گفت و گو با اریگو ساکی: بارسا باسخاوتمندی و با روحیه و با جادو بازی می کند
گفت و گو با اریگو ساکی: بارسا باسخاوتمندی و با روحیه و با جادو بازی می کند /میلان من ، آژاکس کرویف و بارسا انقلاب کردند /بارسا کاری کرده که فوتبال کهنه نشود
بارسلونا تیمی است که من را به وجد می آورد. یک ارکستر منسجم با هارمونی و ملودی زیبا. گروهی که همه کسانی که فوتبال زیبا را دوست دارند، به وجد می آورد
سایت گل- اریگو ساکی، مربی سابق تیم ملی ایتالیا و باشگاه میلان در صحبتهایی به آنالیز دنیای فوتبال پرداخته است.
او که یکی از مربیان انقلابی میلان شناخته می شود، در گفت و گو با روزنامه اسپورت کاتالونیا به بررسی شرایط کنونی دنیای فوتبال پرداخته. از سال 2010 ساکی در تیمهای پایه ای تیم ملی ایتالیا به همکاری می پردازد و معتقد است که بارسای گواردیولا شور و نشاط و علاقه به فوتبال را به او بازگردانده
متن گفت و گوی او باروزنامه اسپورت کاتالونیا را در اینجا مطالعه کنید
بارسلونا در تعداد دفعاتی که توسط فدراسیون بین المللی آمار و تاریخ فوتبال،به عنوان بهترین تیم دنیا انتخاب شده (38 بار) از میلان پیشی گرفته
به نظر من 3 تیم درتاریخ دنیای فوتبال هستند که فوتبال واقعی را به هواداران ارائه داده اند؛ آژاکس کرویف، میلای که خودم هدایتش را در دست داشتم و این بارسلونا.
در این سه دوره متفاوت، و در عرصه های مختلف، این سه تیم، با فوتبالشان انقلابی را به راه کردند. بدون این تیمها، فوتبال نمی توانست تا این حد دست خوش تغییر و تحول شود. بارسلونا در حال سپری کردن این دوران انقلابی است.
چه چیزی دربارسلونا،بیشتر از هرچیز دیگری توجه شمارا به خود جلب می کند؟
بارسلونا تیمی است که من را به وجد می آورد. یک ارکستر منسجم با هارمونی و ملودی زیبا. گروهی که همه کسانی که فوتبال زیبا را دوست دارند، به وجد می آورد.
ببینید،در تاریخ فوتبال اسپانیا بازیکنان خوبی حضور داشتند ولی هرگز تیمهای خوبی دیده نمی شد. همیشه تیمهایی بودند که در خط دفاع منجسم بازی می کردند ولی همیشه از نظر فردی خوب بودند و ازنظر گروهی، تیمهای کاملی نبودند.
این بارسلونا از نظر گروهی هم خیلی خوبی است. تیمی هیجان انگیز، مملو از اشتیاق و هیجان که خبر خیلی خوبی برای دنیای فوتبال است
از تیم رویایی کرویف هم نام بردید .
بارسای کرویف دفاع گروهی را بلد نبود. آنها بودن توپ کاملا گیچ و گم بودند.مشکلات بازی شان را با بهره گیری از توانایی های فردی بازیکنانشان حل می کردند ولی این بارسا، یک بارسای آکادمیک است.
کرویف بازیکنانی داشت که فوتبال مشابهی داشتند و مهارتهای فردی شان تقریبا شبیه به هم بود ولی آنها از نظر سازماندهی و مکانیزم تدافعی مشکل داشتند.
بارسای کنونی ماشین کاملی برای تحت فشار قراردادن تیم حریف است.این تیم تمام آنچه فوتبال گروهی به آن نیاز دارد را در اختیار دارد.
این طور به نظر می رسدکه از فوتبال بارسا لذت می برید
بارسا تیمی است که باسخاوتمندی و با روحیه و با جادو بازی می کند. همه از تماشای بازی آنها لذت می برند و فقط باید از بارسا تشکر کرد.
آنها این شرایط را فراهم کرده اند که فوتبال متوقف و کهنه نشود.و افراد بتوانند به تماشای فوتبال بنشینند.این بارسلونا نماد مدرنیته است
حتی الان که سه بازیکن در عقب دارند، تعادل را حفظ کرده اند. توانایی ها و خلاقیتهای پپ شمارا متعجب نکرده؟
سیستم بازی تیم، مهمترین نکته نیست ؛ چرا که همیشه به بازیکنان بستگی دارد. مهمترین نکته درهر تیم، ایده های گروهی است. ایده های کلی. این آن چیزی است کهب ه تو اجازه می دهد کیفیت بازیکنانت را بهبود ببخشی.
به همین خاطر بازیکنان جوان این تیم، طوری بازی می کنند که گویا تمام عمرشان را درتیم اصلی بارسا بوده اند.
اگر یک ایده روشن و شفاف وجود نداشته باشد، باید بازیکنان باتجربه ای را در اختیار داشت. زمانی که همه بدانند که چه باید بکنند،همه بازیکنان می توانند بسیار خوب بازی کنند.
مسی الگوی خوبی برای این بحث است؟ انتقاداتی است که می گویند که او بیش از دیگو مارادونا( دردوران فوتبالی اش) به تیمش نیازدارد
مسی یک بازیکن فوق العاده است ولی دیگو بی نظیر بود. لئو یک بازیکن دیگری است. او در بهترین تیم دنیاست و از این هماهنگی به خوبی بهره می برد.
مارادونا کمتر از این موهبت برخوردار بود. مارادونا خودش دلیل بازی بود. لیو بیشتر عاقبت و نتیجه بازی است. دیگو کیفیت بیشتری داشت ولی لیو در حال پیوستن به تاریخ است.
این رئال را بزرگترین تهدید برای بارسلونا می دانید؟
باید مراقب رئال بود. این تیم خیلی بهتر شده است.من بازی رئال – ویارئال را تماشا کردم و واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم. آنها اکنون کیفیت گروهی فراوانی دارند و نه فقط از نظر روحیه، بلکه از نظر سبک بازی هم فوق العاده اند.
رئال اکنون به سازماندهی و انسجام فوق العاده ای رسیده و بازیکنان این تیم با اعتماد به نفس زیادی در زمین حرکت می کنند. آنها منسجم بازی می کنند و فاصله ها را کم کرده اند.
قبل از مصاف رئال با بارسا، میلان باید مقابل تیم کاتالان قرار بگیرد.
میلان هم تیم خطرناکی است. به ویژه برای بارسلونا. آنها فوتبال هارمونیکی را ارائه نمی کنند و تمام شناختهای کلی از بارسا را ندارند ولی بازیکنانی رادراختیار دارند که متوانند برای بارسا خطرساز باشند. پاتو را در نوکمپ به یاد بیاورید.این بار نوبت ایبراهیموویچ است
بارسا اشتباه کرد که به زلاتان اجازه جدایی داد؟
تیمی که درتمامی رقابتها به قهرمانی می رسد، هیچ وقت اشتباه نمی کند.ایبرا بازیکن بزرگی است ولی همیشه به صورت تیمی بازی نمی کند.این به آن معنا نیست که او یک بازیکن تراز اول نباشد ولی بارسلونا مثل یک ارکستر است و ایبرا همیشه به دنبال تکنوازی بود.
کد:
http://www.goal.com/iran/news/1835/%D8%A7%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7/2011/11/15/2758072/%DA%AF%D9%81%D8%AA-%D9%88-%DA%AF%D9%88-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D8%B1%DB%8C%DA%AF%D9%88-%D8%B3%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D8%A7-%D8%A8%D8%A7%D8%B3%D8%AE%D8%A7%D9%88%D8%AA%D9%85%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%88-%D8%A8%D8%A7-%D8%B1%D9%88%D8%AD%DB%8C%D9%87-%D9%88-%D8%A8%D8%A7