با تشکر از دوستان گرامی
خب بریم به سراغ مشتق.
ببخشید ما چرا برای پیدا کردن شیب یک خط مشتق میگیریم؟
آخه چه دلیلی داره که مشتق بگیریم؟
ممنون
Printable View
با تشکر از دوستان گرامی
خب بریم به سراغ مشتق.
ممنون
به نام معشوق ازلينقل قول:
سلام
فكر مي كنم هر يك از ابعاد مستطيل برابر يكي از شعاع هاي بيضي گون ضرب در دو، تقسيم بر راديكال سه باشند.
به عبارتي اگر ابعاد مكعب مستطيل و بيضي گون به ترتيب عبارت باشند از: a,b,c و r,s,t
داريم : 2/((1/2)^(r/a=s/b=t/c=((3
rst*8)/((27)^(1/2))=V)
به نام معشوق ازلينقل قول:
سلام
مي دانيم كه مجموعه ي A∩B زير مجموعه ي A است و A زير مجموعه ي AUB.
از آنجا كه طبق فرض داشتيم A∩B = AUB پس AUB زير مجموعه ي A∩B است.
نتيجه مي شود كه AUB زير مجموعه ي A است.
چون A زير مجموعه ي AUB و با توجه به فرض مي توان دريافت كه AUB زير مجموعه ي A است، پس A=AUB
به صورت مشابه براي مجموعه ي B نيز داريم B=AUB
بنابراين مي توان نوشت:
AUB = A∩B ===> A = B = AuB = A∩B
سلام.
یه سوال هندسه که راستش خودم فکر می کنم قشنگه:
در مثلث متساوی الساقینی به راس 20 درجه و ساق a و قاعده ی b ثابت کنید:
اندازه ی a بین 2b و 3b است!
از سایتتون هم ممنون
خب معنی مشتق رو میدونین؟نقل قول:
با تشکر از دوستان گرامی
خب بریم به سراغ مشتق.
ممنون
مشتق خط مماس بر هر نقطه است.
و خط مماس همون شیب میشه.
راه دیگه ای واسه پیدا کردن شیب داری؟
aکه مقدارش برابراستنقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اینم که بین 2bو3b است
البته مشتق همون تعریف پیدا کردن شیب هست :نقل قول:
f(x2)-f(x1) / x2-x1
حالا در مشتق شما بجای x2 ، دلتا ایکس (مقداری کوچک ) + x1 رو قرار بده و دلتا ایکس رو به صفر میل بده که همون تعریف مشتق هست و در واقع شیب یک مقدار کوچک در روی نمودار رو پیدا می کنی.
:10:
سلام دوست عزیز.نقل قول:
برای حل دستگاه معادلات خطی بزرگ و تنک از روشهای تکراری استفاده میشه. که معروفترینشون روش گاوس-سایدل ، روش ژاکوبی و روش SOR هستن. یک منبع خیلی خوب رو می تونی از
دانلود کنی.کد:http://www-users.cs.umn.edu/~saad/books.html
کتاب Numerical Analysis نوشته J. Stoer و سایرین هم توضیحاتی در این زمینه داره.
بزار من این مسئله رو قابل لمس تر توضیح بدم خوب شیب یعنی چی؟نقل قول:
با تشکر از دوستان گرامی
خب بریم به سراغ مشتق.
ممنون
چه موقع شیب یه خط افزایش میابد؟
شیب یعنی دلتای x به روی دلتای y
دو تا سرسره رو در نظر بگیر شیب کدوم بیشتره؟
خوب معلومه دیگه اونی که عرضش بیشتر از طولش باشه.
در نظر بگیر یه سرسره به صورت قائم وایستاده یعنی xش صفره در این صورت شیبش بینها یته.تا اینجا رو که قبول داری؟
خوب برای یک تابع داریم : f(x)=y پس:
دلتای y=دلتای f(x)
بقیش رو هم دوست خوبمون توضیح دادن:
نقل قول:
البته مشتق همون تعریف پیدا کردن شیب هست :
f(x2)-f(x1) / x2-x1
حالا در مشتق شما بجای x2 ، دلتا ایکس (مقداری کوچک ) + x1 رو قرار بده و دلتا ایکس رو به صفر میل بده که همون تعریف مشتق هست و در واقع شیب یک مقدار کوچک در روی نمودار رو پیدا می کنی.
