نقل قول:
راست گفتی به خدا!
من هم ه 5-6 تا پست عقب تر همین رو گفتم.
Printable View
نقل قول:
راست گفتی به خدا!
من هم ه 5-6 تا پست عقب تر همین رو گفتم.
ها؟ سعید ول کنیم ؟
انتی به هیچ صراطی مستقیم نیست
عمرا بتونید منو منحرف کنید :31:نقل قول:
استفاده از مدل آماده یه نقص توی بازی به حساب میاد ! ( حتی اگه مستقل هم باشه بازم نقصه ! ) اما اگه گروه یا شرکتی باشه دیگه فاجعه است ... ( از نظر گرافیکی )
نقل قول:
حسن جان من که به شخصه نیومدم تو تاپیک که کسی رو راضی کنم.
من فقط نظرم رو دادم.
به نظرم هر کی که متن ها و پست ها رو بخونه میتونه نتیجه گیری کنه!
سعید جان نظری راجع به نوشته های ویکی پدیا که کپی پیست کردم نداشتی؟
منحرفت نمی کنیم .
ببخش تو عالم دوستی بهت میگم . یه وقت ناراحت نشیا .
شما عقیدت رو واسه خوت نگه دار امثال جنابعالی توی ایران انگشت شماره .
اقایون من خوابم میاد .
می خوام برم بخوابم . اگه کسی می خواد این بحث رو ادامه بد از جنبه مخالف لطفا دلیل و مدرک و سند قانع کننده بیاره وگرنه این بحث ها فایده ای نداره .
در ضمن یه چیزی داخل پرانتز (( اگه می گین بده و استخراج و استفاده مدل از بازی ها بده چجند وقت پیش توی یه فروم دیده بودم که Geodev همونی که اون ویدئو های معروف ازش هست به یارو پیشنهاد کرد واسه مدل هاش مدل استخراج کنه))
حسن جان موسی به دین خودش عیسی به دین خودش ول کن بابا.نقل قول:
حسن جان میخوای این تاپیک رو هم تا دعوا نشده مثل تاپیک هادی جان ببندیم!
ولی الکی زدیم تاپیک هادی بیچاره رو بستیم ها!!
حیف شد!
من فردا لینک رو برات پ.خ میکنمنقل قول:
یادم بنداز :46:
نه ما نزدیم ببندیم اگه انتی هر دفعه تو ذوق هادی نمیزد و ارزش کار رو زیر سوال نمیبرد الان اینجوری نمیشد و بیچاره تاپیکشو نمیبست.نقل قول:
البته من واقعا ناراحت شدم خودم اصلا دوست نداشتم هادی ناراحت بشه و الان احساس میکنم لحنم در مورد نظر دادن رو کار هادی تند بوده و خیلی حالم گرفته شده ...
سلام
خوب من هم نظرم رو میگم .
بازی های مستقل :
در کل من خودم دوست دارم مدلم رو طراحی کنم یا به صورت اختصاصی فرد حرفه ای برام طراحی کنه ( در صورتی که مدل کلیدی باشه و مهم ) مدل هایی هم که مهم نیستند رو میشه از مدل آماده استفاد ه کرد ( مشکلی نداره ) از نظر عقلی که مشکل ندارم دوباره بیام طراحیش کنم .
این رو به شما با دلیل میفهمونم که همه بازی های مستقل این کار رو انجام میدن .
بازی مستقل به بازی گفته میشه که به شرکت های بازی سازی که سرمایه ساخت و پشتوانه دارن وابسته نباشه و هذینه ساخت بازی کم باشه و افراد سازنده تعدادشون کم باشه و همین طور قیمت بازی زیر 20 دلار باشه ( بازی گرشاسپ هم تو خارج بازی مستقل حساب میشه ) . خوب فکر میکنید چرا بازی های مستقل قیمتشون نباید از 20 دلار بالاتر باشه ؟ چون مدل ، صدا ، تکسچر و ... رو همشو خودشون طراحی نمیکنن بنابر این قیمتشون ( چون هذینه هاشون کمتره ) کمتر هست . ولی این مورد تو ایران در نظر گرفته نمیشه یک بازی که حتی کاراکتر بازی هم مدل آماده هست با یه بازی که 90 درصد مدل ها رو خودشون ساختن از نظر قیمت برابره و این میشه که این صنعت براش مشکل پیش میاد و تلاش یک سری افراد حرفه ای با کار های یک سری افراد دیگه زیر سوال میره و بازی باز ها دیگه به بازی های ایرانی اهمیت نمیدن .
