معرفی و ریویو پخش کنوود X7016
معرفی و ریویو پخش کنوود X7016
با درود
دقیقا نمیدونم چرا تصمیم به باز کردن همچین تاپیکی گرفتم اما به گمانم اون تجربه خوشایند و بسیار نویی که با این پخش داشتم باعث شد بخوام که با شما اون رو در میان بگذارم. فکر میکنم برای دست گرمی برگشت دوباره فوروم هم خوب باشه.
نظرات این پست میتونه کاملا شخصی باشه و لزوما نباید قطعی قلمداد بشه.
پخش کنوود مدل X7016 در آسیا و X749 و 6047 در اروپا و آمریکا از سری جدید 2010 eXcelon هست که خواهر همزاد و مولتی میدیا اون یعنی KIV-700 جایزه امسال EISA رو برای بهترین پخش سال بدست آورده. 7016 رو 180 هزار تومان از تهران خریدم. تا 230 هم شهرستان قیمت گرفتم!! مدل بلوتوس دار اون 8016 هست به قیمت حدود 240 هزار تومن.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نقاط قوت: امکانات بسیار مناسب در کنار قیمت مناسب، ظاهری زیبا و شکیل، پخش 24 بیت، تنظیمان تایم دیلی و DSP
نقاط ضعف: کار کردن باهاش به راحتی و سرعت پخشهای پایونیر نیست. نبود دمو گرافیکی. خوانایی نامناسب نمایشگر در نور زیاد و آفتاب
ظاهر واقعا قشنگی داره که میتونه سلیقه خیلی ها رو راضی کنه. سطح نمایشگر پنل براق مشکی است و مابقی اون مشکی مات است. اما همین قسمت براق خوانایی نمایشگر رو زیر نور زیاد یا افتاب مشکل میکنه. البته به نظر میاد نوع السیدی هم تاثیرگذاره. نور پس زمینه کلیدها و صفحه نمایشگر رو میتونید به شکل مجزا بسته به سلیقه خود یا متناسب با رنگ چراغهای پنل و داشبورد ماشین هماهنگ کنید. رنگهای شاد و زیبایی داره. قابلیت رقص نور هماهنگ با ریتم آهنگ رو هم داره. نحوه نمایش اطلاعات آهنگ به شکل 3 یا 5 خطی قابل تنظیم هست که در حالت 5 خطی میتونید از میان نام آلبوم، آهنگ، خواننده، نام فابل و فولدر، ساعت و تاریخ، کنتور زمان پخش و .... 6 مورد رو انتخاب کنید. پنل هم رو به پایین دستی باز میشه. کنترلش کوچیک و باریکه و کار باهاش آسونه اما شاید به خوش دستی برندهای دیگه نرسه. کلیدهای روی پنل به این شرح هست: جلو و عقب بردن آهنگ (و بعدی/قبلی) مکث و پخش، منو، خاموش و روشن، انتخاب حالت صفحه نمایشگر، حالتهای پخش (رندم/تکرار)، جستجو، موارد مورد علاقه.
همیشه بدم میومده که برای خاموش کردن پخش دکمه مورد نظر رو 2 ثانیه نگه دارم تا خاموش بشه اما خوشبختانه کنوود اینجوری نیست. سونی هم کلید مجزا داره معمولا. البته با نگه داشتن کلید off نمایشگر و کلیدها هم خاموش میشن.
سه جفت خروجی 4 ولت کانالهای جلو و عقب و ساب ووفر رابط پخش با آمپلی فایر است. درایو USB از پشت میخوره که با کابل میتونید در هر جایی قرارش بدید. خروجی کمکی (AUX) هم پشت پنل هست. اینجور به نظر من بهتره چون دیگه فلش شما روی پنل تو دست و پا نیست و مثل یه زائده بیرون نمیزنه! در صورتی که با نرم افزار مخصوص ادیتور کنوود فایلها رو در USB کپی کنید قایلیت سرچ به شکل آرتیست و آلبوم و سانگ و ژانره (همانند آی پاد یا برنامه های مولتی میدیا) رو خواهید داشت. اما در حالت عادی به پوشه ها دسترسی دارید و میتونید فایلهای صوتی رو انتخاب کنید. امکان حرکت صفحه صفحه و جستجوی سریع نیز وجود دارد که سرعتش هم قابل تنظیمه. البته کلید search رو پنل فقط شما رو به پوشه بعدی میبره و فقط در حالت آی پاد کاربرد جستجو داره!! با کنترل هم میشه شماره تراک رو دستی وارد کرده و پخش کنید.
از قابلیتهای جالب 7016 امکان خاموش کردن آمپلی فایر داخلی پخش هست که در این صورت فقط از آمپلی فایر توی صندوق! مستقیما استفاده میشه که حس میکنم در کیفیت صدا بی تاثیر نیست. درصورت نصب آمپلی مجزا فکر میکنم به نوعی آمپلی خود پخش میتونه مزاحم و اضافی باشه.
و اما تنظیمات صوتی:
لول ساب از -15 تا +15 درجه بندی شده.
اکولایزر 5 باند گرافیکی است که لول حداکثر +9 دارد. ولی انصافا حتی بر روی فلت هم کیفیت صدا قابل ستایشه.
بیس بوست 2 مرحله ای است.
شما میتونید با 7016 محل دقیق اسپیکر ها و ساب رو در ماشین مشخص کنید که هر جزء از سیستم چند سانتی متر از شما فاصله داره. با این روش یک تاخیر در ارسال سیگنال اسپیکرهای نزدیکتر به گوش بوجود می آید تا القای حس نشستن در وسط همه اجزاء سیستم رو ممکن کند! به شخصه خیلی حساسم که صدا چنان به گوشم برسه که اصلا تشخیص ندهم از کدام جهت صدا میاد و فراگیری صدا رو بخوبی حس کنم. با این تنظیمات این امر میسر شد.
برای افزایش این قابلیت تایم دیلی، میتوانید نوع اتاق ماشین خود رو برای مطابقت اکوستیکی اون مشخص کنید (هاچبک، سدان، استیشن...) و حتی با جزییات بیشتر مشخص کنید که صداها طوری به گوش برسند که جبران فاصله بیشتر ساب ووفر نسبت به بقیه اسپیکر ها، از جلو ماشین انجام شود که در دقت بیس ساب تاثیرگذاره. اینطور حس میکنم ساب به من نزدیکتره و بیسش واضحتر. برای اولین بار در این پخش دیدم که میشه نوع اسپیکر ها و ساب رو تعیین و مشخص کرد. مثلا کانال جلو اسپیکر 16 سانتی (بدون یا همراه با تویتر)، عقب از نوع بیضی 6x9 و ساب 12 اینچی در سیستم خودم قابل انتخاب بود. و حتی اینکه اسپیکر ها درون در، روی داشبورد یا زیر داشبورد و یا روی تاقچه نصب شده اند.
تنظیمات اتاق و فواصل و نوع اسپیکر ها رو میشه هم زمان همه رو خاموش و روشن کرد که در این حالت متجه تاثیر مفید و جالب اون میشوید.
کراس اوور کانال جلو و عقب و ساب به طور مجزا قابل تنطیمه که واقعا خیلی بدرد بخوره که میشه شیب اون رو از +6 تا +24 دی بی تنظیم کرد و واقعا در تفکیک فرکانسها بسیار مفید و اتفاقا دقیق هم هست. درجه بندی *****ها از پخشهای همرده پایونیر بیشتر است: برای HPF و LPF هر دو از 30 الی 250 هرتز. وقتی فیلــــتر کامپوننت جلو رو روی 250 می گذاشتم تفاوت مید رنج در شیب 6 و 24 به وضوح قابل تشخیص بود!
تمامی تنظیمات صوتی رو میشه در 6 حافظه مجزا و متفاوت ذخیره و بازیابی کرد.
کلا کار با منوها به راحتی سایر پخشهای همرده نیست و مثلا برای پخش یک کانال رادیویی از پیش ذخیره شده باید با فشردن حداقل 3 یا 4 بار با استفاده از دو کلید به اون کانال برسید. درصورتی که مثلا در پخشهای پایونیر با کلید مجزای "لیست" فهرست ذخیره شده ها رو در دسترس دارید و حتی سریعتر به فولدرها و فایل خواهید رسید. البته امکان مرور سریع فایلها رو هم نباید فراموش کرد هر چند کمی کند است و بلافاصله رفرش نمیشه. البته با این همه تنظیمات هم انتظار یک منو شلوغ منطقی است. اما در مدلهای جدید کنوود از تعداد کلید های روی پنل کم شده و شما مجبورید مرتب کلید منو رو برای اغلب تنظیمات فشار بدید هر چند به اندازه کافی جا برای منظور کردن کلید ها هم وجود دارد ولی خب این سیاست جدید کنوود است. البته و البته کلید FAV هم این امکان رو به شما میده که اغلب موارد حتی جزیی منوها و تنظمیات رو در 6 حافظه برای دسترسی سریع و آسان ذخیره کنید.
7016 میتونه با اینترفیس مناسب دسته کنترل زیر فرمون 206 و زانتیا رو راه اندازی کنه.
و اما در مورد جنس صدا. به شخصه همون دقایق اول متوجه تغییر محسوس جنس صدا شدم و اصلا انتظار نداشتم فقط تغییر پخش (از 5150 به 7016) بتونه در صدا این همه تغییر ایجاد کنه. همونطور که از شنیده ها انتظار داشتم کیفیت صدا بهتر شده و یه جورایی حس میکنم تفکیک پذیری بالا رفته و کلا اینکه صدا قشنگتر و رساتر شده. خانومم با وجود اینکه اصلا رو سیستم حساسیتی نداره در همون تجربه اول نظرش این بود که صدا شفاف تر هست. نمیدونم شاید من دارم خیلی اغراق مکینم اما یک حرکت مثبت در جنس صدا به راحتی ملموس و محسوس است.
از خریدم خیلی راضیم و به شما هم توصیه میکنم در این رنج قیمت به جای پخشهایی مثل 5250 و حتی 7150 یا 7250 (با قیمتی گرونتر) به سراغ 7016 کنوود برید.
با تشکر از صبر و حوصله شما....