ساخت ماهواره و فرستادنش به جو از پیشرفت در زمینه های دیگه جلو گیری نمیکنه.هر چیزی سر جای خودش.مثلاً با این 5 میلیاردی که صرف ساختش شده اگه شما بودی میتونستی کدوم صنعت ایران رو متحول کنی؟
ساخت ماهواره و فرستادنش به جو از پیشرفت در زمینه های دیگه جلو گیری نمیکنه.هر چیزی سر جای خودش.مثلاً با این 5 میلیاردی که صرف ساختش شده اگه شما بودی میتونستی کدوم صنعت ایران رو متحول کنی؟
این 5 میلیارد اگه دست کسی یا کسانی باشه که خودرایی و خودخواهی و خودشیفتگی خودشون رو کنار بزارن و برای انکه جیب جنابشان را پر پول نکنند. با مدیریت و استقاده از جوانهای با استعداد میتونند یکی از صنایع متوسط رو یه تکونی بدن...نقل قول:
بدبختی اینجاست که این پول باد اورده رو نمیدونن چطور و چگونه خرج کنند...چند صد میلیارد دلار دولت قبلی معلوم نیست کجا رفته
چند روز پیش داشتم تو اخبار میخوندم که دولت مصر به خاطر کمک 7 میلیارد دلاری عربستان کم مونده برای تک تک شهروندان عربستانی سجده کنه !!!اونوقت ما...بگذریم
ما امروز این پولو صرف پیشرفت تو زمینه هوا و فضا کردیم فردا باهاش میریم به قول شما سراغ یکی از صنایع متوسط.همون طور که گفتم فرستادن ماهواره از پیشرفت تو سایر زمینه ها جلو گیری نمیکنه.
بعدشم چرا تو نظر شما سرمایه گذاری تو این کار اشتباهه؟چون خیال میکنین هیچ سودی نداره؟ پس بی خبری.
از فردا که تکنولوژی لازم رو به دست اوردیم میتنونینم انواع ماهواره های تحقیقاتی نظامی و رسانه ای رو به هوا برفرستیم و دیگه برای شبکه های اهواره ایمون محتاج این و اون نباشیم و خودش میلیارد ها دلار صرف اقتصادی داره که نتایجش تو اینده مشخص میشه و مثل خیلی از کشئر ها تو صنایع نظامی نیازمند خرید تسلیحات نباشیم و .....
چون به صرفه نیست . الان خیلی جاها این پول میتونه مصرف بشه که مهم تر از اینه که یه میمون رو بفرستیم بالا . همونطوری که گفتم سال 54 فضانوردان پاشون رو گذاشتن روی کره ماه و اگه الان هم موفق بشیم فضانورد بفرستیم ماه تقریبا 40 سال عقبیم !!!!!نقل قول:
در سایر موارد 100 سال عقبیم !!!!
مواردی مثل بهداشت و آموزش ، صنایع نفتی و پالایشگاهی ، صنایع فولاد و غیره هستش که بسیار بسیار حیاتی تر و مهمتر از صنایع فضایی هستن .
چه شکوفایی بالاتر از این که ما نیاز نداشته باشیم نفتمون رو بفروشیم چون با پالایشگاه هزار جور محصول ازش تولید میکنیم و اونا رو میفروشیم ؟
چی بهتر از این که بجای خرید دارو از کشور هایی مثل هند و ترکیه! خودمون دارو بسازیم ؟
والله من نمی دونم چرا ما همش دم از پیشرفت دانش هایی می زنیم که هیچکس اطلاع درستی ازماهیت و درستی و نادرستیش نداره کلا یک حرف مبهم با دوتا مصاحبه من دراوردینقل قول:
همین انرژی اتمی 95درصد ازکسانی که رگ گردنشون براش متورم می شه اگه دوتا سوال ازماهیت واغاز وپایان پروسه اش کنی کلمه ای هم نمی تونن جواب بدن
تو پست قبلی هم گفتم چرا مانباید یکی ازهمین کشفیاتی که تو صفحه اول همین تاپیک امده به ناممون ثبت بشه چرا ما تو اون ورکهکشان چیزی رو کشف نمی کنیم تا بیایم دنیا رو شگفت زده کنیم چرا همش باید حرف ازقسمتی ازعلم فضا بزنیم که فقط عوام فریبیه برای داخل کشوره درحالیکه که تو ایتدایی ترین مسائل اون علم هنوز مشکل داریم
دقیقا روزبعد توافق زنو یکی از مدیران شرکت های هواپیمایی ازخوشحالی بال دراورده بود که بتونیم تعداد زیادی ازهواپیماهایی که زمین گیرشدن رو دوباره سرپا کنیم
بعد شما چطورانتظار دارید من وامثال من وقتی هنوز یک دونه هواپیما مملکت بدون کمک ووارد کردن قطعه ازبیرون کشور نمی تونه تعمیرکنه دلم رو به این شوهای نمایشی خوش کنم
وقتی گندم مورد نیاز کشور رو از شیطان بزرگ خریداری میکنیم . چه نیازی هست بریم این همه هزینه کنیم تا بگیم " ما هم بلدیم "
هزینه صرف موشک و... برای فرستادن میمون بهتر هست برای تامین داروی سرطانی ها خرج شود که گوشه بیمارستان میمیرن چون دارو نداریم
" چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است "
پرتاب این ماهواره یک کار کاملا سیاسی بود.دولت جدید خواست یه اقدام متقابل در برابر تحریم های جدید آمریکا که یک جورایی خلاف تعهدنامه ژنو بود انجام بده
آقا واقعا این تفاسیر خنده داره. خدا وکیلی خنده داره. من نمیدونم چرا اینجوری فکر میکنید شما.
