در حقیقت این دستو آدرس یک دستوره. می دونیم که تمام دستورات در حقیقت برنامه هایی هستن که توی پوشه های bin و sbin ذخیره شدن.نقل قول:
برای اجرای این دستور توی یه ترمینال تایپ کن:
کد:sbin/init 5/
Printable View
در حقیقت این دستو آدرس یک دستوره. می دونیم که تمام دستورات در حقیقت برنامه هایی هستن که توی پوشه های bin و sbin ذخیره شدن.نقل قول:
برای اجرای این دستور توی یه ترمینال تایپ کن:
کد:sbin/init 5/
دوستان کسی نمیدونه مشکل چیه؟نقل قول:
من اسکرین لت میخوام! :43:
باید بیاد
مثلا دوباره روی ساعت کلیک کن و ببین start/stop تیک داره یا نه
از این طریق هم اجرا می شه
ممنون گیتا و مهرداد جان
باشه گیتا به اونجا رجوع میکنم ببینم چی میشه
من اول فکر میکردم مودم فاک یه نوع سیستم عامله؟
علامت سوال آخر جملست! اگه قصدت سوال بود نه، تو اون تاپیک درباره طریقه نصب درایور انواع مودم صحبت میشه(یادش بخیر چقدر rootnt رو تو زحمت انداختم!)
سلامنقل قول:
روش شما رو هم امتحان کردم نشد. عجیبه!
احیانا این اسکرین لت ها پیش نیازی چیزی لازم ندارن که در سیستم نصب باشه تا کار کنن؟ مثلا کامپیز و...
البته الان کامپیز نصبه رو سیستم
حتی یه بار برنامه رو پاک و دوباره نصب کردم درست نشد.
تا اونجایی که من می دونم با کامپیز مشکل داشت
توی پارسیکس همراه با کامپیز هیچ مشکلی با هیچ کدوم نداره
شما کامپیزتو غیر فعال کن ببینم چی می شه
نقل قول:
به نظرم دو تا احتمال وجود داره :
۱- ممکنه با compiz مشکل داشته باشه ! سعی کنید compiz رو غیر فعال کنید و مجددا امتحان کنید.
۲-فایل های screenlet با پسوند py را پیدا کنید.احتمالا این فایل ها در مسیر زیر هستند :
کد:/usr/local/share/screenlets
بروی فایل ها کلیک راست کنید و در قسمت properties صفحه permissions , گزینه زیر را فعال کنید :
مجددا برنامه را اجرا کنید. امیدوارم مشکل حل بشه ...
نسخه ۸.۰۴.۱ خانواده اوبونتو منتشر شد. این نسخه شامل بیش از ۲۰۰ آپدیت پس از انتشار نسخه ۸.۰۴ میباشد و بسیاری از ایرادات امنیتی و اشکلات گزارش شده توسط کاربران برطرف شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه نمایید.
کد:https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-announce/2008-July/000112.html
دانلود Ubuntu 8.04.1 نسخه CD :دانلود Ubuntu 8.04.1 نسخه DVD :کد:http://ftp.snt.utwente.nl/pub/linux/ubuntu-releases/hardy
دانلود Kubuntu 8.04.1 نسخه CD :کد:http://cdimage.ubuntu.com/releases/8.04.1/release/
دانلود Kubuntu 8.04.1 نسخه DVD :کد:http://releases.ubuntu.com/kubuntu/hardy/
دانلود Kubuntu KDE4 8.04.1 :کد:http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/releases/8.04.1/release
دانلود Xubuntu 8.04.1 :کد:http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu-kde4/releases/8.04.1/release
کد:http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/8.04.1/release
البته کاربران خود hardy 8.04 نیازی به دانلود سی دی ندارند و سیستم در آپدیت منجیر به شما تمام آپدیت ها رو ارائه می ده ضمن اینکه کاربران آخرین نسخه ی LTS یعنی dapper 6.06 هم ( اگر هنوز کسی استفاده می کنه! ) امکان آپگرید مستقیم به این نسخه را توسط آپدیت منیجر خواهند داشت.نقل قول:
مشخصا دیگر دوستان یا باید از اینترنت آپگرید کنند (که مثل همیشه توصیه نمی شه) و یا از لینک ها تهیه شده توسط حسین آقا استفاده کنند.
در تکمیل صحبت های taia عزیز , عرض کنم که از طریق نسخه Alternate CD هم میتوان به نسخه جدید ( 8.04.1 ) آپگرید کرد و نیازی به نصب مجدد سیستم عامل نیست.نقل قول:
واقعا ممنون به خاطر این اطلاع رسانی خوب
سلام حسین جاننقل قول:
permission فایل ها چک کردم به همون صورتی بود که شما گفتین.
