[HTML]
<a href="http://www.shaparac.ir" class="siteicon_homepage" rel="nofollow">
Visit Homepage
</a>
[/HTML]
Printable View
[HTML]
<a href="http://www.shaparac.ir" class="siteicon_homepage" rel="nofollow">
Visit Homepage
</a>
[/HTML]
سلام دوستان
بایدبدانید هرکاری هم زحمت و هم هزینه خاص خود را دارد
اینکه توقع داشته باشید یک ناشر بیاید روی کار یک نویسنده ناشناس سرمایه گذاری کند و کلی پول دهد بابت اثر به شما کمی خوش بینانه و دور از واقعیت است .
برای ورود به این عرصه بهتر است خودشما نیز ریسک کرده و سرمایه گذاری روی اثر خود نمایید ...اگر به کتاب به عنوان یک کالا نگاه میکنید و یکی از اصلیترین اهدافتان کسب درآمد و فروش است , آیا خود شما حاضرید روی کالای خود سرمایه گذاری کنید ؟؟؟؟پیشنهاد من به این دوستان این است که ابتدا کتابتان را در تیراژ پایین (100 تا 200) جلد چاپ نموده و بازار سنجی نمائید اگر کشش و استقبال بازار از کتابتان خوب بود سپس در تیراژهای بالا چاپ نمائید تا هم دردسرهای تامین بودجه را نداشته باشید و هم سنجیده در این ورطه قدم بردارید...
مدتی من سر نزدم برخی توهم برشان داشت که اینجا محل تبلغ ناشرین است.
دوستانی که این موضوع را می بینند و می خوانند، به هیچ ناشری که در اینجا تبلیغ کند اطمینان نکنید، ممکن است اینها از همه بدتر باشند!
سلام سیمرغ جان
بینهاییییییت ممنونم از این همه وقتی که گذاشتی برای راهنمایی و در اختیار گذاشتن تجربه های گران بها
من زیر پستا تشکر نزدم ولی تمام پستا رو خوندم و خیلیییییی و بینهایت به دردم خوردم
همین جا ازت بینهایت تشکر می کنم و مثل انروز که گرهی از کار بنده ی خدایی باز کردی، یه روز هم گره مشکلات خودتت باز بشه
من یه رمان نوشتم که شیش ماه برای پایه داستانیش وقت گذاشتم
دو سال طول کشید تا جلد اولشو نوشتم! زمان من چند جلد داره که به هم مرتبط هیتن و داستان واحدی رو دنبال می کنه گرچه تو هر جلدش هم یه داستان فرعی روایت میشه
از جلد دومم هم 50 صفحه تا به الان نوشتم
کتاب اولم 374 صفحه رقعی هسش و این کتابی که می نویسم بالای 500 صفحه هستش
الان با یه ناشر صحبت کردم برای چاپ کتابم که برام قرار داد فرستاد به این شکل:
1 - موضوع قرارداد : چاپ و انتشار کتاب ........كه از اين پس اثر ناميده مي شود.
2- حقوق اثر: كليه حقوق مادي و معنوي اثر از جمله انتشار و تكثير با رعايت قوانين جاري و آتي و قانون حمايت از مولفان ، مصنفان و هنرمندان متعلق به ناشر است
3- تعهدات مولف:
1/3 – مولف متعهد است طبق شرايط مندرج در بخش توضيحات اين قرار داد در خصوص تعهدات معنوي خود اقدام نمايد .
2/3- مولف اقرار مي كند كه خود اثر را نوشته و تمام يا قسمتي از آن را به شخص حقيقي يا حقوقي ديگري واگذار ننموده و در صورت بروز هر گونه ادعا يا شكايتي نسبت به مطالب اثر، پاسخگو خواهد بود.
3/3- مولف مسئوليت تایید غلط گيري ، ويرايش ، نمونه خواني نهايي اثر را بر عهده دارد و همچنین قبل از چاپ یک نسخه از کتاب به ایمیل صاحب اثر ارسال خواهد شد که ملاک چاپ همان نسخه خواهد بود و بايد حداكثر طي سه روز مولف نسبت به تائيد نهايي آن اقدام نمايد در غير اين صورت ناشر مي تواند با فرض فاقد مشكل بودن نسخه نهايي كتاب آن را منتشر نمايد.
4/3- در هر نوبت چاپ تعداد هفتاد جلد از اثر را به عنوان اعلام وصول ارشاد ، چاپخانه ، ليتوگراف در اختيار ناشرخواهد گذاشت كه از آمار كل انتشار كسر خواهد شد.
5/3- در هر نوبت چاپ ده نسخه به مولف اهداء می شود.
6/3- در صورتيكه قبل از اتمام تمامي مراحل چاپ كتاب ، مولف بنا به هر دليل از ادامه ي كار منصرف گردد، بايد هزينه هاي انجام شده تا آن مرحله را باضافه ي تمامي حق الزحمه ناشر مندرج در بند
1/3 را پرداخت نمايدكه شامل حداقل مبلغ هفت ميليون ريال مي باشد.
7/3-مولف از اثري كه به ناشرتحويل مي دهد يك نسخه كپي قابل استفاده نزد خود حفظ خواهد كرد تا در صورت مفقود يا ضايع شدن قسمتي يا كل نسخه اي كه تحويل ناشر شده است و يا در ساير موارد لزوم بتوان از آن استفاده كرد.
8/3- این قرارداد برای نوبت دائم می باشد.
9/3- يونيفرم و طرح جلد كتاب به عهده ناشر و مديريت هنري انتشارات مي باشد.
ماده 4 تعهدات ناشر:
1/4- ناشر تعهد نمود كه اثر را در تیراژ مشخص و اعلام شده به مولف با كيفيت توافق شده و در صورت اجراي بند 1/3 اين قرار داد چاپ نمايد .
2/4- ناشر تعهد نمود پس از خاتمه چاپ در خصوص كتاب علاوه بر موارد ذكر شده در اين قرار داد طبق توافق به عمل آمده در معرفي كتاب همكاري نمايد.
3/4- ناشر متعهد است علاوه براختصاص شماره شابك ، فهرست نويسي پيش از انتشار اثر را نيز انجام دهد مگر اينكه طبق قانون نيازي به اين كار نباشد.
