فضولی نباشه.واقعا!!!!نقل قول:
Printable View
فضولی نباشه.واقعا!!!!نقل قول:
ببخشید پرنیان خانم...قصد فضولی نداشتم. فقط می خواستم ببینم به تهران نزدیکی یا نه. اونجا منبع بازاری هست که نگو... من از اول ابتدایی عشق نجوم شدم...تا سال قبل هم رصد و غیرمحاسباتی میترکوندم. یه ساله که دارم محاسبه می کنم! من 1و2 کروی، جلد1 مقدماتی و بخش های مهم دینامیکی، کل اساس، آمادگی برای الپیاد نموم رو خوندم.
بعد از مدتهای طولانی سلام
الان داشتم این پستای چند روز اخیر رو میخوندم
ببین پرنیان جان اگه قرار بود هر کی یه کتاب(مثلا دینامیکی)رو بخونه و اونوقت همشو بفهمه و بره المپیاد جهانی(!!!) و طلا بگیره که دیگه نمیشد المپیاد تو باید خیلی بخونی تا یتونی همه سوالای مرحله اولو حل کنی وتازه این مرحله اوله
بعدشم کتاب دینامیکی رو دوستان گفتن بخونی تا یک پسزمینه ذهنی داشته باشی برای مطالعه بقیه چیزها
الان که به سوالات نگاه میکردم تقریبا همش با مطالعه کروی حل میشه پس نگران و عجول نباش تو که توقع نداری با شنیدن اسم کره سماوی بتونی همه سوالای کروی رو حل کنی
راستی من نمیدونم چرا ترک ها اینقدر ناسیونالیستن
در مورد اون جمله هم من تقصیری ندارم اگه مشکلی داری باید از پیامبر بپرسی
1- ناسیونالیسم یعنی چه ؟
2- اون موقع ما ها پارسی بودیم "هم ما و هم اذربایجانی ها" فارس عربی پارسه پس همه ی ملت شریف ما رو این حدیث شامل می شه
3- و4- المپیاد فقط از یه سری فرموله با یه عامله ایده ی قشنگ نجومی همین و دیگر هیچ از ما به شما نصیحت هر کاری می کنین بکنین فقط به خدا توکل کنید لحظه ای که داشتم به چند تا سوال سر مرحله دوم فکر می کردم واقعا خدا کمکم کرد وگرنه الان خیلی سرشکسته می شدم مخصوصا جلوی آقای ایرجی مدیر بخش نجوممون
5- فعلا...
wowنقل قول:
ایول خیلی خوندی هاااااااااااااااااا
خب پس برا اینکه برات دوره بشه به سوالام جواب بده بزار بچه ها یکم استراحت کننن بیچاره ها خسته شدن از بس من اومدن سوال پرسیدم ....:46:
موفق باشی
سلااااامنقل قول:
من الان اغده ای شدم از الان اعزا گرفتم که کی باید اون فصله سیارات :2:رو تموم کنم ....
شما درست می گی من خیلی باید بخونم....
AlL ThE Best
این چه حرفیه ؟!نقل قول:
بله ...(متاسفانه من ....هستم)
متاسفانه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:41::41::41: :41::41::41::41:نقل قول:
چرا متاسفانه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟
سلامنقل قول:
یکی از اون سوالایی که هنوز جوابشو نمی دونم اینه >(ممنون می شم جوابشو بگین بهم )
یکی از سوالایه المپیاده
برای اینکه ناظر روی ماه بتواند برج میلاد را در تمامی طول موج های مرئی تشخیص دهد , حداقل قطر تلسکوپی که استفاده می کند چقدر باید باشد ؟ ارتفاع برج میلاد m 430.
الف : 13cm ب :26cm ج: 43cm د:76cm ه: 240cm
تو اون جوابایی که برام گذاشته بودین یه فرمول بود ولی من هیچی ازش نفهمیدم می شه شما توضیح بدین ؟!
ممنون
به خدا شاید اگه شما هم جایه من بودین همین حرفو می زدین ... شایدم بدتر مثلا می نشستین گریه میکردین:27:نقل قول:
آخه اینجاهم شد جا ؟:2:
باید از دو تا فرمول استفاده کنی: زاویه کوچک و قدرت تفکیک اپتیک.نقل قول:
زاویه کوچک: قطر زاویه ای / 206265=قطر خطی/فاصله
واحد ها متر و ثانیه قوسی هستند.