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان من چند وقتی هست که سر این سوال گیر هستم.
برنامه نویسی بلد نیستید نترسید سوال اصلیم هیچ ربطی به برنامه نویسی نداره
for i =0 to 20 do
for j = 0 to i do
for k = 0 to j do
readln();
سوال اولیه این بود که دستور readln چند بار اجرا میشود.
خوب تعداد بار هایی که اجرا میشه برابر تعداد حالت هایی هست که میشه توی سه جایگاه کاملا مشابه اعداد صفر تا بیست رو نوشت. دقت کنین که جایگاه ها فرقی ندارن و مثلا 1-2-3 همون 3-2-1 هست.
.حالا برای حل این قسمت به ذهنم رسید که بیام معادله ی رو برو رو حساب کنم: x1+x2+x3<=60 با این شرط: xi<=20
سپس برای حذف تکرار جواب رو تقسیم بر 3! بکنم که تعداد جایگشت های سه جایگاه هست.
میخواستم ببینم این معادله چجوری حل میشه؟
x1+x2+x3<=60 با این شرط: xi<=20
با عرض سلام و خسته نباشید
میخواستم از دوستان خواهش کنم که این مسئله ریاضی رو اثبات کنن و یک توضیح مختصر هم در مورد راه حلش ارائه نمایند.
مسئله رو در آدرس زیر قرار دادم :
با تشکرکد:http://ahmad1361.freehostia.com/Image177.jpg
سلامنقل قول:
اگر جاییش مبهم بود بگید تا توضیح بدم.
معادله خط y=ax+bنقل قول:
شیب خط بین دو نقطه دلخواه A(x1,y1) , B(x2,y2 :
a = y2-y1/x2-x1=m=tan(teta)=delta y/delta x)= ax2+b-ax1-b/x2-x1
از طرفی dy/dx=a
بنابراین m=dy/dx=a
نقل قول:
:20:***************************************
:46:
سلام
آقا یه توضیح درباره اصل کمال به من می دید؟
در چه موردی هست اصل کمال؟
کرانداری مجموعه ها!نقل قول:
در چه موردی هست اصل کمال؟
نقل قول:
سلام دوستان
یعنی سوال من انقدر سخت بود که هیچ کس حتی سعی هم نکرد حلش کنه؟!!!!
بابا سوال از کتاب گسسته ی گریمالدی هست.
لطفا دوستان اهل فن یک همتی بکنند.
ممنون.
یا حق
اصل موضوع کمال:نقل قول:
هر زیرمجموعه ناتهی A از اعداد حقیقی و از بالا کراندار دارای کوچکترین کران بالایی میباشد.کوچکترین کران بالایی را به sup A (سوپریمم)نمایش میدهند.کران پایینی و بزرگترین کران پایینی به طرق مشابه تعریف میشوند.از اصل موضوع کمال نتیجه میشود هر زیر مجموعه ناتهی B از اعداد حقیقی که از پایین کراندار باشد،دارای بزرگترین کران پایینی میباشد که آنرا با inf B (اینفیمم)نمایش میدهیم. به این لینک مراجعه کنید:
[html] http://www.euler.blogfa.com/post-166.aspx [/html]
اصل کمال: هر زیر مجموعه غیر تهی و از بالا کراندارباید دارای کوچکترین کران بالا باشد.
تعریف دیگر:
مجموعهی R کامل است چون هر زیرمجموعهی ناتمامی از R که از بالا کراندار باشد ، کوچکترین کران بالای حقیقی دارد ، اما مجموعهی Q کامل نیست ، چون زیرمجموعههایی دارد که از بالا کراندار است ولی کوچکترین کران بالای آن معلوم نیست . به این نکته « اصل کمال » میگویند .
تعریف سوپریمم(کوچکترین کران بالای)و اینفیمم(بزرگترین کران پایینی):
سوپریمم و اینفیمومسوپریمم و اینفیموم
فرض کنید S یک مجموعه جزئی مرتب و A زیر مجموعه ای از آن است. در این صورت:
تعریف کران بالا: هر عنصر M از S را یک کران بالای مجموعه A می گوییم اگر بعد از همه عناصر A باشد، یعنی به ازای هر عضو a از A داشته باشیم: a≤M.