میگن هنوز فلان بزرگراه ساخته نشده ما فضا میخوایم چی کار؟ ما فلان کارخونه رو نداریم چرا باید سفینه پرتاب کنیم؟ ما پیچ و مهره نداریم موشک رو چه کنیم و....
آقا برای اون کارها وزارت خونه هست, بودجه هست, وزیر هست, مدیر دارن و اونا باید یه کاری بکنن. دلیل نمیشه که همه کارهای یه کشور ساسپند بشه برای اینکه فلان مقدار آدم گرسنه بی سرپرست در تهران رو سیر کنن. مگه موقعی که آمریکا به ماه سفینه اش رو پرتاب کرد, آیا در آمریکا گرسنه فقیری وجود نداشت؟ آیا همه پروژه های کشوری آمریکا در اون زمان کامل بود؟ میلیاردها دلار پول تو اون زمینه خرج کردن تا الان شدن آقای دنیا. در حالیکه میتونستن اون پولها رو یه بزرگراه تو شیکاگو و نیویورک درست کنن و هیچ کی هم ککش نگزه که این بزرگراه کجا هست و چرا هست.
درسته, اون زمان آمریکا پولدار بوده. اما ایران هم باید تا زمانی که نفت داره از این کارها انجام بده که دو روز دیگه که این نفت تموم شد, هاج و واج نمونن. آینده دور رو ببینید نه آینده نزدیک رو.
دوستان عزيز بهتره درمورد ابعاد علمي و تاثيراتي كه در پيشرفت علوم فضايي ايران درپي داشته/نداشته بحث كنيد...
از اظهارنظر درمورد سطح علمي همديگر هم خوداري كنيد... نظر شخصيتون رو در مورد اين قضيه خاص بيان كنيد نه نقد سطح علمي/غيرعلمي ديگر دوستان. بحث در مورد سياست هم كه همه مي دونيم ممنوع هست.
از استارت پروژه تا انجامش زمان طولانی مورد نیازه و غیر ممکنه دولت فعلی ظرف سه ماه چنین تصمیمی گرفته باشه. بعد از پرتاب قبلی وعده ی پرتاب های بعدی هم داده شده بودنقل قول:
ضمن اینکه چه ارتباطی یا چه منعی در تعهدنامه های بین المللی و فعالیت های هوا-فضای کشورها از جمله ایران وجود داره؟!
+
دوستانی که معتقدند هزینه در این زمینه بی جاست لابد منظورشون اینه متخصصان هوا-فضای کشور کوچ کنند به کشورهای دیگه و یا صبح برن سر کار و وقت گذرانی کنند و برگردند خونه و یک حقوق مفتکی هم بگیرند و...؟
بالاخره اگر قراره داخل کشور کار کنند باید بیلان کار هم داشته باشند و ساخت ماهواره و ماهواره بر هم بخش اصلی همین بیلان کاریشونه دیگه
من که متوجه نمیشم الان بحث سر چیه واقعا !
++
ذات پژوهشهای علمی بومی در همه جای دنیا اینه که ابتدا باید هزینه مادی و معنوی سنگینی براشون صرف کرد تا بعدها از منافعشون منتفع شد
پروزه ی رویان، فناوری نانو، داروهای نوین نوترکیب و... همه در ابتدا با تزریق سرمایه، جذب متخصص و ابزار در کشور شروع شد و تدریجا بجایی رسیده که در اونها حرفهایی برای گفتن داریم
اگر همین 4 تا پروژه ی علمی رو هم نداشتید که از همین کشورهای عربی که اینقدر ازشون بد میگید 100 برابر توسری خورتر و بدنام تر بودید