چند دلیل داره که خدمت شما عرض میکنم:
1- ایربگ از محدود قطعاتی که چین تولید نمیکنه و سایپا باید با ارز یورو از اروپا تهیه کنه. با توجه به قیمت حدود 300 یورویی(من یه جا خوندم ولی منبع دقیقشو یادم نیست) برای ایربگ و قیمت ارز ازاد و همچنین مسائل مربوط به تحریم برای سایپا به صرفه است پراید بدون ایربگ تولید کنه تا سود تولیدش کم نشه.
2- شرکتی که داخل ایران داره ایربگ برای سایپا میزنه(البته مونتاژ میکنه و فقط کیسه پارچه ای رو خودش تولید میکنه و بقیه اجزا طبق مورد 1 وارداتی هست) حداکثر تعداد ایربگی که تولید میکنه کفاف تولید روزانه سایپا رو نمیده پس سایپا مجبوره به صورت کامل ایربگ از اروپا تهیه کنه که هزینه هاش بالا میره.
3- سایپا میدونه که برنده جنگ پلیس و خودرو ساز داخلی همیشه خودروساز بوده با مظلوم نمایی هایی که میکنه و ادعای اشتغالزایی و تولید ملی، پس سعی داره که با وقت کشی (احتمالا تا اوایل ابان) از موضوع ایربگ خلاص بشه و یه مهلت 6 ماهه دیگه تا پایان سال بگیره برای تولید پراید بدون ایربگ و سود بیشتر
4- فکر میکنم که پراید فعلی امکان نصب دو ایربگ رو نداره و باید قطعاتی از داشبورد تغییر کنن که این میشه هزینه اضافی قالب سازی و .....
5- سایپا همین الان یه ایربگ رو پراید میتونه بزاره ولی پلیس میگه دو تا ایربگ
6- این یه حدسه ولی به نظرم باید درست باشه!
پارسال اول مهر هم راهور از پلاک کردن یه سری از پرایدها طفره رفت و اوایل ابان دوباره شروع کرد به پلاک، امسال هم همین زمان رو اقدام کرد .نکته این که با این کار حجم قابل توجه ای خودرو در فصل شروع ترافیک های سنگین اول مهر وارد خیابونها نمیشن.