قدرت تفکیک: قدرت تفکیک= قطر آینه یا عدسی شیئی/11.6
واحد ها: cm و ثانیه قوسی
جا گذاری کن و تمام...حالشو ندارم!
این 11.6 مال مرئی هست ها... از فرمول اول قطر زاویه ای و با جا گذاری در دومی قطر آینه یا عدسی شیئی رو به دست مییاری.نقل قول:
با سلام ...نقل قول:
ببین پرنیان جان برای اینکه شما تشخیص بدید که یه جسمی رو چطور می شه دقیق دید (از کره ی ماه و یا هر جای دیگه ) اول باید قطر زاویه ای (یعنب قطر جسم در چشم شما بدون ابزار(تلسکوپ و ... ) .دقیقا یعنی اینکه جسم چند درجه از چشم شما رو می پوشونه ) اون جسم رو پیدا کرد . این قطر زاویه ای فرمولش به این صورته :
قطر زاویه ای = ارتفاع جسم ÷ فاصله از ماه
خوب با داده های مساله تا اینجا بدست می آد :
رادیان 6-^10 × 1.12
(یک و دوزاده صدم × ده به توان منفی شش [رادیان] )
خوب این از این ...
حالا می خوایم بفهمیم که چه تلسکوپی نیاز داریم تا بتونیم این برج رو تشخیص بدیم . این موضوع به توان تفکیک تلسکوپ بر می گرده ...
فرمول مورد نظر برای بدست آوردن قطر دهانه ی تلسکوپ مورد نیاز اینطوریه :
توان تفکیک = 1.22 × طول موج ÷ دهانه ی تلسکوپ
خوب اصل قضیه همین جاست... همیشه یادت باشه برای حل این مساله ها توان تفکیک رو به اندازه ی قطر زاویه ای که بالا بدست آوردی قرار بده و طول موج هم باید برای نور قرمز باشه ( بلندترین طول موج مرئی ) .
پس با این وجود معادله ی ما فقط یه مجهول داره و اوههم با جایگزاری موارد بدست میاد :
دهانه ی تلسکوپ = 1.22×7×7-^10÷ 1.12 × 6-^10
که بدست میاد :
دهانه تلسکوپ=0.76 cm
توضیح : زیاد نگران حفظ کردن ثوابتی مثل طول موج قرمز و ثوابت جهانی گرانش و ... نباش .. چون یه لیست از اینا رو در صفحه ی اصلی سوالات المپیاد بهتون می دن .
اگر هم فرمول یه جوریه که نمی تونی بخونی بگو تا برات عکس بزارم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ..
سوال دیگه ای هست من در خدمتم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلامنقل قول:
خیلی ممنون از توضیحه خوبتون ....
فرموله که یه جوری هست ولی یه چیزایی گرفتم :20: این یکیم با ده دور خوندن درس می شه :27::31:
ممنون
راستی یه سواال؟
به نظره شما اشکال داره همین طوری که دینامیکی رو می خونم کروی رو هم شروع کنم ؟(من باز دارم پیاده روی میکنم رو اعصابتون نه ؟:45::37:)
شرمنده به خدا
قول می دم دیگه از این سوالا نپرسم ....
-------------------------------------------------------------
aslanaslan جان از شما هم ممنونم....
اگه هنوز دینامیکی برات مبهم مونده نخون ولی اگه می تونی بعضی چیز هاشو بفهمی بخون.
یعنی کروی همون بحث دینامیکی رو به زبون تخصصی تر داره ولی باید از قبل اشنا باشی و گرنه باعث سر در گمی بیشتر می شه.
دینامیکی که هنوز تموم نشده ....خیلی ازش مونده,تازه همین امشب فصل 4 تموم شد ...نقل قول:
ولی خب دیگه خودتون میبینین که چه قد سوال می پرسم ....ولی اونقدا هم مشکل ندارم.این طوری نیست که هیچی یاد نگیرم یا نفهمم ازش
نمی دونم حالا کروی رو شروع کنم یا نه ؟ ( تا اونجایی که من دیدم از دینامیکی خیلی سخت تره )
مطمئنا سختره.ولی خوندنش خالی از لطف نیست.
