اما حالا که شما گفتی اونبار wireshark رو مطرح کردی نخواستم پاسخ بدم بلکه بی ادبی شده باشه ؛ اما خوب حالا بذار نظرمو بگم .
بنظر من شما یا اون مهندس پارس آنلاین فرقی نمیکنه که میایی با نرم افزار wireshark ادعای بررسی مقدار ترافیک مصرفی رو میکنی ، هیچ سواد و درک و فهم کاملی از اصولی ترین مفاهیم مهندسی شبکه و کنترل ترافیک ندارین و نمیشه اسمتون رو مهندس کامپیوتر گذاشت.
من همون موقع که این موضوع رو مطرح کردی ازت خواستم توضیح بدی بطور دقیق چطوری با wireshark ترافیک مصرفی رو اندازه گیری کردی .
برای دوستان که اطلاعاتی از برنامه های مهندسی مثل wireshark ندارن باید بگم این نرم افزار میتونه روی یک آدرس و یک درگاه تبادل داده زوم کنه و تمام پاکت های دریافتی و ارسالی رو در اون درگاه مانیتور کنه ، اینجوری مشخص میشه مثلا برای فرایند دریافت ip خودکار سه بار اطلاعات بین سرور و سرویس گیرنده رد و بدل میشه .
هر پاکت ارسالی با جزئیات کامل توش دیده میشه ؛ که پاکت از کجا ارسال شده به کجا میره TTL اون چنده و محتویات داخلش و غیره .
برای دقیق شدن در یک یا چند داده توی شبکه ازش میشه استفاده کرد ، درسته که در مشخصات هر داده اندازه و سایز یک داده دیده میشه
اما مسئله مهم اینه که تمام داده ها از روی بستر اینترنت عبور داده نمیشن و نیاز به جابجایی دارن و بعد از اون شما با این نرم افزار جمع مقدار ترافیک رو نمیتونین بزنین .
به عنوان مثال اگه بخواین دو روز مصرف ترافیک را محاسبه کنید باید بگم تعداد عبوری بسته ها از میلیون ها رد شده و به میلیارد ها میرسه و هرگز چنین امکانی وجود نداره که شما بخواین تمام این بسته ها رو بطور دستی مقصدشون رو بررسی کنین و اگه تبادل اینترنتی بود در ماشین حساب کنار دستتون ترافیک اون بسته رو با ترافیک مجموعی که درحال محاسبه هستین جمع کنید ؛ چنین ادعایی خیلی مسخره و خنده داره و به جز یک داستان تخیلی به چیز دیگه ای شباهت نداره و اصلا عملی و ممکن نیست .
تازه این مسئله رو در ساده ترین شرایط برای شما بیان کردم که ارتباط مودم با کابل بدون هیچ شبکه هوایی و بدون هیچ دستگاه دیگه ای در شبکه فقط با یک کامپیوتر بررسی بشه .
حالا پس اگر با اینجور نرم افزار ها نمیشه میزان مصرفی ترافیک رو بررسی کنیم ؛ روش صحیح انجام این کار چی هست ؟ و اونی که میگه من مهندسم باید به شما چه پیشنهادی برای بررسی میزان مصرف ترافیک بده .
راه اون استفاده از سیستم های اکانتینگ هست و وقتی یک مدیر شبکه از سیستم اکانتینگ استفاده میکنه ، مجموع مصرف ترافیک هر کاربر بطور برنامه نویسی شده برای شما محاسبه میشه ؛ به عنوان مثال وقتی که یک کامپیوتر سرور داریم که تمام اینترنت اول به اون وارد میشه و بعد بین کاربر ها با نرم افزار های اکانتینگ و برنامه هایی مثل CCpro xy تقسیم میشه بین مصرف کننده های , اینجا ما میتونیم ترافیک مصرفی رو مانیتور کنیم .
روش حرفه ای اون استفاده از روتر و مسیریاب هست که تمامی بنیان شبکه های کامپیوتری جهان بر اساس این دستگاه ها ساخته و پرداخته و کنترل میشن .
یک روتربرد داری پردازنده ؛ رم و غیره هست و دقیقا مثل یک کامپیوتر عملیات پردازشی و برنامه ای که به اون داده میشه رو انجام میده ، با این تفاوت که مخصوصا برای کنترل داده ساخته شده .
بنابراین با توضیحات ابتدایی و اولیه دیگه الان شما باید خودتون میتونید متوجه بشین که میشه حرف چه کسایی رو در زمینه مانیتور مقدار ترافیک باور کنید و همچنین متوجه خواهید شد چه کسانی اگر نگویم دروغگو هستن ؛ با اطلاعات کم و ساده لوحانه مشغول به اشتباه انداختن شما در این زمینه هستن.