتورها از تكنولوژی های بسيار پيشرفتهای استفاده شده است كه پيچيدگی آنها را به مراتب بيشتر میكند... دور موتورها به حدود 12 هزار دور بر دقيقه محدود شده است و هم چنين از جعبه دندههايی با 8 سرعت در آنها استفاده شده است...
.. و نيز هنوز از DRS در اتومبيلها استفاده میشود... اتومبيلها به مراتب پيچيدهتر هستند اما به نسبت هم كارايی دارند... از نظر سرعت چندان تفاوتی با گذشته ندارند.... ولی دوستان توجه داشته باشند كه اين فصل، يك فصل آزمايشی بوده و احتمال تغيير قوانين در بعد نيز وجود دارد... اما بازگشت به دوره موتورهای 8 سيلندر ویشكل ( و يا حتی 10 سيلندر) ديگر وجود ندارد.
به هر حال... در مسابقه آخرين فصل كه در دوبی نيز برگزار میشود... شاهد مبارزه برای قهرمانی رانندهها نيز هستيم كه بين دو نفر "نيكو روزبرگ" و "لوييس هميلتون" میباشد... هر دو اين شانس را برای قهرمان شدن دارند اما هميلتون اين شانس را بيشتر دارد.... من بيشتر خودم دوست دارم كه روزبرگ قهرمان جهان شود....
.. و در ميانه دوم فصل نيز شاهد قهرمانی پر افتخار تيم مرسدس بوديم... من قبلا هم گفته بودم كه مرسدس بنز توانايی بالايی در ساخت موتورهای توربو دارد و به احتمال زياد اتومبيل هايی با موتور مرسدس سريعتر خواهند بود و تيم مرسدس احتمال قهرمانی را بسيار زياد دارد.
در حاشيهها و گير و دار ها شاهد تصادفها و نبردها بوديم... تصادف مرگبار بيانچی از جمله اينها بود... خوشبختانه ايشان به تازگی از كما خارج شدهاند... فرمولا وان را در كشور عظيم روسيه برای اولين بار ديديم و چه زيبا هم بود... هم چنين نيز شاهد برگزار شدن مسابقه بحرين در شب بوديم...
..در بين نقل و انتقالهای راننده ها هم شاهد خروج آلنزو بعد از 5 سال فعاليت در تيم فراری و ورود بحث برانگيز وتل به تيم فراری هستيم... اگر چه آلنزو از عملكرد تيم ناراضی بود اما رايكونن اميدوار به آينده تيم فراری هست... آلنزو میخواست كه با فراری بار ديگر قهرمان جهان شود، اما بخت چندان با او يار نبود... پس قصد دارد كه به تيم مك لارن باز گردد... تيم فراری هميشه به دنبال بهترينها برای تيم خود بوده و اتتخاب وتل نيز بیدليل نيست...
.. ديگر نيز اينكه تيم ويليامز نيز با موتورهای مرسدس عالی كار كرد اما تيم مك لارن به اندازهای نيز ضعيف بود... تيم ردبول نيز خوب بود اما تيم فراری عملكردی به انتظار نداشت.... تيم فراری با فشار زيادی از طرف هواداران خود شاهد بود و نيز تيم ردبول به مانند گذشته اما خوش ندرخشيد.
در هر صورت فصل بسيار جالبی رو پيش رو گذاشتيم و اميدوار هستم كه در فصل آينده هيجان بيشتری را در فورمولا وان ببينيم... همينجا به دوستان میگم كه سعی میكنم در فصل آينده بيشتر و بهتر فعاليت كنم... و از تمامی دوستان نيز به خاطر زنده نگاه داشتن اين تايپيك در طول فصل نيز سپاسگزارم...
.. و به قول Bernie Ecclestone اول فكر كنيد، بعد رانندگی كنيد.