برای غیرفعال کردن کامپیز باید چه کرد؟ همون desktop effects رو غیرفعال کنم؟
اگه همینه این کار رو هم انجام دادم اما اثر نکرد. ظاهرا باید بیخیالش بشم!
عجیبه همزمان با بالا اومدن سیستم manager اون در پنل بالا ظاهر میشه. اما هیچکدوم از اسکرین لت ها روی دسکتاپ ظاهر نمیشن :(
این بسته که می فرمایید وجود نداره!نقل قول:
ببینید:
کد:http://packages.ubuntu.com/search?keywords=auto-completion&searchon=names&suite=hardy§ion=all
خوب این برنامه هنوز کامل نیست و در حال توسعه است هنوز نسخه ۱ هم نداده بیروننقل قول:
روی compiz fusion icon کلیک راست کنید و بعد select window manager و بعد Metacity
فکر کنم bash-completion منظور بوده!نقل قول:
بله درسته , همین بسته رو باید نصب کنید ...نقل قول:
توی ترمینال screenlets رو اجرا کن و بعد یکی از اون افزونه ها رو اچرا کن اگر روی صفحه ظاهر نشد ترمینال رو ببین چی نوشتهنقل قول:
آدرس یه log هم اونجا بهت می ده اونم بزار اینجا شاید بشه درستش کرد
نقل قول:
سلام
شرمنده بابت مزاحمت :11:
اینم نتیجه آنچه فرمودین.
کد:gita@gita-desktop:~$ screenlets
cat: /etc/screenlets/prefix: No such file or directory
True
Starter already exists.
DAEMON FOUND!
True
Launching Screenlet from: /usr/share/screenlets/Clock/ClockScreenlet.py
Logging output goes to: $HOME/.config/Screenlets/ClockScreenlet.log
sh: cannot create /home/gita/.config/Screenlets/ClockScreenlet.log: Permission denied
:18:
توی پوشه خانگی سطح دسترسی نداری
برنامه رو چطوری نصب کردی؟!؟!
معلوم شد که مشکل سطح دسترسیه
با sudo اجرا کن ببین چی می شه
سلام
والله خودمم موندم این چی میگه. خب من الان هرچی دارم که توی پوشه خانگی ذخیره میکنم!
من فایل deb رو از سایت اسکرین لت دانلود کردم و با دستور dpkg نصب کردم.
با sudo هم اجرا میکنم که وضع بدتره. این ارور رو میده و ok که میکنم برنامه screenlets manager مثل شکل همونطور خاکستری میمونه و تمام گزینه ها غیرفعالن
بی خیال در هر صورت در config/screenlets. مجوز های لازم رو نداری یا اصلا یوزرت owner نیست
خروجی دستورات زیر رو بزار تا بهت بگم چطوری تغییرشون بدی
ls -la /home/gita/.config
ls -la /home/gita/.config/Screenlets
نه اصلا احتیاج به این کارها نیست
دستور زیر رو بزن اگر نبود که درست می شه و اگر هم درست بود که هیچی
sudo chown -R gita /home/gita/.config
sudo chmod -R 744 /home/gita/.config
درست شد! هورا! :26:
rootnt جان خیلی زحمتت دادم! دستت درد نکنه:11:
با سلام مجدد خدمت اساتيد.
قل از هر چيزتشکر ميکنم از تمامي دوستان بخاطر پاسخ به سوالاتم.
دوستان امروز با چند سوال جديد مواجه شدم که اميدوارم اينبار نيز دوستان منو راهنمايي کنند:
1- لطفا منو در زمينه اوناع محيطهاي اوبونتو (GNOME،KDEو...) راهنمايي کنيد و بفرمايد که چه طور ميتونم بين اين محيطها سوئيچ کنم؟
2- من داراي يک شبکه Workgroup هستم و بر روي يک سيستم اوبونتو نصب کردم و متاسفانه قادر به تنظيمات شبکه نيستم البته يه کارهايي کرم اما هنوز اين کلاينت در شبکه وجود نداره و قابل شناختن توسط ديگر سيستمها نيست. لطفا در اين زمينه نيز منو راهنماي کنيد.
با تشکر از زحمات تمامي دوستان
جواب سوال اولت رو من می دم.