ماده 5- سرمایه گذاری کتاب به صورت مشارکتی بر مبنای 40 درصد ناشر و 60 درصد مولف خواهد بود.
ماده 6- در صورتيكه در تفسير مواد و بندهاي اين قرار داد سوء تفاهمي پيش آيد يا مطلبي از قلم افتاده باشد نظر داور مرضي الطرفين مرعي و لازم الاجرا خواهد بود .
ماده 7- حق تالیف کتاب 10 درصد می باشد. که 90 روز پس از پخش کتاب با مولف تسویه میشود.
ماده 8- اين قرار داد در دو نسخه كه حكم واحد را دارند در تاريخ .......... امضاء و مبادله شد .
توضيحات : ++ طبق توافق بین انتشارات ........ و .......... برای چاپ کتاب « .............. » با شرایط: ناشر پانصد نسخه کتاب را با کیفیت مناسب به چاپ برساند با کاغذ نخودي و تعداد صفحات مشخص. همچنین مولف مبلغ 15 میلیون ریال به عنوان هزینه های اولیه و پیش پرداخت جهت صفحه آرایی، ویرایش و پرینت و ساخت ماکت کتاب جهت مجوز و نمونه خوانی به حساب ناشر واریز نموده و پس از صفحه آرایی کامل و اخذ مجوز و ثبت در کتابخانه ملی و شابک گذاری و برآورد هزینه کل و تصفیه با مولف، اقدام به چاپ کتاب می نماید و در معرفی کتاب اقدامات لازم را به عمل آورد.
خب حالا سوالای من:
1 این قرار داد خوبی هستش یا نه؟
2 مگه نگفتین تو قرار داد مشارکتی حق مادی و معنوی مال نویسنده هستش نه ناشر؟
3 از کجا بفهمیم که واقعا 500 جلد چاپ می کنه؟
4 تو اینترنت گشتم و از بعضی ها پرسیدم، گفتن که فقط ده جلد بیشتر نیاز نیس کسر بشه برای اداره ارشاد، پس برای چی این ناشر می خواد 70 جلد کم کنه؟ روی تیراژ 1000 جلد این ناشر گفت 150 تا کم می کنه!
5 هیچ جا صد در صد طبق گفته های شما تاکید نکرده که پخش می کنه و فقط گفته سعیشو می کنه و همکاری می کنه پ می تونه اصلا پخشش نکنه طبق گفته های شما؟ یه بارم تلفنی گفت اگه خواستی صد جلدشو میدیم به خودت اگه نه که همشو خودمون بر می داریم پخش می کنیم
6 هیچ جا مشخص نکرده با چه کیفیتی و چه کاغذی کتابو چاپ می کنه فقط یه جا گفته نخودی! خب الان مشکل خیلی بزرگه؟
7 ویراستاری و ویرایش و بقیه کارا با منه؟
8 از کجا بفهمم که اون ناشر واقعا چهل درصد کتابو میده؟ نکنه مثلا چاپ کتابم بشه شیش میلیون بعد این آقا دروغ بگه شده ده میلیون که شیش میلیون شما دادی چهار میلیون هم ما! که موقع حساب سود پولی نداده ولی چهل درصد همینجوری سود می خوره! هر چی هم می گم هزینه نهایی چاپ چقدر میشه؟ اصلا بهم نمی گه! به یه انتشارات دیگه گفتم، اون بنده خدا حساب کرد و گفت بدون حساب سهم پخش و فروش میشه 3 میلیونو 500
10 و در آخر اصلا ارزش داره زیر بار این قرار داد برم؟
واقعا ممنونم و ببخشید به خاطر اشتباهات تایپی
سلام دوستان عزیز وبزرگوار.من یه سوال داشتم!الان مجوزه چاپ کتاب به چه صورت هس!یعنی چه مدت طول میکشه تا مجوز صادر بشه!یکی دوماه پیش وزیر محترم جناب جنتی گفتن که حداکثر تا یک ماه مجوز صادر میشه!این حرف تا چه حد صحت داره!
سوال دیگه ام اینه که بعد از گرفتن فیپا مگه چه مدت زمان لازم است تا مجوزمثلن کتاب شعر صادر بشه!(لطفا حداکثر زمانی رو که طول میشکشه رو بفرمایید لطفن)
سلام بر سروران ودوستان گرام
یه سوال چند روزی هس که ذهن منو مشغول کرده...!میشه جناب سیمرغ یا دیگر دوستان پاسخش رو بدن...!
عاقا این پخش کتاب چطوریاس؟؟
من یه کتاب رُمان چاپ کردم ولی انتشارات میگه ما فقط میتونیم بذاریم برا فروش اینترنتی...!
آیا من میتونم این کتاب رو بدم برام نشر وپخش بکنن...!حاضرم مبلغی رو به عنوان پخش بدم به ایشوون
اگه دوستان آدرسی یا شماره تلفنی دارن...!لطفا اطلاع رسانی بفرمایند...
آهان.یادم رفت بگم.کسانی که میخان کتاب شعر چاپ کنن ...!با انتشاراتی قرارداد ببندن که خودش پخش کتابو به عهده میگیره وگرنه مثل من به مشکل بر میخورن...!شما اگه افلاطون هم باشی..!حافظ وسعدی هم باشی باز نمیتونین بدون نشر ومعرفی آثارتون راه به جایی ببرین...!اینو از من که تو این راه مصیبت ها دیدم قبول کنین...!
به هر انتشاراتی کتابتون رو ندید...!میتونم اسم ببرم ولی فعلن بسنده می کنم به این حرف :با هر کسی کار نکنین...
کسانی که کتاب شعر در دست چاپ دارن برن انتشارات فصل پنجم !روال کارشون به اینصورت هس که اول دو سه نفر نظر کارشناسی میدن رو شعراتون بعدش دیگه تموم کارا به عهده ی اینها هس...خودشون مرکز پخش دارن تو کل کشور...!آیا این خوبه که شما گول تبلیغات یه انتشاراتی رو بخورید وبعدن بفهمین اشتباه کردین !متاسفانه من خودم قربانی این زیاده طلبی یکی از این افراد شدم...
مخلص کلام!اگه شعرتون یا داستانتون حرفی برا گفتن داره...!هرچند هم کم! سراغ کسانی برید که کارتون رو با خدمات بعد از چاپ بیمه میکنن ....!حداقل اینطوری میدونید که آثارتون گوشه انبار خاک نخااهد خورد
قربون آدمای با مرام نه آدمایی که از هر فرصتی استفاده میکنن تا سالها عمر وتلاش انسانی رو با زیاده طلبی وندانم کاری هاشون نیست ونابود کنن
مبین بغض دلتنگی شاعر نمایشنامه نویس قرن 21
دوستان هر کسی تو زمینه مجوز وچاپ کتاب راهنمایی خاست بهم بگه...!تا حد امکانم راهنمایی وکمک خاهم کرد...!
اگه مبین بغض دلتنگی رو هنوز تو کشور ایران زیاد نمیشناسن! فقط وفقط برا اینه که دستی نبود که واقعن کمک کننده باشه...! تو کشور ما خیلی مبین ها هستن که هنوز ناشناخته موندن...!دولت تو این زمینه مقصره ...!انتشاراتی ها مقصرن...!کارگردان ها وتهیه کننده ها مقصرن ...!وخیلی های دیگه
آدمهایی رو میشناسم که بدون داشتن کمترین استعدادی در صدر امور هستن...!واین یعنی ظلم یعنی انحطاط قلم وهنر...یعنی قهقرای سقوط هنر وادب ...تاریخ گواه من باشد ...روزی صدای بغض من گوش زمین وزمان را کر خاهد کرد...
رفیق خوب در زمینه چاپ کتاب شعر توضیح بدهنقل قول:
مثلا یکی حدودا 39 قطعه شعر در زمینه عارفانه و عاشقانه که همه ی انها در اخر ختم به خدا می شود. دارد
و کلا حدودا 50 صفحه ای می شود کتابش
باید چگونه برای چاپ این کتاب شعرش اقدام بکند. برای چاپ اولین کتاب شعرش
لطفا هر اطلاعاتی دارید بنویسید
سلام.خوبین؟ ببخشین من پیامتون رو امروز دیدم..
دوست عزیز همانطور که گفتم شما یا باید شعرهایتان مشارکتی چاپ کنین یا بصورت سرمایه گذاری...
چون شما کتاب اولی هستین ..! هیچ انتشاراتی حاضر نمیشه این ریسک رو قبول کنه و روی کتابتون سرمایه گذاری کنه..... البته همانطور که گفتم یک انتشاراتی (فصل پنجم) با شرایطی که خودشون وضع کردن شعرهای شمارو تو یه هیئت 4-5 نفره میخونن واگه خوششون اومد روی کتاب شما سرمایه گذاری میکنن...اگه به شعرهاتون اطمینان دارید و میدونین که مورد قبول واقع میشه این راه براتون میتونه خوب باشه...!
بخوای سرمایه گذار خودت باشی دو صورت داره...یا باید کلن خودت بری شابک و فیبا بگیری و آخر سر بعد از مجوز کتابت رو با یه چاپخونه ای قرارداد ببندی وچاپ کنی...ویا اینکه بدی یک انتشاراتی تمام اینکارا رو برات بکنه...من راه اول رو بهتون پیشنهاد نمی کنم...چون اولن تازه کارهستین و دومن بقول سیمرغ جاان هفت خاان رستم که نه...!بااید 5خان رستمو رد کنی ...در ضمن شما اشاره نکردین کتابت رو به چه تیراژ میخای چاپ کنی! به نظر من پست های دوستان رو بخونی بهتر تمرکز میتونی بکنی وخیلی چیزا دستت میاد...اگه میخای سرمایه گذاری کنی!بده انتشارات آرنا...میتونی تو گوگل سرچ کنی وببینی..خلاصه بگم از هرچی که بگذریم این مدیر انتشارات بامعرفت و خوش اخلاق هس... یجورایی به آدم می چسبه اخلاقش....:n02:بازم سوالی داشتین بپرسین...من دو سه روز دیگه یه سری میزنم..ببخشین دیگه من اکثر ن کیش هستم اونجا هم به کامپیوتر دسترسی ندارم ...موفق باشین:n16:
پس برای چاپ کتاب شعر شما فصل پنجم را پیشنهاد می دهید.
برای این کار باید تمام شعر هایم را برایشان بفرستم. یا نه بخشی کفایت می کنه.
بعدم چگونه بنده را خبر می دهند که از شعر هایم خوششان امده است یا نه
در اخرم اگر قرار باشد دیگران سرمایه گذاری بکنند. مثلا فصل پنجم در حد 1000 تا برای بار اول خوبه.
ولی اگر خودم حداکثر 300 تا500. اونم ایا می توانند. این 500 تا را خودشان بفروشند.
نقل قول:
سلام
معذرت می خواهم که دیر جواب می دهم.
1- نه قرارداد خوبی نیست، دلیلش اینه:
اولا هیچ نیازی نیست برای اعلام وصول اینها بیان و هفتاد حلد را بگیرن، اصلا نیازی نیست، اینها در واقع دارند سر شما را به این عنوان کلاه می گذارند و تعدادی کتاب را مجانی و رایگان، برای خودشان بر می دارند.
مساله دیگر این است که، اینها گفتند 90 روز پس از پخش کتاب، پول مولف را می دهند. خب دقیقا چه کسی می خواهد پخش کند؟ پخش چقدر طول می کشد؟ یک سال؟ دو سال؟
و البته کیفیت چاپ هم مهمه و باید به دقت روشن بشود و فاکتور هزینه چاپ داده بشود.
من میگم با توجه به کلکی که این ناشر در قضیه همون هتاد جلد زاده و از همین الان پای قرارداد با حقه بازی اومده جلو قابل اطمنیان نیست.
نقل قول:
مطالب همین موضوع از اول بخوانید توضیحات کامل داده شده است
نقل قول:
مساله پخش و اهمیت آن را من بارها هشدار دادم، این الان نمونه اش!!
ببینید برای پخش، اولا اگر مساله فروش اینترنتی باشد شما هیچ نیازی به ناشر ندارید، سایتهای مثل آدینه بوک و کتابفروشی فردا و... ازتون میگیرن و اینترنتی می فروشن
شما باید با یک پخش قوی کار کنید، اونها 40-50 در صد قیمت پشت جلد را می گیرن
سلام به همه
جناب سیمرغ با تشکر از پاسخ گوییتون
من دارم رو ترجمه ای کار میکنم که اگه کاارم تموم شه مطمئنا فروش بالایی خواهد کرد میخوام کار صفحه آرایی خودم انجام بدم میخواستم بدونم رایج ترین برنامه جهت این کار چیه و
کلا منظور از صفحه آرایی چیه همین زدن شماره صفحه و درست کردن حاشیه هس؟؟؟؟؟:n13:
نقل قول:
ببنید دوست عزیز ...راستش رو بخاای تو ایران به کتاب و پخش کتاب هیچ ارزشی قائل نیستن و فقط برای جیب خودشاان هس والسلاام....شما میگی کی وچگونه خبرم میکنن...!!میدونی من چرا گفتم فصل پنجم!؟چون پسر خاله خود من تو یه انتشاراتی دیگه کتابش رو چاپ کرد والن برای فروشش مشکل دااره...در صورتی که اوناا قبول کرده بودن کتاب این پسرخاله منو چااپ کنن حتاا چندین باارم بهش زنگ زدن....بهت گفتم انتشارات فصل پنجم چون این انتشارات ناشر تخصصی شعر هس...وهمچنین خودش مراکز فروش داره و پخش کتابتو به عهده میگیره.... واین مسئله خیلی مهمی هست....
جناب سیمرغ هم تشریف آوردن میتونی از ایشون بهتر کمک بگیری...
جناب سیمرغ اگه یه پخش کننده قوی سراغ داری به ما هم یه نداا بگو لطفن...تقدیم شماا:n16:
با ورد میشه ولی یک مقدار سختهنقل قول:
نرم افزار indesign تخصصی این کار است.
نقل قول:
با سلام به شما دوست گرامی، من اسمی از هیچ ناشر خاص و یا پخشی نمی برم، شما هم لطف بفرمایید اگر چنین کاری میخواهید انجام بدهید از پیام خصوصی استفاده کنید بهتر است. چون به هر حال اینجا یک موضوع مرجع است، و کسی شناختی روی آن انتشاراتی که شما فرمودید ندارد. در مورد پخش، ببینید هر کتابی در هر موضوعی، یک پخش خاص خودش را دارد، مثلا کتابهای کامپیوتر، پخش اصلیش با داستان فرق می کند. باید خودتان در بازار تحقیق میدانی کنید!
اگر مباحث این موضوع را بخوانید، می بینید در این چند سال، فراز و نشیب های زیادی داشتم در اینجا، در یک مقطعی یکی از ناشرین اومده بود اینجا و می خواست دکان باز کند، من جلویش را گرفتم، البته خیلی مشکل!!
خیلی نویسنده ها بودند که از ذوق و شوق و علاقه شان سو استفاده شده است. ببینید بازار کتاب این جوری است:
یک طرف، یم عده نویسنده هستند، فلان مربی دانشگاه( من از کلمه استاد استفاده نمی کنم چوه سنگین است و هر کسی لایقش نیست، متاسفانه باب شده که به هر تاز ارشد گرفته ای بگن استاد!!!) که خیلی دلش میخواد بگه من کتاب چاپ کردم، تا فلان دانشجوی دکترا، تا فلان شاعر و داستان نویس تازه کار............. اینها آدمهایی هستند که هنوز درگیر مادیات زندگی نشده اند یک سری آرمانگرایی در اینها هست و دلشان می خواهد بالاخره زحمات شبانه روزیشان چاپ شود.
طرف دیگر، یک مشت دلال، یک مشت گرگ، که منتظر اینها نشسته اند می خواهند سر کیسه شان کنند به اینها ضربه بززند و از دوق وشوقشان سو استفاده کنند. اینها به قوانین نشر خوب واردند و می دانند چطور باید با نویسنده تازهکار قرارداد نوشت و ازش پول کند. می دانند چطور با چاپخانه ها زدو بند کنند، از نویسنده یک پولی می گیرند، از چاپخانه هم در صدی، و بعد هم در پخش مشکل داشته باشد می گویند به ما چه!! کتابت فروش ندارد!! خیلی کتابت ضعیفه!! پز لوگوی انتشارتش را می دهد و نیسونده تازه کار را تحقیر می کند!! آدم نباید منت کشی را بکشد، روزی دست خداست!!!
به لطف این موضوع در این اسایت، تاکنون موفق شده ام جلوی بسیاری از سو استفاده ها را بگیرم و به دیگران کمک کنم، و همین مرا خیلی خوشحال می داند، می دانی اینکه گمنام و ناشناس به خیلیها کمک می کنی و مبارزه می کنی و هدفت را جلو می بری، یک حس شیرین خوبی در قلبت ایجاد می کند، یک گرمای خاصی، یک شراب نابی!! زان می ناب گزو پخته شود هر خامی................
همانطور که قبلا عرض کردم دارم کتابی ترجمه میکنم اگه این کتاب قبلا کسی ترجمه کرده باشه آیا مشکلی پیش میاد یا نه؟؟
به هر حال بیاد بین ترجمه شما و ایشون تفاوت باشد، شاید اگر خیلی شبیه بشاد بگوید شما کپی کرده ایدنقل قول:
در این مورد با اداره کتاب ارشاد مشورت حتما کنید
سلام
ایا دوستان کتاب و یا فیلم اموزشی در مورد مراحل چاپ کتاب سراغ دارید
ممنون می شوم راهنمایی کنید
یتوگرافی چیست؟
فیلم چیست؟
زینک چیست؟
تعریف فیلم و زینک:
پس از اینکه مجله یا روزنامه ای از بخش حروف چینی خارج شد مسئولیت ادامه کاربه بخش دیگری از تشکیلات تولید محول می شود که به صورت یک محیط کاری مستقل و جدا حرکت می کند.
تهیه زینک چاپ مستقل برانجام مراحل متعدد عکاسی است .اولین شعبه این کار به استدیوی دوربین عکاسی Camera studio یا به طور خلاصه به شعبه عکاسی معروف است.در این شعبه فیلم های نگاتیو یا پزتیو را تهیه می کنندو برای تهیه زینک آنها را به کارمی برند.همه عکسها یت به صورت تصاویر خطی ، مانند نقاشی های سیاه و سفید و نمودارها و طرح های هنری یا به صورت رنگی ،مانند عکسی با رنگهای فراوان و فاقد خطوط مشخص هستند.هر یک از این دو نوع عکس نیازمند روشهای گوناگون عکاسی اند.
عکاسی از تصویر خطی برای تهیه فیلم نگاتیو بسیار راحت است چرا که همه چیز در تصویر وارونه شده و همه خطوط تیره تصویر به صورت خطوطی شفاف نمایان می شوند.این در حالی است که زمینه سفید تصویر به صورت تیره یا مات جلوه می کند. اما در تصاویری که دارای زمینه سایه روشن هستند،مثل عکس سیاه و سفید ،لازم است تا تصاویر به الگوهای نقطه ای تجزیه شود.قسمت های تیره عکس با نقطه های درشت و قسمت های روش آن با نقطه های ریز ساخته می شود.چشم انسان از دور قادر به تشخیص این نقاط از یکدیگر نیست و آن ها را به صورت سایه می بینند.برای درک بهتر این مطالب می توان باذره بین به عکسی در روزنامه نگاه کنیم.متصدی دوربین برای تبدیل عکس به الگوی نقطه ای ،تصویر اصلی را از میان آن چه «ترام» نام دارد،عکاسی می کند.صفحه ترام یک تکه فیلم است که سطح آن پرازنقاط ریز و متراکم است .درنتیجه به دلیل وجود ترام درهنگام عکاسی ،نگاتیو عکس به صورت الگوی نقطه ای تولید می شود.
تصاویر رنگی:
با نگاه به یک مجله، متوجه تصاویر رنگی بت ترکیبی از رنگ های مختلف می شوید.این تصاویر رنگی زیبا پس از تفکیک به وسیله ترام توسط عکاس و با تعیین میزان رنگ مورد نیاز به دست می آیند.چاپچی فقط با استفاده از چهار رنگ آبی،زرد،قرمز،مشکی موفق به خلق رنگهای بسیار متنوع می شود.در بخش چاپ ،به هنگام نگاه کردن به تصویر زیبایی که با چهاررنگ چاپ شده باشد،اصطلاحاً گفته می شودکه «ترام هایش روی هم خورده »واقیعت این است که رنگها «ترام ها»کنارهم چاپ می شوند،زیرا اگر روی یکدیگر چاپ شوند،عمل ترکیب رنگ انجام نمی شود.برای اینکه عمل ترکیب رنگ انجام شود عکاس در موقع تفکیک به ترام هر رنگ زتویه ای خاص می دهد تا هنگام چاپ روی یکدیگر قرار نگیرند.چاپی برای خلق چنین اثری به چهار زینک از یک تصویر رنگی نیاز دارد.یک زینک برای چاپ آبی ،یک زینک برای چاپ زرد، یکی برای قرمز،یکی هم برای چاپ مشکی.بنابراین در یک تصویر رنگی ،چهاررنگ بالا باید از یکدیگر تجزیه شوند.این کار را متصدی دوربین انجام می دهد.از او یک تصویر رنگی چهار بار عکاسی می کند و در دوربین خود هربار از یک فیلتر شیشه ای با رنگی متفاوت بهره می گیرد.همچنین در هر نوبت عکاسی در ترام استفاده می شود بنابراین هررنگ به صورت الگوی نقطه ای یا ترام نیز می آید.
امروزه دیگر مانند گذشته از فیلترهای رنگی استفاده نمی شود بلکه تجزیه رنگ به طور خودکار در دستگاه اسکنر انجام می گیرد این کار با گذراندن پرتویی از نور باریک و نقطه مانند بر سطح تصویر عملی میشود.بازتابش این پرتو نور به دستگاه رایانه وارد می شود.رایانه رنگ ها را تجزیه کرده ،درشتی و ریزی رنگهای موجود در تصویر هماهنگی داشته باشد.محصول نهایی اسکنر عبارت است از چهار فیلم مجزا ،یعنی همان چهار رنگ اصلی چاپ که از هر یک برای ساختن و تهیه یک زینک استفاده می شود.
مونتاژ صفحه:مسئولیت بعدی در این روند برعهده مونتاژ کار است.زمانی که هر صفحه مستقل بر طرح ،عکس،نوشته،و جز این ها به عنوان صفحه کامل و بدون غلط تایید شده،از تمامی صفحات، فیلم نگاتیو تهیه می کنند.سپس فیلم های نگاتیو به ترتیب خاصی در کنار یکدیگرقرار گرفته،مونتاژ می شوند تا در نهایت برای تهیه و زینک از آنها استفاده می شود.ترتیب صفحات کتاب در مونتاژ اصلاً مشابه ترتیب صفحات در یک مجله نیست.دلیل این امر واضح و روشن است می توان با نگاه کردن به ابعاد آن دو به تفاوت آنها پی برد.برای باز بینی کارهای مونتاژ از فرم مونتاژ شده پیش از تهیه زینک بر روی کاغذ حساس اوزالید نمونه ای گرفته می شود.تا مسئول فنی آخرین بررسی ها انجام دهد اگر غلطی وجود داشته باشد یا تغییری لازم باشد مقرون به صرفه تر آن است که پیش از تهیه زینک و شروع چاپ غلطها تصحیح شوندزیرا بعد از تهیه زینک چنین کاری مقرون به صرفه نیست .
تهیه زینک:
تصاویر و مطالب چیده شده با روش نور دادن (عکاسی)از فیلم نگاتیو (منفی)به سطح زینک آلومینیومی منتقل می شود.سطح زینک پوشیده شده از یک ماده شیمیایی بسیار نازک است که فیلم نگاتیو باید کاملاً برروی این سطح و در تماس مستقیم با آن قرار گیرد. این عمل با بکارگیری در چارچوب ویژه ای جهت تخلیة کامل هوای بین فیلم و زینگ انجام می شود که در محیطی خلأ مانند کاملاً به هم می چسبد . سپس این مجموعه زیر تابش نور مادون بنفش قرار گرفته از قسمت های شفاف فیلم نگاتیو نور عبور می کند و پوشش شیمیایی موجود بر سطح زینک را تحت تآثیر قرار می دهد . قسمت های تیرة فیلم نگاتیو از عبور ممانعت می کند و در نتیجه به هنگام ظاهر توان بدون تغییرباقی می مانند . همچنین به هنگام کپی کردن از فیلم پزتیو (مثبت) وقتی نور از قسمت های تاریک عبور نمی کند سطح چاپ شونده باقی می ماند و قسمت های شفاف که نور خورده با ظهور زینک از بین می روند .
پس از آن که زینک با روش یاد شده در بالا دید با ماده شیمییایی شسته و ظاهر می شورد . این مادةشیمیایی بر لایه موجود در سطح زینک تاثیر می نهد . به این ترتیب که قسمت هایی از زینک که نور مادون بنفش به آن رسیده به هنگام تماس با دارو از بین می روند و به آلومینیوم 99 درصد تبدیل شده به هنگام چاپ جاذب آن می شودو قسمتهایی که نور مادون بنفش به آن نرسیده با شستن دارو از بین نمی روند و به هنگام چاپ به روش لیتوگرافی آماده شده است و چون ورقه ای نازک و انعطاف پذیر است آن را به دور سیلندر ماشین چاپ افست می بندند.چاپ به روش لیتوگرافی بر مبنای این اصل استوار است که چربی و آب با هم مخلوط نمی شوند.قسمتهایی از زینک که مرکب را به خود می گیرند،مکانهایی هستند که تحت تابش نور قرار نگرفته اند .چاپ به این شکل شروع می شود که ابتدا نوردهای آب و سپس نوردهای مرکب بر سطح زینک ،آب و مرکب می دهند و سپس قسمتهای مرکب گرفته بر روی لاستیک منعکس می گردند و از روی لاستیک بر سطح کاغذ چاپ می شوند.
لیتوگرافی محل گرفتن فیلم و زینک را می گویند
سلام
امروز داشتم در وب سرچ می کردم یک فایل پی دی اف از مطالبی این مباحث یافتم
فایلشس می گذارم تا چکیده مطالب داشته باشید
خیلی مختصر و مفید
سلام دوستان عزیز.
ممنون از همه ی دوستان و بخصوص سیمرغ بزرگوار که بدون هیچ چشم داشتی به ما و امثال ما تازه کارهای مشتاق کمک میکنند.
تشکر فراوان از شما.
سوالی که بنده داشتم این بود که در حال حاضر و با توجه به وضع بازار و اقتصادو... آیا میشه روچاپ کتاب کار کرد؟
بنده خودم تقریبا دو کتاب آماده دارم ولی متاسفانه آشنایی با انتشارات و مراکز مختلف ندارم که بخوام شروع کنم. کتاب ها در زمینه کامپیوتر و تخصصی تر طراحی وب سایت و بازاریابی اینترنتی هست.
واقعیتش مساله ی مالی خیلی برام مهم نیست. بیشتر قصدم ورود به این حوزه و فعالیت هست و دنبال سودهای آنچنانی نیستم. یعنی اصلا دنبال سود نیستم و به به حداقل ها راضی هستم.
فقط بیشتر دنبال اینم که کتابام چاپ بشه.
ممنون میشم بنده رو راهنمایی بکنید.
با درودنقل قول:
ببینید وقتی رکود بزرگی در کشور ایجاد میشه و مردم از لحاظ درآمد تحت فشار هستن، سعی می کنن هزینه ها را کاهش بدهند.
در ایران، مردم تا مجبور نباشن کتابی را نمی خوانند
الان هم که دیگه فضای مجازی.........
ولی شما اگر باز علاقه به چاپ دارد، به صورت ماشر مولف( بدون نیاز به ناشر، یعنی خودتان ناشر کتاب باشید، 40 جلد چاپ کنید اگر جواب داد که برای شمارگان بیشتر اقدام کنید
پولتان را الکی به جلقوم ناشرین دندان گرد نریزید
سلام، وقتتون بخیر
اگر یک داستان بلند و یا رمان ایرانی نوشته اید، پس از مطالعه، حاضر هستم در صورت کیفیت داشتن؛ با توافق، کتاب را کامل از شما بخرم.
ایمیل آدرس من: [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بارها در مورد حیله گری ناشران تذکر داده شده، هر دم از این باغ بری می رسد!!!!!!!!
عتیق رحیمی در بخش دیگری از یادداشت خود تصریح کرده است: زمانی که با آقای جعفریه در پاریس دیدار و گفتار داشتم، صحبت از ترجمهی یک کتاب بود، کتابم با عنوان «لعنت بر داستایوفسکی». ولی ایشان ادعا دارند که گویا صرف با«تقدیم و امضای همهی کتابهایم»برای ایشان، حقوق برگرداندن همه را هم به ایشان واگذار کردهام! پس در این صورت، همهی خوانندگانم در چهار گوشهی دنیا که کتابی از من و با امضای من دارند، حق برگرداندن، چاپ و پخش آثارم را نیز ضمیمه دارند!... افسوس که تا حال به چنین قانونی پی نبرده بودم، ورنه حقوق بسا از شاهکارهای جهانی را از آن خود میساختم!
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
باز تذکر می دهم هرگونه قرارداد با این قماش را به دثت بررسی کنید، با حضور وکیل!!
با سلام خدمت دوستان محترم
آقا من می خواستم اطلاعاتی در مورد نحوه شراکت در مورد کتابی با تیراژ ده هزارتا که با توجه به محتوای کتاب حداقل تیراژ را در نظر گرفتیم نحوه شراکت چه جوریه؟ چه درصدی از قیمت پشت جلد به مؤلف کتاب می رسه؟ چه درصدی گیر ناشر میاد؟ البته با فرض اینکه قرارداد بین مؤلف و ناشر شراکتی باشد.
اگه کسی در این زمینه اطلاعاتی داره در اختیار من بذاره ممنون میشم.
زجمت بکشید پست های قبلی و اولیه را بخوانیدنقل قول:
قلم خود را امتحان کنید
اولین فراخوان داستان کوتاه هزار کلمه ای
انتشارات آرنا در راستای اهداف فرهنگی و گسترش ادبیات داستانیاقدام به فراخوان چاپ کتاب داستان هزار کلمه ای نموده است.از تمام صاحبان قلم دعوت می شود آثار خود را ارسال نمایند.آثار منتخب در قالب کتابی با عنوان نود و پنج به چاپ خواهد رسید.توجه:انتشارات برای شرکت در فراخوان، ارسال اثر و چاپ آثار منتخب به هیچ عنوان هزینه ای از صاحبان آثار منتخب دریافت نخواهد کرد و تمام هزینه های مربوطه توسط انتشارات آرنا انجام خواهد شد. انتخاب آثار کاملاً مستقل، بدون توجه به نام و سابقه صاحب اثر انجام میشود و در صورت مشاهده هرگونه ادعایی از طرف اشخاص درباره ارتباط با انتشارات، دریافت هزینه برای انتخاب و یا موارد مشابه لطفاً به انتشارات اطلاع دهید.
تاکید می کنیم انتشارات به هیچ عنوان هیچ هزینه ای برای انتخاب و چاپ آثار دریافت نمی کند.
موضوع: آزاد
کلیه علاقه مندان به ارسال آثار خود، باید شرایط شرکت در فراخوان را رعایت نمایند.بدیهی است آثاری که شرایط را رعایت ننمایند، حذف خواهند شد.
شرایط شرکت در فراخوان:
۱-هر نفر مجاز به ارسال فقط ۱ اثر می باشد.در صورت ارسال آثار تکراری و یا بیش از یک اثر همه آثار حذف خواهد شد.
۲-برای اثر خود نام تعیین کنید. اثر خود را فقط به صورت فایل ورد ارسال نموده و نحوه تایپ کاملا ساده و بدون هیچ گونه افکتی و با فونت ۱۲نازنین باشد.فایل ارسالی باید بدون غلط املایی و نگارشی باشد در غیر این صورت حذف خواهد شد.تعداد کلمات بر اساس شمارنده کلمه ورد نباید از ۱۰۰۰کلمه بیشتر باشد. البته محدودیتی در تعداد کلمات از ۱تا۱۰۰۰ کلمه وجود ندارد.
۳-از ارسال آثاری که متعلق به سایرین می باشد خودداری نمایید.در صورت مشاهده پیگرد قانونی خواهد شد.
۴-آثار خود را فقط به ایمیل [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ارسال نموده و از ارسال اثر به غیر از این ایمیل خودداری نمایید.فقط آثاری که به به این ایمیل ارسال شوند در فراخوان شرکت داده می شوند. موضوع(subject) ایمیل را شرکت در فراخوان داستان ۱۰۰۰کلمه ای درج نمایید.
۵-آثار منتخب در قالب کتابی با عنوان “نود و پنج” به چاپ خواهد رسید. نحوه چینش آثار در کتاب بر اساس تاریخ ارسال اثر خواهد بود.(آثار منتخبی که زودتر ارسال شوند در چینش جلوتر قرار می گیرند.)
۶- در فایل ارسالی نام و نام خانوادگی و شماره تماس جهت ارتباط درج شود.
۷- کلیه حقوق مادی و معنوی اثر بعد از چاپ کتاب متعلق به صاحب اثر بوده و صاحب اثر حق واگذاری به هر صورت به اشخاص دیگر دارد.
۸- آثار منتخب در تاریخ ۱آبان۱۳۹۵ در همین سایت و صفحه اینستاگرام انتشارات اطلاع رسانی خواهد شد.لطفا اخبار و اطلاعات مربوط به فراخوان را فقط از طریق سایت انتشارات و یا صفحه اینستاگرام نشر آرنا دنبال نمایید و از تماس با انتشارات درباره فراخوان خودداری نمایید.
حداکثر مهلت شرکت در فراخوان: ۱مهر ۱۳۹۵
با به اشتراک گذاشتن مطلب ما را در گسترش فراخوان یاری کنید.
سلام
ممنون از مطالب مفیدتون
من به وسیله ایندیزاین یک کتاب در قطع رقعی برای یه نفر طراحی کردم. میخواستم ببینم اگر سند چاپیش را هم خودم تهیه کنم از هزینه های چاپ کم میشه یا نه؟ و اینکه برای اینکار دقیقاً باید چکار کنم؟
من مطالب زیادی در این رابطه خوندم (از سایتها و کتاب) و چیزی که برداشت کردم این بوده: برای کتاب من که قطع رقعی هست باید لب پنجه ماشین چاپی را از چاپخونه بپرسم و دو برابرش را از عرض یک سند 60×45 کم کنم و فضای باقی مانده را به 8 قسمت تقسیم کنیم. حالا اندازه هر قسمت، اندازه صفحه چاپی کتاب قبل از برش هست و اندازه صفحات بعلاوه bleed باید این مقدار باشه که بصورت پی دی اف درآمده (همراه bleed). بعد این صفحات را با توجه به شکل کل کاغذ بعد از تا و برش (ترتیب و جهتها را بلدم) درون سند میچنم و سندهای آماده (بعلاوه رجیستر، خط تا و برش و ...) را به لیتوگرافی میدم تا زینک تهیه کنند.
اگر جایی را کامل نفهمیدم یا درست نفمیدم ممنون میشم کمک کنید.
من هر چه گشتم نفهمیدم صفحات را با چه نرم افزاری داخل سند مییچینند؛ البته من یه راه حل خودم برای خودم ساختم اما اگر راه حل منطقی ای هست لطفا بفرمایید.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه قوه قضاییه ،چهارمین نشست از سلسله نشست های تحلیل رویه قضایی در حوزه حقوق مالکیت فکری با موضوع "تحلیل رویه قضائی پیرامون ترجمه اثر بدون مجوز پدیدآورنده" با حضور آقایان دکتر سیدحسن میرحسینی، محسن اسماعیلی و رسول دوبحری بندری و قضات دادگاه تجدیدنظر آقایان محمدحسن امی، امیرحسین رمضان زاده و سیدعطاا...قیصری توسط گروه حقوق مالکیت فکری پژوهشکده حقوق خصوصی در محل پژوهشگاه برگزار گردید.
خلاصه جریان پرونده: خواهان که منتقل الیه حقوق مادی کتاب از جمله حق ترجمه است به طرفیت خوانده که اثر موضوع حقوق را بدون اجازه صاحب حق ترجمه کرده است طرح دعوای مطالبه ضرر و زیان ناشی از کم شدن فروش کتاب ها در نتیجه ترجمه بدون مجوز می نماید. دادگاه بدوی خواهان را صاحب حق و خوانده را ناقض می داند و خواندگان را با جلب نظر کارشناس به پرداخت خسارت محکوم می کند. پس از اعتراض، دادگاه تجدیدنظر با این استدلال که در هیچ یک از متون قانونی تصریحی به منع یا منوط بودن ترجمه به اجازه مولف نگردیده است با استناد به اصل ۱۶۷ قانون اساسی به فتوای امام خمینی (ره) مبنی بر عدم لزوم اجازه از صاحب اثر در ترجمه رجوع کرده و رای مرجع بدوی را نقض می نماید.
خلاصه نشست: در این نشست اکثریت حاضرین رای دادگاه بدوی را موافق با قوانین تشخیص داده و معتقد بودند در قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان ترجمه اثر به صراحت منوط به اخذ مجوز از صاحب حق ترجمه منوط شده است و رجوع دادگاه تجدیدنظر به فتاوی معتبر در این مورد فاقد وجاهت قانونی است.
اما برخی دیگر از قضات حاضر در جلسه قائل به صراحت قانون در این مورد نبوده و عدم اختصاص وصف کیفری به ترجمه بدون اجازه ی اثر را دلیل بر عدم اعتقاد قانونگذار به لزوم اخذ مجوز برای ترجمه اثر می دانستند. همچنین این عده از قضات به برگرفته شدن اثر اصلی از آثار دیگران اشاره داشتند که به دلیل عدم پرداخته شدن به آن در رای تجدیدنظر مورد پذیرش اکثریت قرار نگرفت.
استیفای حقوق معنوی
دکتر سید محمود علیزاده طباطبایی
استادیار حقوق عمومی
با گسترش روزافزون آموزش عالی در رده کارشناسی ارشد و دکترا و به دلیل نبود منابع مالی و انسانی لازم برای تربیت و نظارت بر دانشجویان، همچنین در کنار سیل عظیم فارغالتحصیلان قبلی دانشگاه، زمینه ایجاد بازاری مهیا شد که در آن بهصورت علنی، پایاننامه خرید و فروش میشود. مسالهای که امروزه تبدیل به یکی از معضلات فضای آکادمیک شده است.
استیفای حقوق معنوی
این درحالی است که از سال ۱۳۴۸ قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان تصویب شده است تا از آثار و تولیدات حمایت کند و حتی مجازاتی بین ۶ ماه تا ۳ سال زندان نیز برای عاملان آن تعیین کرده است. با این وجود در این سالها این مشکل به یک رویه نامیمون تبدیل شده و آبرو و اعتبار علمی کشور را در مجامع بینالمللی به خطر انداخته است. این در شرایطی است که ابزارها و روشهای کنونی در فضای دیجیتالی امکان تقلب را تا حد بسیار زیادی سلب کرده است و شاهد بودیم که چندی پیش، موضوع سرقت علمی ایرانیان در زمینه مقالات ISI و ... تا چه حد رسانهای و جنجالی شد.
همچنین در حوزه مطبوعات و نشریات نیز شاهد گسترش روزافزون استفاده غیرمجاز از تولیدات هستیم. این در حالی است که در این زمینه نیز قانون حمایت از دادههای کامپیوتری داریم که در سالهای اخیر مورد تصویب قرار گرفته است و بر اساس آن، استفاده غیرمجاز از دادهها با مجازاتهای کیفری و تامین خسارت مواجه خواهد شد. اما مشکل اساسی این است که صاحبان حقوق در فضاهای حرفهای اینچنینی بهصورت جدی دنبال حقوق خود نبودهاند. این در حالی است که پیگیری از سوی آنهاست که منجر به آغاز رویه قضایی خواهد شد. بر اساس قانون مسوولیت مدنی که در سال ۱۳۳۹ مورد تصویب قرار گرفته است، هرکس به هر وسیلهای ضرری به دیگری وارد کند، مسوول جبران خسارت او خواهد بود. هنگامی که فردی، نوشته دیگری را به نام خود ثبت میکند یا از آن سوءاستفاده میکند، موجب خسارت به تولیدکننده اثر میشود و به استناد قانون مسوولیت مدنی میتواند دادخواست ارائه دهد و خسارت خود را مطالبه کند. کسانی که مرتکب این عمل مجرمانه میشوند، نه تنها مسوولیت مدنی دارند، بلکه مسوولیت کیفری نیز خواهند داشت. برای پیگیری مسوولیت کیفری، روند سریع و بدون هزینه است. کافی است شکایتی به دادگاه فرهنگ و رسانه ارائه شود و پس از آن، تمامی اقدامات از سوی نهادهای ذیربط انجام خواهد شد؛ کافی است صرفا در یک جلسه، وکیل شاکی دلایل شکایت خود را برای بازپرس توضیح دهد. در ادامه روند، شناسایی، احضار، بازجویی، صدور قرار و کیفر خواست و دیگر مسائل از سوی آنها پیگیری خواهد شد تا پس از تکمیل پرونده به دادگاه ارجاع شود.
روندی که در کمتر از ۴-۳ ماه به نتیجه خواهد رسید. اما در مورد مسوولیت مدنی موضوع اندکی متفاوت است و زمان و هزینه خواهد برد، زیرا به رسیدگی حقوقی احتیاج دارد تا درخصوص تخمین خسارت و ... نتیجه حاصل شود. اما با این وجود این رویه نیز به نتیجه خواهد رسید و دلیل نمیشود تا صاحبان آثار از حق خود چشمپوشی کنند. حق دادنی نیست، گرفتنی است!
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام من می خوام یه کتاب باموضوع فانتزی حماسی برگرفته از افسانه ها و داستان های قدیمی ایرانی بنویسم.که تقریبا شورع کردم .میخوام به زبان انگیلیسی ترجمه کنم با یه ناشر خارجی قرارداد ببند نمی خوام تو ایران منتشر کنم مجوز بگیرم .می خوام بدونم اگه داستانم خوب باشه چه جوری این کارو انجام بدم اصلا میشه این کارو انجام بدم بدون این که از ایران خارج بشم.