یادم نیست تو چه رشته ای بودی ولی اگه از ریاضی خوب سر در بیاری خیلی بهت کمک می کنه.
سعی کن اگه جاییش رو نفهمیدی سوال کنی وگرنه زیاد روش زوم نکن.بزار بعد از مدتی ک وقتی که داری دوره می کنی شاید به جوابش رسیده باشی.
بازم سلام ...نقل قول:
پرنیان جان برای فصل یک و دو کروی باید از هندسه 2 یکم سرت بشه ... بهتره بعد از دینامیکی این رو بخونی ...
فرمولها رو بصورت عکس برات می زارم (به زودی )
شما اصلا رو اعصاب من راه نرفتی ...خیلی هم خوشحال شدم که دارم بهتون کمک می کنم ...
موفق باشید .
اساس 2 فصل اول کروی چیز خاصی نیست...ولی خیلی به تمرین احتیاج داره. خوندنش یه هفته وقت می خواد ولی درک کاملش خیلی زیاد...
پرسیدم...گفت که چون این پارسی زبان ها خیلی پارس می کردن، یه چیزی گفتم برن خوش باشن!نقل قول:
.
.
.
.
.
.
.
.
شوخی کردم ها! ولی تو صحت این جمله مشکوکم...
یه سوال خفن:
توی تهران خوشید دارد غروب می کند.(دقیقا روی افق هست.) بالای یه برج می رویم و تا 3.5 دقیقه آن را بالای افق میبینیم. ارتفاع برج؟!
(از شکست نور در جو چشم پوشی می کنیم و خورشید را نقطه در نظر میگیریم.)
طول و عرض جغرافیای هم لازمه... ولی نگفته!
رشته م ؟ ریاضی هست .....هر وخ شروع کردم میام مزاحمتون می شم سوالامو می پرسم :11::20:نقل قول:
بله شما راس می گی بهتره همون بعد از دینامیکی بخونمش ....چون اصلا وخ ندارم هندسه یا .... زودتر بخونم تو مدرسه هم که از اون معلمایه ... یه سوال می پزسم برمیگردن بهم می گن الان می خوای چه کار بعدا میایم درس میدیم میفهمی:13::41:نقل قول:
راستی خیلی خیلی ممنونم :11::11:
:18::18::18::18::18:نقل قول:
الان این چه طوری حل می شه ؟:18: یه جوری نیست به نظره شما ؟می شه بگین چه جوری حل می شه ؟ ...من هیچی نگرفتم از این سواله
:37::44:
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
ممنونم....
اگه می دونستم چه جوری حل میشه نمی پرسیدم که!
هر کی ندونه من که میدونم از p990 امضات رو تقلید کردی..شاید هم اون از تو!
اینم آدرس:کد:http://www.forum.p30world.com/showthread.php?t=157854&page=27
خب ببخشید...من فک کردم شما جوابشو می دونی برا من گذاشتی....نقل قول:
:18::13:نقل قول:
شما برا خودت تو توهمی ....حاضرم قسم بخورم که تا حالا تو اون بخش نرفتم و اصلا پستایه ایشون رو ندیدم که تا از امضاشون تقلید کنم
یه چیزه دیگه ....شما خسته نمی شی اینقد اسپم میدی؟؟؟؟؟
چی رو ببخشم؟!
هنوز کسی نیست که جواب پیدا کنه؟ نیازمند یاری شستتان هستیم...
اگه اونجوری هست...حال اونو میگیرم! از تهمتی که زدم معذرت می خوام.
پست اسپم...چه واژه جالب و پر معنی هست!
سلام ,
یه سوال دارم ....ممنون می شم جواب بدین
>اگر در دریای بحرانها (Mare Crisium) می زیستید باید انتظار داشتید در هر ... روز زمینی یک بار طلوع خورشید را میدید . این رویداد خارق العاده را توضیح دهید.
ماه هر27روز یک دور بدور زمین گردش می کند.و بهمان اندازه یک دور هم بدور خود می چرخد.(بهمین دلیل تقریبا همیشه یک طرف ان به سمت زمین است.)
