فکر نکنم این دیلایت رنگ چراغه تا جای که من میدونم (تو سرچتم همین رو آورده - همشون برا رنگ چراغ اومدن)
اگه چیز بیشتری داری توضیح بدی ممنون میشمDaylight:n12:
Printable View
فکر نکنم این دیلایت رنگ چراغه تا جای که من میدونم (تو سرچتم همین رو آورده - همشون برا رنگ چراغ اومدن)
اگه چیز بیشتری داری توضیح بدی ممنون میشمDaylight:n12:
سلامنقل قول:
دو روز پیش مدیر کل راهنمائی و رانندگی هم همین رو توصیه کر ( حرکت در جاده با چراغ روشن در روز )
سلامنقل قول:
اینجا حدود 40% ماشینها مدل بالا هست و وقتی در روز برید خیابون ماشینهائی رو میبینید که با چراغ روشن حرکت میکنند که LED های بسیار قوی هست که حتی تو ظهر تابستون هم راحت از فاصله ی دور دیده میشه و نظر رو جلب میکنه .
اینجا بهش میگن DAY LIGHT
وقتی میخواین ماشین بخرین بهتون میگن چراغ زینون و دی لایت داره
سلام .
یک زن به خاطر نبستنِ کمربندِ ایمنی رفت زیر ماشین خودش !!!!
میرسه سر چهارراه , یه ماشین چراغ قرمز رو رد میکنه و محکم میزنه به گلگیر جلو سمتِ راننده .
ماشین با سرعت دور خودش میچرخه و در باز میشه و راننده پرت میشه وسط خیابون .
ماشینش هم یک دور میچرخه دور خودش و چون دنده اتوماتیک هست حرکت میکنه و میره روی بدنِ راننده که کف خیابون افتاده .
همه ی اینها فقط به خاطر نبستن کمربند .
اوج بدشانسی حالا بیا دنده اتومات بخرنقل قول:
چرا با اون ضربه سوییچ اینرسی ماشین رو خاموش نکرده؟؟؟؟؟؟
--------------------------------
هرروزتان نوروز نوروزتان پیروز
▶▶▶▶ارسال از موبایل، ابزاری اعتیاد آور◀◀◀◀
سلام . اون سوئیچ توی همه ی ماشینها نیست . از ماشینش معلومه که یک ماشین مدل پائین ارزون قیمته .حالا اگه لینکش رو پیدا کردم اینجا درجش میکنمنقل قول:
جالبهنقل قول:
بطور کلی ماشین سواری از روی آدم رد بشه خیلی در شرایط خاصی باعث مرگ میشه و این یعنی اوج بدشانسی.
تو بحث کمربند همیشه باید کمربند رو بست ولی با در نظر گرفتن عنصر شانس رفیق بنده کمربند رو نبسته بود و در صحنه چپ کردن پرایدش افتاد صندلی عقب و از مرگ نجات پیدا کرد
--------------------------------
هرروزتان نوروز نوروزتان پیروز
▶▶▶▶ارسال از موبایل، ابزاری اعتیاد آور◀◀◀◀
دی لایت برای دید بهتر تو روز هست تو کشورهای اروپایی همه ماشین ها باید بهش مجهز باشننقل قول:
هنگام استارت زدن ماشین خود بخود روشن میشن
بعضی از دوستان در بالا گفتن بستن کمربند ایمنی مهمه!!!
سوالم اینِِ چگونه کمریند ایمنی در هنگام حادثه مفیده؟؟؟
در صورتی که در ماشین هایی مثله پراید، پزو405 و... وقتی کمربند میبندی اینقدر رو بدن به حال شل قررار داره که در اثر یه یک ضربه ناگهانی خیلی راحت بدن میتونه
حرکت کنه و مغز آسیب برسه!...
نمیدونم کمربند چه فایده ای داره که این همه براش تذکر میدن و جریمه صادر میکنند!!!! یا شایدم من اشتباه فکر میکنم؟
بستن کمربند ایمنی تو هر ماشینی باعت نجات جون مسافرین از برخورد با شیشه جلو و جلو گیری از پرت شدن رو میدهنقل قول:
حالا شما که میفرمایید با یک ضزبه ناگهتنی مغز آسیب میبینه رو چه حرفیه؟
شما با سرعت 30 کیلومتر در ثانیه بدون کمربند و با کمربند تصادف کردید؟
اگه تجربه داشتید متوجه میشدید چرا نبستن کمربند جریه داره
پس چرا تو تصادفات ماشین اکثر سرنشینان کشته میشن؟ یعنی اوناهیچ کدوم کمربند نبستن؟نقل قول:
من بالا هم گفتم کمربند روی بدن خیلی شل قرار میگیره و در سرعت های بالا بی تاثیره
تو سرعت 30کیلومتر در ثانیه هم بستن یا نبستن کمربند زیاد تاثیر نداره
عزیز در حالت ایستاده هم کمربند مهمه چه برسه به حرکت ...نقل قول:
اگر کمربندتون مشکل داره باید چک بشه..
به هر حال با بستن کمر بند ضریب ایمنی بالا میره ولی قطعا صد درصد نمیتونه محافظ جون شما باشه
tapatalk
..............
FEAR THE REAPER
زیاد تاثیر داشتن و نداشتنش رو نمیشه تو هوا الکی گفت شما باید فیلم های تصادفات مصنوعی با ماکت رو تماشا کنی تا متوجه شی خیلی تاثیر داره یا نهنقل قول:
پس چرا تو اکثر تصادفات اکثر سرنشینان میمیرند؟؟؟
چون کمربند نبستن
سلام .نقل قول:
کمربند رو ببندین .
حالا آروم بکشینش , کش میاد .
حالا یکدفعه محکم بکشینش , قفل میشه .
این برای راحتی سرنشین هست که بتونه آزادانه حرکت کنه اما اگر تصادف کنه کمربند نمیذاره به سمت جلو پرت بشه .
اما هنوز هم یک مشکل وجود داشت در برخوردِ شاخ به شاخ :
مشکل این بود که کمربند نمیتونه سر و گردنِ راننده رو از پرت شدن به جلو باز داره .
در تصادفاتِ شدید با سرعتِ بالا , در کسری از ثانیه سرعت به صفر میرسه ( شتابِ کُند شونده ی بسیار زیاد )
در نتیجه طبق قانون اول نیوتون سر و گردن همچنان با سرعت زیاد به حرکتشون ادامه میدند موقع تصادف در حالیکه بدن رو کمربند گرفته .
این کار باعث فشار بسیار شدید به سر و گردن میشد .
برای همین کیسه ی هوا اختراع شد که در کسری از ثانیه باز میشه و سر و گردن رو میگیره .
خودِ کیسه اگر سرنشین خیلی نزدیک به داشبورد باشه بهش صدمه میزنه .
بچه های کوچیک جان خودشون رو از دست دادند به خاطر ضربه ی شدید کیسه هوا .
برای همین در ماشینهای استاندارد روی آفتاب گیر یک برچسب هست که نوشته هرگز کودکان رو روی صندلی جلو سوار نکنین وگرنه ممکنه کیسه ی هوا بهشون صدمه بزنه .
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اما هنوز هم خطر مرگ در برخورد از بغل بالا بود
حالا دیگه ماشینهای استانداردِ گرانقیمت چندین کیسه هوا دارند هم برای جلوئیها هم عقب که با تصادف باز میشند و تمام سرنشینها رو از همه طرف در بر میگیره و به هیچ وجه به چیز سفتی برخورد نمیکنند .
در بنزهای جدید 10-12 ایر باگ ( کیسه هوا ) وجود داره .
سلام
الان که این متن رو مینویسم شدید خوابم میاد ولی میخوام یه تجربه نه چندان خوبم رو بهتون بگم که یه وقت تصادف نکنید.
البته تجربه زیاده، من حدودا 8 سالی میشه که راننده گی میکنم و تو این 8 سال فقط یه بار تصادف کردم که اونم مقصر ماشین جلویی بود که تو چراغ سبز ترمز کرد هنوز به زرد 2 ثانیه مونده بود که برام 4 تومن (میلیون) اب خورد.
تقریبا پست های دوستان رو خوندم که بهترینش پست راننده ی حرفه ای بود من حدود 89 درصد مطالبی رو که گفتن رو بلدم و همیشه به کار میبرم و از راننده گی هم خیلی خوشم میاد.
بگذریم بریم سراغ تجربه.
دوستان من یه بار واسه تست سرعت به یکی از اتوبان های شهرمون رفتم ساعت 1 بامداد خودرو ام پژو 405 اس ال ایکس هستش ، سرعت رو رسوندم به 200 که ناگهان یکی که نفهمیدم اصلا ماشین چی بود چه رنگی بود پیچید تو لاین سرعت دروغه بگم نترسیدم ولی خودمو نباختم و ترمز کردم بدون گرفتن کلاچ اول ترمز کردم اونم شدید که سرعت رو رسوند به 100 ولی بازم زیاد بود همین طور که پام رو ترمز بود یهو ترمز قفل کرد دوستانی که خودروی ABS دار سوار میشن میدونن چی میگم اغا ما دیگه اشهدن خودمونو گفتیم گفتم الانه که بزنم بهش یهو دنده معکوس یادم افتاد معکوس کشیدم همه ی این اتفاقات در عرض 5 ثانیه شایدم کمتر اتفاق افتاد خلاصه من به زور دنده معکوس و ترمز رد کردم اون ماشینو چند روز گذشت ماشینو بردم بنگاه تا بفروشم پیش خودم گفتم اخه این ماشین چه گناهی داره بیخیال شدم و برگشتم خونه تو نت سرچ کردم و فهمیدم این ترمز ABS هم مثل دارو های امروزی ضررش بیشتر از منفعتش هست ببخشید که طولانی شد در زیر کامل توضیح میدم چرا!!
این ترمز ها اجازه نمیدن که چرخ ها قفل بشن و جیخ بکشند در واقع سور بخورند بلکه میگرن ول میکنن هی این عمل رو تکرار میکنن این سیستم قدرت و نیروی این کار رو از دو جا تامین میکنه 1 قدرت پای راننده که کلا 5 درصد هم نیست 2 موتور
در واقع بهترین عمل کرد ترمز زمانی هستش که بوستر کامل تخلیه شده و شما که ترمز میکنید بوستر پر میشه از هوا و برای ترمز دوباره نیاز به تخلیه هستش که این تخلیه هرچه دور موتور بالا باشه زودتر انجام میشه و شما میتونید ترمز دوباره ترمز پرقدرت تری داشته باشد .
بله دوستان من در اون لحظه به یک تخلیه در بوستر ترمز نیاز داشتم که با دنده معکوس کشیدن جون خودمو و اون راننده ی ناشی رو نجات دادم .
هیچ وقت به ترمز زیر پاتون اطمینان مطلق نکنید وگرنه میمیرید 2*2=4 خیلی ساده هست .
شبتون بخیر
بله درستهنقل قول:
ولی متاسفانه خودروهای ساخت داخل خیلی هاش کیسه هوا نداره...
جواب این حرف شما رو کسی که با 10-12 تا وقتی از روی پل رد میشده ولی افتاده تو جدول کلش رفته تو داشبورد باید ببپرسید که فرق داره یا نداره! :)نقل قول:
تو سرعت 30کیلومتر در ثانیه هم بستن یا نبستن کمربند زیاد تاثیر نداره
بله نداره و کسی هم از ماشین های ایرانی انتظار نداره تو 90.100 تا سرعت با یه کمربند کاملا سالم بمونه اما توی سرعت های کم که گردن با سرعت زیاد به جلو پرت نمیشه خیلی مفیدهنقل قول:
من تجربه کردم اینو
دوستان توی ترافیک ها و جاهایی که تراکم ماشین زیاد هست به محض حرکت ماشین جلویی شما حرکت نکنید
خیلی وقت ها پیش میاد راننده جلو مجبوره دنده عقب بیاد یا حتی جلوتون تصادف میشه اونوقت راننده هایی که این کارو میکنن یه جورایی قفل میشن
یکی دیگه هم اینکه خوهشا زنون نصب نکنید
چه از روبرو چه از پشت زنون خیلی چشم رو اذیت میکنه
البته ظاهرا این چراغ های زنون اگه بعد از مدت طولانی خاموش بشن دیگه روشن نمیشه تا مقداری سرد بشه که این هم واقعا خطرناکه
سلام . اگه بخوایم اصولِ ایمنی رو کاملاً رعایت کنیم باید به محض سوار شدن کمربند رو ببندیم چون ممکنه درحالیکه توی ماشین نشستیم و هنوز هم راه نیافتادیم , یه ماشین دیگه با سرعت زیاد بیاد بخوره به ماشین ما که اگر از جلو برخورد کنه ما با صورت به شدت برخورد میکنیم به فرمان ( قانون اول نیوتن ) و داغون میشیم . ایمنی بر همه چیز مقدمه .
سلام....
من همیشه توی شب با نور بالا رانندگی میکردم و مه شکن ها رو هم روشن میکردم!!...
اما، وقتی از کسی سبقت میگرفتم، طرف میافتاد دنبالم که نور بندازه تو چشم....
(مشخصا هیچوقت کسی موفق نشد تو چشمم نور بندازه!)
دلیلش؟
مدل تنظیم اینه ها...
شما صندلی عقب ماشین رو هر وقت دوست داشتید میتونین ببینید.... و بهتره در حین رانندگی، اینه عقب جوری باشه که چشمتون رو چرخوندین به سمتش(نه سر رو.... فقط چشم رو)، پشت ماشین رو ببینید... بعضی ها رو میبینم که ایننشون صندلی های عقب و سرنشین هاش رو میبینه تا کمر!!!! حالا رانندگان محترم تاکسی و اینجور چیزها، میخوان تا مطمئن بشن که خانوم مربوطه رو کامل دید میزنن، ولی دلیل نداره شما اعضای خونوادتون یا دوستاتون رو توی ماشین ببینید و بهتره وقتی امن رسیدین خونه تا میتونین نگاهشون کنین!!
اینه بغل ها هم مهم هستن!! نمیدونم چرا مردم عادت دارن اینه بغل رو جوری تنظیم میکنن که بغل ماشین خودشون رو ببینن؟؟؟ یعنی انقد بغل ماشینتون خوشکله که همیشه باید ببینیدش؟؟؟؟ بابا اینه بغل ها رو کامل بدین بیرون جوری که یه ذره از بدنه ماشین خودتون توش معلوم باشه و بقیش پشت باشه!!...
با این مدل تنظیم ایینه ها، هم دید بسیار عالیی به اطراف ماشین خواهید داشت و نقاط کورتون کمتر میشه، هم اینکه اگر کسی نور بندازه نمیافته تو چشمتون!!....
-----------------
اون دگمهای که زیر ایینه هستش و میزنیدش ایینه داخل قابش بالا پایین میشه، کاربردش اینه که وقتی یه ماشین بلند مثل کامیون ها یا اتوبوس ها یا شاسی بلند ها میافتن پشت سرتون و نور بالا میزنن و اکی میخوره تو چشتون، اون دگمه رو بزنین... نورها خنثی میشن!! (یعنی شما دقیقا پشت سر رو نمیبینین که چی پشتتون هست، ولی نورش رو میبینید که برا تشخیص فاصله و اینکه کسی پشتتون هست یا نیست عالی هستش....)
من هر وقت تو شب رانندگی بکنم و پشتم بیشتر از دو سه تا ماشین باشه( کلا تو جاده ماشین زیاد باشه و خلوت مطلق نباشه!) اون رو میزنم و مشکلی هم نداشتم...
--------------------
راستی، تو سمند، کاملا مواظب گردش به چپ ها باشید که ستون ها بدجوری جلوتون رو میگیرن و واقعا محیط زیادی رو میبندن که نمیتونین ببینید! :)...
---------------
توی رانندگی مدل رانندگی و گاز دادن راننده تاکسی ها و کامیون ها رو اصلا تقلید نکنین... اونا جاده رو میشناسن، جاهای حادثه خیز، پلیس خیز! و غیره رو میدونن!!.... ریسک میکنن ولی همیشه این ریسک رو میکنن و میدونن کجا چقد گاز بدن...
-----------
بعضی مسیر ها دو طرفن، ولی سرعت رفتشون با برگشتشون متفاوته.... یه مسیر بخصوص به اسم قلاجه( غرب کشور، بین ایلام و کرمانشاه) من رفتش رو معمولا 110 تا میرم بالا، برگشتش معمولا 85-90 تا میرم...( کوهستانی و به شدت پر پیچ و خم)....
دلیلش هم صرفا اینه که این جاده رو زیاد رفتم و دقیقا میدونم سر کدوم پیچ، میشه رفت و سر کدوم پیچ نمیشه رفت!! دقیقا میدونم رو فلان سرعت سر کدوم پیچ میتونم بپیچم و سر کدوم پیچ باید خط رو ببرم و برم تو مسیر برگشت جاده که بتونم بپیچم....
میدونم سر کدوم پیچ کجا رو نگاه بکنم و بودن یا نبودن ماشین برای فلان پیچی که چند لحظه دیگه بهش میرسم رو پیشبینی بکنم....
دلیلش هم تجربه هستش و بهم تو درست گاز دادن کمک میکنه، اگر برا بار اوله که این دست مسیر ها رو میرید، پشت سر تاکسی ها و یا ماشین هایی که تو جاهای عجیب گاز میدن و میرن نرین!! اونا مسیر رو میشناسن و محدودیت هاش رو میدونن و میرن...
دوست من ، راهنمایی های شما در خصوص نور بالا ، پروژکتور و تنظیم آینه ها 100 درصد اشتباه است و حرکت شما بسیار جای تامل دارد که با این اشتباه بزرگ باعث آزار خیلی از رانندها در شب میشوید .نقل قول:
اینکه راننده های دیگه بلد نیستن اینه هاشون رو تنظیم کنن، دلیل نمیشه که من تو تاریکی رانندگی کنم...نقل قول:
دوست من ، راهنمایی های شما در خصوص نور بالا ، پروژکتور و تنظیم آینه ها 100 درصد اشتباه است و حرکت شما بسیار جای تامل دارد که با این اشتباه بزرگ باعث آزار خیلی از رانندها در شب میشوید .
چراغ رو گذاشتن که روشن کنی که جلوت رو ببینی....
من بارها و بارها شده که از دور دیدم یه حیوون رو که داره میاد تو جاده و فرصت داشتم واسه عکس العمل... ولی وقتی چراغها توی مود نور پایین باشن، فقط دو متر جلو تر رو میبینی و کلی اسیب به ماشین وارد میشه....
بحث تنظیم ایینه ها هم، نمیدونم چرا فکر میکنین غلطه... ولی این کار باعث کوچیک تر شدن نقاط کور ماشین میشه.... تست کنین می بینید که حضرات موتوری رو هیچوقت از دست نمی دین، ماشین هایی که نزدیک شمان و تو ایینه در حالت عادی دیده نمیشه رو هم راحت میشه دیدشون و مواظب بود که بهشون نخوری موقع کنار گرفتن چون ماشینی که بغل دستت باشه، راهنما هات رو هم نمیبینه و اگر هم ببینه، باید ملاک رو بذاری که طرف ندیده...(حداقل متد رانندگی من اینه که از نظرم همه دیوونه هستن و میخوان خودشون رو بزنن به من و واسه همین همیشه هم سرعت مطمئنه رو رعایت میکنم( 95- 110-120 تو جاده های مختلف) هم فاصله ام با ماشین جلویی در هر شرایطی و هم همیشه راهنما میزنم و خلاصه همیشه حواسم هست.... دلیلش هم اینه که تو ماشین های دیگران بودم و دیدم که دیگر راننده ها چه حرکات های مسخره ای انجام دادن و باعث اسیب دیدن افراد یا ماشین ها شدن... منم از تعمیرگاه و تعمیرکار متنفرم، پس هر کاری میکنم کارم بهشون نخوره!)....
دوستان من کلا" ماشین دنده ای نروندم و چند باری فقط تو زمان گواهی نامه گرفتن روندم....
الان یه چند تا سوال دارم
حالا بعد یه مدتی ماشین دنده ای خریدیم میخوام تجربه هاتونو راجع به کلاج و رها کردنشو تعویض دنده و ...بدین...
بعد اینکه ... بالا بردن دور موتور چه ضررایی برا موتور یا کلا" جعبه دنده داره....
بعد اینکه.... مثلا" من با دنده 4 دارم میرم ،میخوام سرعت ماشینو کم کنم به جای ترمز دنده معکوس میکشم و کم کم دنده ها رو کوچیک تر میکنم...این کار درسته!؟،اگه مشکلی ایجاد میکنه ،اون مشکل چیه؟!(البته اینم گفته باشم که تو هر بار معکوس کشیدن دور موتور تقریبا" تا 3 بالا میاد...)
یکی دیگه ام این که در هنگام حرکت (با سرعت خیلی کم بین 10 تا 20) که با دنده دو هست اگه بدیم دنده یک مشکلی ایجاد میکنه!؟
ممنون:n16:
برای راننده های باند مخالف چی ؟ اون که دیگه به تنظیم اینه ربطی نداره ؟نقل قول:
گاهی اوقات که راننده های باند مخالف نور بالا حرکت میکنن راننده های باند دیگه مجبورن مقداری سرشون رو کج کنن و با گوشه چشم جلو رو بپان
در اونصورت مشکلی که شما گفتید پریدن حیوون وسط جاده یا هرچیزی اتفاق بی افته راننده نمیتونه تسلط داشته باشه به جلو
کلاج عشقه :n02:نقل قول:
بالا بردن دور موتور یکی فشار به موتور هست یکی هم بالا رفتن مصرف سوخت
معمولا دور موتور ماشین بین 2 تا 3 باشه یعنی بهترین حالت و مصرف متعادل
شما وقتی دارید با دنده 5 میرید و میخواید بیاید 4 یه نیش ترمز کنید بهتره که دور موتور بیاد 2 یا کمتر
در غیر اونصورت دنده رو که عوض میکنید ماشین میپره و یه شوک بهش وارد میشه چون مقدار دور موتور برای دنده کمتر زیاد هست و اگه زیاد اینکارو بکنید یه گیربکش میرید تو خرج
البته به جاش هم بستگی داره
مثلا رسیدن به عوارضی های اتوبان که از دور دیده میشن گازو که ول میکنید خود ماشین افت سرعت پیدا میکنه و با توجه به دور موتور میتونید معکوس بدید ولی مسافت های کوتاه تر ترمز توصیه میشه
همونحوری که اطلاع دارید، میشه در چند ثانیه مود نور بالا رو اصلاح کرد به نور پایین تا ماشین های باند مخالف رد بشن...نقل قول:
برای راننده های باند مخالف چی ؟ اون که دیگه به تنظیم اینه ربطی نداره ؟
-------------------
شخصا فکر میکنم این دنده معکوس زدن، یه تکنیک لایف سیور هستش!....نقل قول:
بعد اینکه.... مثلا" من با دنده 4 دارم میرم ،میخوام سرعت ماشینو کم کنم به جای ترمز دنده معکوس میکشم و کم کم دنده ها رو کوچیک تر میکنم...این کار درسته!؟،اگه مشکلی ایجاد میکنه ،اون مشکل چیه؟!(البته اینم گفته باشم که تو هر بار معکوس کشیدن دور موتور تقریبا" تا 3 بالا میاد...)
یه سری توی یه مسیر بیرون شهر، با یکی از دوستان میرفتیم که ایشون مقداری کند میرونه، بعدش ماشین رو داد که من رانندگی بکنم( جایی باید در یک روز میرفتیم بار میاوردیم و برمیگشتیم همون روز).... من تو اتوبان باهاش 110 تا رفتم که یه دفعه نیاز به ترمز شد ولی ماشین نگرفت!! نه اینکه نگرفت، ترمز گرفت، ولی اونجوری که باید نگرفت و مشخصا قرار بود بریم تو هیکل ماشین جلویی....ولی خوشبختانه با زور انداختم تو ۳ و ماشین یه بار کله کرد، دوباره انداختم تو ۲ که دوباره کله کرد و بعدش تازه ترمز اثر کرد و ماشین رو نگه داشت!!... به نظرم خیلی خوبه که بلد باشیم با معکوس، در مواقع اضطراری سرعت رو کم کنیم....
ولی خطرش رو نمیدونم، چند بار دیگه هم مجبور شدم با ماشین های دیگران این کار رو تکرار بکنم ولی کلا احساس میکنم روش بدی هستش...اما همونطور که عرض کردم، لایف سیور هستش...
نقل قول:
واقعا نمیدونم چی بگم ! فقط یکسری کاربردهای چراغ رو برای شما شرح میدم که منطبق با استاندارد بین المللی هست .
نور بالا :
برای افزایش وسعت دید بیشتر در شب . این حالت زمانی به کار میرود که حداقل تا ۵۰۰ متر جلوتر از شما خودرویی وجود نداشته و جاده فاقد چراغ های روشنایی باشد .
خودروهای اورژانسی همچون پلیس آمبولانس و آتش نشانی میتوانند برای هشدار به رانندگان جلویی به صورت ممتد از نور بالا استفاده نمایند . استفاده از نور بالای ممتد توسط رانندگان خودروی شخصی بعنوان هشدار خلاف قوانین راهنمایی و رانندگی می باشد .( اما تا الان مجازاتی براش تعیین نشده است )
چراغ مه شکن جلو :
این چراغها در پایین ترین نقطه سپر جلو خودرو قرار میگیرند و هنگام مه گرفتگی یا مه دود شدید با تمرکز شدید نور بر کف جاده امکان دید بهتر به راننده را میدهند .
تنظیم آینه های کنار خودرو :
آينه های بغل را بدون اينکه بدنمان را جابجا کنيم به صورتي تنظيم ميکنيم که از برآمدگي زير دستگيره عقب به بالا و به بيرون را نشان دهد , آينه سمت راست را نيز به همين شکل تنظيم ميکنيم.
تنظیم آینه ی وسط خودرو :
به گونه ایی تنظیم مینماییم که اول از همه شیشه عقب کاملا در دید راننده باشد تا خطا نداشته باشیم و دوم قسمت پایین آینه وسط با بالاترین قسمت صندلی عقب مماس بشود .
پ . ن
شما وقتی داری توی جاده میرونی و میبینی ماشینا دارن رانندگی عادی میکنن دلیلی نداره نور بالا بزنی تا حیوون ببینی ؛ اون مال زمانیه که تو جاده ی تاریک بدون ماشین باشی اونوقت بله باید نور بالا بزنی تا جلوتر هم ببینی . بدون که ماشینای جلویی خودشون یک راهنما حساب میشن و اگر فاصله رعایت کنی میتونی عکس العمل مناسب رو از خودت نشون بدی .
من این کارو کردم یه بار ولی به 100 نرسوندم به صفر رسوندم رامم کنده شد چرخای جلوم در اومدن :دی شاسیمم جمع شد (خرابی های دیگه شیشه جلو پرت شد رو آسفالت کمر بند رد کبودی رو سینه ام انداخت سپر جلو نصفه باز شد پیچ صندلی که به کف ماشین جوش خورده یکیش شکست جوشش ) :n02: اون موقع 1 ملیون خرجش کردم برا جلو بندیشنقل قول:
خودمو نباختم و ترمز کردم بدون گرفتن کلاچ اول ترمز کردم اونم شدید که سرعت رو رسوند به 100
ولی هنوزم درست نشده چرخام به سمت عقب ماشین هستن یعنی به سمت عقب گلگیر هی گیر میکنن
به نظرتون راهی داره درست شه ؟
یه موتوری بد بخت رو فرستادم تو جوب با همین روش شما البطه منم یه زمانی فکر میکردم روش خوبیه ولی خوب برا موتوریا خطر سازهنقل قول:
بحث تنظیم ایینه ها هم، نمیدونم چرا فکر میکنین غلطه... ولی این کار باعث کوچیک تر شدن نقاط کور ماشین میشه.... تست کنین می بینید
هر ماشینی یه نقطهی کوری داره... بسته بودن اینه، باعث میشه ما بدنه رو ببینیم که در این روش، بدنه رو به قسمت بسیار کوچیکی تبدیل میکنیم و کل محیط پشت رو میبینیم که نقاط کور رو کم میکنه نه اینکه از بین ببره!! :)...نقل قول:
یه موتوری بد بخت رو فرستادم تو جوب با همین روش شما البطه منم یه زمانی فکر میکردم روش خوبیه ولی خوب برا موتوریا خطر سازه
لابد اون موتوری دیگه تو ته نقطه کور شما بوده که زیر گرفته شده!:)
سلامنقل قول:
من دیشب امتحان کردم به علت قد خیلی بلند و غیر استانداردم من یه تعداد مشکل با آینه دارم
1- آینه های بقل تو بهترین حالت زمین رو نشون میدن
2- به علت فاصله خیلی زیاد از آینه من فقط سه چهارم شیشه عقب رو دارم (از بالای شیشه تا پایین از بلندگو چپ تا بلندگو راست ( میدونم جای بلندگو حدوده )
3- من وقتی آینه رو به سمت بدنه میگیرم اون نقطه کوریو که آینه وسط نمیتونه بگیره جبران میکنم
4- مشکل تا حدی هست که موقع دور زدن کمرمو خم میکنم سرمو تو وضعیتی قرار میدم که عقب ماشین معلوم شه :n02:
حق با شماس اگه کسی مشکل من رو نداشته باشه میتونه بجای تکرار تصویر تو آینه دید باز تری رو تو عقب ماشین داشته باشه:n12:
یه جاهایی که شانه خاکی وجود نداره و ماشین ها هم یا دید ندارن یا سرعت زیادی دارن چطور وارد جاده میشین ؟ یا که شانه کوتاه باشه یا وضع مناسبی نداشته باشه و نشه سرعت گرفت
نیم ساعتم راهنما روشن باشه راه نمیدن
جایی مثل جاده چالوس
نقل قول:
بل اخره شما یه کناری از جاده ایستادی ، خب باید تا میشه کنار رو بگیری و هرچی قدرت تو موتور داری رو کنی و سریع سرعتت رو به حد برسونی.
اگر بتونی نصف ماشین رو خارج از جاده بگیری خیلی راحت تر میشه وارد جاده شد .
یه نکته ی مهم دیگه اینه که خیلیا رو دیدم موقع سبقت یک دفه تغیر جهت میدن و سبقت میگیرن که ممکنه کنارشون ماشین باشه و توی نقطه دید راننده نباشه و منجر به تصادف بشه .
اینه که موقع سبقت خیلی احتیاط کنید و آهسته وارد سبقت بشید که اگر ماشینی در نقطه کور شما بود بتونید سریع به جای اول بازگردید .
اگر هم به دنبال رانندگی بدون استرس و راحت در اتوبان هستید همیشه خط دوم از سمت راست را با سرعت ایمن بپیمایید .
۱٫ نگه داشتن پدال ترمز در هنگام عبور از دست اندازه
این کار فشار زیادی را به سیستم فنربندی، اکسل و سیستم ترمز اتومبیل وارد میکند و نحوه صحیح رد شدن از دست انداز به این صورت است که باید طوری برنامه ریزی کنیم که تا قبل از رسیدن به دست انداز سرعت را کم کرده باشیم و در هنگام عبور از دست انداز ترمز به هیچ عنوان درگیر نباشد.
۲٫ بالا کشیدن ترمز دستی بدون نگه داشتن کلید آن
چندی پیش در انگلیس دیدم که دوستم زمانی که میخواهد ترمز دستی را بالا بکشد دکمه آن را فشار میدهد و سپس آن را بالا میکشد از او پرسیدم دلیل این کارت چیه؟ گفتش اولین باری که برای امتحان رانندگی رفته بودم سر همین کشیدن ترمز دستی منو رد کردن و برای همه خنده دار بود که میگفتم تو ایران همه اینطوری ترمز دستی رو میکشن و بعدا متوجه شدم که انگلیسی ها به این دکمه کلاچ ترمز دستی میگویند و تا زمانی که کلاچ ترمز دستی را نگرفتی نباید آن را بالا بکشی بعدا خودم هم از تعدادی از دوستانم که مکانیک را به صورت علمی میدانند گفتند که کشیدن ترمز دستی بدون نگه داشتن کلید آن باعث خرابی چرخ دنده های آن و وارد آمدن فشار بیش از حد به سیم ترمز دستی میشود.
۳٫ عدم تعویض به موقع روغن گیربکس
در همین تیونینگ تاک به کرات دیده شده که افرادی خودروشان ۱۵۰ هزار کیلومتر یا بیشتر کار کرده و وقتی هم ازشان میپرسی واسکازین را تا به حال تعویض کردی میگویند مگر واسکازین هم نیاز به تعویض دارد؟ در جواب باید گفت بله واسکازین نیز مانند روغن های دیگر نیاز به تعویض دارد که تعویض به موقع آن باعث روان کارکردن گیربکس، سلامت گیربکس و… میشود. البته کیلومتر تعویض آن بستگی به نوع روغن و گیربکس اتومبیل و شرایط کارکرد آن دارد.
۴٫ تعویض یکبار در میان فیلتر روغن
گاها دیده شده که افراد فیلتر روغن را یک بار در میان تعویض میکنند و اکثرا همین افراد از فیلتر های با کیفیت پایین استفاده میکنند. ابن کار باعث میشود فیلتر عمل تصفیه را نتواند به صورت کامل انجام دهد و منجر به آسیب های جدی به موتور اتومبیل میشود که بعدا متوجه میشویم اگر هربار فیلتر را عوض میکردیم و فیلتر مناسب جایگزین میکردیم چقدر از هزینه تعمیر موتور و صرف وقت جلوگیری میشد.
۵٫ درجا گرم کردن ماشین به مدت طولانی
این کار نه تنها مفید نیست بلکه ضرر زیادی هم به موتور وارد میآورد. درجا کارکردن بیش از حد باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز میشود و این گرما به موتور منتقل میشد که به نوبه خود برای موتور ضرر دارد. در زمستان بهتر است نهایتا یک دقیقه ماشین درجا کار کند سپس چند کیلومتر اولیه تا گرم شدن ماشین در حد مطلوب را با سرعت پایین طی کرد.
۶٫ پایین آوردن شیشه به جای استفاده کردن از کولر در اتوبان
چندی پیش یک آزمایش در مجله auto crose انگلستان انجام شد و نشاد داد اگر یک اتومبیل در اتوبان کولرش روی درجه یک فن روشن باشد مصرف سوختش از خودرویی که شیشه راننده آن ۴۰ درصد باز است کمتر است.
۷٫ خلاص نکردن دنده پشت چراغ قرمز و ترافیک
این کار باعث وارد آمدن فشار مضاعف روی دوشاخه کلاچ و گیربکس و… میشود.
۸٫ گرفتن ترمز و کلاچ به صورت همزمان برای نگه داشتن خودرو
این کار خود باعث این میشود که متراژ ترمز افزایش پیدا کند زیرا زمانی که کلاچ درگیر است از نیروی ترمزی موتور نیز استفاده میشود و زمانی که کلاچ و ترمز باهم فشار داده میشود خود باعث دیرتر ایستادن خودرو میشود. بهترین کار این است که ترمز را فشار داده و قبل از اینکه خودرو به لرزش بی افتد کلاچ را بگیریم.
۹٫ با سرعت پایین در لاین سرعت حرکت کردن و بالعکس
بسیار دیده شده که رانندگانی با سرعت های بسیار پایین در لاین سرعت حرکت میکنند و در عوض رانندگانی با سرعت های زیاد در لاین های کناری حرکت میکنند که هر دو باعث ایجاد خطرات جبران ناپذیری میشوند.
۱۰٫ ریختن آب لوله کشی داخل رادیاتور
این کار باعث به وجود آمدن رسوبات فراوان در رادیاتور و واتر پمپ و موتور میشود و بسیار دیده شده که حتی باعث سوختن واشر سر سیلندر هم شده. بهترین کار این است که آب را جوشانده و بگزاریم تا سرد شود و دوباره آن را بجوشانیم هرچه دفعات سرد شدن و جوشاندن بیشتر شود آب سالم تر میشود فقط دقت کنید که بعد از سرد شدن رسوبات در ته ظرف است پس از ریختن آب ته ظرف به داخل رادیاتور خود داری کنید البته مایع های آماده هم در بازار هست که خوب روش اول قابل اطمینان تر است.
۱۱٫ ریختن آب لوله کشی داخل منبع شیشه شور
این کار باعث به وجود آمدن رسوبات فراوان در منبع، شلنگ ها، نازل و پمپ آب آن میشود. برای تامین این آب هم میتوان از روش بالا استفاده کرد البته مایع های آماده هم در بازار هست.
۱۲٫ سنگین کردن بیش از حد خودرو
پر کردن صندوق عقب با وسایلی که به آن احتیاجی نیست خصوصا در مسافت های طولانی باعث بالا رفتن مصرف سوخت میشود. در حد امکان باید خودرو خود را سبک کنیم.
۱۳٫ نصب باربند در مواقعی که به آن نیاز نداریم
باربند را فقط باید زمانی ببندیم که به آن احتیاج داریم زیرا وجود باربند به خودی خود باعث بالا رفت مصرف سوخت حداقل به میزان ۱۰ درصد میشود.
۱۴٫ نشاندن کودک روی پای سرنشین جلوی خودروی ایربگ دار
این کار بارها دیده شده که بسیار هم خطرناک هست و در یک تصادف کوچک اگر ایربگ باز شود حتما کودک خفه خواهد شد. بهتر است همیشه کودک روی صندلی مخصوص در ردیف عقب بشیند.
۱۵٫ استفاده از بنزین معمولی در خودروهای دارای مبدل کاتالیستی
بنزین های معمولی موجود در کشور با اینکه روی پمپ ها نوشته بدون سرب اما باز هم مقدار زیادی سرب دارد که سرب موجود در آن قاتل مبدل کاتالیستی است و با توجه به اینکه بنزین سوپر کیفیت بهتری نسبت به بنزین معمولی دارد بهتر است از بنزین سوپر استفاده شود.
۱۶٫ دقت نکردن به سطح کیفی روغن موتور و تطبیق آن با سطح کیفی روغن توصیه شده توسط کارخانه
مثلا چند وقت پیش دیدم که فردی در موتور پراید داشت روغن توتال ۵۰۰۰ میریخت و پس از اینکه به او توضیح دادم که سطح کیفی توتال ۵۰۰۰ sj است و روغن موتور سازگار با پراید sf یا sg است در انتخاب روغن خود تجدید نظر کرد.
۱۷٫ استفاده از نور بالا در مه
در شرایط مه آلود استفاده از نور بالا دید را کمتر میکند در این شرایط نور خودرو باید روی نور پایین باشد و اگر خودرو مه شکن دارد باید آن را روشن کرد.
۱۸٫ خاموش نکردن خودرو پس از طی مسافت طولانی
این کار برای ماشین های گازوییلی است نه بنزینی بیشتر دیده شده رانندگان صبر میکنند تا فن خودرو خاموش شود سپس موتور را خاموش میکنند این کار ضرر جدی به موتور وارد میکند کارکردن بیش از حد باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز میشود و این گرما به موتور منتقل میشد که به نوبه خود برای موتور ضرر دارد. در اینگونه مواقع اگر خودرو بیش از اندازه گرم باشد زمانی که اتومبیل را خاموش کنیم سیستم فن اتوماتیک روشن میماند و نیازی به روشن گذاشتن ماشین نیست.
۱۹٫ تکیه پا به کلاچ
بسیار دیده شده رانندگانی که وقتی حتی با دنده پنج در اتوبان حرکت می کنند پای خود را روی کلاچ تکیه میدهند و کلاچ کورس کامل خلاصی را طی میکند و این کار باعث فشار آمدن به گیربکس میشود.
۲۰٫ جلو آوردن بیش از حد صندلی
خیلی از افراد(البته بیشتر خانم ها) فکر میکنند هرچه صندلی جلوتر باشد تسلط راننده بیشتر میشود و به اصطلاح دست فرمون خوب میشود. خیر اینطور نیست صندلی باید طوری باشد که راننده کاملا راحت باشد.
۲۱٫ گاز دادن قبل از خاموش کردن خودرو
این کار قبلا در خودرو های کاربراتوری برای بهتر روشن شدن خودرو انجام میشد. ولی در خودرو های انژکتوری این کار مضر است زیرا زمانی که شما گاز میدهید و سپس سوئیچ را میبندید مقداری بنزین نسوخته باقی میماند که خود باعث خرابی سوزن انژکتور و بد کارکردن خودرو در هنگام استارت زدن میشود.
۲۲٫ گاز دادن قبل از روشن کردن خودروی انژکتوری
این کار قبلا در خودرو های کاربراتوری برای بهتر روشن شدن خودرو انجام میشد. ولی در خودرو های انژکتوری این کار بی فایده است.
۲۳٫ خاموش شدن خودرو به دلیل نداشتن سوخت
این کار در بعضی اوقات باعث سوختن پمپ بنزین میشود و اصولا نباید گذاشت چراغ بنزین روشن شود زیرا رسوبات و ناخالصی های ته باک وارد مسیر سوخت میشود و باعث اختلال در کار پمپ بنزین؛ فیلتر بنزین و نهایتا انژکتور میشود.
۲۴٫ پارک کردن خودرو خلاف جهت خیابان
زمانی که شما خودرویتان را مثلا در سمت راست خیابان به صورت عکس پارک کنید اگر خدایی نکرده خودرویی با خودروی شما برخورد کند شما مقصر حادثه شناخته میشوید.
اینا نکات جالبی بودن که من خوندم و گذاشتم تا شما هم بهره مند شوید....:n16:
سلام به همه دوستان
بنده حدود 10 سالی هست که رانندگی میکنم و خداروشکر تو این مدت تصادفی نداشتم
اما تو این 2 یا 3 سال بی وسیله بودم تا اینکه باز ماشین خریدم
یکی از دوستان در مورد تجربیات خودش گفته بود که تنظیم آینه های بغل باید به گونه ای باشه که تصویر کمی از ماشین خود را داشته باشید
و دوسته دیگری این کار رو نقد کردن
بنظرتون تنظیم مطلوب آینه بغل باید چطور باشد ؟ و اگر نکات مهمتری پیشنهاد دارین بفرمایید.
فکر میکنم این کاملا یه مسئله واضح باشه... باز بودن شیشه ها، باعث میشه که باد بیاد داخل ماشین و به قولی، ضرایب ماشین در محیط رو خراب بکنه و ماشین مجبور باشه سوخت بیشتری بزنه تا سرعت رو نگه داره....نقل قول:
چندی پیش یک آزمایش در مجله auto crose انگلستان انجام شد و نشاد داد اگر یک اتومبیل در اتوبان کولرش روی درجه یک فن روشن باشد مصرف سوختش از خودرویی که شیشه راننده آن ۴۰ درصد باز است کمتر است.
توی جاده که سهله! من توی سطح شهر هم فقط با کولر رانندگی میکردم...
۲.۵ سال سمند ال ایکس EF7 مولتی پلکس داشتم و دو چیز رو هیچ وقت یاد نگرفتم توش:
1- بوق زدن که خیلی کم استفاده کردم!
2- همین پایین دادن شیشه تو هوای گرم...
همیشه هم مصرفم زیر 8 بود غیر از اولین باری که روغن ایرانی توش ریختم که مصرفش تا 20 لیتر هم رفت :( یعنی با 10 لیتر بنزنی، فقط 60-70 تا میرفت در حالی که نرمش، با 10 لیتر بنزنی، حدود 150 تا بود...
این مسئله رو هم من همیشه داشتم.... من تا به مقصد میرسم، ماشین رو خاموش میکنم و نمیذارم الکی روشن باشه... در حالی که همه میگن نه باو! منتظر باش تا فنش خاموش بشه و راه حلشون برا وقتایی که عجله داشتیم هم این بود که گاز بزن! :)))) یعنی اصلا در هیچ شرایطی نمیذاشتم روشن بمونه! به محض رسیدن به مقصد، و اینکه مطمئن میشدم که میمونیم اونجا ماشین رو خاموش میکنم حتی اگر فنش روشن باشه! :)...نقل قول:
این کار برای ماشین های گازوییلی است نه بنزینی بیشتر دیده شده رانندگان صبر میکنند تا فن خودرو خاموش شود سپس موتور را خاموش میکنند این کار ضرر جدی به موتور وارد میکند کارکردن بیش از حد باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز میشود و این گرما به موتور منتقل میشد که به نوبه خود برای موتور ضرر دارد. در اینگونه مواقع اگر خودرو بیش از اندازه گرم باشد زمانی که اتومبیل را خاموش کنیم سیستم فن اتوماتیک روشن میماند و نیازی به روشن گذاشتن ماشین نیست.
من حتی توی زمستون هم ماشین رو به محض روشن شدن و صبر حدود 10-12 ثانیهای، شروع به حرکت با سرعت بسیار اروم میکنم...نقل قول:
این کار نه تنها مفید نیست بلکه ضرر زیادی هم به موتور وارد میآورد. درجا کارکردن بیش از حد باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز میشود و این گرما به موتور منتقل میشد که به نوبه خود برای موتور ضرر دارد. در زمستان بهتر است نهایتا یک دقیقه ماشین درجا کار کند سپس چند کیلومتر اولیه تا گرم شدن ماشین در حد مطلوب را با سرعت پایین طی کرد.
دوستان ایا این موارد درست هستن؟ یا اشتباه گفته شده؟ مخصوصا این ترمز دستی!... اینا رو به چه صورت باید انجام بدیم؟
من شخصا این موارد بالا(غیر از دستی) رو اکثرا رعایت کردم و مشکلی برای ماشینم بعد از 2.5 سال که فروختمش پیش نیومد... و مثل روز اولش بود...
اون پست من، زیر بحث اینکه نور بالا بریم تو جاده یا نه کلا له شد! :)....نقل قول:
یکی از دوستان در مورد تجربیات خودش گفته بود که تنظیم آینه های بغل باید به گونه ای باشه که تصویر کمی از ماشین خود را داشته باشید
دوستان دیگه نظرشون رو نگفتن و اگر احیانا تست کرده باشن هم عالی میشد...
این مورد برای نیوفتادن نور و دیدن نقاط کور عالی هستش.... کسی تجربه ای داره در این خصوص؟( غیر از دوستی که یه موتوری رو راهی جدول نمودن!)
بعله اون کلاج دستی رو درست میگه....چون شما دقت کنی با کشیدن دستی اون فشاری که میاد به ترمز دستی مستقیما" میرسه به سیمش که اگه بیش از اندازه سریع باشه و سرعت هم بالا باشه 100% پاره میکنه یا تاب ور میداره که این موضوع به وضوح دیده میشه تو ماشینایی که دستی بالاس ولی ماشین حرکت میکنه....در حالی که شما اگه این روش رو استفاده کنین میبینین دستی هر وقت و همه جا مثل روز اولش چرخا رو قفل میکنه و هر قدر هم فشار بیاری حرکت نمیکنه ماشین.... برا اینه که تو بعضی تست موتوری ها ماشینی که رو به روی دیوار هست دستی رو میشن و با تمام توان گازشو میگیرن....نقل قول:
سلام .نقل قول:
باید حتماً کمی از بدنه ی ماشین پیدا باشه
وگرنه تشخیص نمیدین که ماشینی که در آینه میبینید دقیقاً در کجا نسبت به ماشین شما قرار داره .
عکسهائی که چند صفحه قبل درج کردم با هم مقایسه کنین .
اون عکسی که کمی از بدنه ی ماشین پیدا هست دقیقاً تشخیص میدین که ماشین نسبت به ماشین شما در کجا قرار داره .
اما اون عکسی که بدنه پیدا نیست اصلاً تشخیص نمیدین فاصله و موقعیتِ اون ماشین تا ماشین شما چقدره .
یک مثال دیگه برای درک بهتره موضوع :
اگر از یک هواپیمای در حالِ پرواز فیلم بگیرند به صورتی که زمین اصلاً پیدا نباشه شما اصلاً نمیتونین تشخیص بدین که هواپیما چقدر با زمین فاصله داره اما به محض اینکه تصویر رو طوری نشون بدند که آسمان و زمین و هواپیما دیده بشه اونوقت تشخیص میدین که موقعیتِ هواپیما چی هست .
من دوست همه شما هستم
سلامنقل قول:
راستش من خودم عادت دارم همیشه یک مقدار از ماشین خودم (خیلی کم) تو آینه باید پیدا باشه اگر اینطوری نباشه بهم نمی چسبه رانندگی :n02: من اینطوری عادت کردم و همیشه هم می بینم کدوم ماشین در چه فاصله ای از ماشین من قرار داره.
بزارید یک مزیت دیگه این کار رو هم بهتون بگم البته نمیشه گفت مزیت اما به هرحال من همیشه علاوه بر اینکه از جلوی ماشین نگاه می کنم ببینم بین خطوط هستم یا نه البته آدم خودش ناخودآگاه متوجه میشه بین خط هست یا نه اما به هر حال من برای محکم کاری بعضی موقع ها از تو آینه بغل هم چک می کنم.
چون قسمتی از ماشینم تو آینه پیداست می بینم ماشین بین خط هست یا نه ولی اگر ماشین پیدا نبود این روش جواب نمی داد
کلاج درگیر رو به من توضیح میدید ؟
من توی شیب ها اگه توقف کرده باشم ترمز دستی رو درگیر میکنم و کلاج درگیر بلد نیستم کلا ...
از کلاج درگیر توی سراشیبی هم استفاده میشه یا فقط برای سرازیری کاربرد داره ؟!
یک سوال دیگه ؟ روی دنده 3 باشه و بعد از توقف کامل و بدون خلاص کردن دنده ، سوییچ رو برگدونی و ماشینو خاموش کنی ضررش چیه ؟ (یکبار ماشین (206) یک بنده خدایی دستم بود ، نمیدونم چرا کلاج و دنده ش اصلا میزون نبود و نمیشد دنده رو راحت عوض کرد ! تا اینکه خودش رسید و گفتم بیا کار خودته ... بعد همینطور که روی دنده 3 ماشین متوقف شده بود سوییچو خاموش کردم ... کلی هم خجالت کشیدم پیش طرف...)
از کلاچ درگیر معمولاً تو سربالایی استفاده میشه برای مواقعی که ناچاری تو سربالایی یک توقفی داشته باشی ...نقل قول:
باید کلاچ رو تا جایی بالا بیاری و تنظیم کنی که ماشین تو حالت اماده به حرکت قرار بگیره ...
برای عقب جلو بردن آهنگ ها در حین رانندگی چکار میکنید؟ وسیله ای برای این کار که رو فرمون نصب بشه نیست؟ هم دکمه های ضبط سالم می مونه هم تمرکز رانندگی از بین نمیره؟