تعریف سوپریمم : اگر یکی از کران های بالای A قبل از همه کران های بالای دیگر A باشد به آن سوپریمم یا کوچک ترین کران بالا می گوییم.
تعریف کران پایین: هر عنصر m از S را یک کران پایین مجموعه A می گوییم اگر قبل از همه عناصر A باشد، یعنی به ازای هر عضو a از A داشته باشیم: m≤a.
تعریف اینفیمم : اگر یکی از کران های پایین A بعد از همه کران های پایین دیگر A باشد به آن اینفیمم یا بزرگ ترین کران پایین می گوییم.
- سوپریمم و اینفیمم یک مجموعه مثل A را به ترتیب به صورت sup(A) و inf(A) نشان می دهیم.
با سلامنقل قول:
من دقیقا منظور شما رو از عناصر تکراری نفهمیدم ولی برای x1+x2+x3<=5 با شرط xi<=3 جوابهای ممکن رو مینویسم شما عناصر تکراری رو برام بنویس تا سوال شما رو دقیقا متوجه بشم . اونوقت با نرم افزار Matlab برنامه این مساله رو برای شما مینویسم .
تعداد جوابهای ممکن:
نقل قول:
مجموعهی r کامل است چون هر زیرمجموعهی ناتمامی از r که از بالا کراندار باشد ، کوچکترین کران بالای حقیقی دارد
نقل قول:
اما مجموعهی q کامل نیست ، چون زیرمجموعههایی دارد که از بالا کراندار است ولی کوچکترین کران بالای آن معلوم نیست
!!!!!!!!!!!!!
مشکل مم همین جاست!!!
مگه q زیرمجموعه r نیست؟!!!!!!!!!
سلام سابر جاننقل قول:
من دقیقا منظور شما رو از عناصر تکراری نفهمیدم ولی برای x1+x2+x3<=5 با شرط xi<=3 جوابهای ممکن رو مینویسم شما عناصر تکراری رو برام بنویس تا سوال شما رو دقیقا متوجه بشم . اونوقت با نرم افزار matlab برنامه این مساله رو برای شما مینویسم
بازم دم شما گرم
من نمیدونم بخش ترکیبیات انجمن اینهمه فعالیت داره، معمای هشت وزیر رو حل میکنن اونوقت جواب این سوال پیش و پا افتاده ی ما رو نمیدن!
توضیح راجب سوالم: توی سه جایگشت، اعداد یک تا بیست به چند حالت میتونن قرار بگین اگه تکرار وجود نداشته باشه. یعنی 1,3,5 - 1و5و3 - 3و5و1 و تمام شش حالتی که با این سه عدد میشه ساخت، فقط یک حالت حساب بشه. در حقیقت من سه تا جایگاه رو عینان مثل هم فرض کردم.
اما مطمئن نیستم که برای حذف تکرار باید تقسیم بر چی بکنم عبارت رو.
و میخوام از این راه حل کنم که با حل معادله ی x1+x2+x3=<60 با شرط x<=20
یعنی من در حقیقت دوتا سوال رو در یک سوال مطرح کردم.!!!!
اگه جواب این دو تارو جدا جدا هم بدین من راضیم!!!!
البته بگم من میخوام سوال رو از این راه حل کنم و دنبال جواب آخر از هر راهی نیستم.
چون نوشتن این تو کامپیوتر سادست اما من میخوام ا ترکیبیات، اونم از این روشش سوال رو حل کنم.
ممنون از شما.
بازم ممنون از شما!
یا حق
سلام آرماننقل قول:
نیازی نیست که به عدد ثابتی تقسیم کنی باید همه حالتهای ممکن رو اول بنویسی بعد در حالتهای تکراری ، فقط یک حالت رو بنویسی . به من وقت بده جوابش رو در اولین فرصت برات قرار میدم. امیر :31:
سلام!نقل قول:
خوب اصلا میخواستی اسم آیدیت رو سابر نزاری که من هم ضایع نشم امیر جان!:40:
راستش من بیشتر دنبال روش حل معادلم تا جواب های خاص این سوال.
با برنامه نویسی میشه تمام زوج های مرتب رو درآورد. اما من نمیخوام اونجوری حلش کنم.
من میخوام حالت کلیش رو یاد بگیرم.
بازم ممنون از اینکه وقت گذاشتی رو سوال من.
در پناه یگانه امیر جهان!
یا حق!
:40:
ببخشید ما تورنمت داشتیم وقت نداشتیم به سوال شما جواب بدیم !!:angry:نقل قول:
یعنی چی سوال رو از این راه حل کنم تو سوال آسونو ورداشتی سخت ترش کردی اتفاقا جواب های اون نامعادله رو اینطوری حل میکنن
میخوام اعداد 1 تا 20تو 3 جایگشت بزاری وترتیب هم مهم نیست 3 حالت داریم
1)هر 3 تا متمایز 2)2 تا یکسان یکی متمایز3)هر سه یکسان
اولی که تعدادش برابر است با
دومی برابر با 20*19
سومی برابر 20
پس تعداد جوابهای اون نامعادله برابر جمع این 3 تاست
ممنون از کمکتون . راهنماییتون.نقل قول:
جوابتون رو میخونم و تحلیل میکنم.
ببخشید شما رو عصبانی کردم!
(دوستانه!)
یا حق
دوستان منو درباره همون اصل کمال راهنمایی نمی کنن؟
مشکل من اینجاست که q زیر مجموعه r هست!
تعریف اصل کمال در پیش دانشگاهی با اصل کمال در کتاب های مرجع متفاوت است !!! اینم از عجایبه دیگه!!!نقل قول:
خوب هست من چی بکنم!!!!:31:
مجموعه ای کامل است که هر زیر مجوعه ناتهی ازش و از بالا کران دار کرانش در همون مجموعه باشه (پیش دانشگاهی.!)
q کامل نیست چون مجوعه مثهA و کراندار از بالای میشه پیدا کرد
که رادیکال 5 تو مجوعه گویا نیست
هر مجموعه نا تهی sاز اعداد حقیقی از بالا کران دار باشد سوپریمم دارد(کتابهای مرجع.!)
خب مگه خودش نگفت r کامله!؟
پس هر زیر مجموعه از r که از بالا کراندار باشه دارای کوئچکترین کران بالاست!!!
مثلا همین مثالی که شما زدید مگه زیر مجموعهrنیست !!؟
پس چرا کرانداره و کوچکتیرین کران بابلا ندار]؟
مگه q زیر مجموعه r نیست؟!!!!!!
کی گفته نداره.!!! کران داره ولی اگه مجوعه مرجع Qباشه کرانش در q نیستنقل قول:
:20:این استدلال غلطه اگه فرض کنیم q یک زیر مجموعه باشه طبق اصل کمال باید اول یک کران بالا داشته باشد(فرض کردیم کل مجموعه اعداد گویا) اما میدونیم که مجموعه اعداد گویا پایانی ندارد (کران ندارد) پس این استدلال نادرسته . به همین دلیل ریاضیدانها اومدن q رو توی یک مجموعه اعداد حقیقی جا داده اند (اما پایان اون با پایان r فرق داره و هر دو مبهم هستند)نقل قول:
اگر دنبال تعداد جوابهای ممکن هستی در حالت کلی x1+x2+x3+...+xn<=a با شرط xi<=bنقل قول:
بطوری که a>=b*n جواب این هست :
در حالت کلی b^n جواب ممکن داریم و تعداد جوابهای ممکن هست:
اگر دنبال الگوریتم برنامه نویسی اون هستی دونستن فرمول بالا کمکی به برنامه نمیکنه:20:
چه ربطی داره q که یک زیر مجموعه از r هست اصل کمال نمیگی که زیر مجموعه حتما کران بالا داره اصلا ربطی نداره زیر مجموعه یک مجوعه ممکن بیکران باشه پایانبعد مجموعه یعنی چی!!!!!!:31:نقل قول:
الان مشکل کجاست آقا اصل کمال میگه یه مجوعه کامل است اگر به ازای هر زیر مجموعه از بالا کران دار, کران بالای اون زیر مجموعه, در داخل همون مجوعه باشد و q کامل نیست به خاطر همون مجموعهََ َA که مثال زدم
این شرط قرمزه خیلی مهمه .:20::46:نقل قول:
نقل قول:
سلام
امیر عزیز دستت طلا، فورمول خیلی خوبی بهم دادی
آقا chessmathter از شما هم خیلی خیلی ممنون که هوای ما تازه راه ها رو دارید.
تازه کار نه! تازه راه!
امیر جان، نه برنامه نویسیش رو مشکلی ندارم،
موفق و پیروز باشی.
بازم ممنون
یا حق.
يه سوال در مورد برنامه matlab داشتم. تو اين برنامه چجوري ميشه نمودار هيستوگرام كشيد؟؟؟
خیلی جالب !!نقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] این استدلال غلطه اگه فرض کنیم q یک زیر مجموعه باشه طبق اصل کمال باید اول یک کران بالا داشته باشد(فرض کردیم کل مجموعه اعداد گویا) اما میدونیم که مجموعه اعداد گویا پایانی ندارد (کران ندارد) پس این استدلال نادرسته . به همین دلیل ریاضیدانها اومدن q رو توی یک مجموعه اعداد حقیقی جا داده اند (اما پایان اون با پایان r فرق داره و هر دو مبهم هستند)
آخه:
از بچگیمون بهمون می گفتن q زیر مجموعه r است!!!
chessmathter جان یه سوال!!
r کامل هست یا نه؟
:rambo:اصل کمال مجموعه ای رو شامل میشه که از بالا یا پایین کراندار باشه یعنی در مجموعه اعداد گویا و یا حقیقی مجموعه ای رو که انتخاب میکنیم ، اول باید از بالا یا پایین کراندار باشه بعد برای اون سوپریمم یا اینفیمم پیدا کنیم . در مجموعه گویا اصل کمال برای هر زیرمجموعه صدق نمیکنه . ولی اگه بخواهیم صحت اصل کمال رو برای تمام مجموعه گویا بررسی کنیم با این مشکل مواجه هستیم که تمام مجموعه اعداد چون از بالا کراندار نیستند نمیشه بطور کلی این اصل رو براش صادق دونست . در مجموعه اعداد حقیقی و طبیعی اصل کمال برای زیر مجموعه های از بالا کراندار یا پایین همیشه درستهنقل قول:
:rambo: با دستور ساده ( hist(y,x که x دامنه و y برد تابع هست اینم موضوعی که از help نرم افزار matlab پیدا کردم :نقل قول:
hist
Histogram plot
Syntax
n = hist(Y)
n = hist(Y,x)
n = hist(Y,nbins)
[n,xout] = hist(...)
hist(...)
hist(axes_handle,...)
Description
A histogram shows the distribution of data values.
n = hist(Y) bins the elements in vector Y into 10 equally spaced containers and returns the number of elements in each container as a row vector. If Y is an m-by-p matrix, hist treats the columns of Y as vectors and returns a 10-by-p matrix n. Each column of n contains the results for the corresponding column of Y.
n = hist(Y,x) where x is a vector, returns the distribution of Y among length(x) bins with centers specified by x. For example, if x is a 5-element vector, hist distributes the elements of Y into five bins centered on the x-axis at the elements in x. Note: use histc if it is more natural to specify bin edges instead of centers.
n = hist(Y,nbins) where nbins is a scalar, uses nbins number of bins.
[n,xout] = hist(...) returns vectors n and xout containing the frequency counts and the bin locations. You can use bar(xout,n) to plot the histogram.
hist(...) without output arguments produces a histogram plot of the output described above. hist distributes the bins along the x-axis between the minimum and maximum values of Y.
hist(axes_handle,...) plots into the axes with handle axes_handle instead of the current axes (gca).
Remarks
All elements in vector Y or in one column of matrix Y are grouped according to their numeric range. Each group is shown as one bin.
The histogram's x-axis reflects the range of values in Y. The histogram's y-axis shows the number of elements that fall within the groups; therefore, the y-axis ranges from 0 to the greatest number of elements deposited in any bin. The x-range of the leftmost and rightmost bins extends to include the entire data range in the case when the user-specified range does not cover the data range. If you want a plot in which this does not happen (that is, all bins have equal width), you can create a histogram-like display using the bar command.
The histogram is created with a patch graphics object. If you want to change the color of the graph, you can set patch properties. See the examples for more information. By default, the graph color is controlled by the current colormap, which maps the bin color to the first color in the colormap.
بخدا q زیر مجوعه r هست بهتون درست گفتن .نقل قول:
R کامل هست q کامل نیست فکر نکنم کسی اصل کمال رو گرفته باشه ای خدا!!!!