khoodet جان.نقل قول:
سر اون 30 درصد ریزش که من کلی حرف دارم ولی فعلن واردش نمیشم. فرض میذارم اینی که شما میگی درسته. (فقط محض اطلاع باید عرض کنم که تعداد کل مشتریای پارسآنلاین باید حدود 300 تا 350 هزار نفر باشن. 30 درصد یعنی 90 تا 105 هزار نفر ریزش؟!!!)
شما داری حالتی رو استدلال میکنی که با ریزش 30 درصد کاربرای پارسآنلاین، شرکتهای دیگه بترسن و دیگه این کار رو نکنن.
اما یه بار هم فرض کن که این یه تصمیم یا توافق دستهجمعی بین شرکتهاست. به هر حال این 30 درصدی که به قول شما از پارسآنلاین سرویس میگرفتن و تخلیه کردن باید از یه جایی اینترنت بگیرن دیگه. خوب میرن سراغ ISPهای دیگه چون هنوز یه چند تایی ISP هست که این طرح رو اجرا نکردن. اما اگه ISPهای دیگه هم به تدریج همین سیاست یا مشابهش رو اجرا کنن اون 30 درصد ریزش به قول شما کجا میرن؟ نمیتونن برن از اون ور مرزها ADSL بگیرن که. بازم باید بیان سراغ همین ISPهایی که محدود کردن شبانه رو. پس نهایتن این 30 درصد ریزش به تدریج کم و کمتر میشه تا جایی که دیگه عملن ریزشی وجود نخواهد داشت.
فوقش این چرخه 1 سال طول بکشه. این وسط شرکتها هم یه ضرر مقطعی میکنن ولی بعدش دیگه جابجایی معنی نداره. چون دیگه همه ISPها میشن سر و ته یه کرباس و برای منی که دانلود زیاد میکنم دیگه فرقی چندانی نخواهد داشت. مجبور میشم قید دانلود در حجم بالا رو بزنم.
ظاهر قضایا این جور نشون میده که به تدریج شرکتها دارن به سمت این محدود کردنه میرن. اپراتورهای تلفن همراه و وایمکس که از اول محدود بودن. از ADSLهای اصلی هم آسیاتک و شاتل که از قبل محدودیت داشتن و تا حالا 3تای دیگهشون این رو اجرا کردن (صبانت، داتک، پارسآنلاین). هایوب هم که همین دیروز یه خبر تو تاپیکش اومده بود که اونم رایگان شبانه رو داره ورمیداره. (حالا نمیدونم چقدر صحت داره ولی صحبتش هست.) چند تا دیگهای هم که موندن شرکتهای کوچکتری محسوب میشن و معمولن اینا دنبالهروی شرکتهای بزرگترن.
از نظر قانونی و حقوقی هم دست ما به جایی بند نیست. اعتراض به شیوه مدنی هم که مد نظر شما و برخی دوستان دیگه است وقتی امکانپذیر و مؤثره که اولن درصد قابل توجهی از کل کاربرا رو شامل بشه و درثانی نمود بیرونی داشته باشه تو جامعه مثل حرکتی که نمیدونم از لهستان یا مجارستان تو یکی دو ماه گذشته خبرش پخش شد که اونم بنا به دلایلی که خودت میدونی ریسکش تو مملکت ما خیلی زیادتر از این حرفاست که اغلب حاضر بشن این ریسک رو بپذیرن.
اگه منصفانه نگاه کنی میبینی که فاتحه دانلود شبانه عملن با حرکت صبانت و پارسآنلاین خونده شد. اینی هم که میبینی پارسآنلاین اومد این طرح دقیقه 90 رو اجرا کرد شاید یه علتش به قول شما موج ریزش باشه، اما به هر حال برای هر شرکتی نگهداشتن مشتری قبلی راحتتر و کمهزینهتر از جذب مشتری جدیده. واسه همین جلوی یه بخشی از ریزشها رو با این کار گرفت. تازه به قول دوستان یه پول قلمبه هم اومد دستش با این تمدیدهای مدتدار.
برای من هم که تمدید کردم فرق چندانی نمیکنه. فقط سعی کردم مدت بیشتری رایگان شبانه داشته باشم با این امید که وضعیتش مثل 1 سال گذشته باقی بمونه. من از 1 ماه پیش که این خبر پخش شد، شرکتهای دیگهای مثل فنآوا، مخابرات، آسیاتک، تلهکام، داتک، اوراکل و ... رو پیگیر شدم ببینم وضعیتشون چطوره. فکر میکردم فنآوا خوب باشه. اما دیدم که اون هم شبانه رایگان سرویس 1مگش رو روی 190 فیکس کرده تو تهران حداقل. عملن گزینههای جلوی روم یکی یکی حذف شدن. کار به جایی رسید که حتی به فکر داتک هم افتادم. چون هزینه شبانهاش کمتر از صبانت و پارسآنلاین بود.