اما برای طلوع خورشید در ماه ما فقط حرکت گردشی ان بدور خودش را محاسبه می کنیم و خوب در هر 27 روز زمینی خورشید یک بار طلوع می کند.
سوال صفحه قبل منو جواب ندادین
من فقط راهنمایت میکنم
از نوک برج یه مماس به زمین بکش
اگه بازم نتونستی حل کنی بگو تا بیشتر راهنماییت کنم
روش فکر می کنم... ممنون.
تو تبریز هر روز خورشید چند درجه تغییر سمت میده؟(38"=فی)
من منظورت رو از سوال متوجه نمی شم.
هر روز خورشید در حال تغییر سمت هست حالا شما منظورتون از سمت چیه نمی دونم.
در مورد سوال قبلی هم که دوستمون پرسید(خورشید بالای برج) فکر نکنم بشه اینطوری توضیح داد.
ولی اگه شما هندسه رو خوب بدونید راه حلش اسونه.
مگه هر روز که خورشید طلوع میکنه، با روز قبلی محل طلوعش فرق نمی کنه؟ این مقدار چنده.
این مقدار به محل رصد شما بستگی ندارد.چون زمین با گردش در مدار و تغییر زاویه میل محورش نسبت به خورشید این وضعیت را به وجود می اورد.یعنی زمانی که زمین در طرفی از مدار است مثلا خورشید به استوا ی ان می تابد و روی زمین می بینیم که خورشید دقیقا از شرق در می اید و ........
اما زمین در مدارش بیضویش بدور خورشید دارای سرعت ثابت نیست.یعنی زمانی از مقدار متوسط ان بیشتر سرعت دارد(زمستان) و زمانی نیز کمتر.
پس نمی توان گفت همه روز این قدر جابه جا می شود.ولی برای راحتی کار یک مقدار متوسط دارد.
این مقدار را به راحتی می توان با رابطه ای ساده بدست اورد.
فرض اگر زمین در مدت 365 روز بدور مدارش می گردد و خورشید هم در این مدت یک بار به مدار راس الجدی رفته و بر می گردد.پس داریم در هر 182.5 روز خورشید دو تا 23.5 درجه یا 47 درجه جا به جا می شود.
خوب هر روز خورشید باید 0.25 درجه یا 15 دقیقه قوسی حرکت کند.
اگه متوجه نشدی سوال کن.
یه سوال دارم تو عرض های بین 63.5 تا خود قطب(90) چی اونا که این طور نیستند اون هاچه جور محاسبه میشن ....
مثلا تو این عرض ها خورشید گهای طلوع نداره و فقط فلق داره یا ط. قطب که خورشید تو آشمون می گرده چی
اصلا یه سوال دیگه در روز در قطب "روز خورشید واقعی" ارتفاع خورشید چه جوری تغییر می کنه ؟
راستی اواتارم خوشگله ؟ تصادفی پیداش کردم
سوال عجیبی می کنی.
بهر حال مگه چه شما توی قطب باشی چه تو استوا گردش زمین بدور خورشید فرقی می کنه؟
خورشید هر جا که شما باشی به یک اندازه هر روز جابجا می شه.این جا بجا شدن یعنی اینکه یا 15 دقیقه به بالا یا به پایین می ره.خوب اگه کسی بین مداری که شما گفتی(حالا چرا 63.5) باشه باز هم خورشید رو در روز می بینه که
15 دقیقه بالا یا پایین می ره.ممکنه در این بین خورشید به پایین ترین ارتفاعش برسه و خوب زیر افق قرار بگیره.
اما در مورد قطب مگه شما نمی گی خورشید در روز قطب 6 ماه از سال بالای افقه و 6 ماه پایین.
خوب در روز قطبی خورشید باز هم همین مقدار رو طی می کنه و اصلا اگه این کار رو نکنه که باید زودتر یا دیرتر از اینها یا شب بشه یا روز.
نمی دونم متوجه شدی یا نه ولی فکر کنم قبل از رسیدن به جواب متوجه اشتباهت شدی.چون فکر می کنم خوب سوال رو نفهمیدی.
ممنون. من فکر می کردم که سخت تر از این ها باشه... دستت درد نکنه. در ضمن امضام قشنگه؟!
بابا کجا رفتین؟ تازه داشت تاپیک گرم می شد!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!