بازی ساز های مستقل حتما باید یک نفر مدل ساز یا خوشن در حد قابل قبول مدل سازی بلد باشن تا بتونن بازی بسازن چون در بعضی از موارد اون مدلی که نیاز دارید رو نمیتونید پیدا کنید .
بازی ساز های حرفه ای و شرکت های بزرگ ( تجاری ) :
خوب این شرکت ها به نظر من به هیچ عنوان نمیاد از مدل آماده استفاده کنن ( نه به خاطر این که آبروشون میره یا از این جور حرفا چون به نظر من اگه مدل های مهم رو خود بازی ساز بسازه مدل های دیگه رو به هیچ عنوان کسی نمیتونه متوجه بشه که آماده هست یا نه مگر این که خود سازنده بگه ) . ولی دلیلی که شرکت های بازی سازی بزگ از مدل آماده استفاده نمیکنند اینا میتونه باشه :
- برای شرکت های بزرگ ساخت مدل های کم اهمیت بسیار ساده هست و هیچ کاری نداره .
- یک دست بودن کار برای شرکت های بزگ مهم هست یکی های پلیتو نباشه یکی کم پلی تر یکی ... .
- به علت بهینه بودن بازی نمیان از مدل آماده استفاده کنند چون مثلا باید این مرحله X تا پلی داشته باشه و فلان فریم ریت رو تو انواع کنسول ها بده و حتی یک ورتکس هم براشون تو پرفورمنس و بهینه بودن کار مهم هست برا همین بازی هایی مستقل معمولا نسبت به بازی های تجاری گرافیک کمتری دارن ولی سیستم هم سطح بازی های شاخ نیاز دارن نمونش هم زیاده .
- علت بعدی این هست که اون زمانی و هذینه ای که برای جور کردن مدل آماده میخوان قرار بدم رو به جای این که به یه ادم بدن تو نت بگرده یا پول بدن مدل آماده بخرن میدن به یه مدل ساز حرفه ای سریعا براشون طراحی میکنه . ( پول که باشه حله همچی )
در آخر باید بگم تو ایران بازی های تجاری زیاد با بازی های مستقل تفاوت ندارن پس همه با خیال راحت از مدل آماده استفاده کنید !
یه نکته دیگه رو هم بگم به انتی که اگه من تاپیک بزنم برا بازیم بعد در این مورد ها بخوای بحث کنید خیلی شاکی میشم حتی از هادی بیشتر ( تو تاپیک هادی خیلی شاکی بودم اگه هادی یه چی بهت نمیگفت من یه چی میگفتم ! ) انتی اگه یه زمانی من یه تاپیکی زدم و شما خواستی در مورد مدل حرف بزنی ازت خواهش میکنم در مورد کار نظر نده - چون با حرفات کار آدم رو زیر سوال میبری و تمام انرژی و توان آدم رو میگیری . !
نکته دیگه ( دیگه .... ) خوب یادم اومد از تمامی بچه ها که اینجا نظر دادن و نظر میدن ونظر خواهند داد ... تشکر میکنم مخصوصا از سعید ، محمد ، رضا و حسن که تاپیک به این واجبی رو ایجاد کرد .
راستی یه چی یادم رفت : احسان باحات مخالفم ! :31:
پس از نظر شما استفاده از انیم ها و نمونه های آماده کدهای برنامه نویسی و موسیقی و ... هم اشکالی نداره دیگه ؟ ( پس اونوقت بازی ساخته شده دیگه چه دخلی به شما داره ؟ شما فقط سر همش کردید )
برای بازی ساز های مستقل :نقل قول:
اگه چیزی باشه که شما میخوای نه مشکلی نداره مگه بیکاری دوباره همون رو طراحی کنی ؟ دارم میگم اگه اونی باشه که شما میخوایی اگه نه که باید خودتون دست به کار بشید .
برای بازی ساز های حرفه ای و شرکت های تجاری :
خیر توصیه نمیشه ! یعنی خودشون استفاده نمیکنند .
خوب ببخشید پس داستان و گیم پلی و ایده و گیم دیزاین و ... چی میشه ؟
بعد من نمیگم که از همه چیز استفاده کنید میگم اگه اون چیزی هست که شما میخوایید پس استفاده کن . نه 100 درصد از همه چیز آماده استفاده کن که . اون چیزی که تو دید و ذهن شما هست اگه مواردیش آماده هست چرا دوباره همون رو بسازی ؟ ( چیز تو چیز شد ؟! :31: )
حسن نگران نباش من هدایتش میکنم ! ؟ :27:نقل قول:
هدف استفاده از مدل اماده در جزییات صرفه جویی در وقت و پرداختن به این هاست.