نیگا کن، یه برنامه نویس برای نوشتن یه برنامه با رابط گرافیکی نمیاد درگیر طراحی کلید ها و فرم ها بشه، فقط کد رو می نویسه و این سیستم عامله که اون کد ها رو به کلید یا فرم یا هر چیز دیگه تبدیل می کنه. البته اگه زبونی مثل جاوا رو هم در نظر بگیریم که با یه واسط به اسم ماشین مجازی سروکار داره، همین روند وجود داره. یعنی در نهایت امر این سیستم عامله که کلید ها رو فراهم می کنه. توی سیستم عاملی مثل ویندوز بدلیل فقدار رابط گرافیکی به جز اونی که با خودش هست، شما معنی این حرف رو درک نمی کنی. اما برای گنو/لینوکس رابط های گرافیکی بسیاری وجود داره، گنوم که مخفف GNU Object Model Environment هستش و رابط گرافیکیه که جزئی از پروژهی گنو اِ. همون رابط گرافیکیه که همراه با اوبونتو عرضه شده. می گن با c طراحی شده و سرعت خوبی داره.
KDE هم سر کلمه ی این ها هستش K Desktop Environment. یه رابط گرافیکیه خوب و قوی و زیبا که همراه با کوبونتو عرضه می شه و از خصوصیات بارزش ظاهر زیبای اونه. کاربر های مخصوص خودش رو داره و می گن با ++c طراحی شده. رابط های دیگه ای هم وجود داره که از مهم ترین اون ها می شه اسم xfce رو برد که به سبک بودن و ساده بودنش معروفه.
اما چطور بین این ها سوییچ کنیم؟
اول از همه این محیط ها رو باید نصب کنیم که توی وبسایتشون آموزش نصب رو گفته. البته سخت نیست و مثل همه ی برنامه های دیگه نصب می شه. بعد تو صفحه ی لاگین از قسمت Options گزینه ی Select Session رو می زنین و تو پنجره ی Sessions محید کاری رو انتخاب می کنین.
راستی تا یادم نرفته بگم که آقای لینوس توروالدز از KDE استفاده می کنه و آقای استالمن از GNOME و جالب تر این که هردوشون رابط گرافیکی ای که خودشون استفاده می کنن رو قوی تر از بقیه می دونن!
سلام دوستان
من توی اوبونتو ۷:۱۰ نمیتونم software sources رو باز کنم
یعنی باز میشه در آن واحد بسته میشه
راهی هست که از یه طریق دیگه بازش کنم ؟اصلا کسی میدونه چشه؟
دوم اینکه اون init 5 رو میگفت موجود نداریم برو بعدا بیا :دی
اون درایور رو قبلا دان کرده بودم ۱۰ مگ بود الان دوباره دارم دان میکنم شده ۱۹ مگ :18: شاید درست بشه
====
مورد سوم اینه که من توی بعضی سایت های ایرانی مثله همین راهنمای فارسی اوبونتو فونت ها خوبن و بهم چسبیده
ولی توی این سایت فونت ها یجورایی از هم جدا و داغونند؟
ممنون:11:
سلام دوستان
درایور گرافیک رو دان کردم
اینبار برای اینکه اگه با اخطاری مواجه شدم بتونه از سرورش استفاده کنه کانکت به جنگ دشمن رفتم
ctrl +alt+F1
رفتم به دسکتاپ
x رو خاموش کردم
sudo /etc/init.d\gdm stop
بعدش عزممون رو جزم کردیم و ..
sudo sh NOF.run
و اما داستان شروع شد
ارور پری کامپایل نبودن کرنل رو داد
گفت برم توی nvidia چک کنم
گفتم اختیاز دارید بفرمایید...
رفتش چند لمحه بعد اومد گفت:مورده خاصی پیدا نکردم ولی میتونم برات سرو تهشو خودم هم بیارم
گفتم :بسم الله...
اینبار یه کار هایی کرد و چیزی رو هم نصب کرد به گمانم (دفعه پیش اینها رو ندیده بودم )
بعدش هم یسری سوال مثله دفعه پیش پرسید که ok ایدم
و در پایان ...
sudo /etc/init.d/gdm start
بعدش دیدم مونیتور هر چند لحظه یک بار تصویرش میره برمیگرده (البته منظورم تصویر بود نه خوده مونیتور)
یه صفحه باز شد که برای تست گرافیگ بود(رزولیشن هم خیلی پایین اومدهه بود )نوعش رو مشخص کردم
وبعد اومدم توی اوبونتو با همون رزولیشن مصیبت!
بعد از تیک زدن جلوی درایور و ریست
باز داشت بالا میومد همو سوال رو دباره ی کارت گرافیک ازم پرسید
....
اما تیکه کارت بازم نبود
اون خروجی که طاها ی عزیز هم گفته بود بازم صفرن همشون
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟
یعنی کسی تا حالا این طوری نصب نکرده؟
tanx
برای سوال اولتون از دستور زیر در ترمینال استفاده کنید و ببنید چه اروری میده:نقل قول:
شما تمام فونتهای ویندوز رو در شاخه ی fonts در فولدر home بریزید و سیستم رو ریسترت کنید مشکل باید حل بشه.کد:gksu --desktop /usr/share/applications/software-properties.desktop /usr/bin/software-properties-gtk
سلام دوست عزيز،اول از همه بسيار بسيار ممنونم از لطفت.نقل قول:
واقعا خيلي قشنگ توضيح دادي.فقط اميدوارم بتونم لطفتو جبران کنم.:11:
دويت عزيز،با توضيحاتي که داديد،مشکلم در اين زمينه به طور کامل برطرف شد.اما يه راهنمايي ديگه ازتون ميخوام:
ميشه لطف کنيد و مهمترين توزيعهاي لينوکس رو به همراه کارآيي شون برام بذاريد.:20:
راستش من دانشجوي رشته IT هستم و خوب همونطور که ميدونيد سروکترم با شبکه و اينرنت هست. براي همين به دنبال بک توزيع قدرتمند مانند Reahet هستم که براي Server و کلا شبکه استفاده ميشه.
يه سوال ديگه هم داشتم:
راستش من يه برنامه (Nero) نصب کردم اما نميدونم کجا نصب شده و بايد چه جوري اجراش کنم؟ميشه در اين مورد هم راهنماييم کنيد؟
با عرض شرمندگي يه سوال ديگه هم دارم که باشه براي يه روز ديگه.فعلا همين قدر زحمت کافيه!!!
بازهم جا داره از زحمتي که کشيدي تشکر کنم.:10::11:
انجام وظیفه ای بیش نبوده!نقل قول:
توزیع های گنو/لینوکس خیلی زیاد تر از این حرفان ولی برای توضیح مختصر در مورد هر کدومشون من وبسایت تکنوتاکس رو پیشنهاد می کنم:
برای نسخه ی سرور هم می تونید از همین اوبونتو استفاده کنید! البته نسخه ی سرور اون. دبیان هم عالیه و فکر کنم از همه کارا تر باشع.کد:http://www.technotux.org
البته من برنامه ی nero رو توی گنو/لینوکس نمی شناسم و نمی تونم در این مورد نظری بدم. اما اگه برنامه ی رایت cd و dvd مد نظرتونه همون bareso خوبه و البته از اون جالب تر k3b هستش که مبتنی بر kde.کد:http://www.ubuntu.com/products/WhatIsUbuntu/serveredition
آقا این بسته ی bash-complection نصب بود و البته مجدد نصبش کردم ولی خبری از آتو کامپلت این ترمینال ما نشد که نشد.
البته این رو بگم که وقتی یه دستور رو می نویسم یا یه آدرس رو تایپ می کنم درسته ولی وقتی برای یه دستور پارامتری می نویسم دیگه کار نمی کنه:
این مثالی از حالت آزار دهنده ی ترمینال منه که زدن تب دردی رو دوا نمی کنه...کد:javac ~/programming<tab>
sudo apt-get ins<tab>
sudo apt-get install bash-com<tab>
از دوستان اگه کسی compiz رو نصب کرده یه کمی توضیح بده درباره نصبش.من امروز می خواستم نصبش کنم که با یه چیزایی برخورد کردم که تو سیستم من نبود.من الان با اوبونتو ۷.۱۰ کار می کنم.موردش لین بود:
1) Configure the X serverاین سکشن ماجول اصلا تو این فایل نیست.:41:
Open up /etc/X11/xorg.conf in a text editor as root by going to Applications > Accessories > Terminal, typing the following command and pressing enter.
gksu gedit /etc/X11/xorg.conf
Under Section "Module", make sure that the following lines are included:
Load "dri"
Load "dbe"
Load "glx"
راهنمایی کنید.ممنون :۶:
مطمئنی نیست؟نقل قول:
اگر نیست خودت ایجادش کن
البته IT کاری به شبکه و اینترنت نداره :31:نقل قول:
ولی در مورد سرور همچنان که دوست عزیزمون گفت، اوبونتو هم نسخه ی کاملی هست ولی کمی تنظیمات سخت هست مگر اینکه از نسخه ی سرور استفاده کنید. من الان ازapache 2 و tomcat 5.5استفاده می کنم در اوبونتو شاید تنها مشکلی که داشتم این بود که پرتهای ۸۰ و ۸۱۸۰ رو با مشکل تونستم باز کنم تا بقیه هم در lan بتونند از من اطلاعات بگیرند (کلی سرچ در گوگل و اینها -- و راستیتش اگر الآن هم دوباره سیستمم رو از اول بریزم نمی دونم باید دوباره جقدر وقت بگزارم :46:) ولی نصب و استفاده از localhost کار ۲ تا دستور ساده است.
و مورد دیگه tomcat نیاز به نصب swap داره.
دوست عزیز compiz در اوبونتو 7.10 پیش فرض نصب هست و فقط شما ممکن برای استفاده از امکانات customize نیاز به نصب manager اون داشته باشید که با دستور زیر اون رو می تونید نصب کنید:نقل قول:
از دوستان اگه کسی compiz رو نصب کرده یه کمی توضیح بده درباره نصبش.من امروز می خواستم نصبش کنم که با یه چیزایی برخورد کردم که تو سیستم من نبود.من الان با اوبونتو ۷.۱۰ کار می کنم
compizconfig-settings-manager
---
البته sudo و aptitude و install یادتون نره.
سلام دوستان.
می خواستم بدونم میشه از طریق خط فرمان رزولیشن صفحه رو تغییر داد.
با تشکر
rootnt جان من این سکشن رو هم ساختم و همینطور بقیه مراحل و در قسمت آخر یه دستوری بود که باید ری استارت می کرد من هم زدم اما از دسکتاپ رفت بیرون و مراحل ری استارت کامل نشد و همینطور موند تا اینکه خودم ناچارا دستی ری استارت کردم و هیچ تغییری هم انجام نشده بود.
خوب اینکه نصبه چطوری باید راش انداخت؟نقل قول:
این دستور compizconfig-settings-manager هم که اصلا اجرا نشد.
sudo و aptitude و install یعنی چکار کنم؟ :18:
آیکی لطف کنه بگه این دستور sudo کار اصلیش چیه.در کل اصلا واسه چی استفاده می شه؟من متاسفانه نمی دونم.
دوست عزیز نیاز به راه اندازی نداره، تمام افکتهایی که شما می بینید در صفحه رو این نرم افزار انجام می ده ولی برای افکتهای بیشتر باید منیجیرش رو نصب کنیدنقل قول:
چطور این بسته نبود!!
درست تایپ کردید:
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
در کل برای نصب کل سیستم دستور زیر رو بزنید:کار sudo هم دسترسی دادن به یک کاربر در حد و اندازه ی کاربر root هست.کد:sudo apt-get install compiz compiz-gnome compizconfig-settings-manager compiz-fusion-plugins-extra libcompizconfig-backend-gconf
دستوری هم داریم به نام su که اون کاربری رو به root تغییر میده یعنی شما می شه root
شدن که با تغییر در xorg.conf همه کاری میشه کرد ولی اگر رابط گرافیکیتون درسته سراغ کارهای ژانگولر نرید! چون از تغییر در xorg هیچکس تا حالا در امان از خطر نبوده! در ضمن تغییرات اشتباه در اونجا می تونه منجر به دیار باقی رفتن یکی از دو سیستم lcd و یا X بشه.نقل قول:
سلام دوستان.
می خواستم بدونم میشه از طریق خط فرمان رزولیشن صفحه رو تغییر داد.
با تشکر
ولی اگر هنوز هم مایلید آموزش کاملش در :
هست.کد:http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=83973
دوست عزیز (!) از یه CD لایو یا یه ماشین مچازی که اوبونتو روش نصبه یا از پوشهی خانگی یه کاربر دیگه فایل زیر رو به پوشهی خانگیت انتقال بده:نقل قول:
البته این فایل مخفیه! Ctrl+H رو بزن یا نمایانشه!:10:کد:.bashrc
سلام دوست عزيز، اول ممنونم بخاطر توجه شما:نقل قول:
اما در مورد رشته IT بايد عرض کنم خدمت شما که همونطور که ميدونيد رشته IT يک مسان رشته است و بر مبناي شبکههاي پايه گذاري شده!!!:18:
و خوب همون طور که معلوم ميشه، بدون وجود شبکه، صحبت در مورد رشته IT خيلي مضحک به نظر مياد.:27:
باز هم از راهنماييتون ممنونم دوست گرامي:11: