این اطلاعات همش توسط مراکز خبری داده شده دیگه!مثل ترابر نیوز یا خبر خودرو!که انجا نوشته اینارو!نقل قول:
تازه من اشتباه نوشته بودم :دی با 125 تن بار بود :دی
Printable View
این اطلاعات همش توسط مراکز خبری داده شده دیگه!مثل ترابر نیوز یا خبر خودرو!که انجا نوشته اینارو!نقل قول:
تازه من اشتباه نوشته بودم :دی با 125 تن بار بود :دی
ترمز دستی تریلی ها چجورین؟
میشه بیشتر توضی بدین!متوجه نشدم دقیقا سوالتون در مورد چیه.نقل قول:
منظورم تریلی های جدیده ، مثل قدیمی ها باید دسته ی ترمز کشیده بشه یا دکمه ای یا ... ؟ :n01:نقل قول:
یعنی اون گزارشگره ترابر یا خبر خودرو خودش با چشماش دیده که 3850 با 125 تن بار 100 کیلومتر پر کرده؟؟؟!!! بحقه چیزایه چـــــــــــیز :n02:نقل قول:
تریلی 2 تا ترمز دستی داره / اسب + تریلر / معمولا هم خودروهای باری که وزن ناخالصشون (خودرو + بار) بیشتر از 6 تن هست مثل خاور 808 یا 911 ترمزاشون بادیه و به بالا.........نقل قول:
اهرم های ترمزدستی هم معمولا رو داشبورده ... اکثرا کامیونهای اروپایی ترمزدستی هاشون اهرمیه امریکایی ها دکمه ایه. :3:
نقل قول:
1-چند تا سرعت میشه رفت با اون 3850 که 125 تن بار داشته باشه؟
2-سیستم ترمز دستی تریلر چجوریه؟ اهرم یا کلیدش کجاست؟ ترمز خود اسب نمی تونه تریلر رو نگه داره؟
3-ترمز بادی چیه؟
مرسی
به گزارشگر چه ربطی داره!حتما یه همچین چیزی وجود داره که میگن دیگه!نکنه میخوایید طرف 125 تن بار بزنه باهاش 100 تا پر کنه که بگه بله میشه!!!نقل قول:
یعنی اون گزارشگره ترابر یا خبر خودرو خودش با چشماش دیده که 3850 با 125 تن بار 100 کیلومتر پر کرده؟؟؟!!! بحقه چیزایه چـــــــــــیز :n02:
اصلا این ماشین ها نباید بیشتر از 30 تا برن!ولی این پتانسیل رو داره که با سرعت 100 تا حرکت کنه!
مثلا یاماها موتور زده که گفتن این موتور میتونه سرعتش رو حتی به 400 کیلومتر در ساعت برسونه!حتما باید یکی بشینه پشتش باهاش 400 تا بره!! [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] باد میکنه طرف رو
میبره!بعضی چیزا که نباید تجربی باشه!نسبت به پتانسیل هایی که اون چیز داره در موردش پیش بینی میکنن!!