و کار گردانی هنری.نقل قول:
راستی من یه مورد رو یادم رفت بگم :
به هیچ عنوان و به هیچ گونه و روش و به هیچ .... ! نباید از موارد مهم بازی های دیگه استفاده کرد !
مثل : ( مدل های به یاد موندنی و با شخصیتی خاص در داستان یک بازی - آهنگ خاص و به یاد موندنی در یک بازی - نوع لباس یا حرکت به یاد موندنی مثل لباس اساسین کرید یا حالت سایه مکس پین ) باید از خودتون خلاقیت نشون بدید و یکمی از این موارد درست کنید . !
افتاد ؟! :31:
خوب گیم پلی هم به انیم های بازی و کد نویسی مربوط میشه دیگه ! اگه استفاده از مدل آماده مشکل نداره پس استفاده آماده از اینا هم مشکل نداره دیگه حتما !نقل قول:
من احساس میکنم دید شما به بازی سازی کاملا تجاری هست و فقط با هدف تجاری میخواهید بازی بسازید و من اصلا اینطوری فکر نمیکنم واسه همین حرف همدیگه رو نمیتونیم بفهمیم !!!
بله ولی شما با کدهای آماده میتونی گیم پلیی طراحی کنید که تا به حال هیچ کس طراحی نکرده باشه ! ( بازم میگم استفاده از موارد آماده به معنی استفاده 100 درصدی نیست ) میگم اون مواردی که شما لازم دارید بعد وجود داره اگه وجود نداشت باید خودتون بسازیدش .نقل قول:
خوب اگه اینجوری هست بحث نکنیم ؟ من حرف شما رو میفهمم ! شما رو نمیدونم ؟!
من فقط تجاری نگاه نمیکنم دارم از دو جهت هم مستقل و هم تجاری بررسی میکنم . این همه بالای یه پراگراف مینویسم مستقل بعد پراگراف بعدی مینویسم تجاری پس چیه ؟
من فکر میکنم شما دارید کمی تعصبی برخورد میکنید ! این طور نیست ؟
آخه شما حتی این جمله زیر منم قبول ندارید که میگم :
استفاده از مدل آماده جرم نیست اما حتی تو بازی مستقل هم یه نقص به حساب میاد ( اگه نقص به حساب نمیاد پس اونی که خودش مدل میزنه چی !؟ )
ببین همه خودشنون کارکتر اصلی رو مدل میزنن ولی کسی که باهوش باشه و بخواد تو وقت صرفه جویی کنه مدل های تکراری تو همه بازی ها رو خب دانلود میکنه اون که خودش مدل میزنه مشکل داره کلا.
میدونم دانلود میکنه و اصلا کارش هم درسته و خیلی خوبه ولی به هرحال بازم یه نقص به حساب میاد دیگه ! مثل ماشین ایرانی یه سری از قطعاتش رو وارد میکنه چون بلد نیست یا وقتش رو نداره بسازه ! کسی نمیگه این کارش جرمه اما یه نقص تو خودرو سازی ملی به حساب میاد دیگه !!!
---------- Post added at 06:07 PM ---------- Previous post was at 06:04 PM ----------
مثلا من الان نمیتونم واسه یه بازی انیم های حرفه ای ایجاد کنم واسه همین میرم از فایل های کپچر شده آماده استفاده میکنم ! خوب این درسته جرم نیست اما یه نقصه ...
ولی قبول داری که برای بازیساز های مستقل که امکانات محدود و کمی در اختیارشون هست و حمایت هم نمیشن خیلی نقص کوچکی هست نسبت به شرکتی که سرمایه و امکانات کافی و نیروی انسانی ماهر در اختیارشون هست و هیچ مشکلی هم ندارن؟؟
خوب قبوله یه کمبوده ولی به هیچ جا زربه نمیزنه ؟! شما زمانی هست که اگه عملت نکنن و آپاندیست رو در نیارن ممکن هست که بمیری ولی آپاندیس رو در میارن تا زنده بمونی و با نبود آپاندیس به جاییت زربه نمیخوره و اصلا کسی نمیفهمه که تو آپاندیس داری یا نه مگر افراد خیلی نزدیک ( برا خودم اتفاق افتاده که میگم ) مدل آماده هم همین جوری هست باید این نقص رو داشته باشی تا بتونی به پیش بری و زنده باشی تو این صنعت! ( کسی هم نمی فهمه که از مدل آماده استفاده شده جز سازنده بازی و افراد آشنا و خیلی نزدیک ) ! منطقی نیست ؟! خواهش میکنم تعصبی برخورد نکنید .
ممنون
منم همینو میگم دیگه که استفاده از مدل آماده جرم نیست اما نقصه ! شما هم اینو قبول داری و منم اینو قبول دارم که کسی که چاره ای نداره خوبه که از مدل آماده استفاده کنه اما بازم باید بدونه که این یه نقصه و دیگه طرفداری نکنه ازش !
چون اینطوری که من فهمیدم چندتا از بچه ها منظورشون این بود که استفاده از مدل آماده کلا هیچ نقصی به حساب نمیاد و برابر با مدلهای اختصاصی هست !
برای گیمر که اره هیچ فرقی نمیکنه گیمر از تو بازی میخواد کار نداره تو مدل اماده استفاده کردی یا نه.
کسی همچین حرفی نزدنقل قول:
شما گفتی استفاده از مدل آماده کلا ارزش گرافیکی بازی رو از بین میبره ما هم گفتیم جمله ی شما غلطه چون که گرافیک یه بازی فقط مربوط به مدل های داخل صحنه نیست و شامل متریال و چیزای دیگه هم میشه
ولی قبول داریه همه جا قصد کوبیدن کسایی که از مدل های اماده استفاده میکنن داری؟
ولی ما میگیم نه استفاده از مدل اماده نه مشکلی به وجود میاره نه کار اشتباهی هست.
بله..
بچه ها می گم هنوز نتونستید انتی رو هدایت کنید ؟
انتی جان شما یه نظر قاتطع بده . اول گفتی که کلا حرامه. بعدش میگی مکروه هه . اقا تکلیف ما رو مشخص کن روی کدوم حرفت حساب کنیم؟
هنوزم میگم که ارزش گرافیکی رو از بین میبره ! چون گیمرها میگن مدلهاش آماده هست کسی نمیگه متریالشو طرف خوب ساخته یا ...!
انتی صد دفعه گفتم گیمر از کجا می خواد بفهمه ؟
خو حسن جان این چیزی که تو میگی اصلا بحث جدا هست :31:نقل قول:
یعنی تو میگی کار خوبی هست که مدل آماده استفاده کنیم و صداش رو بالا نیاریم ؟ اینکارها از هنرمند به دوره ( سر خودمون رو که نمیتونیم کلاه بزاریم )
تازه من بعید میدونم کسی همچین جراتی داشته باشه بازی بسازه و بعدش به بنیاد یا یه جایی دیگه به دروغ بگه که مدلهاش رو خودم زدم !
الان یه حسی به من دست داد که شما اصلا پست هارو کامل نمیخونینقل قول:
فکر کنم این بار دهم ، یازدهم باشه دارم اینو میگم
گیمر براش مهم نیست ... لینک هم از فروم UDK توی تاپیک هادی گذاشته بودم . من خودم برای بازی خودم « The Secret » داشتم همه ی مدل هارو خودم طراحی میکردم . پوستم کنده شد ولی چون یونیتی قدرت رندر خوب نداشت همه میگفتن محیط بازی داغونه و هیچ کس نیومد بگه : آفرین به تو که مدل هارو خودت ساختی ! یه بازی دیگه خیلی وقت پیش ( فکر کنم 3 یا 4 سال پیش ) داشتم میساختم اسمش بود مرگ صلیبی . یه بازی استراتژیک با گیم میکر بود. همه ی منابعم رو کش رفته بودم و اعلام هم کرده بودم ولی یه نفر نیومد بگه واسه چی داری از منبع آماده استفاده میکنی . محیط رو خوب چیده بودم همه از گرافیک بازی تعریف میکردن
میشه بگی اگه من یه بازی خوب بسازی که سر گرم کننده باشه و گیمر از بازی کردنش لذت ببره از کجا میخواد بفهمه که من مثلا مدل تفنگ کلت رو از داخل بازی کال اف دیوتی کشیدم بیرون در صورتی که من متریالش رو تغییر دادم و تغییراتی هم تو خود مدل دادم ؟! منطقی بگو خواهشا . الان شما داری بازی میکنی کاراکتر بازی دستش یه M4 هست شما میتونی ثابت کنی که من این رو از کجا آوردم ؟! اگه من نگم که آماده هست ؟! هیچ کس نمیتونه متوجه بشه که این مدل رو من از بازی های دیگه یا از نت برداشتم . قبول ندارید ؟نقل قول:
این که شما میگید گیمر میفهمه مدل های آماده هست به خاطر استفاده بیرویه از مدل ( حتی کتاراکتر بازی های معروف ) هست که دید کاملا مشخص هست مدل آماده بوده و کش رفتن . این کار اشتباه بعضی بازی ساز ها باعث شده گیمر ها دیدشون به بازی های ایرانی این جوری بشه . من میگم باید از مدل آماده استفاده کرد تا بتونیم بازی یبسازیم و اگه این کار رو نکونیم نمیتونیم بازی بسازیم ( پس کاری که باعث میشه شما تو کارت پیشرفت کنی کاره خوبی هست - بنا بر این استفاده از مدل آماده از نظر من کار اشتباهی نیست به شرطی که درست استفاده بشه .
مثل قرص میمونه اگه زیاد استفاده کنی برات مشکل ساز خواهد بود ولی به اندازش نیاز هست .
خوب معمولا تو فروم UDK گیمر زیاد و نیست همه بازی سازی هستن . ولی من پیشنهاد میکنم تو بازی سنتر یه نظرسنجی بکنی !
به هرحال چیزی که مشخصه استفاده از مدل آماده یه نقص و یه نقطه ضعف هست ولی جرم نیست ! ( اینو اگه قبول نداری دیگه فکر کنم بحث نکنیم بهتر باشه )
---------- Post added at 07:41 PM ---------- Previous post was at 07:40 PM ----------
iload
این در صورتی درسته که بخواهی بازیتو مجانی بزاری رو نت وگرنه همین بنیاد هم ازت میپرسه که مدلهاش کار خودته یا نه اگه به دروغ بگی و مشخص بشه که حتما هم میشه به کل تمام زحمات و اعتبار بازیت از بین میره ... ( طبق اون چیزی که در مورد جشنواره تو ارسال کارها خوندم )
بعید میدونم یکی چندسال رو بازی کار کنه و بعد بخواد اینطوری اعتبار بازیش رو زیر سوال ببره ...
نقل قول:
مثلا می خوان چیکار کنن . عتیقه هایی که به یو دی کی می گن ماد ساز می خوان از اینا اشکال بگیرن .
---------- Post added at 06:48 PM ---------- Previous post was at 06:46 PM ----------
دادا موضوع ما اینه که چه طوری می خواد بفهمه . من وقت نداشتم . پول نداشت م . نتونستم هزینه کنم مدل بسازم اومدم مثل فلان سطل اشغال که توی مرحله 2 بازیم رو که با ماشین از کنارش رود شدم رو اماده گرفتم . اونا چه طوری می خوان بفهمن ؟نقل قول:
نقل قول:
خوب معمولا تو فروم UDK گیمر زیاد و نیست همه بازی سازی هستن . ولی من پیشنهاد میکنم تو بازی سنتر یه نظرسنجی بکنی !
به هرحال چیزی که مشخصه استفاده از مدل آماده یه نقص و یه نقطه ضعف هست ولی جرم نیست ! ( اینو اگه قبول نداری دیگه فکر کنم بحث نکنیم بهتر باشه )
اینو قبول داری که توی بازی سنتر اگه بفهمن یه بازی ایرانیه در هر صورتی بازی رو میکوبونن ؟
تو برو توی قسمت بازیساز های ایرانی ... طرف با UDK بازی ساخته میگن که ماد ساختی ! با یونیتی بازی ساخته میگن انجین مال خودت نیست !
به نظرت با این جماعت که خودشون رو گیمر فوق حرفه ای میدونن در حالی که شاید 90 % کاربر های اون اصول اولیه ی بازیسازی رو هم ندونن میشه منطقی صحبت کرد ؟!
من همین فروم پی سی ورلد رو هم برات مثال زدم . حالا باز شک داری برو یه فروم معتبر خارجی نظر سنجی بزن .
بر فرض شما بازیت رو ساختی ... واسه چی میخوای بدی بنیاد ؟! الان بنیادیا منتظر نشستن بازیساز ها بیان پیششون بازی رو بهشون بدی بعدش اونا هم تا خروار خروار بهت پول بدن و از بازیت حمایت کنن؟! با میرمهنا دیدی چیکار کردن ؟!نقل قول:
iload
این در صورتی درسته که بخواهی بازیتو مجانی بزاری رو نت وگرنه همین بنیاد هم ازت میپرسه که مدلهاش کار خودته یا نه اگه به دروغ بگی و مشخص بشه که حتما هم میشه به کل تمام زحمات و اعتبار بازیت از بین میره ... ( طبق اون چیزی که در مورد جشنواره تو ارسال کارها خوندم )
1 - بنیاد چرا ؟ بنیادگیلو چنده ؟ من میرم یه شرکت پخش مثل مودرن میدم بازیم رو پخش کنه . به شرکت پخش هم مربوط نیست من این بازی رو چجوری ساختم ( اگه بازی خوب باشه اصلا جرعت نمیکنن ازت بپرسن از مدل آماده استفاده کردی یا نه از خداشون هم هست که بازی های ایرانی رو منتشر کنن - ببین اگه شکم سیری بری جلو این موردی که میگم رو تجربه کردم برو بگو این بازی منه میخوام منتشرش کنم گفت از مدل استفاده کردم بگو خدا حافظ پاشو برو بگو بهم بی احترامی کردید خودم برای پخشش و تکسیرش اقدام میکنم . ) مطمئن باش میان دنبالت من این رو تجربه کردم دارم میگم . این جوری نه دروغ میگی نه راست ؟! :21:نقل قول:
2- چجوری حتما مشخص میشه از کجا میفهمن ؟!
از این به بعد نباید بگیم مرجع حمایت بازی های رایانه ای باید بگیم مرجع نابودی بازی های رایانه ای
باید هدفمون XLIVE باشه تا شاید برسه به Big shock یا Big fish اگه بخوایم به امید بنیاد بازی بسازیم فقط این وقت با ارزش رو تلف کردیم چون از اولش این بنیاد ساخته شده بود جلوی توسعه و پیشرفت بازی تو این کشور گرفته بشه.
آقا زرنگیا:31:اگه بخوایم نظرسنجی کنیم که نباید اینجوری نظرسنجی کنیم.باید مثلا شما یه بازی با تمام مدلهاش بسازی یه نفر دیگه هم یه بازی دیگه با کمک مدلهای آماده بسازه بعد بین این دو تا نظر سنجی کنن که کدوماش بهتره با دلیل.اگه توی دلایلشون حرفی از مدل آماده زدن اون وقت حرف شما اثبات میشه.نقل قول:
استفاده از مدل آماده (البته نه به صورت افراطی)برای یه بازی ساز توی یه بازی ساده مستقل نقص محسوب نمیشه ولی برای کسی که همه مدلاش رو خودش میزنه امتیاز محسوب میشه(برای بازیسازها)
بنیاد هم اگر پرسید می گیم که استفاده کردیم چون بودجه نداشتیم مدلساز استخدام کنیم.شما دارید بدین استخدام کنیم:31:
نقل قول:
درسته.کاملا موافقم
حق با شماست.تو گیم اسپات هم نوشته.نقل قول:
بازی گرشاسپ هم تو خارج بازی مستقل حساب میشه
اینم کاملا درسته و بلایی هستش که سر تمام صنایع ما داره میوفته!نقل قول:
ولی این مورد تو ایران در نظر گرفته نمیشه یک بازی که حتی کاراکتر بازی هم مدل آماده هست با یه بازی که 90 درصد مدل ها رو خودشون ساختن از نظر قیمت برابره و این میشه که این صنعت براش مشکل پیش میاد و تلاش یک سری افراد حرفه ای با کار های یک سری افراد دیگه زیر سوال میره و بازی باز ها دیگه به بازی های ایرانی اهمیت نمیدن .
آنتی جان قبول کن که ارزشش رو از بین نمیبره بلکه کم میگنه!نقل قول:
در مورد دروغ گفتن به بنیاد و ... هم هر کی هر کاری دوست داره میکنه!
اما در مورد اخلاق هنرمندی باز یه چیزی!شاید من به بنیاد دروغ بگم اما به خودم و بقیه نه!میگم که آماده بوده بعضی مدل هام
خوب اصلا بفهمه!اگه همونطور که گفتی، از بازی لذت ببره دیگه خیلی مهم نیست که مدل آماده بوده!شاید ارزش کار پیش خودت یا بین بازی ساز ها کم بشه!اما بازیت لذت بخش بوده.مهم هم همینه که با مدل آماده ها بتونی بازی جذاب و بدیع بسازی که اینم راحت نیست!نقل قول:
درسته! نمیتونن بفهمن.همین!نقل قول: