دٍ نشد دٍ !نقل قول:
جواب بدون راه حل حفظی نشد ! :31:
شما جوابتون رو بنویسید من تا هر رقم اعشار باشه میخوام !
بله اونجا هم منظورم تا نوک کاهو بود !
حالا راه حل قشنگ تو یه صفحه بیا بالا ! :10:
Printable View
دٍ نشد دٍ !نقل قول:
جواب بدون راه حل حفظی نشد ! :31:
شما جوابتون رو بنویسید من تا هر رقم اعشار باشه میخوام !
بله اونجا هم منظورم تا نوک کاهو بود !
حالا راه حل قشنگ تو یه صفحه بیا بالا ! :10:
ثانیه اول 15 سانت می ره جلو و 15 سانت مونده به نوک کاهونقل قول:
ثانیه دوم 7.5 سانت می ره جلو و 7.5 سانت مونده به نوک کاهو
ثانیه سوم 3.75 سانت می ره جلو و 3.75 سانت مونده به نوک کاهو
یعنی می شه اینطور فرمول بندی کرد
که در اینجا t زمان و d فاصله تا کاهو هست
حالا اگر فاصله برابر صفر باشه عدد لگاریتم بی نهایت می شه و زمان هم بی نهایت می شه
با سلام .
اساتید یه نگاهی به این سری بندازید :
میدونیم که :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خوب حالا با توجه به سری بالایی این سری رو به دست اوردم :
الان توی سری دومی شعاع همگرایی بین صفر تا دو هست . یعنی من هر عددی توی این محدوده بدم باید توی رابطه بالا صدق کنه درسته ؟ و اعداد خارج از این محدوده در رابطه بالا صدق نمیکنه . درسته ؟
خوب الان من عدد یک رو داخل سری دومی که نوشتم میزارم . ولی رابطه سمت چپ عدد یک رو میده در صورتی رابطه سمت راست یعنی سری اش عدد صفر رو میده . چرا این جوری هست ؟
این مساله ی شما یه جورهایی مساله ی فیلسوف یونان باستان پودولودولوس(یا یه همچین چیزی :31:) هست.این فیلسوف چنین مساله داشته که
سریعترین موجود زمین آشیل (جنگجوی یونانی) هست و کند ترین موجود جهان لاک پشت . فرض میکنیم آشیل ده بار سریعتر از لاک پشت حرکت میکنه.
اگه اینها بخوان مسابقه ی دو بدن در حالی که در ابتدا لاک پشت 200 متر جلوتر آشیل باشه. آشیل وقتی این 200 متر رو میره لاک پشت 20 متر میره و وقتی آشیل این 20 متر رو میره لاک پشت 2 متر جلو میره و همین طور
اگه به این شکل به مساله نگاه کنیم هیچ وقت اشیل نمیتونه از لاک پشت جلو بزنه ولی در حقیقت جلو میزنه.
این موضوع رو آقای الهه قمشه ای میگفت و میگفت که این مساله سالها بی جواب موند.
بله به نوعی میشه گفت این مساله یه مثال خوب برای تفهیم limit (حد) در ریاضیه!نقل قول:
1 تقسیم بر (دو به توان n )وقتی که n به سمت بی نهایت میل میکنه و جواب حد میشه 1 تقسیم بر بی نهایت که قبلا هم دوستان برام ثابت کردن 1 تقسیم بر بی نهایت میشه صفره مثبت(اپسیلون) !همین اپسیلونه یعنی خر گوش ما به کاهوش نرسید کلاغه اما به خونش رسید ! :31:
وقتی که شما عملگر توان را بر اساس تکرار عملگر ضرب تعریف کرده باشید، یعنی:نقل قول:
در این صورت a به توان صفر تعریف نشده و بی معناست، همانطور که شتر به توان پلنگ. بنابراین a به توان صفر را می توانید برابر با 1 تعریف کنید و نه اثبات. (با فرض a مخالف صفر.)
آنچه که برخی از دوستان به عنوان اثبات ارائه کردند، یک ایراد دارد و آن اینکه اگر عملگر توان به صورت بالا تعریف شده باشد، قانون [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] تنها برای m>n بدست می آید و نمی تواند در حالت m=n استفاده شود. البته یک راه برای تعریف توان با نمای صفر و منفی (عدد صحیح منفی) اینست که این قانون برای همه m و n های صحیح، درست فرض شود، در اینصورت همان نتیجه ی معمول بدست می آید.
در مقاطع بالاتر خواهید دید که تعریف عملگر توان در حالت کلی، بر حسب تابع نمایی بوده که نمای صفر یا هر نمای حقیقی (و حتی مختلط) را نیز در بر می گیرد. تابع نمایی خود می تواند به صورت معکوس تابع لگاریتم طبیعی (و بدون استفاده از مفهوم توان) تعریف شود.
اول اینکه توان در آن سری که نوشتید، باید n باشد و نه 2.نقل قول:
دقت کنید تنها در صورتی میتوان گفت که معادله
برای [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] برقرار است که فرض کرده باشید [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، که البته فرضی معمول است. در غیر اینصورت، رابطه را باید به صورت زیر بازنویسی کنید:
در ضمن، در مورد آن سوال در چند صفحه قبل، توجه کنید که
کران پایین در حالت کلی باید 1 باشد، چون رابطه
برای n=0 در حالت کلی برقرار نیست، از آنجا که به ازای x=0 مبهم خواهد بود.
با سلام .نقل قول:
با تشکر از پاسخ شما .
ببخشید اون توان 2 اشتباه تایپی بود بله همون n هست در هر دو تاش . (ویرایش کردم )
ولی در رابطه با سری که گفتید من دقیقا متن داخل کتاب رو نوشتم حتی اثباتش هم کرده بود . ولی 0^0 اصلا تعریف شده هست ؟
بعد رابطه سری ها با تابع ای که برابر شده فقط برای بازه همگرایی برقرار هست دیگه درسته ؟
سلام
یه سوال داشتم:
می خوام یه خط به معادله (y=f(x رو یه دوران بدم.
معادله خط جدید چطور بدست میاد؟
سپاس.
با سلام .
اگه منظورتون این هست که قرینه اش رو نسبت به نیمساز اول و سوم به دست بیارید باید معکوس تابع F(x) m رو به دست بیارید .