نقل قول:
1-چند تا سرعت میشه رفت با اون 3850 که 125 تن بار داشته باشه؟
2-سیستم ترمز دستی تریلر چجوریه؟ اهرم یا کلیدش کجاست؟ ترمز خود اسب نمی تونه تریلر رو نگه داره؟
3-ترمز بادی چیه؟
مرسی
1-بعید میدونم بتونه سرعت زیادی بره
2-حسین جان نمیدونم با سیستم های پنوماتیکی و یا حتی هیدرولیکی چقدر اشنایی داری باد ذخیره شده در تانک ماشین که به وسیله کمپرسور هوا ذخیره میشه به وسیله لوله ها مسیر خاصی رو برای رسیدن به پیستون های ترمز طی میکنه حالا این میتونه ترمز پایی یا دستی باشه هر دو نقش کلید رو بازی میکنن و مسیر پنو ماتیکی رو میبندن تا باد بتونه با حرکت دادن اهرم لنت ها رو به کاسه بچسبونه.هنگامی که ماشین به وسیله دستی متوقف شده تا باد به پشت پیستون ها نیاد عمل برگشت لنت صورت نمیگیره یعنی رفت و برگشت لنت با باد صورت میگیره.کلید ها یا اهرم ها هر دو معمولا نزدیک راننده(ماشین های امریکایی معمولا روی داشبورد کنار باقی کلید های مورد استفاده در ماشین گذاشته میشه و اونایی که من دیدم یا رنگشون زرد یا قرمز بوده)
ماشین با بار در حال حرکت دو نیرو بهش وارد میشه 1- نیروی موتور به سمت جلو(هنگام حرکت اولیه تنها همین نیرو باعث حرکت ماشین میشه) 2- نیروی باری که به ماشین به سمت جلو وارد میشه(در شیب ها این نیرو تا حدی به دلیل نیروی جاذبه به سمت شیب متمایل میشه که با عث کم شدن سرعت ماشین میشه)
حالا فرض کن نیروی شدیدی ماشین به سمت جلو حرکت میده با وجود این که ما میدونیم لنت های ماشین کوچک هستن و گرمای حاصل از اصطحکاک بین لنت و کاسه با عث میشه لنت مثل اول ترمز نکنه(گرما باعث کاهش اصطحکاک لنت میشه) پس نمیشه فقط روی لنت های ماشین حساب کرد.باید لنت ها رو افزایش داد تا با نقاط تماس بیشتر با زمین و لنت با کاسه جلوی این نیرو رو گرفت.
3-ترمزی برای توقف ماشین نیروی خودش رو از بادی که در تانکر ماشین ذخیره شده میگیره میگن ترمز بادی.
(اگر کم و کاسی داشت دوستان اضافه کنن)
قصد جسارت جلوی اساتید رو ندارم ولی نمیدونم من که اینارو از خودم نمیگم!کلا بگردید توی سایت های ایرانی فقط یه مقاله در مورد 3850 هست که اینارو توش نوشتن.و آخر مقاله هم نوشته که بررسی 3850 به خاطر حرکت اون برای بارگیری نیمه کاره مونده!بعد بار روی بوژی کش نیست که بخواد لاستیک همچین چیزی رو تجربه کنه بوژی کش فقط وظیفه کشیدن رو داره و مقدار آنچنان زیادی رو شاسی بوژی کش نیست بیشتر 3850 ها لاستیک های خیلی بزرگی دارن اونی که من دیده بودم لاستیک ببر 400 روش بود!نقل قول:
من یه سوال میکنم چون با عقل جور در نمایاد با 100 تن بار 100 کیلومتر سرعت
با 100 کیلومتر سرعت چه ترمزی میخواد ماشین نگاه داره؟کدوم لاستیک توانایی تحمل این بار و سرعت رو داره؟
1-بعید میدونم بتونه سرعت زیادی بره
بعد همون ترمز هایی که بار 1100 تنی رو میتونه جمع کنه فکر نکنم براش کاری داشته باشه 100 تن بار رو با 100 کیلومتر جمع کنه!
بعد بحث من این نیست که این ماشین 100 تا میره میگم یعنی اونقدر پرقدرت هست موتور قوی داره که پتانسیل اش رو داره که همچین کاری بکنه وگرنه هیچ آدم عاقلی با 125 تن بار 100 تا سرعت نمیره!همونطور که گفتم خیلی شرکت ها ماشین یا موتور تولید میکنن و تاپ اسپیدش رو اعلام میکنن که شاید هیچ وقت اون تاپ اسپید به خاطر شرایط خاص تجربه نشه!
کلا تو بوژی کش ها هیچی رو به اندازه ماک قبول ندارم DM800 هیچ حرفی برای گفتن نذاشته ولی تا حالا از شرکت اینتر ناش ندیده بودم که دیدم
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نقل قول:حتما یچیزی وجود داره که میگن؟؟!!!! خیلیا خیلی چیزا میگن به حرف گربه سیا که بارون نمیادنقل قول:
اون چیزی که با عقل جور در میادو باید قبول کرد مگه اینکه مدرکی از یه مرجع معتبر وجود داشته باشه
هیچوقت این نوع کشنده ها که سرعت قانونی حمل بارشون در حده 30 تاس کارخونه ی سازنده (در دهه ی 80) نمیاد یه موتور و گیربکسی روش بذاره که با 125 تن بار 100 تارو پر بکنه چون اگه بخواد کشنده ای با این تناژ بالا همراه با 125 تن بار 100 کیلومتر سرعت بره حجم موتوره بالایی میخواد که نتیجش مصرف بالای سوخت و امتیاز منفی برای کارخونه ی سازنده ی کشنده محسوب میشه و نه برای کسی که میخواد با این برند محموله های تناژ بالا حمل بکنه صرفه ی اقتصادی نداره.
پس با تمامه ایت تفاسیر موتوری با این قدرت و گشتاور پایین برای حمل تناژهای به این سنگینی نیاز به گیربکس خیلی سنگینی هم داره گیربکسی با این ضریب امکان رسیدن به سرعت 100 کیلومتر !! با 125 تن بار رو نداره (بنظره من)
اگر بخوایم ملاک رو بر این بذاریم که حتما یچیزی هست که میگن من MACK Ultra-Liner با موتور E9 هشت سیلندربا قدرت 500 اسب و گشتاور 2250 نیتون متر رو مثال میزنم که هم سنو سال 3850 هم هست از لحاظ قدرت و گشتاور از بنز قویتره و حالا میگم ماک ultraliner با 150 تن بار 130 کیلومتر رو راحت پر میکنه اگه بخوایم با استدلال های رویایی شما به قضیه نگاه کنیم حتما 130 تارو میره چون یچیزی هست که میگن خوب این ماک قویتر از بنز هم هست پتانسیلش هم بیشتره بایدم بتونه !!!!!!!!
کسی به ترمزهاش کاری نداره بحث سره اینه که اصلا با بار به همچین سرعتی نمیرسه که بخواد جمعش کنه
خوده مرسدس بنز المان همچین تاپ اسپیدی رو برای 3850 اعلام کرده؟!!! من همچین چیزی از بنز نشنیدم!!! اینو مگه همون گزارشگر ترابر نیوز یا خبر خودرو اعلام کرده باشه!!!!
ثانیا برای موتور تاپ اسپید اعلام کردن؟!! اگه اینطوری باشه همین موتورهای 350 اسبی الترالاینر در ایران با کاربری highway با بار راحت 120 تارو میره خوب میشه همین موتور رو با E9 تعویض کرد بعد تاپ اسپیدش میشه 150/160 کیلومتر در ساعت.
هیچوقت موتوره 3850 رو نمیذارن روی اکسور یا اکتروسی که برای کلاس Highway طراحی شده اگه اینکارو بکنن بله تاپ اسپید موتور 3850 میشه 170 تا چون این ماشین وزنش از 40 تن در کلاس HW تجاوز نمیکنه اما همین موتور اگه روی 3850 باشه و 125 تن رو بخواد حمل کنه فکر نمیکنم از همون 40/50 سرعتش تجاوز کنه .. مثله اینکه بعضی گزارشگرها یا افراد تاپ اسپیده موتور Heavy haulage رو توی کلاس highway میگیرین و برای heavy haulage اعلام میکنن !!!
در مورد سرعت کشنده بار باید بگم برای کشنده ای با سرعت 100 کیلومتر در ساعت و باری با اون تناز بالا باید ترمزهای خاصی هم طراحی بشه فکر کنید توی این رده ها مثلا هواپیماها با اون وزن در چه حالتی میان و روی باندی به طول مثلا 3 کیلومتر ترمز میگیرن ؟ همه این مسایل توی یک کشنده باید در نظر گرفته بشه مثلا ضربه ای که بار حین ترمز به کشنده وارد میکنه و اینکه هیچوقت این وزن روی اکسلها با این سرعت لاستیکهای ویژه ای لازم داره و خیلی مسایل دیگه یعنی همه چیز به فیزیک .و مکانیک ربط داره ترنها با اون وزن و سرعت به مراتب کمتر دارای چرخهای فلزی و یک مسیر مشخص هستن خیلی از نویسنده های مطالب در مورد کامیونها بیشتر علم کافی ندارن و تجربه کمی با کامیونها دارن برای همین بیشتر مثل سواری ها باهاشون برخورد میکنن تازگی ها یکی سری مطالب توی مجله ماشین چاپ میشه در مورد کشنده های over load که توی ایران بر اساس کشنده های سنگین کارخانهای ساخته شدن ولی کلا یک کشنده جدید هستن مثلا ماکهای 800 اسبی یا 550 اسبی این سری کشنده های سنگین که افشین جان فرمودند در واقع یک سری کشنده های سفارشی ویزه هستن من خودم خیلی وقت هست به فکر کار روی یک کشنده بر اساس اینترناشنال پای استار افتادم این کشنده با موتور v8 در زمان خودش قویترین کشنده آمریکایی موجود در ایران بوده این موتور 14 لیتری کامینز با کد vt903 با تک توربو 50 پی اس آی خودش توان 355 اسبی تولید میکرد حالا طبق تحقیقاتی که من انجام دادم انواع این موتور تا سالهای اخیر و همین حالا هم برای مطارف نظامی و صنعتی تولید میشن مثلا نمونه ای از اون روی توپهای خود کششی هست که توین توربو و 880 اسب توان دارن یکی دیگه از مزایای این کشنده شاسی دوبل و قوی اون هست که در اصلبرای حمل الوارهای سنگین از مسیرهای نا هموار ساخته شده . ترکیب این شاسی و موتور با دیفرانسیلهای عالی ماک روی کشنده ما واقعا محشر بود . پس میبینیم که در مورد کشنده های سنگین هیچ حد و مرزی وجود نداره و توی خود ایران هم از این کارها انجام میشه راستش دوستان یک کارهایی توی ذهنم هست و با توجه به اینکه خیلی این روزها با کامیون سر و کار پیدا کردم این فکرها بیشتر شده . میخوام روی یک وایت رود باس به عنوان کاستوم تراک کار کنم نه برام مهمه پلاک داشته باشه نه چیزی همچنین یه ماک سری B هم هست که یه گوشه افتاده میشه اون رو هم به این شکل به یه کامیون کلاسیک تبدیل کرد . شاید این اولین بار باشه کسی در مورد کامیون اینطوری فکر میکنه . خیلی مدلهای کلاسیک توی ایران هست که میشه روشون کار کرد از ولوو و اسکانیا و داف و حتی یک سری مرسدس بنز . واقعا اگه با دنیای کامیون کسی آشنا بشه بیشتر از دنیای اتومبیلها جذابیت داره .
بله کاملا درسته قانع شدم.نقل قول:
من بر اساس این گفتم که این یه مقاله در مورد 3850 بود و اون رو بحث و بررسی کرده بودن گفتم.
حتی توی یکی از مجله های خودرو هم چاپ شده بود
دیگه بیخیالش اصلا صلوات بفرستید :دی
توی مجله ماشین یه مقاله به اسم سلطان ماک های ایرانی بود که نوشته بود :
پشت جعبه دنده یک گاردان نصب شده که نیرو را در دو حالت سنگین وسبک انتقال می دهد و راننده بهش می گن اسپایسر و به عنوان سومین اهرم دندنه عمل می کنه
بعدش نوشته بود که :
در حالت سنگین یک دور ورودی را به هفتادوپنج صدم تبدیل می کنه و در حالت سبک یک دور ورودی را به یک و بیست و پنج صدم دور خروجی تبدیل می کنه.
خب اینا یعنی چی؟ :n02:
مرسدس z4053 معروف به شاسی مشکی رو هم فراموش نکنید . من 2 تا دیدم اونم ارتشی بودن
براي من هم داستان اين كاميونهاي آمريكايي، خيلي جالب و جذاب بود.يادمه زماني كه پايه يك گرفتم( حدود سالهاي 74) ميخواستم يك كشنده بخرم، خيلي گشتم تا با شرايط خودم در اون زمان بتونم چيزي پيدا كنم، اما نبود..اف اچ و اسكانيا و چندتا كشنده جديد كه قيمتهاشون سر به آسمون ميگذاشت( نسبت به اون موقع) و تونستم بعد از مدتها يك كشنده ماك به اصطلاح جنگي پيدا كنم، مدل 1956 و تميز كه توي يه نمايشگاه كاميون در اصفهان بود.اون موقع حدود 9 ميليون قيمت زده بود كه البته خيلي زياد بود و البته همش رو هم نقدي ميخواست..خلاصه اينكه داستان كاميون توي ايران هميشه يه جورايي ميلنگه، چون هميشه يه جوري راننده بايد جور خيلي چيزها رو بكشه و بازم هنوز كم بياره.داشتن يه كاميون( كشنده) براي تيونينگ كردن و كلاسيك بودنش، جالبه اما اندازه هاي بزرگ اونها و هزينه هاي تعميراتي خيلي سنگين و البته قوانين خيلي دست و پا گير ( فرسوده) واقعا جايي براي اين كارها نميگذاره.خيلي چيزها بايد توي اين صنعت عوض بشه.....
اره موتورش هم انگار 12 سیلندره و 18لیتری.نقل قول:
به نظر من تا زمانی که ایران خودرو وسایپا دیزل هست!و نرخ گمرک اینقدر بالاس طوری که اندازه قیمت ماشین شایدم بیشتر باید پول گمرک بدی که وارد کشور بشه وضع همینه باید تو جاده ها کامیون های فوق قدیمی دید مثل همین ماک جنگی که فکر کنم برای جنگ جهانی دومه!و جزء معدود کامیون هایی بود که اون موقع توی ایران دیزلی بودن.و جزء اولین مایک هایی بود که به طور رسمی وارد ایارن شد.نقل قول:
Titan Z 4053 AS 6×6 GHHL
تو زمینه مکانیک البته در ایران نه!!یه عده از مهندسین میرن تخصوصی روی زمینه چرخ دهنده ها اموزش میبینن که برای طراحی گیربکس دیفرانسی و از این چیزا کاربرد دارننقل قول:
توی مجله ماشین یه مقاله به اسم سلطان ماک های ایرانی بود که نوشته بود :
پشت جعبه دنده یک گاردان نصب شده که نیرو را در دو حالت سنگین وسبک انتقال می دهد و راننده بهش می گن اسپایسر و به عنوان سومین اهرم دندنه عمل می کنه
بعدش نوشته بود که :
در حالت سنگین یک دور ورودی را به هفتادوپنج صدم تبدیل می کنه و در حالت سبک یک دور ورودی را به یک و بیست و پنج صدم دور خروجی تبدیل می کنه.
خب اینا یعنی چی؟ :n02:
خوب یه قانون تو چرخ دنده ها هست که رابطه مستقیم با سایز داره
مثلا یک چرخ دنده بزرگ وقتی تنبدیل به چرخ دنده کوچیک میشه قدرت کم میکنه و سرعت افزایش پیدا میکنه
و زمانی که چرخ دنده کوچک به بزرگ تبدیل میشه سرعت کم و قدرت زیاد میشه
حالا با دونستن این قانون شما خیلی راحت میتونی درک کنی این مفهوم سبک و سنگین شدن رو که رابطه مستقیمی با سرعت حرکت ماشین و قدرتش داره
توی اون گاردن دو تا چرخ دنده وجود داره یکی بزرگتر از چرخ دنده انتقال قدرت جعبه دنده و یکی کوچیکتر که نسبت تبدیل هر کدوم متفاوته.
حالا اگر سرعت گردش رو 1 در نظر بگیریم
در حالت سنگینچرخ دنده بزرگتر قرار میگیره و قدرت بالا میره سپس سرعت حرکت به 0.75 کاهش پیدا میکند
در حالت دیگه چرخ دنده کوچیکتر میشه که سبک میگن بهش و سرعت به 1.25 افزایش و قدرت کاهش پیدا میکنه
جعبه دنده و سایر چرخ دند هایی که در هر جایی استفاده میشه شامل همین قانون میشه(حتی در دو چرخه هم این قانون رو میشه دید)
البته جسارت نباشه چون مثال ترمز هواپیما رو زدین یه توضیج کمی بدمنقل قول:
ترمز هواپیما 2 قسمت داره
1-ترمز چرخ ها که فقط بر اساس فشار روغن که در جهت مخالف حرکت چرخ ها به یه توربین مانند وارد می شه و باعث کم شدن سرعت می شه
2-تراست معکوس موتور با باز شدن یه سری دریچه نیروی روبه عقب موتور به سمت جلو هدایت میشه که باعث میشه سرعت سریع کم بشه
میتونین در مورد 1 بیشتر توضیح بدین برام جالبه!نقل قول:
ساده تر بگمنقل قول:
یه توربین به چرخ ها وصله و در حاله چرخش هم محور با چرخ هاست خوب بعد روغن با فشار زیاد میاد برعکس این چرخش وارد توربین می شه و سرعت رو کم می کنه !!!:n17:
البته سیستم ترمز دیسکی هم هست ولی بیشتر از همون نیروی معکوس موتور استفاده می کنن
بحث هواپیما شده بگم که از بالها هم برای کم کردن سرعت استفاده میکنن.از نیروی برخورد هوا با سطح بال استفاده میکنن
سلام
بچه ها یه چیز باحالی پیدا کردم شما هم ببیننید بدنیست،البته قدیمیه شاید بعضیا دیده باشن
لیس بزرگراه اکلاهاما در ساعت ۱ بامداد صبح دستور توقف کامیونی را صادر کرد. آنها با همچین صحنه ای روبرو شدند.
در عکس آدمی را مشاهده میکنید که گویا به کامیون چسبیده است!
اما اینطور نیست. این فرد یک موتور سوار است که بعد از برخورد با کامیون حدود ۴ مایل توسط کامیون با همان وضعیت بروی جاده کشیده شده است!
راننده کامیون با کمال تعجب به پلیس گفت: متوجه یک ضربه کوچک به کامیونم شدم اما پیش خود گفتم نباید مسئله مهمی باشد و به راه خود ادامه دادم!
سر موتور سوار به علت شدت برخورد پشت کامیون را سوراخ کرده و گیر کرده است.
شاهدانی که صحنه تصادف را دیدند گفته اند که موتور سوار هنگام برخورد با کامیون حدود ۱۲۰ مایل سرعت داشته است.
جالب است بدانید که این موتور سوار بعد از این حادثه زنده مانده است. کارشناسان معتقدند که کیفیت خوب کلاه کاسکت باعث نجات وی از مرگ شده است. اگر به عکس توجه نمائید متوجه می شوید که کلاه کاست سالم مونده
lمیگن بار سنگ خطرناکه اینو میگنا...
عجب تاپیک جالبیه . خاطره هام زنده شدن. یادش بخیر رانندگی توی دل شب توی سیاهی شب توی بیابون خدا . دمتون گرم
- :n30:
بار سنگین +مهار نکردن صحیح +کف کانتینر های فلزی که برای همچین باری اصلا مناسب نیست+سرعت و ترمز ناگهانی = این چنین صحنه هایینقل قول:
این حالا سنگه!از این خطرناک تر رول هست که راننده باید مهرات خوبی تو بستن و مهار باد داشته باشه که رول ول بشه اتاق رو مثل یه قلتک صاف میکنه!نقل قول:
در مورد ترمزهای توربینی چیز زیادی نشنیدم ولی دیسکهای چند لایه توی هواپیما ها و ترمز هوایی رو میدونم
مثال هواپیمای من در مورد وزن و سرعت بود یعنی تکانه ای که باید مهار بشه . خب در آخر هم دوستان لطف کردن و اثر بار سنگین رو توی یه تصادف و ترمز شدید گذاشتن به نظرتون 100 کیلومتر برای باری به تناژ 125 تن عاقلانه هست ؟
رول خوابیده مثل یه غلتک میمونه خودم به شخصه شاهد خسارت و خطر این بار بودم
آخر تنگ ذاغ به سمت سیرجان اتاق هوو راننده سریجانی کف زمین بود و تنها از توپی چرخها میشد تشخیص داد این ماشین هوو بود .
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یه مدت کمرشکن 2 محور کار میکردیم،جکلوی خیلی خطرناکه.یه مرتبه یه بلدوزر D8 زده بودیم بار راننده بلدوزر جوگیر شد گفت بدید من جکلوی رو میبندم، هر چقدر گفتیم بابا دستات خشک کن و یه لوله بزن به بازو جکلوی تا بازو بزرگتر بشه راحتتر بشی قبول نکرد.اخرش هم زورش نرسید جکلوی رو قفل کنه و جکلوی از تو دستش در رفت و دماغشو خورد کرد.خلاصه در هر کاری باید همه جوانب ایمنی رو مدنظر داشته باشیم
نقل قول:اسم کشنده نمیارم چون این موتور روی عمده ی برندهای امریکایی قابل استفاده بوده.نقل قول:
Cummins KTA-600
KTA-525
بازم از نظر قدرت از z4053 قویتره.
یک کشنده تنها و تنها موتور و توان اون نیست موتور گشتاوری تولید میکنه که باید با گیربکس خوبی به یک ست دیفرانسیل مناسب منتقل بشه تا بتونه چیزی رو یدک بکشه
پس بخودی سر توان موتور یا آمریکایی و اروپایی بحث نکنید .
Volvo F16
Power output: 700 hp
Torque: 3150 Nm
Scania R730
Power output : 730hp
Torque: 3500Nm
بهروز جان حیف از پستت خوشم اومد وگرنه پاکش میکردم
افشین جان یه کم کمتر جبهه بگیر برادر ما همه یه جوری با کامیون و کشنده سر و کار داشتیم از اروپایی تا آمریکایی و چینی واسه همین از تعصب بی جا خود داری میکنیم
درسته کاترپیلار و کامینز یکی از بزرگترین تولید کننده های انجینهای بزرگ هستن و بهتره این رو هم بگم که یکی از دلایل تحریم شدید این دو شرکت برای ایران استفاده صنعتی و نظامی انجینهای این دو شرکت هست ولی همونطوری که گفتم در مورد کشنده ها مسله انجین تنها ملاک مقایسه نیست
حالا مقایسه کشنده های اروپایی و آمریکایی کلا اشتباه هست ولی در این مورد نه چون کشنده های مورد بحث تخصصی هستن . ولی باید دقیق مقایسه بشن میازن بار قابل حمل ظرفیت دیفرانسیل ها .
همیشه یادتون باشه توی یک کشنده گشتاور تولیدی بیشتر از توان مهم هست
چرا ماک و دیفرانسیل های ماک توی ایران طرفدار زیادی داره چون این ماشین با وجود موتور 300 اسبی خودش دیفرانسیل های قدرتی داره که توان حمل بار بالاتری رو نسبت به بقیه کشنده ها داره .
در مورد اطلاعات حرف افشین باید بگم اکه افشین جان اطلاعات کم در مورد آمریکایی ها تقصیر هیچکس نیست . شاید من و شما خیلی با این کشنده ها سر و کار داشتیم ولی بقیه دوستان یا از این کشنده ها نداشتن یا اگه همچین کشنده ای داشتن زمانی بوده که هیچ اطلاع خاصی براشون لازم نبوده یعنی سنشون کوچیک بوده همونطوری که ما هم زمانی هیچی نمیدونستیم و تازگیا سر در میارم چی به چیه .
چون دوره رونق اینترنت توی ایران مصادف با دوره ای بود که کشنده های مدرن اروپایی وارد ایران شدن و قبل اون هم کشنده های ولوو و اسکانیا مطرحترین و به روزترین کشنده های ایران بودن و خیلی از راننده های ترانزیت از این کشنده ها استفاده میکردن برای همین خیلی ها مشتاق بودن اول در امورد این کشنده ها اطلاعات کسب کنن برای همین کشنده های مثل ماک ،اینترناش ،وایت ،بروک وی ، Crane Carrier Company زیاد مورد توجه قرار نگرفتن . واقعیتش به این نتیجه رسیدم که کامیون و کشنده یه بحث تخصصی هست و نمیشه باهاش شوخی کرد چون خیلی تخصصی هست و تعصب توش جایی نداره . من همیشه عاشق تیتان ها و موتروهای غول پیکرشون بودم . راستی اگه قطعات موتورهای کامینز باز مثل قدیم زیاد بود مطمئن باشید به جای فراز یه اینتر ناشنال 9700 میخریدیم .چون اعتقاد عجیبی به این موتورهای کامینز پیدا کردم .
كلا خودروهاي آمريكايي( سواري و كاميون) به دليل وارد و توليد نشدن در ايران، خيلي ناشناخته و مظلوم باقي ماندن، و بجز اونهايي كه باهاشون سروكار دارن، بقيه با ديد خيلي عاميانه و غير حرفه اي بهشون نگاه ميكنن و تقصيري هم ندارن.چيزهاي زيادي اين وسط هست كه هنوز بي جواب مونده و شايد اگر يك تيم تست و كارشناسي مجرب دنبال تمام اين جوابها ميرفتن( با آزمايش و بررسي و معاينه دقيق) اونوقت ميشد نتيجه گيري بهتري كرد.سابقه خدمت اينجور خودروها در خيابانها و جاده هاي ايران تنها چيزيه كه ميشه به اونها ( تا حدي) استناد كرد چون براساس مقياس و اندازه گيريهاي دقيق صورت نميگيره.حتي ساده ترين مسائل هم ميتونه به يه پرسش بزرگ تبديل بشه و تا بياد جواب دقيق و منطقي براش پيدا بشه، صد جور داستان و تجزيه و تحليل عجيب و غريب براش درست ميشه!نمونه:سالها قبل( حدود 25 سال پيش) خيلي تو بحر اين كاميونها و كشنده ها رفته بودم، يه دفعه يه ماك بي دماغ( شايد هم اينترناشنال، درست يادم نيست) توي محله ما خراب شده بود( بار تخليه كرده بود ولي ديگه روشن نميشد). راننده كلي باهاش ور رفت، شب هم بود و درست نميديد( بدون باز كردن اتاق، زير ماشين تقريبا جايي كه راننده ميشينه رفته بود و داشت با آچار ور ميرفت!)براش چراغ سيار آوردن و كارش رو ادامه داد و در نهايت درست شد. استارت زد..قبل از استارت يك صدايي دقيقا مثل صداي زنگ ساعت كوكي شنيديم !!( احتمالا بجاي بوق اخطار بوده) و بعد ماشين روشن شد..يادم نيست ازش پرسيدم يا نه، كه اين صداي زنگ مال چي بود؟سالها گذشت و از هر راننده سنگين كه ميپرسيدم يه چيزي ميگفت و جواب هيچ كدوم قانع كننده نبود، يكي ميگفت صداي اون نبوده، يكي ميگفت شايد ساعت توي كاميون گذاشته بوده و داشته همون موقع زنگ ميخورده!يكي ميگفت اخطار باز بودن در بوده..يا مثلا صداي استارت بوده!!در نهايت خودم احتمال دادم كه شايد صداي اخطار خالي بودن مخازن هوا بوده كه بايد پر بشه و بعد ترمزها آزاد بشن.حالا حساب كنين سر چيزهاي خيلي پيچيده تر و فني تر و چقدر ممكنه سوء تفاهم بوجود بياد!!راستي هنوزم برام سوال هست!!!:n13:كسي ميدونه اون صداي زنگ مال چي بوده؟؟؟؟!!!
تا الان زیاد تو ماشین امریکایی نشستم هم داشتیم هم ماشین اشنا و فامیل بوده احتمال خیلی زیاد ماله خالی بودن مخازن باد بوده مثلا اینترناش داشتیم بوق بوق میکرد ماک هم همینطورنقل قول:
كسي ميدونه اون صداي زنگ مال چي بوده؟؟؟؟!!!
دوستان، همه چيز در جاي خودش خوبه، چيني، آمريكايي، آلماني، ايتاليايي، ژاپني، روسي، هلندي....پس بدون جانبداري فقط نظر بديم، چون اين تاپيك خودروهاي سنگينه و نه فقط يه مارك بخصوص از يك كشور بخصوص.جناب آرش ممنون از توضيح شماشيرين خانم ، شما هميشه مطالب دست اول و خوبي ميگذارين و من هم استفاده ميكنم.اميداوارم مطالب جسته گريخته من هم اين وسط به درد بخور باشه.راستي يه چيز بگم اما خواهشا دنبالش رو نگيرين!!توي تي تي همچين بحثهاي تخصصي انجام نميشه و بيشتر....بگذريم...
دوستان اگه ممکنه درمورد کارت هوشمندوسلامت هم توضیح بدید تا چندتن می خواد برای کامیونت؟
سلام.فکر نکنم به تناژ مربوط باشه باید مختص تمام وسائل نقلیه(باری و مسافربری)بین شهری باشه.نقل قول: