خیلی خوشبختم از آشنایی دوباره شما و به همه معرفی می کنم:
musketeer = است با کسی که اگه بهش بگید فلان مدل هدفون رو فلان فروشگاه که تعداد 100 تا ازش داره و شما 1 ساعت پیش یکی ازش خریدید حالا ایشون اگه بره دست خالی بر میگرده ، البته در بهترین شرایط دست خالی بر می گرده چون ممکنه بر گرده و بگه اون فروشگاه اصلآ وجود نداره یا اون فروشگاه اصلآ هدفون نداشته یا اون فروشگاه جمع کرده و رفته و یا . . . :)
خوب چرا یه عمر دوباره به هدفونتون نمی دید؟
یک اشتباه بعضی از کاربرها اینه که یک هدفون برای اول تا آخرین روزی که کار می کنه باید ازش استفاده بشه در حالیکه درست نیست حداقل دو هدفون داشته باشید چون:
1. استهلاک هدفون کمتر میشه و زمان طولانی تری قابل استفاده خواهد بود
2. گوشتون به صدای اون عادت نمی کنه که این رو یک کاربر حرفه ای و فوق حرفه ای به خوبی درک میکنه که چقدر مفیده
3. مجبور می شید که کمتر گوش کنید که این هم یک کاربر حرفه ای به خوبی رعایت می کنه
4. استایل های متفاوت رو امتحان می کنید و این خودش از فشار لاله گوش کم می کنه
5. همیشه به دنبال صدای جدیدتر خواهید بود
6. . . .
تمام این گزینه ها فقط اونایی بودند که الان خاطرم بود و بقیه یا خیلی جزیی هستند و یا حالا خاطرم نیست اما هیچ لزومی نداره که هدفون فوق العاده ای داشته باشید و گران قیمت شما می تونید به جای خرید یک هدفون مثلآ 100 تومنی دو هدفون 50 تومنی انتخاب کنید که حتی ممکنه تفاوت آنچنانی برای یک کاربری که از نظر شنوایی در سطح آماتور هست ، نداشته باشند
کم کم می تونید هدفون حرفه ای تری تهیه کنید و الی آخر اینطوری تفاوت ممکنه اون طوری که یک کاربر آماتور در نظر داره نباشه و توی ذوق شما هم نمی خوره که ای بابا این هدفون 500 تومنی زیاد تفاوتی با 50 تومنی که نداشت پس چرا اینقدر گرون شاید احتمالآ تقلبی بوده و یا شاید این مدل خوب نبوده و شاید . . .
در حالیکه در واقع اگه بخواهیم دسته بندی کنیم میشه اینطور گفت که بر اساس قیمت یک هدفون چه کیفیت متفاوت صدا به دست خواهیم آورد البته بر اساس تجربه شخصی این رو میگم و با تمام هدفونهایی که توی رنج قیمت داشتم و دارم و برای مقایسه بهتر فرض کنیم که کیفیت صدا کاملآ طبیعی = %100 باشه:
1. هدفونهای زیر 50 تومن = %10
2. هدفونهای زیر 100 تومن = %20
3. هدفونهای زیر 200 تومن = %40
4. هدفونهای زیر 400 تومن = %50
5. هدفونهای زیر 800 تومن = %60
6. هدفونهای زیر 1 تومن = %70
7. هدفونهای زیر 2 تومن = %75
8. هدفونهای زیر 5 تومن = %80 (به شخصه تجربه نکردم)
9. هدفونهای زیر 10 تومن = %82 (به شخصه تجربه نکردم)
10. هدفونهای زیر 20 تومن = %85 (به شخصه تجربه نکردم)
دسته بندی رنج قیمت بر اساس شفافیت باز هم به درصد شفافیت:
1. هدفونهای زیر 50 تومن = %5
2. هدفونهای زیر 100 تومن = %10
3. هدفونهای زیر 200 تومن = %30
4. هدفونهای زیر 400 تومن = %60
5. هدفونهای زیر 800 تومن = %70
6. هدفونهای زیر 1 تومن = %80
7. هدفونهای زیر 2 تومن = %82
8. هدفونهای زیر 5 تومن = %85 (به شخصه تجربه نکردم)
9. هدفونهای زیر 10 تومن = %90 (به شخصه تجربه نکردم)
10. هدفونهای زیر 20 تومن = %92 (به شخصه تجربه نکردم)
در آخر کیفیت یک هدفون به دلایل مختلفی بستگی داره:
1. سورس تراک (انالوگ یا دیجیتال و با چه کیفیتی)
2. پلیر (انالوگ یا دیجیتال)
3. آمپ (در صورت نیاز که برای سطح حرفه ای %100 نیاز هست)
4. نوع هدفون از نظر استایل
5. نوع هدفون از نظر سیستم عملکرد (داینامیک و استاتیک و . . .)
6. تاریخ ساخت هدفون (برای سطح حرفه ای کاملآ مهم هست که بعدآ دلایلش رو می گم)
7. سبک موسیقی که با هدفون همیشه مورد استفاده قرار می گیره (یک هدفون بر خلاف اونچه کاربر حرفه ای هم در نظر داره سبک موسیقی باعث میشه رفتار مکانیک هدفون و در نتیجه کیفیت صدای اون تغییر کنه و این مورد قابل اندازه گیری هست که فکر نمی کم تا به حال کسی درباره اون به شما چیزی گفته باشه که از اون موارد پنهانی هست که معمولآ فقط هدفون ساز ازش اطلاع داره و این جا هم شما و من نوعی که لو دادم بعدآ دقیق تر توضیح می دم)
8. مدت زمان استفاده از هدفون
9. خیلی نکات ریز دیگه که به وقتش همه رو میگم فقط شما هم یک کمی بیشتر تحقیق کنید که دست من هم باز تر باشه و اینقدر دست و پا شکسته و خیلی ابتدایی و به سختی (برای من) توضیح ندم تا همه با هم یاد بگیریم
شما هم موفق باشید.